Kallein omistamani hajuvesi

Sain vähän aikaa sitten töiden kautta mukavan tuoksulahjan. Kyseessä oli varsin erityinen tuoksu, sillä se kuului Diorin vuonna 2010 lanseeraamaan La Collection Couturier Parfumeur -tuoksukokoelmaan, jonka tuoksuja ei tavallisilla Diorin kosmetiikkapisteillä myydä.

Dior New Look 1947

New Look 1947 Eau de Parfum oli tietysti pakattu elegantin simppelisti ja se saikin minussa heti aikaan halun rakastua siihen. Simppeliä, minimalistista ja ylellistä, mitä sitä enempää voisi tuoksultaan toivoakaan?

Dior New Look 1947

Paitsi että pakkaus oli minua, oli myös itse tuoksupullo ihan minua. Tämä olisi juuri sellainen tuoksu, jonka tahtoisin tuoksuhyllylleni signatyyrituoksukseni!

New Look 1947 on kukkaisia vivahteita ja vaniljaa yhdistävä pehmeä, jopa hieman puuterimainen tuoksu. Olen normaalisti kevyiden ja raikkaiden tuoksujen ystävä, minkä vuoksi  tällaisen syvemmät ja pehmeämmät tuoksut harvemmin kiinnittävät huomioni. Tämän hajuveden pehmeään tuoksuun halusin kuitenkin aivan suunnattomasti rakastua, sillä tämä oli sitruksien raikkaista suosikeistani hieman poikkeava sekä jopa aikuismainen ja ylellisen tyylikäs.
Dior New Look 1947
Uskon, että moni löytää sisältään sen saman ajatuksen, jonka itsekin löysin: Olisi ihanaa löytää se oma erityinen tuoksu, joka olisi sen verran harvinainen, etteivät kaikki muut voisi saada sitä käsiinsä. Se sellainen erityinen tuoksu, joka tekisi itsestäänkin jo hieman erityisen ja joka saisi kaikki kysymään, että mitä tuoksua sinulla on, jolloin saisi aina vastata, että se on sitä ja tätä, mutta sitä ei Suomesta saa ja muualtakin melko rajoitetusti.

Halusin siis suomeksi sanottuna löytää sen oman uniikintärkeilevän tuoksuni. Pidän pehmeän vaniljaisista tuoksuista, joten olen ollut nenä kiinni käsivarteni iholla ja miettinyt, voisiko New Look 1947 olla minun se tuoksuni. En ole vielä varma asiasta, mutta jos siitä tulee edes tulevan kauden tuoksuni, niin ainakin pullossa on mitä suihkia: se nimittäin sisältää 250 ml hajuvettä!

Jättimäisen pullon koosta huolimatta minun ei kuitenkaan huvittaisi suihkia sitä ihan miten sattuu tai alentaa sitä ilmanraikastimeksi, sillä erityistä hajuvedessä on myös sen hinta. Diorin verkkosivujen mukaan 250 ml pullo kyseistä hajuvettä maksaa nimittäin heillä 300 euroa! Toisaalta tämä siis jopa oikeastaan myös tuntuu tuoksulta, josta on pakko alkaa tykätä…


Dior New Look 1947

Haaveiletteko te sen oman erityisen ja harvinaisen tuoksunne löytämisestä tai oletteko jo jopa löytäneet sen?

12 kommenttia artikkeliin ”Kallein omistamani hajuvesi”

 1. Täällä suurkuluttaja ajatteli tietysti heti litrahintaa, joka ei kuitenkaan näemmä poikkea normaalituoksujen hintatasosta. Tuossahan on vähän niin kuin 3 x 0,75ml normipullo, jonka hinta on yleensä siellä 60-70 euron tietämillä vähän tuoksusta riippuen. Eli ei sittenkään kovin kallis ;D

  Mua ei ehkä houkuttaisi varsinaisesti omistaa superkallista designer-tuoksua, mutta haluaisin todella päästä tuoksuttelemaan niitä. Onko niissä oikeasti jotenkin uniikki koostumus, laadukkaat ainesosat tai jotain upean erityistä joka saisi kaivamaan kuvetta vaikka pakolla? Guerlainin upeat, useamman tonnin hajuvedet herättivät kiinnostuksen viimeksi <3

  Vastaa
 2. Aika hurjan hintainen, olisi mukava päästä tuoksuttelemaan joskus.

  Oma tuoksuni on Christian Diorin Addict 2. Ensimmäisen pulloni sain joululahjaksi enoltani ja olin hyvin epäileväinen, hän ei todellakaan ole mikään tuoksuekspertti. Yllätyksekseni lahja osui kuitenkin ihan nappiin ja olen käyttänyt tätä tuoksua jo 10 vuotta.

  Vastaa
 3. Harvinaisuudesta en tiedä, mutta ehdottomasti oma tuoksuni on Max Perttulan Sofia Kazakov -tuoksu, se on aivan täydellisesti minun tuoksuni! Vaikka onkin suunniteltu ihan jollekin muulle 😀 olen kehittänyt varsinaisen pakkomielteen tuoksua kohtaan :’D tällä hetkellä sitä ei vaan minulta löydy, kun kaikki rahat pitää laittaa keskeneräiseen tatuointiin 🙁 parempia aikoja odotellessa siis 🙂

  Vastaa
 4. Mutta eikö tuo ole kuitenkin suhteessa ihan samanhintainen (tai jopa edullisempi) kuin mikä tahansa selektiivinen hajuvesi tuoksuosastolta? 50 ml pullo maksaa aika tyypillisesti 60 euron paikkeilla.
  Eri asia sitten, kuka raaskii ostaa niin isoa määrää kerralla 🙂 Toivottavasti säilyvyys on tässä Diorissa hyvä ja tuoksusta tulee oikeasti mieluinen!

  Vastaa
 5. Tahanastisista kallein omistamani hajuvesi on Heeleyn EdP spray Hippie Rose. Pullo on reilun kokoinen, muistaakseni 120 ml ja maksoi Saksassa 120 e. Tuoksussa on haivahdys Chanelin viitosta, mutta tuoksu on maanlaheisempi ja vahvempi. Pullon muotoilu on varsin perinteinen, muistuttaa alinna olevaa Diorin kuvaa, paksua sileaa lasia ja hyvin simppeli.
  Oli minulla joskus takavuosina Guerlainin pikkupullo Philtre Amour, muistaakseni se oli 30 ml suihkepulloksi aika kallis, tosin aivan ihana tuoksu.
  Olisi varmaan ihana myos tuo kuvailemasi Dior-tuoksu!!

  Vastaa
 6. Onhan tuo kertaostoksena paljon, mutta toisaalta, eikö niistä bulkkituoksuistakin makseta se 50€/30-50ml, niin siihen nähdenhän tuo on ihan ok-hintainen. 🙂

  Ja kyllä, täälläkin ollaan vailla sitä ”omaa” tuoksua! Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun on käynyt niin, että kaupassa on ihastunut tuoksuun, sitä on nuuhkinut puoli päivää ranteesta ennen ostopäätöstä, mutta kotona se tuoksu onkin niin kovin tavallinen, joskus jopa tunkkainen tai pistävä… :/

  Vastaa
 7. Olen löytänyt oman tuoksuni, se on Diorin Forever and ever. Ostin omani lentokentän tax-freestä. Luulin, ettei tätä mistään Suomen kaupasta saa, mutta tätä myy Kicks!!! Tämä on kertakaikkisen ihana hajuvesi, hempeä, kevyt, ihana. Tuoksussa on freesiaa, mitä ei useinkaan hajuvesissä ole, ainakaan näin aidosti tuoksuvana. Se on muutein kallein hajuvesi, jonka olen koskaan ostanut…

  Vastaa
 8. Pitkän etsinnän jälkeen tunnistin hajuvesissä ja Aasian luonnossa kohtaamani tuoksun: appelsiinikukka. Tätä pitäisi saada hajuvetenä ja sitä saakin silloin tällöin, mutta yleensä aina silloin kaikki appelsiinikukkahajuvedet on loppuunmyyty kun satun niitä etsimään tai sitten appelsiinikukka on vain yksi osa tuoksun sekamelskaa. Kyseessä ei ole kuitenkaan niin harvinainen tuoksu, etteikö tätä löytäisi jossain muodossa uudelleen. Jasmiinia pitäs päästä kans tuoksuttelemaan ja varmistamaan, että se oikeasti tuoksuu yhtä ihanalle kuin kuvittelen.

  Honoré des Prés VAMP à NY parfyymi on edelleen kestosuosikki. 🙂

  Vastaa
 9. Nyt heräsi kiinnostus! Saako tästä tuoksusta mistään tuoksunäytettä? Entä voiko sitä ostaa mistään Suomesta/tilata netin kautta?

  Vastaa
 10. Jos tykkää vaniljaisen puuterimaisen pehmeästä kukkaistuoksusta, suosittelen ehdottomasti Al Rehabin öljymuotoista Sandra-parfyymiä. Todella aistikas ja erikoinen tuoksu. 6 ml maksaa noin 5 euroa, joten melko halvasta tuotteesta kyse. Ja riittoisakin vielä.

  Vastaa

Jätä kommentti