Tämän hetken suosikkini: The Ordinary Serum Foundation -meikkivoide

*Sis. mainoslinkin

Minusta tuntuu, että koko Suomi on edelleen aivan hurahtanut The Ordinary -tuotteisiin – ainakin, jos katson töissä myyntilkujamme. Merkin ihonhoitotuotteet myyvät aivan hullun lailla, mutta jostain syystä The Ordinaryn meikkivoiteet eivät ole vielä nousseet ihan yhtä suureen suosioon eikä niistä puhuta yhtä paljon.

Tämä on minusta hieman outoa, sillä kun niiden tuotearvosteluja katsoo, ovat ne itseasiassa saaneet paljon kehuja.

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa

Ostin itselleni jo viimevuonna meikkivoiteiden tuntua myyntiin kokeiluun The Ordinary Serum Foundation -meikkivoiteen, mutta unohdin sen hieman, sillä olin niin tyytyväinen silloin käytössä olleeseen meikkivoiteeseeni. The Ordinaryn meikkivoide sattui kuitenkin silmiini meikkikokoelmiani kolutessani, joten otin sen vihdoin kunnolla testiin.

Ymmärsin heti, miksi se on saanut niin hyvää palautetta. Se nimittäin on aivan loistava.

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa

The Ordinary Serum Foundation -meikkivoide on meikkivoiteen nimen mukaisesti seerumimaisen ohut. Meikkivoide lupailee luonnollista peittoa, mutta menee minusta enemmän keskipeittävän puolelle siitäkin huolimatta, että se on niin ohut ja kevyt.

En itse tavallisesti innostu vesimäisen ohuista meikkivoiteista yhtään, sillä varsinkin ne pipettipulloon pakatut hirvitykset tuntuvat usein levittäessä vain pyörivän kasvoilla ja jäävän sitten lopuksi puuterisina pigmentteinä ihon pinnalle niin, ettei meikkivoide näytä liiemmin sulautuneen ihoon. Olen tullut siihen tulokseen, että ne ilmeisesti vaativat tasaisemman ihon pintatekstuurin näyttääkseen hyviltä ja minulla ei ole tarjota niille sellaista laskeutumisalustaa.

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa

Oma ihoni voi tällä hetkellä hyvin. Se ei ole koskaan ollut ongelmaton, minkä vuoksi olen alunperin kliseisen tarinan tapaan kiinnostunutkin ihonhoidosta. Olen käynyt nuorempana läpi useat aknelääkekuurit antibiooteista Roaccutan-kuureihin ja nykyään ihoni voi melko hyvin, mutta se ei silti ole ongelmaton.

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa

Minulle syntyy helposti pisamia, jotka muodostavat lähinnä isoja rykelmiä, saan pigmenttiläiskiä kun vain katsonkin säätiedostusta, jossa luvataan aurinkoa, nenäni iho on taipuvainen mustapäihin ja silloin tällöin iholleni ilmestyy edelleen  näppyjä. Olen 32-vuotias, joten ensimmäiset rypyt alkavat nekin olla ihollani ajankohtainen asia. Enkä viitsi edes alkaa tarinoimaan hankalista silmänalusistani, jotka ovat ikitummat, helposti kuivuvat ja joiden iho on jo teinistä asti ollut kaukana tasaisesta.

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa
Iho ilman meikkivoidetta.

Hyvällä ja tunnollisella ihonhoidolla voi tehdä paljon tilannetta edistäviä asioita, mutta jos haluaisin ihostani täydellisen, olisi minun pitänyt syntyä tähän maailmaan erilaisilla geeneillä. Koska tähän asiaan ei voi vaikuttaa, on realistisin keino tasoittaa ihon sävyä löytää hyvä meikkivoide.

Hyvä meikkivoide ei ole tietenkään universaali käsite, vaan subjektiivinen kokemus, sillä se tarkoittaa jokaiselle eri asioita. Minulle hyvä meikkivoide on iholle helposti levittyvä, luonnolliselta näyttävä, hyvin kestävä, sopivan sävyinen  ja mielellään myös edullinen. The Ordinary Serum Foundation mätsää näihin kaikkiin kriteereihini.

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa
Iho The Ordinary Serum Foundation -meikkivoiteen kanssa.

Yllä olevassa kuvassa ihollani on pelkkä ohut kerros The Ordinary Serum Foundation -meikkivoidetta ilman puuteria tai erillistä peiteinetta. Kuten näkyy, se tasoittaa ihoni sävyn todella hyvin ja luo todella luonnollisen lopputuloksen, joka antaa ihon luonnollisen hehkun kuultaa läpi, mutta joka peittää silti varsin hyvin.

Pahimpia ongelmakohtia se  ei yksinään peitä, eli esimerkiksi tuo posken alaosassa olleen megafinnin punaiset jäljet se kätkee alleen melko hyvin, mutta ei täydellisesti. Silmänalusillakaan se ei riitä makuuni täysin, mutta muuten saan meikkivoiteella juuri niin peittävän lopputuloksen kuin haluankin.

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa

Kun lisään päälle vielä peiteaineen silmänalusille, puuteroin kasvot läpikuultavalla irtopuuterilla (Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder) ja lisään iholle hieman poskipunaa ja korostustuotetta, näyttää lopputulos tältä. Minulle tällä meikkivoiteella syntyy siis melkolailla täysin peittävä lopputulos, joka ei tee kasvoista omaan makuuni liian pakkeloidun näköisiä, mutta tasoittaa ihon sävyn juuri niin hyvin kuin haluankin.

Jos meikkivoiteen levittää iholle sormin, voi sen lähes vesimäisen ohuen seerumikoostumuksen kevyen öljyisyyden tuntea. Se näyttää levittäessä sen vuoksi aavistuksen heleältä, mutta koska itse kiinnitän pohjan aina painelemalla iholle puuteria, tappaa se tietysti heleyttä hieman. Haluan itse kuitenkin, että meikkipohjani pysyy hyvänä aamusta iltaan, sillä en tahdo joutua korjailemaan sitä päivän aikana, joten minulle hyvä puuterointi on välttämätöntä.

Pidän todella paljon siitä, kuinka meikittömältä iho tuntuu tämän meikkipohjan kanssa. Tavallisesti suosin hieman voidemaisempia ja täyteläisempiä meikkivoiteita ja erityisesti korealaisia BB-voiteita, mutta tämä ohut meikkipohja on hurmannut minut täysin.

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa

Minulla on käytössä meikkivoiteen sävy 1.0 NS, joka asettuu kasvoilleni minusta täydellisesti. Se mätsää täydellisesti leukalinjaani, mutta koska se tasoittaa ihoni sävyä niin hyvin, jäävät kasvot sen jäljiltä minusta hieman latteiksi, joten pieni kasvojen muotoilu sävyä antavilla tuotteilla on minusta välttämätöntä.

Oma ihoni on vaalea ja keltapohjainen ja tämä NS-sävy on tehty ”neutraaliksi”, eli se ei ole vahvasti kellertävä tai punertava, minkä vuoksi se sopii vähän kumpaankin suuntaan taittaville ihoille helposti. Itse miellän sen kuitenkin vähän enemmän keltapohjaiseksi kuin punapohjaiseksi.

Lue myös: Kaikki The Ordinary -tuotteista, käytöstä, valitsemisesta ja yhdistelystä

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa

Jos siis etsitte uutta meikkivoidetta, niin levitän mielelläni Suomea riepottelevaa The Ordinary -maniaa kehumalla merkin meikkivoiteenkin maasta taivaisiin.

*The Ordinary Serum Foundation löytyy myynnistä täältä ja sillä on hintaa alle 10 euroa. 

The Ordinary Serum Foundation meikkivoide kokemuksia Ostolakossa

Onko teillä kokemuksia The Ordinary -meikkivoiteista?

12 kommenttia artikkeliin ”Tämän hetken suosikkini: The Ordinary Serum Foundation -meikkivoide”

 1. Olen jo pitkään käyttänyt kyseistä meikkivoidetta ja voin allekirjoittaa sanasi täysin. Meikkivoide levittyy hyvin ja lopputulos on mahtava. Myös kukkaroystävällinen hinta saa hymyn korviin, joten joo tämä on yksi parhaimmista meikkivoiteista.

 2. Mäkin ostin tän hädissäni heti kun se tuli myyntiin, mutta kokeilu antoi odottaa itseään. Tykkäsin koostumuksesta, mutta olin tilannut itselleni aavistuksen liian keltaisen sävyn, joten tehokäyttöön ei ole vielä päässyt.

  Mulla on menossa kuherruskuukausi Klairsin tyyny-BB:n kanssa ja luulen, ettei mun iho ole koskaan näyttänyt meikkipohjan kanssa näin hyvältä.

 3. Moi!
  Pakko tulla kommentoimaan kun oon vuosia ihmetellyt k beaty juttuja mut en kunnolla ollut perehtynyt asiaan. Lisäks oon aina ollu kasvojenhoitohifistelijä, mutta täydellistä balanssia en ollut kuivan ihoni kanssa löytänyt kalliista kosmetologihoidoista ja tuotteista huolimatta. Näin sun kirjan,ostin sen siitä 15 min päästä ja luin suoraan sen siltä istumalta koska oli niin mielenkiintoinen!! Multa käytännössä löyty jo kaikki tuotteet kotoa (oon kans hamstraaja) , en vain saanut vähän puutteellisen ohjeistuksen takia täysiä tehoja niistä. Nyt on about ekaa kertaa kuivuus hallinnassa jotenki elämässä!! Itse olen pitänyt todella paljon Exuviance tuotteista, oisko sulla kokemusta tai vinkkejä antaa niiden käyttöön yhdistettynä korealaiseen tapaan hoitaa ihoa?

 4. Kokeilin tätä meikkivoidetta pikaisesti mutta se alkoi heti hilseillä. Tarttui siis tiukasti kaikkiin vähänkään kuivempiin kohtiin ja teki ihosta epätasaisen. Millaista pohjustusta käytät? Täytyy varmaan yrittää vielä niin että laittaa alle jonkun superkosteutuksen, mutta ainakaan ekan käytön perusteella ei tuntunut toimivan minulla yhtään

  • Jos iho on pinnalta kuiva, eivät tällaiset ohuen seerumimaiset meikkivoiteet varmasti ole silloin paras vaihtoehto, vaan valitsisin mielummin voidemaisemman meikkipohjatuotteen. Tämä on itseasiassa ensimmäinen tällainen lähes vesimäisen ohut meikkivoide, jotka itse tykkään. 🙂

   Vaihtelen itse paljon meikkivoiteen alla käytettäviä tuotteita, mutta tärkeintä on vain se, että iho on täyteläisen kosteutettu eikä sen pinnalla ole kuivuutta. Itse teen aina aamuisin kaksoispuhdistuksen, jotta kuollut ihosolukko ja muut epäpuhtaudet poistuvat, viimeaikoina apuna on myös ollut tuo eilen esittelemäni aamunaamio ja niiden jälkeen laitan sitten hoitonesteen, seerumin ja kosteusvoiteen. 🙂

 5. Ostin meikkivoiteen suurella innolla heti sen tultua myyntiin ja omalla kohdalla se osoittautui kammottavimmaksi meikkivoidekokemukseksi koskaan. Käytän muutenkin ohuita meikkivoiteita, mutta tämä ei pysynyt kasvoillani sekuntiakaan ja kaikilla erilaisilla levitystekniikoilla olin silti aivan läikällinen :’D Viikon ajan yritin saada tällä jotain aikaan, mutta sitten laitoin suosiolla kiertoon.

 6. Sopisiko tällainen meikkivoida rasvoittuvalle iholle? Ihossa ei ihan superhirveästi ole peitettävää, aikalailla sama tilanne mikä sulla. Nyt on käytössä macin studio fix fluid, mikä on oikein hyvä meikkivoide. Ihon rasvoittuessa se ei pysy mattaisena, mutta silti pinta näyttää suhteellisen siistiltä, ei siis liejuunnu tai valu. Mitenhän tää käyttäytyisi?

 7. Just tänään ensimmäisen kerran laitoin kasvoilleni sävyn 1.1N,ihan täydellinen kaikin puolin! Tasoittaa tosi hyvin ihon punoitusta eikä näytä meikatulta yhtään. Ihan täysi kymppi!

 8. Mä ostin tämän jo joskus talvella mutta mulla on jäänyt käuttämättä. Sävy ja peittävyys on hyviä, mutta omalla pintakuivalla/kosteusköyhällä ihollani tämä tuo esiin ihan kaikki röpelöt ja valahtaa huokosiin jo levitettäessä. Levitystavalla ei oo väliä levittääkö sormin, siveltimellä, sienellä tai munalla. Jäänyt siis käyttämättä tai käytetään niinä harvoina hetkinä kun iho jostain syystä on superkostea ja tasainen. ☹️

 9. Kiitos tästä vinkistä! En ole koskaan pystynyt käyttämään meikkivoiteita tai puutereita, koska ne tuntuvat tunkkaisilta ja ihoni reagoi niihin hikoilemalla. Muutaman vuoden välein aina kokeilen jotain, mutta en pysty niitä kasvoilla 10 minuuttia pitempään pitämään.

  Aion nyt kokeilla tätä ehdottomasti. Olen pian 55 v, joten tässä iässä on meikkivoiteelle muitakin haasteita, joten odotan jännityksellä kuumottaako kasvot kuten aiemmin ja kerääntyykö voide ryppyihin ja juonteisiin kuten yleensä.

 10. Alku koekilussa hyvän tuntuinen meikkivoide. Valitettavasti omalla kohdallani deal-breakeriksi osoittautui että päivän kuluessa meikkivoide kerääntyy laajentuneisiin ihohuokosiin/kuivien läiskien reunoille/yms.. Meikkivoide kestää puolipäivää hyvänä mutta vaikka istuisi toimistolla, se silti karkaa omalla ihollani eikä pysy paikallaan. Harmi!

Kommentointi on suljettu.