Voiko poishuuhdeltava kasvonaamio kosteuttaa ihoa?

Fresh Rose Face Mask ruusunaamio kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Kun kuulen jonkun kosmetiikkatuotteen olevan kulttisuosikki, jota kaikki rakastavat, tulen välittömästi uteliaaksi sen suhteen ja haluan saada sen käsiini. Yksi tällainen tuote on jo pitkään ollut suositun ja minua kovasti kiinnostaneen Fresh-merkin ruusunaamio, josta kuin ensimmäistä kertaa naisten lehden verkkosivulta jutusta, joka oli otsikoitu ”Tämä kasvonaamio on niin suosittu, ettei Sephora kykene pitämään sitä tarpeeksi hyllyissään”. Siitä lähtien kasvonaamio on kiinnostanut minua aivan hulluna.

Fresh on esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Aasiassa suosittu merkki, jonka ihonhoitotuotteisiin keskittyneen valikoiman tuotteita myydään mm. Sephorassa. Fresh Rose Face Mask -kasvonaamio on merkin suosituin tuote, mutta koska naamiolla on hintaa noin viitisenkymmentä euroa, en ole raaskinut ostaa sitä. Thaimaan Sephorassa silmiini sattui kuitenkin huomattavasti edullisemmin naamion  minikoko, joten pakkohan minun oli ostaa se testiin ja selvittää, mistä naamioon kohdistunut hype johtui.

Fresh Rose Face Mask ruusunaamio kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Kasvonaamion kerrotaan kosteuttavan ihoa ja palauttavan iholle sen pehmeyden ja heleyden. Geelimäinen naamio sisältää mm. aitoja ruusun terälehtiä, rauhoittavaa ruusuvettä sekä viilentävää aloe vera -geeliä ja kurkku-uutetta, jotka myös rauhoittavat ihoa. Antioksidanttisen vihreän teen kerrotaan tuovan iholle suojaa ja kirkastusta levän kosteuttaessa ihoa.

Naamion geelikoostumus näyttää minusta hieman raparperikeitolta. Kullankellertävä, melko ohut ja juokseva geelinaamio sisältää runsaasti sattumia ja siinä on vienon ruusuinen tuoksu. Tuoksu on kuitenkin nimenomaan sellainen aidon ruusuinen eikä synteettinen. Tuoksusta tulee samalla mieleen tee.

Fresh Rose Face Mask ruusunaamio kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Geelimäinen kasvonaamio tuntuu iholla ihanan raikkalta ja jopa vähän viileältä. Sen annetaan vaikuttaa kasvoilla 5-10 minuuttia, jonka jälkeen naamio huuhdellaan pois kasvoilta. Naamio jättää kasvoille hieman viileän ja virkistyneen tunteen, mutta ei niin viileää, että ihoa kihelmöisi. Poski vain tuntuu hieman viileältä.

Fresh Rose Face Mask ruusunaamio kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Minun täytyy rehellisesti sanoa, etten oikein ymmärrä tällaisia kosteuttavia geelinaamioita, jotka tulee huuhdella iholta pois. Niissä on usein hyvä sisältö ihoa kosteuttavia ainesosia ja ne tuntuvat iholla miellyttäviltä, mutta ensinnäkin geelikoostumus on usein hyvin hankalaa saada huuhtoutumaan iholta pois ja usein tuntuu, että naamion huuhtomisen eteen saa ihan nähdä vaivaa, jotta se puhdistu kasvoilta täysin. Tuntuu, että kaiken sen ihon hankaamisen ja huuhtomisen jälkeen iholta onkin sitten jo huuhtonut pois lähes kaikki tehoaineet, joiden olisi halunnut jäävän iholle hoitamaan sitä. Toki osa aineista on voinut imeytyä ihon pintakerrosta syvemmälle, mutta ehtivätkö ne oikeasti imeytyä kauheasti ihon pintasolukkoa syvemmälle ja  eikö ihon runsas huuhtominen vedellä jo vähän kumoa sitä naamion aikaansaamaa vaikutusta?

Fresh Rose Face Mask ruusunaamio kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Tämän naamion jäljiltä iho jäi tuntumaan kosteutetun pehmeältä ja raikkaalta, mutta en huomannut mitään maailmaa mullistavaa efektiä. Naamio tuntui kivalta tuotteelta ihon pikakaunistukseen ennen meikkaamista, sillä se viilensi ja virkisti ihoa ja jätti sen perus kosteutetuksi ilman rasvaista tunnetta. Jos kuitenkin suhteutan tämän tunteen naamion hintaan, en ehdottomastikaan koe, että saisin rahoilleni vastiketta. En siis todellakaan voi ymmärtää, miksi naamio on niin suosittu ja mielummin laittaisin vastaavan määrän rahaa tuotteeseen, joka jäisi kasvoille hoitamaan ihoa.

Naamion halvempi dupe on The Body Shop British Rose Fresh Plumping Mask -kasvonaamio, jonka olen jo aiemmin blogissa esitellyt ja joka tuo minusta ihan saman vaikutuksen puoleen hintaan.

Fresh Rose Face Mask ruusunaamio kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Tutustuin Aasiassa ollessani kuitenkin myös muihin Fresh-tuotteisiin, joista muutamiin ihastuin todella kovasti. Palaan niihin lisää myöhemmin, mutta sillä aikaa kuulisin mielelläni, jos joku muu on tutustunut Fresh-tuotteisiin ja ennen kaikkea jos teillä on vinkata, mistä niitä voisi tilata Suomeen.

Fresh Rose Face Mask ruusunaamio kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Onko Fresh teille tuttu tuotemerkki?


Lue myös:

Näin saat kangasnaamion asettumaan kasvoille paremmin

Kaunis iho minuutissa – Lumene Kirkastava Pikakasvohoito

Testissä kaikki It’S SKIN The Fresh -kangasnaamiot

Mieheni alkoi käyttää kangasnaamioita

Täydellinen kasvonaamio sekaiholle

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

7 kommenttia artikkeliin ”Voiko poishuuhdeltava kasvonaamio kosteuttaa ihoa?”

    • Enpä muistanutkaan, että Harrods toimittaa Suomeen! Vai olenkohan koskaan edes tajunnutkaan sitä… 😀 Kiitos, että vinkkasit!

  1. Ei liity tähän aiheeseen, mutta mietin tuossa, että mistä olette hankkineet tuollaisen äänieristetyn studioboxin?

    • Noita myydään ihan valmiina (ei hajuakaan missä, mutta näin mies tänne muuttaessamme minulle asiaa esitteli), mutta tuo meidän on rakennettu käsin miehen tutulle ja mies osti sen sitten häneltä. Piti tänne siirtäessä purkaa palasiksi ja laittaa kasaan uudelleen. Asutaan neljännessä kerroksessa eikä ole hissiä, niin jokainen kuulemma lähes satakiloinen seinä oli aika riemukasta kantaa asuntoon… 😀 Valmiina ostettavat ovat huomattavsti esteettisempiä kuin tuo meidän rumilus, mutta hyöty on miehelle niin suuri, ettei rumuus haittaa. 🙂

  2. Onko tuon naamion incissä jotain sellaista, että se pitää huuhtoa iholta pois? Voisiko vain pyyhkiä liiat kasvopaperilla ja jättää loput vaikuttamaan yöksi? Vai onko liian tahmeaa tai muuten epämiellyttävää? Niitäkin on 🙂

    • Tätä ei oikein tuntunut mukavalta jättää vaikuttamaan sekä tunnun puolesta että kellertävän värin vuoksi. :/

  3. Kiitos tiedosta 🙂 täytyy yrittää selvitellä mistä tuollaisen voisin hankkia…

Kommentointi on suljettu.