10 suosikkipaikkaani Pariisissa

Olen ollut Pariisissa vasta hädin tuskin kahta viikkoa, joten täällä on epäilemättä vielä valtavasti sellaista, mitä en ole nähnyt. Sain kuitenkin Instagramin puolella useammalta seuraajaltani toiveen postata omista suosikkipaikoistani, joten ajattelin, että voisin ainakin listata niitä tähänastisia suosikkejani ja palailla sitten myöhemmin vielä uudella listauksella tarvittaessa.

Ostolakossa Pariisi suosikkipaikat

Pariisissa on loistava ja kattava metrojärjestelmä, jota olin alunperin ajatellut hyödyntää paljon, mutta tänne saavuttuani mieleni muuttui. Sää on ensinnäkin ollut upea joka päivä, joten ulkona on ollut ihanaa olla. Kun sitten vielä tajusin, ettei minulla oikeasti ole mikään kiire minnekään oli selvää, ettei minun tarvitsisi vetäytyä maan alle, vaan voisin kävellä kaikkialle ja nähdä siinä samalla enemmän.

Kännykkäni terveyssovelluksen mukaan kävelyä onkin kertynyt näiden päivien aikana pian 250 kilometriä, eli olen tosiaan tehnyt parhaani nähdäkseni Pariisia ihan oikeasti.

Ostolakossa Pariisi suosikkipaikat

Pariisissa on ollut mahtavaa kävellä, sillä täällä tuntuu, että joka päivä löytyy jotain aivan ihanaa. Olen jo useaan otteeseen löytänyt upean paikan ja ajatellut, että tästä tuli kyllä lempparipaikkani ja tänne tulen palaamaan lähes joka päivä. Sitten tulee seuraava päivä ja päädynkin löytämään jonkun vieläkin ihanamman paikan.

Olenkin siis yrittänyt kävellä mahdollisimman paljon sellaisia reittejä, joita en olisi aiemmin kävellyt ja vain välillä poiketa jo suosikeiksini toteamiin paikkoihin uudelleen, jos ne sattuvat olemaan lähettyvillä.

Tässä tulee nyt kuitenkin siis satunnaisessa järjestyksessä erilaisia Pariisin paikkoja, joista olen itse tykännyt kovasti:

Ostolakossa Pariisi suosikkipaikat

1. Galeries Lafayetten kattoterassi

Olen asiaan kuuluvasti pällistellyt Eiffel-tornia läheltä ja kaukaa vähän joka kulmasta ja tullut lopulta siihen lopputulokseen, että pidän siitä eniten kaukaa. Olen käynyt Eiffel-tornin edustalla useaankin otteeseen valoisaan ja pimeään aikaan, mutta mitä lähemmäs sitä menen, sitä vähemmän se minua viehättää jostain syystä.

Minulla ei myöskään ole missään vaiheessa ollut kiinnostusta mennä itse Eiffel-torniin. Minulle täydellinen Pariisin maisema on yhtä kuin kaupunki, jonka rakennusten seassa vilkkuu kaunis Eiffel-torni. Rakastan sitä näkyä ja katseeni hakeutuu aina kaupungilla kävellessäni etsimään tornia.

Kaupunki näyttää epäilemättä kauniilta korkealta, mutta jotenkin ajatus siitä, että ahtautuisin muiden turistien kanssa tornin hissiin, rappusiin ja tasanteille ei houkuta erityisesti.

Olenkin tykännyt todella paljon nousta (ilmaiseksi) Boulevard Haussmannilla Galeries Lafayetten kattoterassille , josta on loistava näköala Pariisi yli ja josta näkyy myös Eiffel-torni. Minulle tuo on riittänyt hyvin.

Ostolakossa Pariisi suosikkipaikat

Toinen vastaava ilmainen näköalapaikka on lähellä olevan Printemps-tavaratalon ylimmässä kerroksessa, mutta vaikka sieltä saakin hyvän kuvan, on siellä mahdollista ottaa ilmaiseksi kuvia vain pienessä nurkassa, jossa ei tosin ole yllätyksekseni ollut mitään kovaa tungosta.

Yksi paikka, jossa en ole itse käynyt, mutta jota moni on suositellut on Montrparnassen korkea näköalatorni, jonka ylimmältä tasanteelta aukeaa (maksua vastaan) upea maisema yli Pariisin kattojen – Eiffel-tornin kanssa.

Ostolakossa Pariisi suosikkipaikat

2. Palais de Chaillot

Toinen hieman lähempänä oleva paikka katsoa Eiffel-tornia on Palais de Chaillot ja ilmeisesti tasannetta, josta Eiffel-torni näkyy upeasti kutsutaan sen terassiksi. Tuossa Trocadéro-puutarhan edustalla olevassa paikassa ei todellakaan ole yksin, mutta varsinkin auringonlaskun aikaan sieltä saa upeita kuvia tornista.

Itse satuin paikalle tunnelmalliseen konserttiin, jossa soi akustinen kitara ja piano, joiden tahtiin kaksi miestä lauloivat. Istuin siellä portailla pitkään ensin auringonlaskun värjäämää taivasta vasten piirtyvää ja sitten yövalaistuksessa hohtavaa Eiffel-tornia katsellen sekä musiikkia kuunnellen.

Toinen Eiffel-tornia hieman lähempää hyvissä tunnelmissa katsova paikka tulee vastaan, kun kävelee tältä paikalta kohti Eiffel-tornia sillan yli lähestyen tornin edessä olevaa karusellia ja lähtee Eiffel-tornin puoleiselle Seine-joen rannalle. Sieltä tornin näkee hyvin hieman lähempää ja ihmiset istuvat siellä nauttimassa joko omia eväitä ja juomia tai ravintoloiden antimia.

Ostolakossa Pariisi suosikkipaikat

3. Printemps-tavaratalon kosmetiikkaosastot

Useampaan rakennukseen jakautuneen Boulevard Haussmannilla olevan Printemps-tavaratalon kolmessa kerroksessa sijaitsevat kosmetiikkaosastot ovat minusta tutkimisen arvoiset. Pohjakerroksessa on paljon luonnonkosmetiikkaa ja alue kulkeekin nimellä Le Green Market. Katukerroksessa puolestaan on lähinnä selektiivistä kosmetiikkaa pienillä erityisyyksillä höystettynä.

Ostolakossa Pariisi suosikkipaikat

Katutasoa kerrosta ylempänä puolestaan aukeaa hajuvesitaivas, joka on täynnä tutumpien ja minulle ainakin tuntemattomien tuoksumerkkien tuoksuja. Tämä kerros ei ehkä ole paras paikka, jos on kovin herkkä tuoksuille, mutta itse olen jo pariinkin otteeseen päätynyt tänne tuoksuttelemaan ihania hajuvesiä, ihastelemaan niiden myyntipisteitä ja hipelöimään hajuvesien pulloja, jotka ovat usein kuin pieniä veistoksia.

Aiemman postaukseni ranskalaisten intohimosta hajuvesiin voi lukea täältä.

Ostolakossa Pariisi suosikkipaikat

4. Luxembourgin puisto

Tämä puisto on aivan upea erityisesti aurinkoisella säällä. Se on valtava ja pariisilaiset todellakin ajattelevat sen kuin olohuoneenaan, jonne he tulevat viettämään aikaa yksin tai yhdessä läheisten kanssa. Puiston penkeillä, tuoleilla ja nurmella ostutaan, maataan, jutellaan ja luetaan kirjoja ja varsinkin viikonloppuisin nurmikko täytyy lämpiminä päivinä eväitä syövistä ja jopa viiniä nauttivista ihmisistä.

Ostolakossa Pariisi suosikkipaikat

Puistossa on myös iso suihkulähde, jossa näin ensimmäistä kertaa elämäni aikana, kuinka lapset uittivat isoja puuveneitä. Vanhemmat nostivat purjeilla varustetut puuveneet altaaseen ja lapset työnsivät ne matkaan kepeillä. Vaikka allas on iso, ei veneissä ole moottoreita – ne kyllä tulevat lopulta altaan reunoja kohti sitten, kun ovat tullakseen ja kepillä ne voi lähettää matkaan uudelleen.

Tämä näky vanhempien ja lasten kanssa vietetystä rauhallisista puupurjeveneiden uittohetkistä oli minusta jotenkin aivan erityinen, sillä olin luullut, että tuollaista tapahtuu vain unelmaelämää kuvailevissa fiktiokirjoissa tai ei ainakaan Pariisin keskustassa vuonna 2019.

Postasin juuri vähän aikaa sitten myös siitä, kuinka Pariisi saattaa hyvinkin olla minusta maailman kaunein kaupunki.

Ostolakossa Pariisi suosikkipaikat

5. Sacré-Coeur

Sacré-Coeur on itsessään jo aivan upea ja näkemisen arvoinen, kukkulan laella oleva valkoinen basilika, mutta myös sen edustalta aukeavat maisemat ovat huikeat. Olen syönyt eväitä sekä sen juurella basilikaa silmät suurina tapittaen että ylhäältä kaupunkia ihastellen ja loputtomasti kuvia räpsien.

Kun basilikaan kiipeää suosittelen, ettei kukkulalta vain palaa takaisin alas suoraan portaita pitkin, vaan käy ensin tutkimassa ylhäällä basilikan kanssa samalla tasolla olevia katuja, joilta aukeaa talojen välistä todella upea maisema toiseen suuntaan kaupunkia. Parhaan kokemuksen saa, jos lähtee sieltä laskeutumaan alas pitkin Montmartren katuja puikkelehtien.

Ostolakossa Pariisi suosikkipaikat

Itse basilikaan pääsee ilmaiseksi sisään ja se oli todella kaunis. Kävelin hetken basilikan sisällä kiertäen sen reunoja ja minulle tuli yhtäkkiä tunne, että haluan hiljentyä siellä hetken. Kirkon keskiosassa oleva alue on eristetty, mutta sille saa kyllä mennä, jos tahtoo rukoilla. Olin ehtinyt istua penkissä hetken, kun luokseni saapui nunna, joka kertoi, että yhteinenrukoushetki olisi juuri alkamassa ja että jos haluaisin, saisin ohjelman.

En ole erityisen uskonnollinen ihminen, mutta se rukoushetki oli upea. En ymmärtänyt sanaakaan lauletuista rukouksista, mutta nunnat lauloivat aivan uskomattoman kauniisti. En ole varma, mitä instrumenttia yksi heistä soitti, mutta se kuulosti harpun tapaiselta ja kun nunnien herkkä ja kaunis laulu sai vielä vahvistusta ympärilläni istuvista ihmisistä, tuntui se rukoushetki todellakin syvällä sielussa.

Ostolakossa Pariisi suosikkipaikat

6. Pont des Arts -silta

En tiedä, mikä tässä sillassa viehättää minua niin kovasti, mutta jostain syystä se vain vetää puoleensa kerta toisensa jälkeen. Seine-joen ylittää usea silta ja tämä nimenomainen silta on melko lähellä majapaikkaani ja Louvrea. Se on tunnelmallinen silta, jonka epätasaiset puulaudat natisevat hieman ja jolta on upeat maisemat molempiin suuntiin Seine-joen rantaa.

Olen istunut tämän sillan penkeillä monet kerrat milloin kahvia juomassa, milloin eväitä syödessä ja milloin vain olemassa. Siinä on aina jotenkin aivan erityisen mahtava fiilis vuorokaudenajasta riippumatta ja tunnelma vain paranee, kun sillalla on usein katusoittajia, jotka soittavat esimerkiksi haitaria. Silloin tuntuu, kuin olisi itse osa elokuvaa.

Ostolakossa Pariisi suosikkipaikat

7. Shakespeare & Company

Yksi ihana asia, jonka olen Pariisissa huomannut on, että ranskalaiset rakastavat lukea kirjoja ja tuntuvat lukevan niitä kaikkialla. On todella tavallista bongata kirjoja lukevia ranskalaisia kahviloista, puiston penkeiltä ja Seine-joen rannalta.

Olenpa jopa nähnyt heitä makaamassa hautausmaankin penkeillä kirjoihin syventyneitä ja kävelemässä pitkin kaupungin katujen vilinää toisessa kädessä tupakka ja toisessa kädessä kirja, josta katsetta ei ole haluttu päästää irti. Älypuhelinten täyttämässä maailmassa tällaiset näyt ovat todella piristäviä.

Pariisilaiset kirjakaupat ja kirjastot ovat kuitenkin pääosin täynnä ranskankielistä kirjallisuutta, mutta tunnelmallinen Shakespeare & Company -kirjakauppa tekee siihen virkistävän poikkeuksen. Tämä kuuluisa kirjakauppa on täynnä englanninkielisiä kirjoja ja palvelua saa tietysti myös englanniksi – usein ihan brittiaksentilla.

Sokkeloinen ja kodikas kirjakauppa on täynnä sekä kirjoja että ihastuttavia yksityiskohtia. Sen ensimmäisessä kerroksessa on myynnissä valtava määrä erilaisia kirjoja ja toisessa kerroksessa on puolestaan kokoelma vanhoja teoksia, joita ei voi ostaa, mutta joita voi pysähtyä lukemaan kirjakaupan kodikkaisiin kalusteisiin.

Tykkään nykyään kuunnella kirjoja äänikirjoina, mutta tämä kirjakauppa oli kehujensa arvoinen kokemus ja kirjoitin siellä pyöriessäni itselleni pitkän listan kirjoja ja kirjailijoita, joiden teoksiin haluan lähitulevaisuudessa ehtiä syventyä.

Ostolakossa Pariisi suosikkipaikat

8. Pharmacie Bader

Citypharma on tavallisesti se apteekki, jossa kaikkia aina kehotetaan käymään, mutta vaikka se onkin iso ja siellä onkin hyvä valikoima, on (niistä kahdesta ainakin omilla nurkillani oleva) Citypharman apteekki tuskaisen ahdas sekä ylitäynnä niin asiakkaita kuin henkilökuntaakin. Siellä kannattaa siis käydä, mutta hirveästi en itse ainakaan siellä loppujen lopuksi viihdy.

Satuin kuitenkin sattumalta löytämään toisen loistavalla valikoimalla ja suurella pinta-alalla varustetun apteekin, jossa on jopa yläkerrassa oma luonnonkosmetiikan osastokin. Tästä apteekista löytyy kaikkia mahdollisia merkkejä ja hyviä tarjouksia, joten katsottavaa ja jopa ostettavaakin on. Boulevard Sant-Michellillä sijaitsevassa apteekissa on kätevää käydä vaikkapa samalla, kun käy tutkimassa sen lähistöllä olevaa Shakespeare & Companyn kirjakauppaa.

Aiemman postaukseni apteekkikosmetiikkaa rakastavista ranskalaisista voi lukea täältä.

Ostolakossa Pariisi suosikkipaikat

9. Tuileries-puutarha

Louvren eteen aukeneva Tuileries-puutarha oli yksi ensimmäisiä paikkoja, jotka Pariisissa näin ja rakastuin siihen välittömästi. Se on iso, vehreä, täynnä kukkia ja kaunis. Paitsi että itse puistossa on ihana fiilis, luovat siellä aikaa viettävät ihmiset sinne aivan erityistä tunnelmaa. Tässä puistossa näin itse ensimmäistä kertaa, kuinka pariisilaiset käyttävät kaupungin kauniita ulkomaisemia oman kotinsa jatkeena ja omina olohuoneinaan.

Puiston molemmissa päissä on isohkot suihkulähteet, joita kiertävillä viihtyisillä metallituoleilla tuntuu aina olevan tilaa istua. Osa tuoleista on lievää löhöily-mallia ja olen viettänyt noillakin tuoleilla muutamia kiireettömiä lounas- ja välipalahetkiä elämästä nauttien.

Aiemman postaukseni kaupungin ajattelemisesta oman kodin jatkeeksi ja olohuoneekseen voi lukea täältä.

Ostolakossa Pariisi suosikkipaikat

10. Aroma-Zone-myymälä

Opiskelen luonnonkosmetiikan tuotekehittämistä ja Ranska on ollut parhaita paikkoja tilata formulointiin sopivia ainesosia. En puhu ranskaa, mutta olen silti onnistunut tilaamaan Aroma-Zonen verkkokaupasta kattavan valikoiman kaikkea mahdollista, mitä tuotteiden valmistukseen vain voi tarvita puhtaista öljyistä emulgaattoreihin, säilöntäaineisiin, pinta-aktiivisiin aineisiin, erilaisiin voihin, kukkaisvesiin sekä kaikkiin mahdollisiin tarvikkeisiin ja tuotepakkauksiin, joihin omat luomukset voi purkittaa.

Olinkin siis aivan taivaissa kun huomasin, että aivan majapaikkani nurkilla on Aroma-Zonen myymälä. Saatoin tuoksutella loputtoman määrän erilaisia eteerisiä öljyjä, testailla eri öljyjen ihotuntumaa ja muuten vain tutkia, tutkia ja tutkia.

Aroma-Zonesta on erittäin edullista ostaa tuotteita ja omiin suosikkeihini kuuluu esimerkiksi aivan loputon luonnonöljyjen valikoima, johon kuuluu kaikkia mahdollisia öljyjä 5 ml kokeilukoossa. Tuotekehittämisen opinnoissa on ollut tärkeää päästä kokeilemaan ja haistelemaan öljyjä, sillä vaikka öljy olisi vaikutuksiltaan kuinka loistava tahansa, ei siitä saa hyvää tuotetta, jos sen haju tai väri karkoittaa käyttäjät.

Jos siis luonnonkosmetiikka ja puhtaat ainesosat kiinnostavat, kannattaa tässä myymälässä ehdottomasti käydä. Myymälöitä on Pariisissa ilmeisesti kaksi kappaletta, joista toinen on Boulevard Haussmannilla.

Luonnonkosmetiikan tuotekehittämisen opinnoistani voi lukea lisää täältä. 

Ostolakossa Pariisi suosikkipaikat

Millaisia lempparipaikkoja teillä on Pariisissa?

 

5 kommenttia artikkeliin ”10 suosikkipaikkaani Pariisissa”

 1. Mahtavia nostoja, monet olisivat päässeet myös omalle listalleni. Vasemmalta rannalta suosikkini on myös St. Germainin alue ja sen ihanat pikkukujat.

  • St. Germainin alue on kyllä aivan ihana, majoitun itse juuri siellä! 🙂

 2. Mua koskettaa Louvren pihamaa lasipyramideineen. En oo ikinä käynyt sisällä itse museossa, mutta pelkästään se ajatus, että on niin lähellä maailman kuuluisinta taulua ja muitakin taideaarteita, sykähdyttää. Samalla mieli vaeltaa ajattelemaan Ranskan historiaa ja sitä, millaisia vaiheita Louvren seinät ovatkaan nähneet. On huikeaa ajatella, että vuosisatojen ajan ihmiset ovat rakastaneet ja riidelleet samoissa maisemissa kuin missä itse on.

 3. Olipa tunnelmallinen ja rauhoittava kirjoitus ja nuo kuvat ovat niin silmiähiveleviä, että niihin voisin uppoutua vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Mitä silmäkarkkia! Tykkäsin tästä jutusta ihan älyttömästi <3

  Tuo kuvassasi oleva apteekki ja Aroma-Zone ovat liikkeitä, joissa itsekin todella mielelläni kävisin, kuten kaikissa muissakin esittelemissäsi paikoissa 😀 Ollapa kärpäsenä katossa tällä reissullasi!

  Jotenkin noissa ulkokuvissa on todella hyvin nähtävillä se, minkä aiemmin mainitsit siitä pilvien kuvia kaunistavasta vaikutuksesta. Ne luovat kuin lempeän ja pehmoisen peitteen maisemien ylle.

  Ajatuskin siitä, että aikuiset ihan oikeasti leikkivät lasten kanssa jopa niinkin 'vanhanaikaisilla' leluilla kuin puupurjeveneet, saa hyvälle mielelle. Jos saat napattua sellaisesta kuvan, laita ihmeessä tänne, on se niin ällistyttävää ja ihastuttavaa. Siinä lapsuuden leikit siirtyvät sukupolvelta seuraavalle.

Kommentointi on suljettu.