Shoppailuvinkki Tukholmaan: Nacka Forum

Minulta on usein pyydelty vinkkejä ja ideoita siihen, minne Tukholmassa voisi lähteä shoppailemaan, jos keskustan kaupat on jo tutkittu läpikotaisin moneen kertaan. Olen pari vuotta sitten vinkannut Mall of Scandinaviasta aiemmassa postauksessani, mutta itse en ainakaan oikeastaan koskaan tule raahautuneeksi sinne asti.

Minulla on oma lemppari ostarini, joka sijaitsee paitsi kätevällä paikalla minulle, mutta myös niille, jotka saapuvat Tukholmaan Viking Linen laivalla ja etsivät päiväksi tekemistä.

Ostolakossa Nacka Forum

Nacka Forum -ostoskeskus sijaitsee Nackan kunnassa, jonka itse rinnastan aina Ruotsin Espooseen. Se on siis aivan Tukholman kyljessä ja alkaa jo hyvin läheltä Viking Linen terminaalia. Ostoskeskukselle on Viking Linen terminaalin edustalta alle 10 minuutin bussimatka, jota ei voi kuitenkaan lähteä taittamaan jalan, sillä siihen kuuluu viiden minuutin kaasuttelu moottoritiellä. Kävellen Nacka Forumille ei siis todellakaan voi lähteä menemään tavalliselta päiväristeilyltä, mutta taksilla sinne kyllä pääsee varmasti myös helposti.

Ostolakossa Nacka Forum

Nacka Forumin ostoskeskukseen pääsee kuitenkin vaivatta bussilla, jonka pysäkki on tien toisella puolella Viking Linen terminaalista. Pysäkiltä kulkee tavallisesti 5-10 minuutin välein linjan 471 bussi, joka kyyditsee suoraan Nacka Forumilla. Matkalla ehtii olla yksi pysäkki (Henriksdal), jonka jälkeen bussi kaartaa pian moottoritielle ja ajaa siitä Nacka Forumille.

Ruotsissa on hyvä huomioida, ettei bussista voi ostaa lippua, eli lippu on ostettava etukäteen. Ainakin ennen paikallisliikenteen bussilippuja saattoi ostaa laivan informaatiosta (korjatkaa, jos tämä on muuttunut) ja niillä on muistaakseni hintaa 45 kruunua. Mielenkiintoista on myös se, ettei bussia tarvitse viittilöidä pysähtymään, vaan bussit pysähtyvät automaattisesti, jos joku seisoo pysäkillä. (Stop-nappia kannattaa silti aina painaa, jotta kuski tietää avata poistuville matkustajille ovet.) Bussi numero 471 on usein sininen haitaribussi, johon mahtuu paljon väkeä.

Jos Nacka Forumin ostoskeskukselle haluaa päästä esimerkiksi Siljan terminaalilta tai keskustasta, tulee metrolla matkustaa Slussenille, josta bussi 471 lähtee.

(Jos kaipaa tarkempaa tietoa Tukholman paikallisliikenteestä, on sl.se se sivusto, jolta löytyy reittiopas.)

Ostolakossa Nacka Forum

Nacka Forum ei ole mikään huikaisevan häikäisevä ja elämyksellinen ostoskeskus, mutta sieltä löytyy vähän kaikkea ja sillä vähän kaikella tarkoitan tietysti, että siellä on esimerkiksi loistava Sephora, jossa on aina vähän vähemmän tungosta kuin keskustan Sephorassa ja vähän paremmin tuotteita saatavilla sen vuoksi. Sephorasta löytyy mm. Kat Von D, Benefit, Too Faced, Hourglass, Makeup For Ever, By Terry, Becca ja Huda Beauty, joten suomalaisille siellä kyllä riittää mielenkiintoista tutkittavaa.

Nacka Forumista löytyy lisäksi Kicks, Rituals, Make Up Store, Lyko, useampi kosmetiikkaa myyvä apteekki sekä The Body Shop.

Ostolakossa Nacka Forum

Oma suosikkiliikkeeni Nacka Forumissa on Norma. Normal on pohjaltaan vähän kuin Flying Tiger, eli siellä on ikeamaiseen tapaan kuljettava lähes koko liikkeen läpi päästäkseen kassalle. Erityistä Normalissa on kuitenkin se, että yli puolet myymäläpinta-alasta on täytetty kosmetiikalla, jota myydään halpaan hintaan – yrityksen omien sanojen mukaisesti tax free -hinnoilla.

Olen ymmärtänyt, että Normal toimii kuten esimerkiksi kosmetiikan verkkokauppa Cocopanda, eli he käyttävät paljon rinnakkaismaahantuontia. Siinä tuotteet ostetaan erinä halvalla sieltä, mistä niitä saa, eli ei välttämättä virallisilta maahantuojilta tai tuotteiden valmistajilta. Tämän vuoksi Normalista löytyy milloin mitäkin hyvinkin edulliseen hintaan. Sen valikoiman pääpaino on halvoissa tuotemerkeissä, mutta tavallisesti sieltä löytää esimerkiksi tunnettujen merkkien kampaamotuotteita todella edulliseen hintaan. Juuri viimeksi siellä käydessäni bongailin esimerkiksi Elizabeth Ardenin ja Cliniquenkin tuotteita, eli liikkeissä on hyvä pitää silmät auki, sillä niistä voi tehdä löytöjä. Normal on myös ainoita paikkoja, joissa olen nähnyt Ruotsissa Makeup Revolutionin meikkejä myynnissä.

Normal-myymälöistä löytyy myös paljon kodin kulutustavaraa siivoustuotteista sisäisesti nautittaviin asti ja itse ostan niistä mausteita, karkkeja, pikakahvia ja edullisia raakakaakaonpaloja (kaakanibs). Myymälöistä löytyy tavallisesti paljon trendijuttuja kuten chia-siemeniä, hampunsiemeniä yms. edulliseen hintaan, eli niissä riittää paljon tutkittavaa.

Ostolakossa Nacka Forum

Muihin suosikkiliikkeisiini kuuluu saksalainen kenkäkauppa Deichmann, jonka myymälöistä olen jo vuosia löytänyt omaan lättäjalkaani sopivat korkkarit ja työkengät melko edulliseen hintaan.

Nacka Forumin katon alta löytyy myös paljon erilaisia vaatekauppoja ja muita kenkäkauppoja, mutta myös muutamia kivoja sisustuskauppoja.  Åhlensin tavaratalo, Hemköpin ruokakauppa ja Ruotsin Alko eli Sytembolaget sekä paikallinen kirjasto löytyvät nekin saman katon alta. Liikkeitä on yhteensä satakunta, eli shoppailtavaa riittää.

Ostolakossa Nacka Forum

Muita omia suosikkiliikkeitäni ovat mm. Panduro, josta löytyvät kaikki mahdolliset askartelutarpeet ja käsityöjutut, terveyskauppa Holland & Barrett sekä sisustuskauppa Lagerhaus, josta löytyy edullisesti ruotsalaisten rakastamia trendikkäitä sisustusjuttuja.

Ostolakossa Nacka Forum

Ostoskeskuksessa on useita ruokapaikkoja (oma suosikkini on Acian Delicious -ravintolan hyvä perusbuffetti ja Sephoraa vastapäätä olevat sushi-rullat) ja kahviloita, joten siellä on helppoa viettää useita tunteja saman katon alla varsinkin silloin, kun ulkona on kylmä talvikeli. Muistelen nähneeni tavaratalon yläkerrassa myös isohkon lasten leikkialueen.

Ostolakossa Nacka Forum

Tarkemman listauksen Nacka Forumin liikkeistä löytää ostoskeskuksen omalta verkkosivulta täältä.

Erityistä mainittavaa on ehkä se, että siinä missä Tukholman keskustan alueella ilmaiset vessat ovat kaupungilla kortilla ja vessa-asiointia varten on aina varattava kolikoita ja piipahdettava kahville, on Nacka Forumin ostoskeskuksessa tilavat, siistit ja ilmaiset vessat.

Jos siis tuntuu, että olisi mukavaa viettä päivää shoppaillen muualla kuin Tukholman keskustassa, niin minulta lähtee ääni Nacka Forumille. Varsinkin näin kylmillä talvipakkasilla on mukavaa, kun voi vain pysytellä sisätiloissa eikä tarvitse kävellä ulkona mennessään kaupasta toiseen.

Ostolakossa Nacka Forum

  Missä te tykkäätte shoppailla Tukholmassa käydessänne?


Lue myös:
Tukholman huikein ravintola: Koh Phangan
Kosmetiikkashoppailu Tukholmassa – kulje tämä reitti!
10 tuotemerkkiä, jotka Tukholman Sephorassa kannattaa katsastaa

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

8 kommenttia artikkeliin ”Shoppailuvinkki Tukholmaan: Nacka Forum”

 1. ”Mielenkiintoista on myös se, ettei bussia tarvitse viittilöidä pysähtymään, vaan bussit pysähtyvät automaattisesti, jos joku seisoo pysäkillä.”

  Nauratti tää kommentti koska olen itse kerran ulkohelsinkiläisenä Helsingissä jäänyt hölmistyneenä pysäkille seisomaan kun bussi kaasutti ohi. En tajunnut et Pääkaupunkiseudulla pitää tehdä niin busseille. Eli ei Helsingissä asuvalle toi on ihan normaali proseduuri. Pari kertää nähnyt myös kun turisteja jäänyt bussista rannalle kun eivät ole tajunneet vilkuttaa kuskille…

  • Aaah, enpäs ole tiennytkään! Olen itse asunut Suomessa van pääkaupunkiseudulla ja Tampereella, joissa molemmissa bussi piti tosiaan viitata pysähtymään, joten olen aina olettanut olevan yleinen käytäntö Suomessa. 🙂

   • Eikös tuo ole ihan yleinen käytäntö kaikissa kaupungeissa, joissa pysäkin ohi menee enemmän kuin yksi bussilinja? Eihän bussit voi joka pysäkillä alkaa arvailla, kuka odottaa numeroa 3 ja kuka ehkä numeroa 57? Ainoastaan maalla bussit pysähtyvät aina, kun joku seisoo pysäkillä.

 2. Voi kun kiva oli saada vinkki tästä, juuri ollaan lasten kanssa lähdössä Tukholmaan parin viikon päästä. Mietin, että ei tällä kertaa keskustaan tai Djurgårdenille. Nacka Forumiin siis . Onko tuo lähtöpysäkki hankalassa paikassa ? Tutkailin tuota 471:n reittiä ja aikataulua, olenko tulkinnut oikein, että se lähtöpysäkki on Londonviadukten siinä terminaalin lähellä? Jospa se löytyy . Ajaako bussi aivan ostoskeskuksen läheisyyteen tai onko pysäkki siinä lähellä? Kiitos paljon vinkistä!

  • Lähtöpysäkki on tien toisella puolella Viikkarin terminaalista, eli helppo mennä. Lähtöpysäkki on juurikin tuo Londonviadukten. 🙂

   Nacka Forumilla bussi pysähtyy ihan suoraan Nacka Forumin pääovien eteen ja lähtee myös niiden edestä. Paluupysäkki on samalla tavalla suoraan Viikkarin terminaalin edessä. 🙂

   • Kiitos tuhannesti taas . Ja muutenkin asiantuntevasta blogista. Olen myös ilolla seurannut instastoriesissa menoasi, ja siellä on ollut niin mahtavia juttuja , nauroin ääneen kun odottelit taannoin kirjapakettiasi saapuvaksi . Pientä turhautumista havaittavissa . Mukavaa viikonloppua (toivottavasti emojit näkyvät tällä kertaa ).

 3. Tosi hyvä vinkki juuri näin talveen, kiitos kun kirjoitit tästä! En ollut ollenkaan tietoinen, että näillä pikkuostareillakin voi olla Sephora tai Åhlens. Tosin en tiennyt sitäkään, että noin monipuolista ostaria edes on lähellä Viikkarin terminaalia.

  Mikähän siinäkin on, että Ruotsissa voi olla Sephora jopa pienellä ostarilla, kun taas meillä sellaista ei ole ollenkaan, höh ja buu 😀

  Missä kunnossa Tukholman keskusta on nyt? Siellähän oli viime vuoden alkupuolella koko keskusta valtavan remontin alla. Millainen se on nyt? Pystyykö siellä kulkemaan jo normaalisti? Entä suljettiinko keskusta lopullisesti aotoliikenteeltä sen terrori-iskun jälkeen? Ja jos, niin miten esim. bussit kulkevat sillä alueella tai sen kautta? Olisiko sinulla aikaa tehdä juttu tästäkin? 🙂

 4. Laitanpa tähän vielä vinkin. Yksi asia on hyvin eri hinnoissa Ruotsissa kuin Suomessa, nimittäin särkylääkkeet, siis ilman reseptiä myytävät. Joissakin laaduissa (esim. Naproxen/Pronaxen) Suomen hinnat ovat vähintään tuplasti kalliimmat.

  Tarkistin asian vielä satunnaisesta ruotsalaisesta verkkoapteekista (http://www.apoteksvea.com/produkt/naproxen-orifarm-250-mg-20-st/) ja siellä tuplamäärä eli 20 kpl maksaa vain 2,90 euroa, kun meillä 10 kpl maksaa 9,99 euroa. Hintaero on siis melkoinen. Itse ostin tavallisesta apteekista Tukholmassa ja 20 kpl hinta oli n. 9 euroa.

  Eikä Ruotsissa tarvitse pelätä lääkeväärennöksiä, kuten joissakin muissa naapurimaissamme nimiä mainitsematta…

Kommentointi on suljettu.