Joulukeräys: Tehdään yhdessä hyvää ja lahjoitetaan ammatteja kehitysmaiden naisille!

Puhun usein siitä, kuinka tärkeä osa työ on elämääni. Olen onnellinen, että saan tehdä sitä, mistä nautin ja elättää sillä itseni. Vaikka mitään ei olekaan annettu minulle ilman kovaa työtä, olen silti etuoikeutettu, sillä minun on ollut mahdollista valita itse elämäni suunta. On ollut täysin oma valinta, mitä lähden opiskelemaan, millaisiin töihin haen ja kuinka urani kehittyy.

Meillä tällaiset mahdollisuudet ovat etuoikeus, jonka moni unohtaa. Kaikkialla tilanne ei nimittäin ole sama. Kehitysmaissa naisten ja tyttöjen lähtökohdat ovat huonot ja asenteiden vuoksi heidän mahdollisuutensa saada koulutus ja sen myötä ammatti voivat olla lähes olemattomat. Heidän odotetaan osallistuvan kotitöihin poikia ja miehiä enemmän eikä opiskelulle jää aikaa. Vanhemmat eivät välttämättä edes näe tyttöjen kouluttamista tärkeänä asiana, sillä tavoitteena on naittaa heidät nuorena, jolloin koulunkäynnistä ei edes ole perheelle hyötyä. Tuntuu hirveältä tietää, ettei jokaisella ole samoja mahdollisuuksia.

Ostolakossa keräys lahjoitus

En halua järjestää blogissani joulukalenteria, jossa arvotaan kosmetiikkaa, vaan haluaisin mielummin tehdä jotain hyvää ja haastaa teidätkin siihen.

Siksi käynnistin Naisten Pankin sivustolla keräyksen, jonka varoilla tuetaan naisten ammattikoulutusta ja muuta yrittäjyyteen tähtäävää toimintaa kehitysmaissa.

Jos naisia ei koulututeta, joutuvat he tyytymään huonosti palkattuihin töihin, joissa on vain vähän mahdollisuuksia tulevaisuuden kannalta. Esimerkiksi 40 eurolla saadaan kolmen kuukauden ompelukoulutus kehitysmaan naiselle. Naisille opetetaan myös mm. kirjanpitoa, säästämistä ja yleistä yrittäjyyttä, jotta heidän on mahdollista uskaltaa lähteä pyrittämään omaa yritystoimintaa.

Naisten Pankki on vapaaehtoisyhteisö, jonka toiminta perustuu vapaaehtoisiin, osakkaisiin ja lahjoittajiin. Suomessa keksitty Naisten Pankki tukee kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa. Lahjoitusten avulla voidaan huolehtia, että yhä useammalla  naisella on mahdollisuus siihen voimaannuttavaan tunteeseen, ettei heidän tarvitse olla jonkun muun armoilla talouden suhteen ja he voivat ylpeinä pyörittää omaa yritystään ja huolehtia perheestään. Naisten Pankin toiminnan ansiosta yhä useampi nainen voi siis toteuttaa unelmansa, jonka saavuttaminen ei ilman sitä välttämättä lähtökohtaisesti olisi mahdollista.

Naisten työllistämisen tavoitteena on pyrkiä voittamaan kehitysmaiden köyhyys, mutta vaikka avun kohteena ovatkin nimenomaan naiset, tavoitetaan heitä auttamalla silti paljon laajempi määrä ihmisiä. Naista auttamalla voidaan auttaa koko perhettä (mies mukaanlukien) sekä kokonaisia kyläyhteisöjä. Kun naisella on oma toimeentulo, vahvistaa se hänen rooliaan ja arvostusta niin perheessä kuin hänen yhteisössäänkin. Kun äidillä on työn kautta rahaa perheen elätykseen, on hänen lapsillaankin suurempi mahdollisuus käydä koulua, kun heidän ei ole pakko tehdä töitä, jotta perheellä olisi ruokaa ja katto pään päällä.

Naisten Pankin varoja hallinnoi ja hankkeet toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu, jonka periaatteiden mukaisesti Naisten Pankin hanketyötä tehdään kaikkien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan, sukupuoliseen suuntautumiseen tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Apua annetaan auttamisen vuoksi eikä sillä tavoitella uskonnollista käännyttämistä tai avunsaajan vakaumusten muuttamista.

Ostolakossa Naisten Pankki keräys - 1

Olen itse kiitollinen siitä, että minulla on ollut mahdollisuuksia valita itse elämäni suunta. Lahjoitin keräykseen 300 euroa ja nyt pyytäisin, että mahdollisimman moni muu tekisi myös oman lahjoituksensa.

Halusin itse aloittaa isommalla potilla, mutta haluan korostaa, ettei lahjoituksen summan tarvitse olla suuri, sillä pienistä puroista kertyy iso virta. Jos jokainen blogissa käyvä lahjoittaisi euron, olisi viikossa kasassa jo yli 20 000 euroa!

Asetinkin rohkeasti kampanjan keräystavoitteeksi 10 000 euroa sillä luotan siihen, että monilla on yksi ylimääräinen euro. Keräys on auki joulukuun ajan ja jään toiveekkaana jännittämään, pääsemmekö yhdessä keräystavoitteeseen. Jos tililtäsi irtoaa siis edes yksi euro, niin tee sillä hyvää ja laita se pottiimme. Niillä kaikilla kerätyillä euroilla voidaan oikeasti yhdessä muuttaa monen ihmisen elämä! Kiitos siis jo etukäteen kaikille lahjoittaville.

Lahjoituksen teko sujuu helposti. Klikkaa alla linkitetyn keräyssivun ”Lahjoita nyt” -painiketta, valitse lahjoitettava summa ehdotetuista vaihtoehdoista tai määritä itse oma summasi ja vahvista maksu verkkopankin, Pivon tai MobilePayn kautta. Voit halutessasi jättää myös nimesi, nimimerkkisi ja viestin näkyviin lahjoitussivulle lahjoituksen tietoihin, mutta nämä eivät ole välttämättömiä. Lahjoittaminen on helppoa eikä se vie aikaa kuin hetken.

Potissa on toisen keräyspäivän jälkeen 139 lahjoitusta, jotka ovat yhteensä 1370 euroa. Kiitos kaikille jo lahjoittaneille!

Käy tekemässä lahjoitus täällä.

 

Anna Ammatti Kehitysmaiden Naisille -joulukeräys Ostolakossa-blogi

 

19 kommenttia artikkeliin ”Joulukeräys: Tehdään yhdessä hyvää ja lahjoitetaan ammatteja kehitysmaiden naisille!”

  • Toivotaan, että ihmiset innostuisivat lahjoittamaan ja mahdollisimman moni muistaisi, että yksikin euro on avuksi! 🙂

 1. Huippu idea! Lahjoittaminen tosiaan sujui helposti ja nopeasti, itsekin osallistuin pienellä summalla 🙂

  • Ihanaa, että osallistuit! <3 Lahjoittaminen on tosiaan nopeaa ja helppoa, joten toivotaan, että mahdollisimman moni ehtii ottaa sille minuutin ja antaa edes euron hyvään tarkoitukseen. 🙂

 2. Mukana myös 🙂
  Tiedän että oot varmasti ihan Olaplexin pauloissa, itse tilasin juuri myös setin ja menee testiin kun vanha shampoo on käytetty, mutta halusin vinkata toisesta loistavasta sarjasta, nimittäin Etude Housen Silk Scarf!

  • Jes, mahtavaa! <3

   Olen katsellut linjan tuotteita uteliaana jo pari vuotta, mutta aina laskenut ne kaupassa käsistäni sitten kuitenkin, sillä monissa niistä näyttää olevan niin paljon silikoneja, että teho perustuu paljon vain niihin. :/ Yritin katsoa merkin verkkosivulta nyt Silk Scarf Damage Protein Solution Conditioner -hoitoaineen ainesosaluetteloa, mutta se vähän hämmensi, sillä siinä oli jostain syystä peseviä ainesosia, joita on tavallisesti vain shampoossa, joten siellä on ehkä väärä INCI siitä. Muistelen kuitenkin sisällön olleen syynä juuri siihen, että olen jättänyt ne kauppaan, sillä tekevät hiuksista hyvän tuntuiset, mutta oma tukkani kaipaa myös paljon hoitoa niin olen epäillyt, etteivät riitä. :/

 3. Hieno idea! Olen jo aikaisemmin miettinyt Naisten pankille lahjoittamista, mutta en ole saanut aikaiseksi. Nyt lahjoitin 10 euroa, vaikka ei sekään mikään suuri summa ole, mutta auttaa toivottavasti jotakuta.

 4. Lahjoitettu! Muistutathan vaikka kuun puolivälissä ja loppukuusta lukijoita tästä uudelleen 🙂

  • Kiitos, että olet mukana! <3 Yritän muistuttaa tästä mahdollisimman paljon ja usein, jotta keräystavoite saadaan täyteen. 🙂

  • Joo, jotenkin nämä ovat niin kaukana omasta elämästä, että ei tule aina muistaakseni, joten hyvä kun asiasta puhutaan. 🙂

 5. Tajusin vasta sun stoorista, et myös Mobile Pay käy tolla sivustolla. Ekalla kerralla käännyin takaisin, koska sivulla puhuttiin verkko- tai pankkikorttimaksusta ja en jaksanut kipittää hakemaan tunnareita… Mut nyt on lahjoitettu!

Kommentointi on suljettu.