The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution – tehoapu epäpuhtaalle iholle

*Sis. mainoslinkin

Vain harva epäpuhtauksien kanssa tuskaileva on varmasti voinut välttyä kuulemasta hehkutusta *The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution -tehotuotteesta.

Taikatuote myy meillä töissäkin aivan hulluna ja erityisesti sen jälkeen, kun Iltalehden Tyyli.com-sivusto on nostanut sitä artikkeleissaan, on sen myynti aina suorastaan räjähtänyt, minkä seurauksena pariksi viikoksi varattu varasto on aina tyhjentynyt muutamissa tunneissa.

Paitsi että kehuttua tehotuotetta ostavat naiset, ostavat sitä myös miehet ja sisäpiirin tietona voin kertoa, että monien miesten ostoskoreihin sitä on noiden Iltalehden hypetysnostojen jälkeen mennyt kerralla useampikin pullo.

Jopa siis aina niin jurot, tavallisesti kosmetiikalle naureskelevat suomalaiset miehetkin vakuuttuvat siitä yllättävän helposti.

Lue  myös: Ihonhoito-opas – näin hoidat epäpuhdasta ihoa

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution salisyylihappo BHA kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Mikä The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution on?

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution on epäpuhtaan ihon hoitoon kehitetty tehotuote, joka ei ole varsinaisesti hoitoneste sanan suomen kieleen vakiintuneessa muodossa (eli kasvoveden jälkeen käytettävänä ihon tehokosteuttaja), mutta ei silti ihan seerumikaan.

Tehotuote on kehitetty ennaltaehkäisemään ihon tukkeutumista, eli ehkäisemään sekä finnien että mustapäiden muodostumista.

Sitä suositellaan aina erityisesti mustapäiden hoitoon, mutta se sopii tosiaan myös finneille – vaikkakin finnien hoitoon on tehokkaampiakin tuotteita ja ainesosia kuten aiemmin esittelemäni The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion tai Bentsoyyliperoksidi, jotka molemmat tehostavat ihon uudistumista.

Ihonhoitointoilijoiden keskuudessa The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution -tuotteesta puhutaan yleensä aktiivina, sillä se keskittyy kuljettamaan iholle tuotteen tärkeintä aktiiviainetta, eli salisyylihappoa.

Useimpien The Ordinary -tuotteiden tapaan koko tuote rakentuu siis vain nimenomaan yhden tehoaineen ympärille.

Oikeastaan kaikki muu on laitettu tuotteeseen, jotta juuri tuo sankarillinen aktiiviaine voi vaikuttaa iholla parhaalla mahdollisella tavalla niin, että iho pysyy yhä tasapainossa.

Tuotteessa on hajusteeton koostumus, eli sen kevyessä, omaan nenääni lähes olemattomassa tuoksussa tuoksuvat vain sen omat ainesosat eikä niiden joukkoon ole lisätty erillisiä hajusteita tuomaan tuoksua.

Lue myös: 7 vinkkiä finnien hoitoon

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution salisyylihappo BHA kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Miksi The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution on niin loistava?

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution on kehitetty hoitamaan epäpuhdasta ihoa ehkäisemällä sen tukkeutumista.

Iholle syntyy epäpuhtauksia, kun ihohuokonen tukkeutuu, jolloin tali ja kuollut ihosolukko eivät pääse vapaasti ulos ihohuokosesta.

Usein lopputuloksena on finni, mutta jumiin jääneen talin hapettuessa ihohuokosen suulle voi myös syntyä mustapää.

Jos ihohuokosen tukkeutumista kuitenkin onnistuu ennaltaehkäisemään, ei epäpuhtauksia pääse syntymään.

BHA-hapot ovat tähän tehtävään loistavia, sillä toisin kuin vesiliukoiset, vain ihon pinnalla vaikuttavat AHA-hapot, ovat ne öljyliukoisia ja kykenevät siksi imeytymään öljymäistä talia erittävään ihohuokoseen ja kuorimaan sitä sisältäpäin.

Näin ne auttavat ehkäisemään, ettei ihohuokosen suulle pääse kasautumaan talin ja kuolleen ihosolukon muodostamaa, ihohuokosen tukkivaa tulppaa.

Koska salisyylihappo on öljyliukoinen, auttaa se myös liuottamaan ihosolukkoa yhteen liimaavaa ”laastia”, minkä vuoksi se myös kuorii ihon pintaa hellästi – ei tosin yhtä tehokkaasti kuin AHA-hapot, jotka kohdistavat kuorivan vaikutuksensa nimenomaan ihon pintaan ihohuokosten sijaan.

BHA-hapoista yleisimmin käytetty on nimenomaan salisyylihappo, jota tuote sisältää nimensä mukaisesti 2%.

Se voi kuulostaa pieneltä pitoisuudelta, mutta itseasiassa se on suurin EU:ssa sallittu pitoisuus, jota iholle jätettävä kosmetiikkatuote saa sisältää ja juuri sen on kuulemma todettu olevan optimaalisin apu epäpuhtauksien ennaltaehkäisyssä ilman, että iho ärsyyntyy liikaa.

Salisyylihappoa saadaan luonnosta pajun kaarnasta, mutta hyvin usein se valmistetaan laboratoriossa.

(Toinen erityisesti korealaisessa kosmetiikassa käytetty BHA-happo on betaine salicylate, jota käytetään salisyylihapon sijaan, sillä Etelä-Koreassa kosmetiikkatuotteet saavat sisältää vain 0,5% salisyylihappoa. Betaiinisalisylaatti on hellävaraisempi BHA-happo, mutta jotta sillä voidaan saada sama vaikutus kuin 2% salisyylihapolla, täytyy sitä käyttää 4%. Esimerkiksi suosittu COSRX Blackhead Power Liquid sisältää juuri tuon pitoisuuden betaiinisalisylaattia.)

Salisyylihappo on siinä mielessä mustapäälaastareita tehokkaampi, että siinä missä mustapäälaastarit poistavat vain talikertymän pinnallisimman, kovettuneen ja hapettuneen osan, ulottuu salisyylhappo ihan sen juureen ja ehkäisee epäpuhtauden muodostumista.

Jos siis hoitaa jo olemassa olevia mustapäitä, voi ne ensin kiskoa iholta irti mustapäälaastarilla ja jatkaa ihonhoitoa sen jälkeen salisyylihapolla.

Lue myös: Mitä iholle kannattaa levittää mustapäiden poiston jälkeen?

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution salisyylihappo BHA kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Kaiken lisäksi salisyylihapolla on tulehduksia ehkäiseviä ominaisuuksia, minkä ansiosta se auttaa rauhoittamaan ihoa ja erityisesti helpottamaan epäpuhtauksien tulehdusta, joka näkyy ihon punoituksena.

Kaiken huipuksi salisyylihapolla on myös antibakteereisia ominaisuuksia, joten se voi myös auttaa nitistämään finnejä aikaansaavaa aknebakteeria (mutta ei yhtä tehokkaasti kuin epäpuhtaan ihon tehoaine Bentsoyyliperoksidi, josta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani).

Salisyylihapon lisäksi tuote sisältää myös taikapähkinää (Witch Hazel, ainesosaluettelossa Hamamelis Virginiana Leaf Water).

Taikapähkinästä liikkuu kahdenlaista juttua, joista toisen mukaan se on ihoa rauhoittava ja toisen mukaan taas erityisen ärsyttävä.

Ainesosan on tutkimuksissa todettu rauhoittavan ihoa, mutta hyvin usein sen uuttamisprosessissa on käytetty alkoholia, joka voi jäädä ainesosaan ja ärsyttää joidenkin ihoa.

Ainesosassa on luonnostaan myös eugenolia, joka voi sekin ärsyttää ihoa.

Koska asiat ovat vain harvoin noin mustavalkoisia, riippuu kaikki poikkeuksetta siitä, millaiseen kokonaisuuteen ainesosa on formuloitu.

Tässä tuotteessa on itse koe sitä ihoani ärsyttävänä tai kuivattavana, sillä tuotteessa ei ole minusta iholle kiristävän kuivaa tunnetta jättävä koostumus, vaan iho päin vastoin jää jopa hieman klähmäiseksi sen jäljiltä.

The Ordinary keskittyy tuottamaan edulliseen hintaan tuotteita, jotka varmasti toimivat (ja voi ehkä sen kustannuksella usein tinkiä tuotteiden muista ominaisuuksista kuten tuotteen tekstuurin miellyttävyydestä tai tuoksusta).

Näin ollen tämäkin tuote on kehitetty niin, että siinä on aktiiviaineen toimivuuden kannalta riittävän matala pH-arvo, eli The Ordinaryn omien verkkosivujen mukaan 3,2-4,0.

Jotta salisyylihappo voi vaikuttaa iholla parhaalla mahdollisella tavalla, on tuotteen koostumuksessa oltava matala pH-arvo, tai muuten happo neutralisoituu eikä se voi vaikuttaa ihoa kuorien.

Lue myös: ”Kasvovesi auttaa tasapainottamaan ihon pH-arvon” – Mitä se oikeasti tarkoittaa?

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution salisyylihappo BHA kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Kuinka The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution -tuotetta käytetään?

Koska The Ordinary ei ihan suoraan määrittele tavalliselle ihonhoitajalle tutuilla termeillä, mikä The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution on, voi sen käyttötapa olla monille ymmärrettävästi hyvin epäselvä ja monet voivat siksi tietämättään käyttää sitä väärin.

Itse käyttäisin salisyylihappoa ensinnäkin vain niillä alueilla, jotka ovat alttiita epäpuhtauksille.

En siis levittäisi sitä turhaan kaikkialle kasvoille, jos epäpuhtauksia ei ole kaikkialla. Koska The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution on aktiivi, jonka halutaan imeytyvän iholle mahdollisimman tehokkaasti, tulee sen päästä mahdollisimman suoraan kontaktiin ihon kanssa.

Tämä tarkoittaa, ettei sen alla kannata käyttää muita hoitotuotteita – yhtä poikkeusta lukuunottamatta.

Koska salisyylihappo vaikuttaa parhaiten happamassa ympäristössä, on ihon pH hyvä tasapainottaa ihonpuhdistuksen jälkeen aina kasvovedellä, sillä ihon pH voi ihonpuhdistuksen jälkeen olla tilapäisesti niin korkea, että salisyylihappo neutralisoituu nopeasti eikä ehdi vaikuttaa optimaalisesti.

Salisyylihappoa ennen käytettävän kasvoveden tulisi kuitenkin olla mahdollisimman ohut ja kevyt, jotta se ei muodosta iholle salisyylihapon imeytymistä heikentävää estettä.

Monissa korealaisissa kasvovesissä voi olla liian täyteläinen koostumus, joka häiritsee salisyylihapon pääsyä suoraan kontaktiin ihon kanssa, joten niitä ei siksi kannata levittää iholle ennen salisyylihappoa.

Lue myös: Parhaat The Ordinary -tuotteet epäpuhtaalle iholle

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution salisyylihappo BHA kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Jos haluaa hifistellä, voi salisyylihapon käytön jälkeen odottaa 5-15 minuuttia ennen muiden ihonhoitotuotteiden käyttöä, jotta salisyylihappo voi rauhassa imeytyä iholle.

Muussa tapauksessa sen päällä käytettävät hoitotuotteet, jotka on usein formuloitu ihoneutraaleiksi (eli niiden pH on noin 5) voivat neutralisoida salisyylihapon, jolloin se ei enää vaikuta iholla tehokkaasti.

Tämä on kuitenkin jo tosiaan hieman hifistelyä ja moni tuotemerkki sanoo, ettei heidän salisyylihappoa sisältävän tuotteensa pH neutralisoidu niin helpolla, eli muut ihonhoitotuotteet voi levittää heti tuotteen käytön jälkeen.

Itse käyttäisin The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution -tuotetta kerran päivässä, mutta ihotyypistä ja ihon ongelmasta riippuen ehkä jopa kahdestikin.

Tuotteen hellävarainen koostumus sopii päivittäiseen käyttöön, mutta toki sen käytön voi aloittaa varovasti ja käyttää sitä vain joka toinen tai kolmas päivä ja lisätä käyttökertoja vähitellen.

Salisyylihapon jälkeen voi sitten käyttää hoitonestettä, seerumia ja kosteusvoidetta tavalliseen tapaan.

Ainoa asia, mikä kannattaa huomioida on, ettei tuotteen jälkeen kannata levittää toista salisyylihappoa sisältävää tuotetta, sillä 2% salisyylihappo riittää iholle jo hyvin ja lisätty salisyylihappo todennäköisesti vain ärsyttää ihoa, sillä 2% pitoisuus on jo se optimaalisin.

BHA-happojen ja AHA-happojen yhdistämisen kanssa kannattaa aina myös olla varovainen ja itse käyttäisin niitä mielummin eri vuorokauden aikoina tai valitsisin tuotteen, joka sisältää molempia, jolloin niiden yhdistelmä on formuloitu iholle hellävaraiseksi.

Kahden erillisen tuotteen käyttö yhtäaikaa voi nimittäin saada ihon kuoriutumaan liikaa ja ärsyttää ihoa.

Lue myös: Näin yhdistelet tehoaineita oikein

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution salisyylihappo BHA kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Mihin The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution -tuotteen voi yhdistää?

The Ordinaryn tuotteissa on yksi hauskuus, jota muiden merkkien kanssa ei esiinny ollenkaan samanlaisessa mittakaavassa. Kun joku nimittäin ottaa käyttöön yhden The Ordinary -tuotteen ja vakuuttuu sen erinomaisuudesta, ei sen yhden The Ordinary -tuotteen käyttö tavallisesti todellakaan riitä, vaan halutaan aina tietää, mitä muuta, tai mielellään jopa monikossa mitä muita The Ordinary -tuotteita sen kanssa voi käyttää.

Lue myös: Ultimaattinen opas The Ordinary -tuotteisiin ja niiden valintaan

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution salisyylihappo BHA kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Jos ihon ongelmana ovat nimenomaan epäpuhtaudet, rakentaisin The Ordinary -ihonhoitorutiinin näin:

Epäpuhtaan ihon hoito aamulla

Aamulla puhdistetulle iholle voi kasvoveden jälkeen levittää *The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% -hoitotuotetta, joka sisältää epäpuhdasta ihoa hoitavaa niasiiniamidia ja sinkkiä.

Niasiiniamidi on loistava ainesosa epäpuhtaan ihon hoidossa, sillä se auttaa ehkäisemään tulehduksia ja rauhoittamaan ihoa.

Se auttaa ihoa myös paranemaan nopeammin sekä häivyttämään epäpuhtauksien jättämiä jälkiä.

Hoitotiiviste on kirkasta, hieman vettä geelimäisempää ja iholle kevyenä levittyvää. Sen lähes hajuton koostumus imeytyy todella nopeasti ja jättää iholle samettisen, lähes mattaisen pinnan.

Lue lisää: Tätä ostetaan nyt – The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

Tämän jälkeen iholla voi käyttää kosteusvoiteena *The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA -kosteusvoidetta, joka on tehty sopimaan kaikille ihotyypeille sekä kaiken ikäisille käyttäjille.

Voide sisältää runsaasti iholle kosteutta tuovia ainesosia kuten mm. hyaluronihappoa sekä kosteutta iholla  pidättäviä aktiiviaineita. Tuotteen nimi Natural Moisturizing Factors viittaa sen sisältämiin luonnollisiin kosteustekijöihin (Natural Moisturizing Factors eli NMF), jotka ovat voiteessa pääosassa.

Se siis auttaa pitämään ihon tasapainossa ja ehkäisemään ihon liiallista kuivumista.

Lue lisää: Testissä suosittu The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA -kosteusvoide

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution salisyylihappo BHA kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Epäpuhtaan ihon hoito illalla

*The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution on minusta parhaimmillaan iltakäytössä, sillä siinä on aavistuksen öljyinen tuntu, minkä lisäksi hapon kuoriva vaikutus voi tehdä ihosta alttiimman auringon UV-säteilylle.

Tuote kuitenkin imeytyy iholle varsin hyvin, joten sitä voisi käyttää myös päivällä.

Jos kuitenkin yhdistän sen muihin ihonhoitotuotteisiin, käyttäisin sitä tässä rutiinissa illalla.

Erityisesti iltakäyttöön salisyylihappoa sisältävän tiivisteen jälkeen sopiva *The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil -ruusunmarjaöljy on sekin loistava epäpuhtaan ihon hoidossa, sillä ruusunmarjaöljyssä on monia epäpuhtaalle iholle apua tuovia ominaisuuksia.

Ruusunmarjoista saatava antioksidanttinen öljy sisältää runsaasti välttämättömiä rasvahappoja, C-vitamiinia sekä  A-vitamiinia sekä polyfenoleja, jotka voivat auttaa ehkäisemään tulehduksia.

Ihoa tukkimaton ruusunmarjaöljy auttaa pitämään ihon kimmoisana ja tukemaan ihon uudistumista, minkä vuoksi sitä käytetään epäpuhtauksien aikaansaamien arpien ja jälkien hoidossa.

Lue lisää: Edullinen öljy, joka pelastaa epäpuhtaan ihon

Näiden kahden tuotteen välissä voi vielä käyttää ihotyypilleen sopivaa hoitonestettä tuomassa iholle tehokasta kosteutusta, sillä öljy itsessään ei kosteuta ihoa, vaan auttaa vain lukitsemaan kosteuden iholle.

Myös epäpuhdas iho tarvitsee kosteutta ja kosteutettu iho näyttää sekä heleämmältä että kirkkaammalta.

*The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution löytyy myynnistä täältä.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution salisyylihappo BHA kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Onko teillä kokemuksia The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution -tuotteesta?

11 kommenttia artikkeliin ”The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution – tehoapu epäpuhtaalle iholle”

 1. Hei Virve. Kiitos sinulle kaikista kirjoituksistani. Tein itselleni uudenvuoden lupauksen että hoidan ihoani huolella. Se on toteutunut! Kiitos sinulle. Blogiasi seuraten onnistuin. Olen saanut niin ihania ihonhoito-ohjeita/vinkkejä. Mikä parasta,ihoni kiittää. Peilikuva sanoo sen. Mutta mikä parasta,kanssaeläjät myös kertovat samaa. En todellakaan ole enää mikään tyttönen ja nautin siitä kuinka ihoni hyvinvointi on vaikuttanut siihen että olen (iholtani) ikäistäni nuoremman näköinen.

 2. Itsellä on tuo Ordinaryn salisyylihappo käytössä ja myös niasiiniamidi. Tykkään myös käyttää aamulla hyaluronihappoa mutta voinko laittaa sitä ja tuota niasiiniamidia molempia aamuisin vai mieluummin vain toista?

  • Voi laittaa molempia. Laittaisin ohuempaa niasiiniamidia ensin ja sitten hyaluronihappoa ja kosteusvoidetta. 🙂

   • Mulla taas ollut niasiiniamidi iltaisin käytössä mutta mitäs jos haluaisin laittaa tätä salisyylihappoa myös iltaisin T-alueelle? Voiko niasiiniamidi ja salisyylihappoa käyttää yhtä aikaa vai pitäisikö laittaa eri kohtiin kasvoja? Mulla paljon mustapäitä nenässä joten tää salisyylihappoa vois olla kokeilun arvoinen…

 3. Hei Virve, kiitos mielenkiintoisesta blogista ja erityisesti sen tuote esittelyistä ja ihonhoidon ihmeellistä maailmasta . Tämäkin The Ordinary Salicylic Acid Solution juttu on hyvä, mutta itseäni on jäänyt mietityttää miten yhdistää ihonhoito rutiinissa hapot ja erillinen kuorinta – aine? Vai onko se järkevää? Onko sinulla hyvää esimerkkiä kasvovedestä joka ei ole liian hoitava ennen happoja?

  • Koska hapot jo itsessään kuorivat, ei erillistä kuorinta-ainetta yleensä tarvitse. Toki jos käytössä on vain BHA-happo, joka öljyliukoisena kuorii erityisesti ihohuokosia, voi ihoa kerran viikossa tai kahdessa kuoria ihan varsinaisella kuorinta-aineella tai käyttää BHA-hapon rinnalla AHA-happoa valitsemallaan tavalla.

   Ihan Lumenen Klassikko tai Hellä kasvovesi tai vaikkapa Etude House SoonJung pH 5.5 Relief Toner voisivat sopia. 🙂

 4. Hei ja kiitos tästä postauksesta!
  Olen kärsinyt akneen taipuvaisesta ihostani jo yli 10 vuotta ja viimeaikoina tilanne on taas pahentunut. Ajattelin lähteä tämän postauksen ohjeilla liikkeelle, joten mietinkin mitä hoitonestettä suosittelisit tuohon iltarutiiniin? Ja mitä kasvovettä aamuin illoin käytettäväksi?

 5. Tämä kiinnostaisi edullisena vaihtoehtona Paulas Choicen BHA-nesteelle, mutta veikkaan tätä aika tujuksi Paulaan verrattuna.. kun tuotteesta puuttuvat ne PC:n rauhoittavat ja hoitavat ainesosat.

 6. Hei! Minuakin kiinnostaisi tietää, että mitä hoitonestettä suosittelisit tuohon iltarutiiniin?

  • Tuotteita saa esimerkiksi postauksessa olevien linkkien kautta. Tuon mainitsemasi tuotteen valmis on tällä hetkellä tosiaan tauolla, mutta postauksessa on linkki myös sitä vastaavaan tuotteeseen. 🙂

Kommentointi on suljettu.