MakeUp Eraser – puhdistusliina, joka mullisti elämäni usealla tavalla

*Sis. mainoslinkin

Kuten jonkun aikaa sitten fiilistelin, sain blogikokeiluuni jo lähes legendan maineeseen nousseen MakeUp Eraser -liinan. Olin katsellut liinaa jo useaan kertaan sillä silmällä, mutta jättänyt sen silti hankkimatta. Minullahan oli jo Konjac-sieneni, tunsin Sensain puhdistusliinan ja rakastin Foreon ihonpuhdistuslaitettani. Mitä minä tuolla liinalla nyt vielä tekisin.

MakeUp Eraser -liinan idea poikkeaa kuitenkin muista mainitsemistani tuotteista siinä, ettei sen kanssa ole tarkoituskaan käyttää erillistä puhdistustuotetta. Ideana on, että liina itsessään poistaa kasvoilta kaiken meikin – jopa vedenkestävän! Se minua siinä kiinnostikin.

Makeup Eraser

Ajattelin, että kyseessä olisi vain ihan tavallinen mikrokuiturätti, jossa ei olisi mitään erikoista. Polyesteristä valmistettu liina hämmensi minua kuitenkin heti ensimmäisestä kastelustaan lähtien.

Makeup Eraser

Otin liinan suihkuun mukaani, sillä poistan meikin yleensä iltasuihkussa ollessani. Kastelin liinan ohjeiden mukaisesti lämpimällä vedellä ja seuraava reaktioni olisi voinut olla uudelleennäytelty versio Itse ilkimys -elokuvasta.

It's so fluffy!

Se todellakin oli niin pehmeä ja fluffy, että mieleni teki kiljua! Liina muuttui nimittäin kastuessaan pehmeäksi ja pöyheäksi eikä se tuntunut ollenkaan lituskaiselta mikrokuituliinalta. Itseasiassa minulla oli aivan sellainen olo kuin lapsena kun olin ottanut pehmolelun mukaani suihkuun ja hankaisin sillä ihoani. (Tottakai tein joskus niin, sillä pehmolelutkin tarvitsivat pesua.)

Joku totesikin minulle liinastani kuullessaan, että se on hämmentävä tuote ja sitä se todellakin oli.

Makeup Eraser

En uskonut, että se kykenisi poistamaan meikkejäni täysin, sillä kasvoillani oli reilu pakkeli ja olin ennen ensimmäistä kokeilukertaani juuri sutinut silmiini varsin överit eyelinerit. Liina ei liukunut kasvojen iholla kuten esimerkiksi Sensain puhdistusliina liukuu, mutta se ei silti hangannut sitä kuorivankaan tuntuisesti. Se ihan oikeasti tuntui nimenomaan siltä, kuin olisin pyyhkinyt kasvojani pehmolelulla.

Tuntui kuin olisin vaan pyöritellyt vahamaista meikkipohjaa kasvoillani. Saan mielettömiä kiksejä voidessani todeta tuotteille että ”minähän tiesin, et sinä voisi toimia”. Pyyhin kasvot ohjeiden mukaisesti ensin liinan pörröisemmällä puolella pyörivin liikkein ja sivelin ne vielä lopuksi läpi sileämmällä, vähän enemmän jo tavallista mikrikuituliinaa muistuttavalla puolella.

Makeup Eraser

Ihoni tuntui pesun jälkeen jännältä sitä koskiessani. Olen niin tottunut Konjac-sienen ja Foreon tuomaan sileyteen ja ”liukkaaseen”, puhtaaseen ihonpintaan, että liinan jättämä tunne oli todellakin hämmentävä. Ihoani saattaa usein kiristellä pesun jälkeen hieman, sillä minulle on tärkeää saada se puhdistettua kunnolla (vaikkain yritän aina käyttää mahdollisimman hellävaraisia tuotteita). Nyt ihoani ei kuitenkaan kiristellyt yhtään vaan se tuntui lähinnä siltä kuin olisin ollut koko päivän ilman meikkiä ja ihoni olisi vaan rasvoittunut kevyesti. Iholla oli siis mukava tunne.

Peiliin katsoessani yllätyin, sillä kasvoillani ei näkynyt yhtään rippeitä meikistä. Oho.

Ajattelin, että kasvoillani olisi pakko olla meikkiä jäljellä, joten viimeistelin meikinpuhdistuksen ihoni normaalisti misellivedellä pyyhkien. Vanulappuun irtosi jonkun verran meikkipohjalta näyttävää tuotetta ja ajattelin heti, että hahaa, minähän tiesin, ei tämä voisi toimia. Pyyhin kokeeksi kasvoni vielä toisella misellivesilapulla ollen varma, että siihen irtoaisi yhä meikkiä. Niin ei kuitenkaan enää tapahtunut. Täh?

Koskettelin ihoani hämmentyneenä. Se ei tuntunut samalla tavalla sileänpuhtaalta mihin olin Konjac-sienen ja Foreon kanssa tottunut, mutta silti se oli selvästi puhdas. Sitä ei kiristellyt ja se tuntui jo hetken kuluttua luonnollisesti ja kevyesti rasvoittuneelta, mutta ei kuitenkaan rasvaiselta. Tunne oli todellakin hämmentävä.

Makeup Eraser

Liina siis todellakin poisti meikin, mutta koska ihoni tuntui niin erilaiselta en ollut varma, oliko se oikeasti tarpeeksi puhdas. Olihan sen pakko olla kun misellivesikään ei irrottanut enää mitään? Hämmentävä todellakin oli se oikea sana kuvaamaan liinaa!

Jäin koskettelemaan ihoani hölmistyneenä ja päätin kokeeksi jopa olla lisäämättä sille yöksi kosteusvoidetta. En koskaan tavallisesti jättänyt pestyä ihoani rasvaamatta illalla, sillä ihoani kiristelisi nopeasti liikaa ja aamulla se hilseilisi kuivuuttaan. Tämä minulle varsin erikoinen kokeilu sujui kuitenkin ongelmitta eikä iho hilseillyt aamulla kuivuuttaan. Oho.

Ainoa ongelma liinan kanssa oli, että se piti oikeasti pestä puhtaaksi pesukoneessa, jotta meikit lähtevät siitä pois. Olen aivan äärimmäisen laiska pesukoneen käyttäjä ja jos taloutemme pyykinpesu on minusta kiinni tapahtuu se noin kolmen viikon välein huomatessani, ettei minulla ole enää ihan oikeasti mitään päällepantavaa, sillä elän n. 30 vaatteen kapselivaatekaapilla. Vaatteiden pesemättömyys on minulle ihan puhtaasti laiskuudesta johtuva ongelma ja näin jo sieluni silmin, kuinka tämäkin likainen rätti odottaisi aina viikkoja pesuaan.

Rätti kuitenkin lupasi kestää jopa 1000 pesukertaa, mikä teki siitä teoriassa varsin ekologisen ja kestävän vaihtoehdon. Muistin jälleen pesukoneemme vartin pikapesuohjelman, jolla olin rätin ensimmäisenkin kerran pessyt.

Makeup Eraser

Normaalisti vaatteeni eivät tarvinneet välttämättä sitä parin tunnin intensiivipesuja ja kuivausta, johon ne kolmen viikon pyykkikorissa odottelun jälkeen päätyvät (tai no, oikeasti useammin, sillä mies on ahkerampi pesijä). Heitin kokeeksi liinan ja muutamia vaatteitani koneeseen ja käynnistin pikapesun. Liiat vedet linkoava pesuohjelma kesti todellisuudessa hieman pidempään kuin 15 minuuttia, mutta silti vain sen aikaa, että ehdin viimeistellä iltapuuhani ja ottaa niiden jälkeen pyykit koneesta ennen nukkumaanmenoa. Muutaman vaatteen ripustaminen tuntui paljon helpommalta kuin täpötäyden koneellisen.

Vaatteeni olivat puhtaat ja liina samoin.Tajusin, ettei minun enää tarvitsisi laittaa täyttä koneellista vaatteitani kolmen viikon välein muutaman tunnin kestävään intensiivipesuun ja olla aina pitkään ilman niitä parhaita vaatteita. Kuukausitasolla kone olisi lopulta ihan yhtä vähän päällä kuin ennenkin, mutta nyt voisin saada vaatteeni nopeammin pois pyykistä ja käyttää vieläpä liinaakin lähes päivittäin.

Harvoin tulee testattua kosmetiikkatuotetta, joka paitsi yllättää minut toimivuudellaan myös opettaa minulle uutta ihostani ja muuttaa kodinhoitoon liittyviä tottumuksiani. Elämää mullistava liina tosiaankin!

*MakeUp Eraser -puhdistusliina löytyy myynnistä Kicksin verkkokaupasta täältä.

Makeup Eraser

Onko teillä kokemuksia MakeUp Eraser -puhdistusliinasta?

9 kommenttia artikkeliin ”MakeUp Eraser – puhdistusliina, joka mullisti elämäni usealla tavalla”

  1. Olen täysin samaa mieltä liinasta, puhdistaa kyllä hämmentävän hyvin mun rasvaisenkin ihon meikkeineen. Tosin en jotenkin viitsi käyttää sitä päivittäin koska sitten se olisi myös pestävä joka kerta, sama syy miksen käytä beautyblenderiäkään päivittäin. Mutta olen kyllä pessyt liinaa välillä saippualla ja se on puhdistunut hyvin niinkin. Ajattelin että välillä voin pestä sitä saippuallakin kunhan silloin tällöin heitän sen myös pesukoneeseen. Varmaankin ihan pitkäikäinen ostos kyllä!

    • Virve kirjoittaa tosi hyvin bloggaajaksi, älä viitsi. T. Viestintäpäällikkö

  2. Vartin pikapesu on ihan hyvä ratkaisu silloin tällöin, mutta ei säännöllisesti. Vartissa vaatteesta ei ehdi irrota siihen iholta tarttunut rasva ja hiki kunnolla.

  3. Mitenkäs tämän käyttö nykyään? Vieläkö turvaudut tähän? Luin esim. kaksoispuhdistuksesta ja mietinkin, että tämä ei varmaankaan enää ole siinä mukana, vai onko? 🙂

    • Tämä on jäänyt harvemmalle käytölle, sillä vaikka tämä tekikin ihostani todella ihanan tuntuisen rakastan silti käyttää kasvoillani puhdistustuotteita ja saada sen puhtaan tunteen. Pääsyynä on kuitenkin ollut, että olen edelleen ihan tajuttoman laiska pyykinpesukoneen käyttäjä, joten en ole jaksanut jatkuvasti pestä liinaa… 😀

Kommentointi on suljettu.