Pepunpehmeät kannat

Kun aikoinaan opiskelin kosmetologiksi (jonka opinnot sittemmin keskeytin), tutustuin jalkojenhoidon kurssilla Gehwol-nimiseen tuotesarjaan. Seisomatyöläisenä jalkani olivat kovilla ja koska olen nainen, eivät kaikki kenkänikään aina olleet jalkojeni ihonhoidolliselta kannalta niitä parhaita mahdollisia tapauksia.
Tutustuin tuolloin merkin Hydrolipid-Lotioniin, joka on kuiville kintuille tarkoitettu tehokosteuttava jalkavoide.
Hoidin ennen säännöllisesti jalkojani rasvaamalla ne joka ilta ennen nukkumaanmenoa, mutta nyt tuo rutiini on viimeisen puolen vuoden aikana jäänyt lähes täysin ja jalkojeni ihokin oli jo päässyt sen mukaiseksi. Mitään pahoja kovettumia tai pykimiä jaloissa ei ollut, mutta ne eivät vaan enää olleet samalla lailla vauvapeppumaisen pehmeät kuin mitä ne ennen olivat, joten minun oli kaivettava esiin tämä vanha tuttuni.
Hydrolipid-Lotion on yksi parhaista ihon pehmentäjistä ja kosteuttajista, joita tiedän ja siinä onkin mitä loistavin sisältö mm. jojoba- ja avokaadoöljyineen. Ja kyllä, voiteessa on ureaa. Älkää nyt herkimmät säikkykö, se ei ole sama asia kuin pissa. Se on toki yksi virtsan ainesosa, mutta täysin synteettisesti tuotettua ja mitä parhaimpia kosteudensitojia kosmetiikkatuotteissa. Ei hätää, siis.

Tämän voiteen kanssa jaloissani huomaa selkeän eron jo muutaman käyttökerran jälkeen. Minulla on tapana levittää jalkavoidetta jalkoihini illalla viimeiseksi ennen nukkumaanmenoa, jolloin se saa rauhassa vaikuttaa yön yli ja hoitaa jalkani pehmeiksi. Nyt kun olen jälleen rasvaillut jalkojani viikon verran kotoani löytyneillä tuubinjämillä, ovat kintutkin elpyneet siihen kuntoon, että ne odottavat kevät- ja kesäkenkäkelejä yhtä innolla kuin koko muukin kroppani.
Gehwolin tuotteita myyvät Suomessa kauneushoitolat ja tällä voiteella oli hintaa muistaakseni alle 15 euroa.
Oletteko te kokeilleet Gehwolin tuotteita? Kuinka paljon ylipäätänsä hoidatte tai rasvaatte jalkojanne?

8 kommenttia artikkeliin ”Pepunpehmeät kannat”

 1. En ole tuota tuotetta käyttänyt. Teen noin joka toinen viikko pedikyyrin saunassa eli liotan, raspaan, voitelen, laitan kynsinauhaöljyä, tökin tikukka, lakkaan, laitan kynsiöljyä vielä. Joka ilta laitan jalkavoidetta juuri ennen nukkumaan menoa. Nyt käytän todella hyvää ja halpaa Lemon juice and glyserine -voidetta. Teen enimmäkseen töitä jalkojen päällä, joten jalat on hoidettava hyvin ja oltava hyvät kengät. Myös ikä ja lievä ylipaino vaikuttavat, että jalat väsyvät. Minulla on myös plantaari faskiitti ollut pari kertaa eli jalat todella kipeät, asentovirhettä jne. Olen harrastanut n. 15 vuotta aikuisten balettia, joten tiedän, että jalkoja on hoidettava, jos meinaa niillä liikkua. Kosmetologilla hoidatan koipeni 3-4 kertaa vuoteen.

 2. Palmer'sin foot magic-jalkavoiteella ja dermosilin jalkojen kuorintavoiteella olen päässyt hyviin tuloksiin, kunhan jalat muistaa kuoria kerran viikossa ja liottaa tuossa foot magigissa sen jälkeen.

 3. Muistelisin jostain aemmasta postauksesta, että urea auttoi myös ihossa punaisiin näppyihin/pisteisiin (joiden hienompaa nimeä en tietty muista). Mitä kaikkia ureapitoisia voiteita tiedät markkinoilta, joiden hintalappu ei ole karmea? nimim. jalat polvien yläpuolelta kaipais ehottomasti ennen kesää jotain apuja.

 4. Olen kokeillut kyseistä voidetta kerran ystäväni luona Helsingissä ja täytyy sanoa, että on parasta rasvaa jota olen kokeillut! Vinkki vitosena Helsingissä asuville mainittakoon, että ystäväni joka vannoo tämän tuotteen nimeen on löytänyt kauppakeskus Forumista jonkin terveyskaupan, jossa tätä jalkavoidetta myydään. Ei tarvitse siis lähteä kauneushoitoloista asti metsästämään jos se tuntuu vaivalloiselta 🙂

 5. Dr. Scholl ja Ahava ovat parhaita tietämiäni jalkavoiteita, mutta saatan käyttää iltaisin mitä tahansa lähellä olevaa rasvaa, oli se sitten käsi- tai kroppa-.
  Oletko testannut ikinä kosteussukkia? Käyttöä odottelee iHerbin kaupasta saatu lahja, jota en vielä ole saanut aikaiseksi kokeilla..

 6. Missään ei mainita urean määrää, joka kuitenkin on aika tärkeä tieto ja kertoo paljon voiteen tehokkuudesta? 🙂

 7. Enpä ole kyseiseen tuotteeseen ennen törmännyt, vaikka Gehwol-tuotteet muuten tuttuja onkin. Hyvä vinkki kesäjaloille, koska olen karmea korppujalka 😀 Ihan niin kuin suutarin kenkien kanssa, tällä kauneustoimittajalla ei todellakaan ole aina hoidettuja jalkoja :/

  http://totuusvaiturhuus.blogspot.fi/

Kommentointi on suljettu.