Yksinkertaista ihonhoitoa Laponie of Scandinavia Face Oil -kasvoöljyllä

*Sis. mainoslinkin

Siitä lähtien kun keväällä aloitin luonnonkosmetiikan tuotekehittämisopintoni Formula Botanicalla, olen ollut erityisen innoissani kasvoöljyistä ja ylipäätään öljyistä ihon hoidossa. Olen aiemminkin postannut aiheesta blogiini ja selventänyt, miksi erilaiset öljyt ovat minusta mahtava juttu ihon hoidossa. Aiemman postaukseni aiheesta voi lukea täältä.

Yksi loistava kasvoöljy, johon tutustuin joitakin kuukausia sitten oli blogissa jo aiemmin paljon kehumani Laponie of Scandinavia -merkin Face Oil, jonka sain blogin kautta testiin.

Laponie of Scandinavia -tuotteille tyypilliseen tapaan kasvoöljyssä on yksinkertainen sisältö: kasvoöljy sisältää neljää erilaista, toisiaan täydentävää luonnon öljyä eikä yhtään mitään muuta. Arganöljy, kauraöljy, ruusunmarjaöljy ja vadelmaöljy ovat kaikki yleisesti kosmetiikassa käytettyjä tehoaineita ja kun ne vielä yhdistää toisiinsa, saadaan muutamalla yksinkertaiselta kuulostavalla, mutta silti ravinteita pullollaan olevalla ainesosalla yhdessä aikaan loistava tuote. Juuri se on luonnon öljyissä parasta!

Lue myös: Laponie of Scandinavia – minimalistista ihonhoitoa luonnonmukaisesti

Laponie of Scandinavia Face Oil kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Olen jo aiemmin pyhittänyt kokonaisen oman postauksensa arganöljylle ja sen voi lukea täältä.  Arganöljy on todellinen sankariaine, joka sisältää runsaasti antioksidanttisia A- ja E-vitamiineja sekä tyydyttämättömiä rasvahappoja (70% oleiinihappoa ja linolihappoa). Arganöljy ravitsee ja kosteuttaa ihoa sekä auttaa tukemaan ihon uudistumista. Arganöljy sisältää runsaasti myös omega-6-rasvahappoa, joka auttaa elvyttämään ihoa ja lisäämään ihon kimmoisuutta.

Kauraöljy puolestaan on tehokas pehmentämään ihoa ja se tunnetaan myös ihoa rauhoittavana öljynä. Laponie of Scandinavia ostaa kauraöljynsä kotimaiselta Fazerilta, eli tämä öljy todellakin tulee lähituotantona.

Ruusunmarjaöljy on myös hyvin yleisesti kosmetiikassa käytetty tehoaine, joka sekin on saanut oman kehupostauksensa blogissani. Ruusunmarjaöljy tunnetaan erityisesti ikääntyvän ja epäpuhtaan ihon tehoaineena, sillä se auttaa tukemaan ihon uudistumista. Ruusunmarjaöljyssä on runsaasti välttämättömiä rasvahappoja, C-vitamiinia sekä  A-vitamiinia. Ruusunmarjaöljyssä on myös polyfenoleja, jotka voivat auttaa ehkäisemään tulehduksia.

Ruusunmarjaöljy sopii loistavasti samean ja väsyneen tai ikääntyvän ihon sekä pigmenttiläiskistä tai aknearvista kärsivän ihon hoitoon. Olen lukenut monista lähteistä ruusunmarjaöljyä suositeltavan todella monille kuivasta ihosta epäpuhtaaseen ihoon. Jopa herkkäihoisille ja rosaceasta kärsiville on myös suositeltu sitä. Ruusunmarjaöljy ei kuulemma tuki ihoa, joten se sopii siksi myös epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.

Kasvoöljyn neljäs ainesosa on vadelmaöljy, joka on kuulemma yksi parhaista öljyistä rauhoittamaan ärtynyttä ihoa. Antioksidanttinen vadelmaöljy ravitsee ihoa ja auttaa tehokkaasti pitämään sen kosteutettuna.

Lue myös: Minimalistiset Laponie of Scandinavia -ihonpuhdistustuotteet

Laponie of Scandinavia Face Oil kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Laponie of Scandinavia Face Oil -kasvoöljyä voi käyttää iholla sekä yksinään että muuntaa sen avulla sarjan kosteusvoiteesta (tai jostakin muusta kosteusvoiteesta) ravitsevampi.

Yksinään käytettynä öljy kannattaa aina levittää kostealle iholle, eli iho voi olla kostea esimerkiksi kasvoveden, hoitonesteen ja/tai seerumin jäljiltä. Öljyä voi ottaa käsiin muutaman pisaran, jotka painelee sitten kasvoille.

On hyvä muistaa, että öljyt itsessään eivät tuo iholle kosteutta, vaan auttavat vain säilyttämään iholla kosteutta. Aiheesta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani. 

Itse olen tykännyt käyttää öljyä nestemäisten kosteustuotteiden päällä varsinkin päivisin, sillä se on loppujen lopuksi tuntunut katoavan iholle varsin hyvin ja saanut meikkipohjan sulautumaan iholle ihanasti. Minusta tämän kasvoöljyn monipuolinen öljyjen yhdistelmä saa aikaan sen, että kasvoöljyä voi käyttää oikeastaan mille vain ihotyypille.

Iltaisin olen tykännyt joko sekoittaa öljyä pari tippaa kosteusvoiteeseen tai vaihtoehtoisesti laittaa iholle ensin kosteusvoidetta ja sitten vielä sen päälle öljyä.

Täytyy myöntää, että hieman jopa harmittelen, että minulla on kotona edelleen niin paljon hyviä voiteita, sillä juuri tällä hetkellä haaveilen elämästä, jossa voisin jopa skipata voiteet ja helliä ihoa nesteäisten hoitotuotteiden ja öljyjen yhdistelmällä ihanan helposti.

Lue myös: Loistava luonnonkosmetiikan kasvovesi – Laponie of Scandinavia Toner Spray

Laponie of Scandinavia Face Oil kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Minua pyydetään usein kommentoimaan tuotteiden tuoksua, mutta tällaisten tuotteiden kohdalla, joissa sitä ei liiemmin ole, se meinaa usein jäädä – se kun vain ei nouse tuotteessa mitenkään erityisesti esiin. Jos tämä kasvoöljyn tuoksua kuitenkin oikein nuuhkii, niin (niin hassulta kuin se kuulostaakin…) minusta tämä tuoksuu lähinnä samalta, miltä keittämätön makaroni pussissaan tuoksuu.

Tämän kasvoöljyn tuoksu ei siis tosiaankaan nouse nenään erityisesti ja kuten kaikki muutkin Laponie of Scandinavia -tuotteet, on tämäkin tehty hyvin hellävaraiseksi ja nimenomaan formuloitu helposti reagoivalla iholla testaten.

Minulla oli tämä kasvoöljy mukana myös kuukauden Pariisin reissullani ja tykästyin tähän siellä kovasti.  Öljy oli ihanan monipuolinen ja silti niin ihanan yksinkertainen tuote ja välillä sivelin sitä jopa hieman hiuksiinikin niiden kaivatessa lisää ravintoa. Muiden Laponie of Scandinavia -tuotteiden tapaan tämäkin öljy on ollut älyttömän riittoisa, sillä kerralla tätä kuluu korkeintaan pari tippaa.

Jos siis tuntuu, että oma iho kaipaa talvella vähän ravitsevampaa tuotetta, niin tähän neljä luonnonöljyä yhdistävään kasvoöljyyn kannattaa ehdottomasti tutustua.

*Osta Laponie of Scandinavia Face Oil -kasvoöljy Haouse of Organic -verkkokaupasta täältä.

Lue myös: Täydellinen luonnonkosmetiikan kosteusvoide – Laponie of Scandinavia Face Cream

Laponie of Scandinavia Face Oil kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Mitä öljyjä te käytätte kasvoilla?

2 kommenttia artikkeliin ”Yksinkertaista ihonhoitoa Laponie of Scandinavia Face Oil -kasvoöljyllä”

  1. Heippa,
    Itse olen myös varovaisesti kokeillut valmistaa kosmetiikkaa itse (vasta yksi vartalotuote) ja samalla kokeillut pelkistettyjä kasvotuotteita kuten just öljyjä. Olen tilannut niitä Limepop verkkokaupasta. Oletko tutustunut tähän kauppaan? Mitä mieltä olet heidän raaka-aineistaan? Vaikkapa vain ihan sivuston perusteella jos et ole kokeillut niitä itse.

    Blogisi elämään ja minimalismiin liittyvät pohdinnat ovat aina hurjan kiintoisaa luettavaa!

    • Ei ollut minulle tuttu verkkokauppa, mutta vaikuttaa minusta ainakin hyvältä. 🙂 Kiitos siis, että vinkkasit siitä täällä. <3

Kommentointi on suljettu.