Paras tehoaine finneille – tämän nimeen asiantuntijat vannovat

*Sis. mainoslinkin

Mikä on kaikkein tehokkain aine finnejä vastaan?

Tämän kysymyksen vastaus on itseasiassa sellainen, ettei se aiheuta suuria erimielisyyksiä vaan asiantuntijat ympäri maailman ovat asiasta aikalailla samaa mieltä.

Jos siis puhutaan reseptivapaasti käytettävistä tuotteista, on kaikkein tehokkain apu epäpuhtauksien hoitoon bentsoyyliperoksidi (Benzoyl peroxide).

Ostolakossa finnit

Kuinka bentsoyyliperoksidi vaikuttaa?

Bentsoyyliperoksidin teho perustuu sen kykyyn tuhota aknebakteereja ja  ihoa kuorivaan vaikutukseen. Ainesosa auttaa irrottamaan iholta huokosia tukkivaa kuollutta ihosolukkoa ja liiallista talia, minkä ansiosta ihohuokoset eivät tukkiudu.

Erinomaista ainesosassa on sen nopeavaikutteisuus, eli se voi jo viikossa saada iholla aikaan todella selkeän muutoksen.

Ainesosaa sisältäviä tuotteita ei ole Suomessa vaikeaa saada käsiinsä. Nimillä Brevoxyl ja Baciron AC löytyviä voiteita on jo pitkään myyty apteekeissa kaikille ilman reseptiä ja käytin niitä itse jo toistakymmentä vuotta sitten.

En ole päässyt tarkistamaan tilannetta Suomen apteekeista, mutta googlettelun perusteella vaikuttaisi siltä, ettei Brevoxyl-voidetta enää ole myynnissä vaan saatavilla on tällä hetkellä vain Baciron AC -geeliä. (Jos jollakin on paremmin tietoa asiasta niin olisi ihanaa, jos voisitte jakaa tietonne kommenteissa!)

Basiron AC -geeli voi kuulostaa taivaanlahjalta epäpuhtauksien kanssa taistelevalle, mutta useimmat sitä kokeilleet tietävät varmasti, ettei sen käyttö ole ihan ongelmatonta. En ole itse käyttänyt tuotetta vuosiin, mutta muistan edelleen, kuinka tuskaista se välillä oli.

Lue myös: 3 parasta BHA-happoa sisältävää tuotetta mustapäille

Kokemuksia Basiron AC -geelistä

Ensimmäisen ja toisen käyttökerran jälkeen kaikki vaikutti aina hyvältä. Iho alkoi selvästi tuntua sileämmältä enkä malttanut odottaa, että kuluisi pidempi aika ja pääsisin finneistä eroon.

Tuotteen ihoa kuoriva vaikutus iski kuitenkin nopeasti päälle ja sai kasvot hilseilemään, minkä vuoksi meikki ei näyttänyt iholla enää hyvältä. Kuoriutuminen saa myös ihon ohentumaan, mikä voi saada ihon punoittamaan, kuumottamaan ja ärtymään.

Monilla Basiron AC ei itsessään vielä laita ihoa punoittamaan ja kuumottamaan, mutta kun kuivalle, hilseilevälle ja ohentuneelle iholle levitetään kuivuuteen apua tuovaa kosteusvoidetta, saattaa iho lehahdella.

Ohentunut iho on myös erityisen tärkeää suojata auringolta, sillä se on erittäin herkkä UV-säteilylle.

Lue myös: Blackhead Killer Peel Off Mask – Maailman tehokkain naamio mustapäille?

Kuinka Basiron AC -geeliä kannattaa käyttää?

Basiron AC -geelin voi ottaa iholla käyttöön vähitellen eli esimerkiksi joka toinen tai kolmas yö. Ihoa voi myös totuttaa geeliin antamalla sen aluksi vaikutta iholla vain muutamia tunteja.

Yleisin virhe tuotteen kanssa on, että sitä käytetään heti aluksi kahdesti päivässä, koska se vaikuttaa heti auttavan niin hyvin eikä iho heti reagoi siihen näkyvällä oireilulla.

Usein ihon kuoriutuminen, kuumotus ja punoitus kuitenkin alkavat sitten yllättäen parin päivän päästä, eli tuotteen kanssa kannattaa olla varovainen jos ei halua ikävää yllätystä.

On myös hyvä huomioida, että jos epäpuhtaudet syntyvät teini-iän tai aikuisiän hormonitoiminnan vaikutuksesta, voi Basiron AC -geeli hoitaa iholla näkyviä oireita, mutta hormonaalisen aknen hoidossa kannattaa aina ensisijaisesti kääntyä ihotautilääkärin puoleen.

Lääkärin määräämien tuotteiden avulla voidaan vaikuttaa epäpuhtauksiin tehokkaammin ehkäisemällä niiden syntyä tavallisesti sisäisesti käytettävien lääkkeiden avulla.

Myös Basiron AC -geelin ohjeissa kehotetaan  kääntymään lääkärin puoleen, mikäli ihon tilanne ei parannu geelin kahden kuukauden käytön jälkeen. Tuote sopiikin parhaiten hoitamaan yllättäen päälle tullutta paikallista näppytilannetta.

Paitsi että bentsoyyliperoksidia sisältävät tuotteet ovat varsin tujuja iholle, voivat ne olla sitä myös tekstiileille. Ainesosa on vetyperoksidin sukulainen, minkä vuoksi se vaalentaa tekstiilejä.

Suosittelen käyttämään ainesosaa sisältäviä tuotteita öisin, mutta olemaan samalla varovainen vuodevaatteiden kanssa kanssa ja suosimaan valkoisia tekstiilejä.

Suomen myydyimmäksi aknen itsehoitolääkkeeksi nimetystä Basiron AC -geelistä voi lukea lisää sen omilta verkkosivuilta.

*Basiron AC -geeliä voi ostaa verkosta täältä. 

Ostolakossa finnit

Onko teillä kokemuksia bentsoyyliperoksidia sisältävistä tuotteista?

22 kommenttia artikkeliin ”Paras tehoaine finneille – tämän nimeen asiantuntijat vannovat”

 1. Sori tämä ei nyt liity tähän postaukseen, mutta olisi postaustoive aiheesta ”hormonihäiriköt” ja kosmetiikan käyttö raskausaikana. Kosmetologiksi opiskelevana ja ihonhoitotuotteita myyvänä olisi kiva tietää aiheesta lisää/saada jotain näkökulmaa asiaan. Tämä kuitenkin koskettaa monia naisia jossain vaiheessa elämää 🙂

  • Tää on tosi hyvä ja tärkeä aihe, Suomessa ei käsittääkseni neuvoloissa edes suositella esim kynsilakkojen, hiusvärin ja muun kosmetiikan vähentämistä minimiin raskausaikana, mikä on kyllä ihme. USAssa on tällainen käytäntö kuulemani mukaan. Ja se pitäisi saada myös Suomeen.

   Minäkin siis toivon kovasti tällaista postausta! 🙂

 2. Basiron on ollut käytössä finnien täsmähoitona, mutta tosiaankin saa varovainen olla. Jo kaksi iltaa peräkkäin laitettuna voide voi aiheuttaa finnin ärtymisen vielä pahemmin, jos ei ensimmäinen kerta nitistä näppyä. Selkänäpyille olen myös ainetta sivellyt, koska selkänahan luulisi kestävän tujumpia aineita. Näpyt ovat kyllä laantuneet, mutta nykyään lakanoista huomaa missä kohti lakanaa on tullut nukuttua 😀 Samoin mitkä pyyhkeet ovat olleet käytössä käsien pesussa…

 3. Mulla oli Basiron käytössä toista vuotta sitten ja tänään itseasiassa hain reseptillä aknenhoitoon tarkoitetun Epiduon joka sisältää kyseistä ainetta 🙂 Basiron ei mulla aiheuttanut koskaam mitään, vaikka aloinkin käyttämään sitä kahdesti päivässä. Toisaalta se ei oikein auttanut muihin kuin pienempiin näppyihinkään ja sen hintakin nousi 13€:sta 18 euroon.

 4. Tuttu tuote! Oman naamani taltttivat vasta pillerit, joskin ks tuotetta (erityisesti basiron washia) käytin siinä sivussa. Muistan edelleen kun ensi kerran tuotetta käytin, ehkä kymmenen vuotta sitten. Kolmetoustavuotiiana ja näpyistä sisuuntuneena ja harmistuneena ei paljoa tuoteselostetta kiinnostanut lukea, halusin vain näpyt pois naamasta. Olin lukenut netistä että tepsii ja uskoin ihmevoiteeseen. Levitin oikein paksun kerroksen naamalle, menin nukkumaan tyytyväisenä ja heräsin naama turvonneena, punaisena ja todella kiepeänä. Äiti säikähti minut nähdessään ja olisi halunnut viedä lääkäriin. Kerroin käyttäneeni basiron voidetta ja sitten yhdessä luettiin se tuoteseloste.. Naama tasaantui mutta seuraavat pari päivää olivat karmaisevat, tuntui että koko kasvot kuoriutuivat irti. Iho hilseili irti suurina paloina ja silmien tuvotukselta en melkein nähnytkään mitään. Tämän insidentin jälkeen minä ja basiron olimme tauolla, kunnes aikuisiän aknen saapuessa elämääni löysin sen uudelleen. Tälläkertaa vähäisemmillä määrillä ja yhessä pillereiden kera. Näin sain oman ihoni kuntoon ja tuntuu kurjalta miettiä kuinka kauan kärsin huonosta ihosta. Pillerit todella voivat joillekkin olla pelastus vaikka monilla nekään eivät tepsi.

 5. Tähän liittyy kaamein moka varmaan mitä olen tehnyt. Puolitoista vuotta sitten rasvasin naamaa tällä heti pari kerrosta päällekkäin. No iho kuoriutui ja oli ihan punainen. Yksi asiakas kysyi minulta punastelun syytä ja ihmettelin mitä se höpäjää kunnes muistin..
  Minulla on vielä tuota mönjää jäljellä ja joskus käytän täsmähoitona.. Mutta silloinkin iho kuoriutuu:/. En tiedä kumpi on pahempi finni vai punainen nahaton läikkä.

 6. Mä aina erehdyn lainaamaan tätä mieheltäni, koska tämä oikeasti nitistää finnejä, mutta ongelma on se, että oma ihoni ei siedä Basironia lainkaan muualta kuin vain juuri siitä finnin kohdasta. Käytän voidetta niin että tähtään sitä paksun kerroksen vain finnin päälle ja kävelen valkoinen läntti naamassa meikittömänä kotona koko päivän. Laskee hyvin sen, mut auta armias jos ajatuksissani olen koskenut siihen kädelläni ja sitä on mennyt finnin ulkopuolelle kasvojen iholle. Ihoon nousee pientä valkoista minifinnien kokoista röpelöä, iho nousee koholle ja alkaa punoittamaan. Yleensä joudun syömään pari päivää allergialääkettä, että saan ihon rauhoittumaan ja röpelön laskemaan. Silti saattaa mennä jopa vko ennen kuin iho on entisellään. Pitäisi varmaan pysyä tästä erossa kokonaan, mutta on vaan finnien nitistämiseen hyvä, valitettavasti oma iho ei vaan siedä tätä lainkaan, mikä on jännää, koska en ole yliherkkä millekään, tämä on ainoa itselleni allergisenreaktion ihoon aiheuttava tuote.

 7. Tuttu tuote! Aiemmin käytin Basironia useamman vuoden ajan päivittäin. En tiedä auttoiko suuresti, mutta ilmankaan en uskaltanut olla 😀 Nyt sitten yli vuoden tauon jälkeen yhtenä iltana laitoin voidetta muutaman finnin päälle ja sain todella pahan allergisen reaktion kasvoihin. Koko kasvot oli punaisen laikukkaat, iho paksuuntunut, pientä näppyä täynnä ja kutisi. Allergialääkkeistä ja hydrocortisonista ei ollut apua. Oli pakko kääntyä lääkärin puoleen, joka määräsi kortisonia sisäisesti joka sitten auttoi. Enää en uskalla Basironia käyttää, harmi, koska oli ennen luottotuote.

 8. Kaapissa on edelleen tuubi tätä ainetta sisältävää salvaa (netin kautta hankittu Mary Kayn versio). Oli tepsivää kamaa, kun viimeksi käytin, MUTTA olen sittemmin oppinut paljon tämän aineen sivuvaikutuksista, ihon ohenemisesta ja vastustuskyvyn alenemisesta, hapetusstressistä jne.. Näistä syistä esim. Koreassa ei lainkaan suosita bentsyyliperoksidia, sitä taitaa saada vain reseptillä (?) ja ensin kokeillaan muut, lempeämmät keinot. (Onhan se korealaisbrändien ’pinkki jauhe’ myös melko vahvaa ja kuivattavaa, mutta ei ehkä niin pitkäaikaisesti ihon tasapainoa haittavaa)
  Itse suosin vain BHA-nestettä, jos on jokin finni saatava pois. Yleensä ne sillä lähtevät, ja AHA tepsii kystisen aknen paukamiin.

  • Joo, aine on tosiaan tehokkain, mutta kaikissa tapauksissa tehokkain ei tietystikään ole sama asia kuin paras. 🙂 BHA-happo on hyvä ja ehdottomasti hellävaraisempi keino auttaa ehkäisemään epäpuhtauksia. 🙂

 9. Muistan kun tää teininä vei multa värit pyyhkeestä ja tyynyliinoista 😀
  Ei niinkään finneihin mulla tehonnut, mutta salisyylihappo on mun kaveri <3

  • Minäkin tykkään BHA-tuotteista ja erityisesti COSRX BHA -nesteestä, sillä se on vielä salisyylihappoakin hellävaraisempaa, mutta silti toimii hyvin. 🙂

 10. En ole koskaan kuullutkaan tästä tuotteesta! Ja hyvä niin, kun lukee tekstin ja kommentit.
  Ilmeisesti +40 v iho ei moista kaipaakaan, kun en muista koska minulla olisi ollut finski naamassa. Niitä varmasti on välillä, mutta selvästi eivät enää jaksa harmittaa.
  Puhdas ruokavalio ja tarpeellinen vedenjuonti ovat itselleni hyviä finnien karkottaja.

 11. MInulla räjähti iho monta viikkoa sitten ja vieläkin parannellaan tuhoja. Olin aloittanut kollageenijauheen käytön ja se oli syyllinen asiaan. Huomasin suomeen lanseeratun uuden Skincity-verkkokaupan valikoimissa Paula’s Choicen tuotteet ja tilasin sieltä BHA lotionin. Ennen olen sitä kasvovettä käyttänyt. Voi ilon päivää kun huomasin jo parin käyttökerran jälkeen että alkaa nuo pahkurat rauhoittumaan. Tilasin myös BHA vartalovoiteen ja nyt paranee myös selän finnit.
  Sinulla oli siinä jossain postauksessa maininta, että itsekin epäilit ihoräjähdyksen syyksi kollageenia, vaikka siinä lopulta se vika ei ollutkaan. Kiitos kuitenkin siitä! Sen ansiosta itse tajusin heti heivata sen kollageenijauheen pois!

  • Kiva kuulla, että syyllinen ja ratkaisu tilanteeseen löytyi! BHA on tosiaan loistava apulainen. 🙂

 12. Jos toi basiron kerta kuorii ihoa niin voisko se auttaa punaisiin finnijälkiin? Mulla on tosi paljon jäänyt aknesta jälkiä kasvoihin eivätkä ne lähde millään 🙁 ja ovat jo vuosia vanhoja

 13. Itse käytin Brevoxyliä (kun sitä vielä myytiin) ja myöhemmin tuota Basironia. En muista kuinka pitkään käytin, mutta ajan kanssa aloin saamaan erittäin ikäviä oireita ja lopetin käytön. Oireita olivat silmäsärky ja kurkkukipu, jos tuotetta levitti lähelle näitä alueita. Esim. jos oli finnejä kulmakarvojen lähellä tai otsalla silmien välissä, tai leukapielissä. Alkuun voide kyllä tuntui auttavan, mutta pian huomasin, että aine kuivatti ihoa niin, että finnit ”eivät päässet pintaan” ja aloin saada syviä, kipeitä paukamia. En voi suositella kenelläkään.
  Nykyään saan eniten apua teepuuöljystä ja Aco Spotless overnight -täsmävoiteesta, jossa vaikuttavat aineet ovat salisyylihappo, maitohappo sekä sinkki.

 14. Olen käyttänyt basironia jo parisen vuotta. Sain aikuisiän aknen 30-vuotiaana ja kokeilin sillon kaikkea mahdollista, kun olisin tajunnut Basironin jo silloin. Aluksi omani ihonikin punoittui ja kuoriutui, mutta hyvällä rasvalla ja kosteusvoiteella sain ihoni taas pehmeäksi. Basiron auttaa todella nopeasti ja pian opinkin miten sitä kannattaa käyttää. Tulehtuneen finnin se tainnuttaa päivässä ja pienet alut tappaa heti. Olen jopa käyttänyt ennaltaehkäsevästi kun syönyt päivän aikana paljon rasvaista ruokaa ja yöksi laittanut basironia naamaan niin finnejä ei ole tullut. Humektan kosteusvoidetta ja bellavitaa olen käyttänyt basironin kanssa. Ilman sitä en olisi saanut ihoani kuntoon. Arvet ja läikät ovat hävinneet myös iholtani kun basiron uudistaa hyvin ihon. Suosittelen!

 15. 15 v tyttäreni käyttää kyseistä voidetta tauotta ja on auttanut finneihin hyvin. Nyt niitä ei ole ja haluaa edelleen käyttää sitä jatkuvasti. Kysymys kuuluukin, onko käytössä hyvä pitää taukoja ja käyttää vain silloin kun tarvetta on eli finnejä alkaa ilmaantua? On kuitenkin aika kallis voide jatkuvaan käyttöön.

  • Itse en käyttäisi silloin kun tuotteelle ei ole tarvetta tai ainakin voisi vähentää käyttöä niin, että käyttäisi vain aluksi muutaman kerran viikossa yms. 🙂

Kommentointi on suljettu.