Vinkkejä japanilaisen kosmetiikan valintaan

Japanilainen kosmetiikka on mahtavaa, jännää, mieletöntä, kekseliästä ja toimivaa, minkä vuoksi olen tietysti kerännyt reissuni aikana joukon kosmetiikkatuotteita, joista haluan teille postata. Halusin kuitenkin kertoa ennen tuotteista postailua, kuinka olen ne löytänyt.

Japan @cosme

Maassa, jossa aakkoset koostuvat meille länsimaalaisille tutun muotoisista kirjaimista ei pieni kielierokaan aina haittaa minua kosmetiikkaa shoppaillessa, sillä INCI-luettelosta voi jo päätellä hieman, minkä tyyppinen tuote on kyseessä. Japanissa englanninkielisiä sanoja saa kuitenkin kosmetiikkaosastolla hakea ja hyvällä tuurilla tuotteessa on sentään sen nimi englanniksi.

Japan @cosme

Läheskään aina näin ei kuitenkaan ole ja koska kosmetiikkaosastot ovat todella täynnä tavaraa, voi tuotteiden etsiminen olla melkoista sokkoammuntaa. Hyviä tuotelöytöjä tehdessä kannattaakin olla kunnollinen suunnitelma siitä, mitä tahtoo löytää.

En ollut ennen reissuani syventynyt japanilaiseen kosmetiikkaan tai sen kulttituotteisiin tarkemmin. Reissuni aikana olen opiskellut itseni kuitenkin mielestäni jo melko päteväksi japanilaisen kosmetiikan amatöörihifistelijäksi. Kaikki eivät kuitenkaan ole matkustamassa Japaniin ja koska netin kautta on nykyään jopa varsin helppoa tilata japanilaisia kulttituotteita pohjoismaalaiselle kotiovelle halusin jakaa omat vinkkini siihen, mistä tietää, mitä voisi edes haluta tilata.

Japan @cosme

Kun menin ensimmäistä kertaa tokiolaiselle kosmetiikkaosastolle olin totaalisen pyörällä päästäni. Joka puolella oli kiinnostavia purkkeja, mutta niihin tarttuessani tajusin, etten ymmärtänyt sanaakaan siitä, mikä niistä teki niin erikoisia. Mihin kannattaisi tarttua, kuinka sitä käytetään ja mikä se edes oli? Mistä tietäisin, mikä olisi oikeasti kokeilemisen arvoista?

Japan @cosme

Ensimmäinen askel minulle oli huomata monissa tuotteissa oleva @cosme-tarra. Huomasin, että kyseessä oli ilmeisesti jonkunlainen palkinto ja palkittujen tuotteidenhan oli tietysti oltava hyviä? Syvennyin asiaan Googlen avulla enemmän ja minulle aukesi aivan uusi maailma!

Japan @cosme

@cosme on Japanin suurin kosmetiikkaan ja kauneudenhoitoon keskittynyt verkkosivusto, joka on hieman kuin kuluttajien omia tuotearvosteluja tarjoava Makeup Alley. Sivusto tarjoaa tietoa kosmetiikkatuotteista ja kävijät voivat kirjoittaa sinne tuotearvosteluja. @cosmella on myös verkkokauppa ja jopa ihan omia liikkeitäkin. Sivusto on paitsi ilmeisen suosittu näköjään myös arvostettu ja ilokseni huomasin sen saaneen myös englanninkielisen sisarsivuston, joka on hieman simppelimpi, mutta josta löytyi kaipaamaani informaatiota tuotteista.

Japan @cosme

Erityistä sivustolle on sen kauneusawardsit, joissa sivuston käyttäjät ovat vuosittain valinneet suosikkituotteensa. Nämä suosikkituotteet on sitten tarroitettu kaupoiissa voittajamerkeillä, minkä lisäksi tarraa on ilmeisesti voinut käyttää myös tuotteissa, jotka ovat olleet suosittuja tiettyinä ajanjaksoina. Englanninkieliseltä sivustolta löytyy vähemmän arviointeja ja kommentteja, mutta olen käsittänyt sielläkin näkyvien rankkausten silti perustuvan alkuperäisen sivuston rankkauksiin eikä esimerkiksi vain siihen, että yksi henkilö olisi arvioinut tuotteen.

Japan @cosme

Tärkeintä on, että sivusto antaa vinkit tuotteista, joista on pidetty paljon ja joista voi sitten lähteä etsimään lisää tietoa. Englanninkielisiä arviointeja on tosiaan vähän, mutta netistä löytyy onneksi aina lisää tietoa kun vihdoin tietää, mistä haluaa tietoa. Usein kun tuotteen bongatessa ei ole edes varma, millä nimellä sitä voisi googlettaa!

(Myöhemmin keksin myös, että voin lukea alkuperäistä sivustoa Googlen kääntäjän kautta englanniksi käännettynä, jolloin saan vieläkin enemmän infoa!)

Japan @cosme

Olen itse keskittynyt etsimään tuolla sivustolla suosiota saaneita (ja siksi yleensä myös kaupoissa @cosme-tarroilla aina tarroitettuja) tuotteita, sillä uskon Japanissa olevan sen verran tarjontaa, että kuluttajat todellakin osaavat itse nostaa esiin ne parhaat tuotteet. Sivustoa pidetään ilmeisessä arvossa, sillä niin paljon kauppojen  tuotteissa näkyy @cosme-tarroja.

Japan @cosme

Toinen lähteeni on tietysti ollut Pinterest. Pinterestistä löytyy useita linkkejä verkkosivustoille ja blogikirjoituksiin, joissa ihmiset paljastavat kulttimaiseeseen nousseita ja omia suosikkituotteitaan. Listat must have -tuotteista ovat aivan loistavia ja niiden avulla on ollut helppoa tehdä lisää löytöjä. (”Japan beautyproducts” on esimerkiksi yksi hyvä hakusanakombo.)

Japan @cosme

On myös hyvä hyödyntää sivuja, joilla joku on tehnyt bongailun puolestasi. Tutustuin mm. tähän Facebook-sivuun, joka jälleenmyy suosittuja japanilaisia kosmetiikkatuotteita. Katselin läpi kaikki sivulla olleet kuvat ja niiden yhteydessä olleet englanninkieliset tuotesuositukset, etsin lisätietoa kiinnostavimmista ja poimin tuotteet helposti mukaani kaupan hyllyltä.

Loistavia tuotelöytöjä onkin siis tosiaan tullut näiden pohjalta tehtyä paljon ja lupaan, että postailen niistä teille vielä paljonkin!

Japan @cosme

Onko teillä hyviä vinkkejä japanilaisen kosmetiikan shoppailuun? 

4 kommenttia artikkeliin ”Vinkkejä japanilaisen kosmetiikan valintaan”

  1. Näitä kosmisbongauksia Japanista on niin kiva lukea, kiva kun viitsit lomalla näin yksityiskohtaisesti postata! Aamukahvihetken piristys 🙂

    Ja kivaa loppureissua!

  2. Jes! Vinkkejä ja tuotesuosituksia otetaan vastaan, olen ihan lääpälläni noihin ylisöpöihin pakkauksiin! 🙂

Kommentointi on suljettu.