Ihanat Kenzot

Jotkut tuoksut ovat sellaisia, että sinulla on niistä päässäsi tietty mielikuva, minkä vuoksi et tule koskaan tarttuneeksi niihin kaupassa. Luulet tietäväsi, miltä joku tuoksu tuoksuu etkä oikeastaan innostu sen tuoksusta pahemmin, joten et koskaan tuoksuttele sitä ajatuksen kanssa..

Tilanne voi kuitenkin muuttua aivan täysin, jos joku sattuu kehumaan jotain tiettyä tuoksua, joka on sinun päässäsi vain hukkunut massaan.

Kun pääsen esimerkiksi koulutuksessa kertauksen vuoksi nuuhkimaan jonkun tietyn tuoksun, voin löytää siitä ihan uusia juttuja ihan vaan siksi, että joku toinen intoilee siitä vieressäni. Näin kävi Kenzon L’eau Par Kenzo Eau de Indigon naisten version kohdalla.

Olen tuoksuttanut tämän tämän tultua myyntiin niin koulutuksessa kuin myymälässämme. Olen toki tuoksutellut tätä töissä useastikin ja mitä luultavimmin olen myynytkin tätä, mutta tämä ei vaan ole jäänyt tuoksuna mieleeni.

Kun sitten koulutuksessa tuoksu jälleen kiersi käsissämme kertauksen vuoksi, sattui vieruskaverini hehkuttamaan tuoksua minulle. Hän kuulemma tykkäsi tuoksusta kovasti, joten olihan minunkin nuuskittava sitä nyt oikein antaumuksella ja löydettävä tästä ”se juttu”, millä tätä voisin itse myydä.

Yllätyksekseni ihastuinkin tähän kovasti. Itse olen lähes poikkeuksetta raikkaiden sitrustuoksujen ystävä, mutta vaikka tämä sisältääkin mm. mandariinia ja bergamottia, ei tämä silti tuoksu sellaiselle sitruksisen raikkaalle vaan paljon paljon pehmeämmälle olematta siltikään tunkkainen. Ylang-ylang tulee selkeästi läpi ja jasmiini, tonkapapu sekä ambra pehmentävät tätä aivan ihanasti.

Onnekseni satuimme saamaan juuri tästä tuoksusta 15 ml käsilaukkukokoisen pikkupullon lahjaksi ja tämä tuli kyllä heti käyttöön. Tuoksu olisi ehkä enemmän talvi- kuin kesätuoksu, mutta minä käytän tätä nyt kun kerran tästä juuri nyt tykkään. Jos säästelisin tuoksua talveen, en välttämättä enää siinä vaiheessa olisi ollenkaan niin ihastunut tähän kuin mitä nyt olen.

Minusta on todella jännää, kuinka jonkun tuoksun voi haistaa todella eri tavalla sitä mukaa, kun kuulee sen aineosia.

Hyvä esimerkki tästä oli Jessica Simpsonin Fancy, jota olin aina pitänyt vaan sellaisena karkkisena ja nimenomaan vaniljaisena tuoksuna. Kun sitten luin sen sisältävän myös aprikoosinektariinia en enää millään pystynytkään haistamaan sitä kuten ennen. Nyt vaniljaisuus häipyi taustalle ja kykenen enää haistamaan siinä vaniljaisuudella pehmennetyn aprikoosinektariinin.

Mutta palataan vielä Kenzoihin. Kenzon naisten tuoksut ovat muutenkin nimittäin mielestäni olleet poikkeuksetta hyviä. Eivät ne kaikki toki sellaisia ole, että itse niitä tahtoisin käyttää, mutta sellaisia mukavia tuoksuteltavia silti.

Tämän uuden suosikkini ohella KenzoAmour EdP on Kenzo-suosikkini ja kuten mainitsinkin jo aiemmassa parfymisarjojen vartalovoiteita käsitelleessä postauksessani, tykkään kovasti sarjan vartalovoiteesta (josta onnekseni saimme samaisesta tuoksukoulutuksesta myös 100 ml matkakooon).

Amour EdP on ihanan pehmeä ja vaniljainen ja lähes jokainen vaniljaisten tuoksujen ystävä ihastuu siihen aina, kun sitä heille tuoksutan. Se vaan on niin ihanan pehmeä ja vaniljainen ja sellainen sensuelli ja naisellinen eikä ollenkaan sellainen pistävän vaniljainen, millaisia selkeästi vaniljaiset tuoksut voivat joskus myös olla.

Tässä tuoksussa hämäävintä ovat kuitenkin sen pullot. Niiden väri nimittäin vaihtelee pullon koon mukaan! 100 ml tuoksupullo on oranssi, 50 ml tuoksupullo valkoinen ja 30 ml tuoksupullo pinkki.

Kun asiakas sitten nuuskuttelee tuoksua myymälässä tuoksua valkoisesta 50 ml testeristä ja huomaa sitten kotona myyjän myyneen hänelle ”jonkun toisen pinkkipulloisen tuoksun”, syntyy usein hämmennystä. Hommaa ei selvennä sekään, että laivojen ja lentokenttien tax free myynnissä 50 ml pullon saa valkoisen pullon ohella myös pinkkinä.

(KenzoAmour EdP:ta ei kuitenkaan pidä sotke KenzoAmour Le Parfumeen, joka tummankultaisine pulloineen on jo huomattavasti itämaisempi versio kyseisestä tuoksusta.)

Itse tykkään myös kovasti Flower by Kenzosta ja sen eri variaatioista. L’eau par Kenzo EdT puolestaan on mukavaa myytävää niille, jotka tykkäävät kevyistä ja vesimäisistä tuoksuista.

Miesten puolella Kenzo-suosikkini on ehdottomasti Kenzo Power, joka on jotenkin todella persoonallinen olemalla samaan aikaan sekä raikas että mausteinen.

(Huomaa toki pullon kyljestä väkisinkin heijastuva viehkeä kuvaaja.)

Wannabe-insinöörillä on pullo tätä ja nuuskuttelen häntä mielelläni hänen tätä käyttäessään. Hänelle itselleen ei ole kovin tarkkaa, mikä tuoksu hänellä on käytössään ja olenkin saanut melko vapaat kädet kiikuttaessani hänelle tuoksuja. Tai sitten makumme vain menevät erittäin hyvin yksiin?

Mitäs te tykkäätte Kenzon tuoksuista?

24 kommenttia artikkeliin ”Ihanat Kenzot”

 1. Mainitsemasi tuoksut ovat minullakin hukkuneet siihen tuoksumassaan, mutta Kenzon yksittäisistä kukkatuoksuista luumu on aivan ihana. Sitä tuoksuttelen joka kerta ohi kulkiessani ja usein kempparireissun jälkeen tuoksun luumuille 🙂 Itselle en pulloa ole vielä ostanut, sillä kivoja tuoksuja on kotonakin.

 2. Vähän aiheen vierestä, mutta oletkos kokeillut sitä clarinsin moisture rich body lotionia jo, mistä sait sen 100ml koon. Miltä on vaikuttanu? 🙂
  -Kaisa

 3. Kenzon tuoksut ihan ok… yksi käytössä, mutta jotenkin miellän sen itselläni syksytuoksuksi. Hassua 😉

  Aion tulevaisuudessa suosia enemmän "käsilaukkukokoisia pikkupulloja", koska tykkään käyttää yhtä tuoksua kerrallaan ja unohtaa sen sitten uuden tieltä 😉

 4. Taas kerran kyselen ohi postauksen aiheen mutta ostin vähän aikaa sitten sen total repair hoitonaamion hiuksille ja sattumalta luin jostain että kuivat hiukset (siis ihan kuivakuivat, ei pelkästään pyyhekuivat) imee parhaiten noita hoitavia aineita, joten hoitoainetta kannattaisi oikeastaan käyttää ennen koko hiustenpesu tapahtumaa (olettaen ettei ole mitään hoitotuotteita "alla" niinkun lakkaa ja ite en käytä mitään sellaisia) ja sitten mennä suihkuun ja pestä shampoolla ja halutessaan vielä pikahoitaa jälkeenpäin jos siltä tuntuu. Tein tänään niin ja tuntui että kuivana tukka oikein imi hoitsikan ja nyt tuntuu todella hoidetulta latvat mutta ajattelin nyt vielä sulta kysyä että onko joku syy miksei näin kannattaisi tehdä? Siis jotain haittaa kuivaan tukkaan laittamisesta ? 🙂

 5. Aa hei ja heti nousi toinen kysymys mieleen, tuosta nyt käytössä listasta että miksei se Shiseidon Anessa olekaan käytössä kosteusvoiteena? Joku ongelma tuotteen kanssa?

 6. ME LIKES! <3

  KenzoAmour EdP on ehdoton hajuvesisuosikkini, minulla on jo toinen pullo menossa. Juuri tämä taitaakin olla ainoa hajuvesi, jonka olen saanut käytettyä aivan loppuun saakka. Pitääkin käydä tuoksuttelemassa tuo Eau de Indigo! 🙂

 7. En olisi edes huomannut kuvaajan kuvajaista (heh) purkin kyljestä ellet olisi maininnut, oli pakko sitten suurentaakin ja aws mikä vempula-asento :DD

  (Ja jotta tähän kommenttiin jotain asiaakin saataisiin, NIIN..) En ole tainnut muita Kenzon tuoksuja haistaa kuin sitä perusperus, jonka nimeä en edes muista, ja se ei ainakaan hirveästi iske. Mullakin on vähän jotain ennakkoluuloja (tai ei nyt sinänsä ennakkoluuloja, kun siinä on vähän negatiivinen viba, mut semmosta välinpitämättömyyttä :D) Kenzoa kohtaan, ehkä pitäisi käydä nuuhkimassa jos ne vaikka kumoutuisivat (;

 8. Äidilläni on ollut käytössä varmaan yli 10 vuotta Kenzon L'Eau Par Kenzo, jonka tuoksusta olen tykännyt, vaikka itse tykkään enemmän makeista ja hedelmäisistä tuoksuista. Avokilta löytyy juurikin tuo Kenzo Power; loistava lahja kosmetiikkamyyjäsiskoltaan 😀 Tuoksuu minunkin mielestäni oikein hyvälle, on sellainen sopivan "maskuliininen" tuoksu, yleensä kun miesten tuoksuissa tuppaa oleman jotain voimakkaan mausteista/puista/ties mitä, mikä saa pääni jomottamaan.

  Tuli mieleen, että entisentuoksuista Miss Dior Cherietä ei ole vissiin kaupoista lainkaan saatavilla? Oma vanhani nimittäin loppui tuossa ja sen tuoksusta tykkäsin, mutta uudistettu versio ei vaan natsaa makuhermojeni (tai haju?:D) kanssa yhteen.

 9. Tämä ei liity mitenkään postaukseen, mutta silti.. Osaisitko suositella jotain hyvää tuotetta rutikuiville ja katkenneille hiuksille? 🙂

 10. Moi! Voisitko suositella mulle mahdollisimman sitruksisen ja raikaan hajuveden? Mä oon tosi ronkeli tuoksujen suhteen, mutta sitrustuoksut on useimmiten mun mieleen. Olisi kiva löytää joku uusi tuoksu!

  -Malla-

 11. en oo ikinä ennen oikeen pahemmin noteerannu mitenkää noita Kenzon tuoksuja, mut ny kun kävin vähän haistelemassa noita sokkarilla tms nii ah, nehän on ihan mielettömän kivan tuoksusia melkeinpä kaikki!

 12. Hei! Voitko kertoa kuinka kauan hajuvesi säilyy avattuna? Säilytyspaikka ihan lipaston päällä, huoneenvalossa. Haistaako sen selvästi kun on mennyt huonoksi?

  Joka paikasta tuntuu saavan eri vastauksen.. En löytänyt pullosta mitään merkintää montako kk säilyisi.
  Kiitos jos voit auttaa!

 13. Rakastan! Tai siis rakastan Floweria jota aikoinaan meni monta pulloa (taisi muuten olla just Flower jota sai alkoholittomana kesätuoksuna). Amouriakin olen kerran ostanut. Ne vaan ei ole ikinä edes pikkaisessa alessa ja näin ollen olen päätynyt halvempaa aka Clinique tai julkut.

 14. Postausta lukiessa tuli mieleen, että miten hajuvesiä käytetään ns. oikeaoppisesti? 🙂 Itse kun tulee lotrattua milloin mitenkin, onko sillä niinkään väliä, kuhan tuaksuu! 😀

 15. "Hyi, Kenzoja" on yleensä se perusajatus mitä tulee merkin hajuista mieleen. 😀 Syynä tähän on lähinnä se kukkapullossa oleva hajuste jota inhoan, mielestäni hajuveden kuuluu tuoksua kunnolla joten vesituoksut ovat aina yök. Eipä sitä tule sitten ikinä Kenzoihin tutustuttua tuon takia. Hölmöä, tiedän, mutta niin ne mielikuvat vaan toimii.

 16. Tykkään Kenzon hajuvesistä todella paljon, ja tämän postauksen lukemisen jälkeen pitikin päästä haistelemaan omia 😀
  Mutta siitä en tykkää kun nuo tuoksujen pullot ja nimet on niin hämääviä. Itselläni on Kenzo Amouria, mutta se on tälläisessä pullossa
  http://www.mecho.com.au/wp-includes/images/kenzo-amour-florale-womens-perfume-fragrance.jpg ja en sitten tiedä onko se samaa tämän postauksen Amorien kanssa…. Mitäköhän suunnittelijat on oikein miettinyt kun on keksinyt noita 'kivoja' värikoodejaan 😀

 17. Toi Indigo on vaan niiiin hyvä! Sain sen mieheltäni taannoin nimpparilahjaksi ja monta kertaa on pitänyt kehua miten hyvin onnitui tuo ostos :D. Ihan lemppari oli pitkään ja käytinkin koko pullon loppuun vaikka usein loppupullo jää jonnekin kaapin perukoille uuden tuoksun viedessä huomion. Tuoksu on tosiaan aika täyteläinen mutta ei kuitenkaan mikään hyökkäävä. Ihanasti "suli" ainakin omalle iholleni ja päivän mittaan tuntui aina välillä vieno tuoksahdus. Ja pullon värikin natsaa omiin lempiväreihin 😉

 18. En ole pahemmin päässyt tuoksuttelemaan ja sen takia varmaan Kenzo ei ole jotenkin jäänyt mieleenkään.

  Mutta tämä on: Elizabeth Ardenin tuoksu "Splendor". Osaatko sanoa löytyykö sitä Suomen valikoimista, tai laivoilta, kun en mä sitä enää missään ole nähnyt. :/

 19. Minä tykkään tosi paljon Kenzon tuoksuista, koska kevyet ja raikkaat vesituoksut ovat minusta parhaita. Ikisuosikkini on Parfym D'eté, jota olen käyttänyt jo vuosikausia. Ihana! Nyt sain kirjoituksestasi inspiraation mennä kokeilemaan tuota Eau de Indigoa, kuulostaa siltä että se voisi olla uusi kesäsuosikkini. 🙂

 20. Mä ostin tuon Indigon aika äskettäin tarjouksesta. Ensinuuhkaisulla pullosta ei oikein sytyttänyt, mutta omalla iholla tuoksu syventyi ihanaksi. Joskus on Kenzolta mukaan tarttunut myös 7:15 am in Bali, joka on "ihan kiva" mutta jostain syystä vähän tunkkainen, ainakin omaan makuun. Vaikka suihkisin sitä miten ilmaan ja antaisin laskeutua päälleni, niin se tuoksuu siltä kuin olisin suihkinut tuoksua ranteisiini ja hangannut tuoksun "piloille" : )

 21. Mulla on ollut keväästä Kenzon Eau de Fleurs-sarjan Silk tuoksu. Tuoksu on ihana ja kevyt, ensimmäinen tuoksu, jota voin suihkia rauhassa ilman, että alkaa ärsyttää nenää. Muuten en ole ollut Kenzo-fani.

 22. En oo kyllä noihin Kenzoihin tutustunut, tällä hetkellä kesäkäytössä Nina Riccin Le Paradis..jotain. 😀 Rakastuin siihen ja pakkohan se oli sitten ostaa. En vaan uskalla tuoksutella + ostaa montaa tuoksua kun pelottaa että jää käyttämättä/kyllästyn. :p

  Tää menee kyllä nyt ihan ohi postauksen aiheen, mutta mutta. Osaisitko suositella jotain päivävoidetta, joka oikeasti olisi mattifying? The Body Shopin Seaweed-sarjan päivävoide on kokeiltu enkä ollut kovin tyytyväinen siihen. Hinnalla ei niin väliä, ennemminkin kuinka riittoisa tuote. Ja jos löytyis Sokoksen, Kicksin tai Stockan Beautyn valikoimista niin olis tosi hyvä. :p

 23. Nää tuoksupostaukset on vaan niin ihania 😀 Teininä tykkäsin kovasti siitä Kenzon vesituoksusta, en muista, oliko se sitten tuo L'eau par Kenzo, mutta kaikkeen kyllästyy aikanaan. Ja Amouria kävin joskus tuoksuttelemasta, mutta mielestäni se haisi mummolle ja saippualle (ja minä pyörittelen päätäni niille, joiden mielestä oma lempparini Chanel No. 5 on jotenkin mummotuoksu… :D) vaikka normaalisti vaniljatuoksuihin hullaanunkin.

  Ja pakko vastata Mallalle, vaikken Virve olekaan 😀 Kaikkein sitruksisin, raikkainkin mitä mieleen tulee ja omalla tavallaan tosi ihana tuoksu on A scent by Issey Miyake. Kannattaa käydä nuuskimassa. 🙂

 24. Eiko: Tuo on kyllä kiva. 🙂

  Kaisa: Odottaa vielä käyttöönottoa. 🙂

  Anonyymi: Minäkin hankin tuoksuja mielummin pienissä pulloissa, sillä niitä ei kuitenkaan kohskaan ehdi käyttää loppuun. 🙂

  Anonyymi: Ei mitään haittaa kuivaan tukkaan laittamisesta, sillä mitä kuivempi hius, sitä paremmin se imee hoitoainetta itseensä. Jos kuitenkin lopuksi pesee shampoolla, menee osa hoitotehosta ihan harakoille. Kannattaa siis ensin pestä ja kuivata mahdollisimman pyyhekuivaksi ennen hoitoainetta.
  Anessa on käytössä, mutta en ole muistanut listata. 🙂

  JLCHARLOTT4: Amour on ihana. 🙂

  Anonyymi: Käy ihmeessä nuuhkimassa. 🙂

  Anonyymi: Tuskin löytyy enää tuota vanhaa. :/

  NItta: Ihan MOP:in C-systemin shampoo ja hoitoaine sekä esimerkiksi ihan L'orealin Total Repair 5 -naamio. 🙂

  Malla: Tuoksuttelepas ainakin Diorin escale a pondichery, Escale Aux Marquises ja Escale a Portofino.
  Vähän erilainen ja kiva voisi myös olla Versacen Versens, Burberryn Brit sheer, Diorin miss dior cherie l'eau ja D&G Light Blue. 🙂

  Anonyymi: No näinpä. 🙂

  Anonyymi: Vähän vaihtelee tuo, mutta avattuna säilyvät yleensä vuoden pari. Valo ja lämpö ovat tuoksun vihollisia, eli parhaiten säilyy esimerkiksi omassa kotelossaan tai kaapissa. 🙂
  Kyllä sen sitten jossakin vaiheessa haistaa, ettei ole enää tuoreinta tavaraa. 🙂

  milipili: 🙂

  hanna: Tästä voisin tehdä ihan postauksenkin johonkin väliin. 🙂

  Lucy S.:Niin ne tosiaan toimii. 🙂

  Anonyymi: Amour Florale on tosiaan ihan eri tuoksu kuin Amour Edp. Hieman kepeämpi. 🙂

  Anonyymi: POintsit miehelle! 🙂

  Sissi: Splendoria saa ainakin laivalta. 🙂

  omppu: 🙂

  ansku: Minuakaan tuo ei sysyttänyt ennen kuin iholle kokeiltuna. 🙂

  Ulpu: Silk on kyllä ihanan kevyt. 🙂

  Saphira: Esimerkiksi Clarinsin Ulta-Matte lotion. 🙂

  Anonyymi: A Scent on ehkä enemmän sellainen vesimäisen raikas (tai no, ruohon raikas minusta) kuin sitruksinen, vaikka raikas onkin. Mutta kiitos vinkistä! Ihanaa, että muutkin vinkkailevat kuin vain minä. 🙂

Kommentointi on suljettu.