Testissä silikoninen FOREO ISSA -hammasharja

*Sis. mainoslinkin

Joku varmaan muistaakin, että olen aivan fanaattinen FOREO-fani. Merkin suorastaan taianomainen LUNA Mini -ihonpuhdistuslaite asteli elämääni parisen vuotta sitten ja sen jälkeen en ole voinut kuvitellakaan, ettenkö tehostaisi iltaisin ihonpuhdistustani tuolla ihmelaitteella.

(Ensimmäinen fiilistelypostaukseni laitteesta löytyy täältä.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parin vuoden FOREO-matkani aikana ensimmäinen FOREO Mini -laitteeni on päivittynyt ensin toisen sukupolven FOREO LUNA Mini 2 -laitteeseen (josta löytyy esittely täältä) ja sittemmin vielä FOREO LUNA 2 -laitteeseen (jonka esittely löytyy täältä) ja matkoilla mukanani on kulkenut jo useaan otteeseen n. 100 käyttökertaan akkuaan venyttävä FOREO LUNA Play (josta puolestaan voi lukea täältä).

foreo-luna-ostolakossa2

FOREO LUNA -laitteissa minut on hurmannut paitsi muihin kokeilemiini kasvoharjoihin verrattuna ylivertainen akun kesto, myös laitteen silikoninen materiaali, joka sekin on jotain ihan erilaista tavallisiin harjaspäihin verrattuna. Tavallisia harjaksia jopa 35 kertaa hygieenisemmän FOREO LUNA -laitteen harjaspäätä ei koskaan edes tarvitse vaihtaa!

FOREO ISSA hammasharja

Ei varmasti ole yllättävää, että kasvojenpuhdistuslaitteesta herännyt FOREO-rakkauteni lähti luonnollisestikin kehittymään uteliaisuudeksi merkin ISSA-hammasharjoja kohtaan – nekin kun tosiaan ovat jotain aivan erilaista perinteisiin hammasharjoihin verrattuina. ISSA-hammasharjan hankinta olikin kutkutellut mielessäni jo pitkään, mutta koska vanha sähköhammasharjani pelitti edelleen, en ollut raaskinut vielä ostaa ISSA-harjaa.

Jättimäiseksi ilokseni sain kuitenkin Foreolta blogikokeiluun oman ISSA-hammasharjan ja voin kertoa, että olen aivan haltioitunut siitä!

FOREO ISSA hammasharja

ISSA on siis kuin sähköhammasharja, paitsi ettei se oikeastaan edes ole sellainen sen perinteisessä konseptissa. Olen käyttänyt itse sähköhammasharjaa pikkulapsesta lähtien ja tottunut siihen, kuinka sitä lähinnä liu’utellaan suussa eikä sen kanssa tarvitse tehdä samanlaista rivakkaa harjausliikettä kuin tavallisen hammasharjan kanssa.

ISSA-hammasharja yllättikin minut hieman, sillä se on oikeastaan vain kuin tavallinen hammasharja, joka värisee kuin FOREO LUNA -ihonpuhdistuslaite. Sitä ei siis liu’utella suussa kuten perinteistä sähköhammasharjaa, vaan sillä harjataan hampaita värinän tehostamana.

FOREO ISSA hammasharja

Otan lomalle usein mukaan tavallisen hammasharjan, mutta vaikka yritän kuinka suosia pehmeitä harjaksia, on lopputuloksena usein kipeät ja joskus jopa verta vuotavat ikenet. ISSA on kuitenkin ollut aivan mielettömän mahtava kaveri, sillä se tuntuu todella hellävaraiselta ikenille ja lähinnä vain hieroo niitä, minkä ansiosta ikeneni eivät ole olleet tippaakaan hellinä tai koetuksella.

FOREO ISSA hammasharja

Toinen syy siihen, miksi otan lomalle usein mukaan sähköhammasharjan sijaan tavallisen hammasharjan on, että 2-4 viikon lomalle pitäisi jo ottaa laturikin mukaan siltä varalta, että akku loppuu. Ei se ole toki iso vaiva nykyisillä pienillä ja kevyillä latausasemilla, mutta mainittava juttu silti. ISSA-hammasharjan parhaita juttuja on samalla tavalla LUNA-ihonpuhdistuslaitteiden kanssa sen ylivoimanen akun kesto kilpailijoihin nähden. Sen akku kestää nimittäin yhdellä tunnin USB-kaapelilla tehtävällä latauksella jopa 365 käyttökertaa eli puolen vuoden harjailut. Ihan mieletöntä!

FOREO ISSA hammasharja

Hammasharjan runko on on siro ja kevyt, mutta yllätyin aluksi suuresti itse hammasharjojen koosta. Pieniin pyöreisiin sähköhammasharjan vaihtopäihin tottuneelle tavallinen ISSA-harjaspää oli melkoinen mokkula, jolla hampaiden hankailu tuntui aluksi hyvin oudolta ja mietin, oliko harjaspää liian iso minulle. Kyseessä taisi kuitenkin olla ennemminkin tottumiskysymys, sillä parin päivän käytön jälkeen en enää edes ajatellut asiaa tai pitänyt harjaspäätä liian kookkaana.

(Saatavilla on kuitenkin myös pienempiä *ISSA Mini -vaihtopäitä, jotka on suunniteltu erikseen lapsille. Lisäksi myynnissä on myös ihan vauvoille ja pikkulapsille tarkoitettu *ISSA Mikro -hammasharja, joka on paitsi suunniteltu pienten lasten hampaiden pesuun myös ihan vauvoille tuomaan helpotusta puhkeavien hampaiden aikaansaamaan ienten kutinaan.)

FOREO ISSA hammasharja
Kielenpuhdistuspää, Hybrid-harja ja tavallinen harja.

Oma hammasharjani on *ISSA Hybrid, joka eroaa tavallisesta ISSA-hammasharjasta vain harjaspäänsä puolesta. Sain kuitenkin kokeiluuni myös tavallisen harjaspään, joten pääsin hieman vertailemaan harjaspäiden eroja ihan käytännössä.

FOREO ISSA hammasharja

Sinä missä tavallinen ISSA-harjaspää sekoittaa vain hieman erimuotoisia silikkonisia harjaksia, yhdistää Hybrid-harjaspää silikoniset ja perinteisemmät harjakset. Hybrid-harjaspää onkin tarkoitettu nimenomaan hieman tehostetumpaan hampaiden puhdistukseen ja itse tykkään käyttää sitä iltaisin ja tavallista harjaspäätä aamuisin. Molemmat harjaspäät jättävät suuhuni todella mukavan puhtaan tunteen ja silikoniset harjakset tuntuvat suorastaan kiillottavan hampaat hellästi puhtaaksi irrottaen niiden pinnalta mahdollisia värjäytymiä.

FOREO ISSA hammasharja

Erityistä hammasharjan harjaspäissä on myös se, ettei niitä tarvitse vaihtaa kuin kerran vuodessa, sillä silikoninen materiaali pysyy tavallista hammasharjaa paremmin puhtaana ja hygieenisenä.

FOREO ISSA hammasharja

Sain testiin lisäksi vielä kielenpuhdistajan, mutta sen kanssa en ole vielä päässyt täysin sinuiksi. Jostain syystä saan aina välittömän yökkäilyrefleksin viedessäni sen vähänkin kielen päätä pidemmälle varsinkin, jos laitteessa on vielä värinä päällä. Tämä on toisaalta harmi, sillä odotin itseasiassa aivan erityisen kovasti, että saisin tehostaa suuhygienian hoitoani kielenpuhdistimella. Täytyy toivoa, että totun tähän päähän vielä ja yökkäilyrefleksi lakkaa iskemästä päälle.

FOREO ISSA hammasharja

FOREO ISSA tuntuu ehdottomasti jäävän vakkarikäyttöön, sillä se tuntui peittoavan perineisen sähköhammasharjani kaikella tavalla: se tuo suuhun huomattavasti puhtaamman tunteen, sen akun kesto on ylivertainen ja vaihtopäitä tarvitsee uusia niin harvoin, etten oikeastaan keksi mitään syytä, miksi se ei korvaisi vanhaa sähköhammasharjaani.

FOREO ISSA hammasharja

Minulla onkin kotona kasassa nyt varsin mukava FOREO-perhe, jotka ovat kaikki aktiivikäytössä. Palaan tuohon silmänympärysten hierontaan tarkoitettuun IIRIS-laitteeseen vielä lähiaikoina, sillä tajusin tätä kirjoittaessa, etten ole tehnyt siitäkään vielä blogiin postausta!

*FOREO-tuotteet löytyvät myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

FOREO ISSA hammasharja

Onko jollakin muulla käytössä FOREO ISSA -hammasharja?

5 kommenttia artikkeliin ”Testissä silikoninen FOREO ISSA -hammasharja”

  1. Musta ajatuksen tasolla on vaikee uskoo että kuminen, vain värähtelevä pää onnistuisi irrottamaan kaikkea liiaa hampaista. + on kalliskin, joten jää ostamatta, vaikka ihan vaan mielenkiinnosta olisi kiva kokeilla…

    • Pehmeä silikoninen harjaspää on todella jännä tuttavuus, sillä tosiaan tekee hampaista suorastaan kiltävän puhtaat ja huomattavasti puhtaamman tuntuiset kuin mitä vanhan sähköhammasharjani harjakset ovat kyenneet tekemään. 🙂 Silikoni kykenee ”hankaamaan” hampaita tavallista harjaspäätä tehokkaammin, mutta pehmeyden vuoksi se ei siis mitenkään vaurioita hammaskiillettä tai mitään ja on ikenille hellä. Erikokoisten harjasten takia hammasvälitkin ovat puhdistuneet hyvin. Todella innovatiivinen harja ja veikkaan, että tällaisia vastaavia nähdään varmaan tulevaisuudessa enemmänkin, sillä silikoniharjakset ovat kuulemma jopa 10 000 kertaa tavallisia harjaksia hygieenisemmät. Esimerkiksi Oral B -merkin hampaita kiillottavissa ja värjäymiä poistavissa harjaspäissä oleva ”special cup” on nimenomaan valmistettu silikonista tai kumista juuri tämän vuoksi. 🙂

  2. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus! Minua mietityttää tuossa nimenomaan tuo harjaspään muoto, pääseekö sillä todella myös takimmaisen hampaan takareunan puhdistamaan? Se on nimittäin suurin etu siinä pienessä pyöreässä harjaspäässä, se mahtuu ihan suun perälle asti. Kielenpuhdistajaa en ole kyllä koskaan käyttänyt tavallisessa sähköhammasharjassa värinän kanssa, ei kai se siihen mitään erityistä lisähyötyä tuo?

    • Minä olen kokenut, että yltää sinnekin hyvin ja pääsee hyvin käsiksi takahampaisiin, mutta riippuu varmasti paljon suusta. Minulla takimmaisen hampaan ”takareunan” takana on suoraan ien, eli siellä ei siis ole enää mitään putsattavaa. Aluksi harjaspää tuntui tosiaan jopa liian isolta, mutta parin päivän jälkeen totuin ja tykästyin. 🙂 Kielenpuhdistajassa tuo värinä tuo varmaan samanlaista tehostusta hommaa kuin hampaissakin, mutta en tiedä, onko se tosiaan tarpeellista edes ja riittääkö tavallinen hankailu sitten kuitenkin vaan. 🙂

  3. Hei,
    Meillä on lapselle käytössä ISSA mikro -hammasharja. Valehtelematta hampaiden pesu oli yhtä kiemurtelua tavallisella hammasharjalla ja marketin sähköhammasharjaa ei edes suostunut laittamaan suuhun… ”Viimeisenä” keinona tilattiin ISSA mikro (no koska ne hampaat on pestävä…) ja yllätykseksemme tykkää kovasti ISSA mikrosta! Sillä jopa haluaa pestä hampaita ihan vapaaehtoisesti! Itse voin ainakin suositella harjaa pikkulapsille, jotka eivät sitten millään haluaisi hampaitaan pestävän…

Kommentointi on suljettu.