Korealainen ihonhoitorutiini markettituotteilla

*Sis. mainoslinkin

Ostolakossa korealainen ihonhoito

Korealainen ihonhoito on on supertrendikästä. Se on tunnettu monista vaiheistaan, mutta tuotteita ei silti kerrosteta iholle vain kerrostamisen ilosta, vaan jokaisella ihonhoidon vaiheella on erityinen tarkoitus ja niiden avulla tähdätään samaan: tekemään ihosta täyteläisen kosteutettu ja heleä sekä suojaamaan ihoa ja ylläpitämään sen hyvinvointia.

Vaikka korealaisista kosmetiikkatuotteista onkin tullut hyvin suosittuja ja korealaista kosmetiikkaa löytyy yhä enemmän ihan supermarketistakin, ei korealaisen ihonhoitorutiinin mukainen ihonhoito silti tarkoita, että ihoaan tulisi hoitaa vain korealaisilla tuotteilla. Korealaiset ovat kieltämättä mestareita formuloimaan erinomaisia tuotekoostumuksia, joita moni länsimaalainen merkki ei voi kuin ihailla, mutta korealaisen ihonhoidon filosofian mukaisen ihonhoitorutiinin voi rakentaa vaivatta vaikka ihan marketista löytyvillä, ei-korealaisilla kosmetiikkatuotteilla.

Tässä omat vinkkini, kuinka korealainen ihonhoitorutiini rakentuu ei-korealaisesta markettikosmetiikasta:

Kaksoispuhdistus

Markettikosmetiikan haastavin vaihe voi olla löytää hyvä puhdistusöljy, sillä useimmat markettimerkit eivät tarjoa niitä valikoimassaan. Puhdistusöljyn sijaan ihonpuhdistuksen voi kuitenkin aloittaa myös puhdistusmaidolla kunhan vain tarkistaa, että tuotteen ohjeissa lukee sen puhdistuvan kasvoilta vedellä huuhtelemalla. Jos tuotteessa ohjeistetaan vain pyyhkimään tuote iholta vanulapulla, on kyseessä usein iholle hieman klähmäisen tunteen jättävä koostumus, joka ei huuhtoudu hyvin vedellä.

Kaksoispuhdistuksen jälkimmäiseen vaiheeseen sopii lähes mikä tahansa vaahtoava puhdistustuote, joita löytyy lähes jokaiselta tuotemerkiltä. Putsariksi voi siis valita omalle ihotyypille sopivan puhdistusgeelin, puhdistusvaahdon tai vaahtoavan puhdistusvoiteen.

Tästä aiemmasta postauksestani löytyy vinkki Herbinan ihonpuhdistustuotteista, jotka sopivat hyvin ihon kaksoispuhdistukseen.

(Jos teillä on vinkkejä hyvistä, marketissa myytävistä puhdistusöljyistä, niin jakakaahan ne! Lumene SISU Syväpuhdistava Puhdistusöljy tuntui kirvelevän omia silimiäni.)

Kuorinta

Korealaisessa ihonhoitorutiinissa ihoa pyritään käsittelemään mahdollisimman hellävaraisesti, minkä vuoksi erityisesti rakeettomat kuorinnat ovat suosittuja. Kuorintatuotteen ei kuitenkaan välttämättä tarvitse olla rakeeton ja esimerkiksi LV Kuorintavoide Herkälle iholle sisältää hyvin pieniä ja ihoa todella hellävaraisesti kuorivia rakeita, jotka eivät raavi ihoa liikaa.

Kasvovesi

Kasvovesi on niin yleinen tuote, että sen voi valita lähes miltä tahansa tuotemerkiltä. Kasvoveden tarkoitus on tasapainottaa ihon pH-arvo ihonpuhdistuksen jälkeen, minkä lisäksi se voi myös sisältää ihoa hoitavia ja kosteuttavia ainesosia. Esimerkiksi Lacto Line Alkoholiton Kasvovesi on mukavan hellävarainen ja ihoa kosteuttava tuote, joka sopii myös useille herkkäihoisille.

Hoitoneste

Hoitonesteitä on toistaiseksi saatavilla markettikosmetiikan puolella hieman vähemmän, mutta onneksi kotimainen Lumene tarjoaa niitä useamman. Lumenella hoitonesteet kulkevat Beauty Lotion -hoitovesien nimellä, sillä suomenkieleen ei ole vakiintunut tiettyä käännöstä englanninkieliselle essence-sanalle. Tästä aiemmasta postauksestani voi lukea lisää Lumenen hoitovesistä.

(Tästä aiemmasta postauksestani voi lukea, mitä eroa korealaisilla hoitonesteillä ja japanilaisilla hoitovesillä on.)

Hoitoneste on varsinaisen ihon kosteutuksen starttaava vesimäinen (tai joskus jopa lähes geelimäinen) tuote, jonka tarkoituksena on auttaa täyttämään ihon kosteusvarastot. Hoitoveden avulla ihosta saadaan täyteläisen kosteutettu ilman rasvaista tunnetta. Samalla se voi myös kuljettaa iholle muita hoitavia ainesosia sekä auttaa tehostamaan sen päällä käytettävän seerumin ja kosteusvoiteen imeytymistä.

Seerumi

Seerumi on ihonhoitorutiinin tähtituote, sillä sen ohut koostumus on pakattu täyteen tehoaineita, jotka voivat imeytyä iholle hyvin. Marketista löytyy runsaasti erilaisia kasvoseerumeja, jotka tuovat avun ihon erilaisiin tarpeisiin. Omia suosikkejani on aiemmin esittelemäni Lumene Lumene LÄHDE Arctic Dew Tehokosteuttava Seerumi, joka sopii kaiken ikäisille tankkaamaan ihon kosteusvarastoja.

Kangasnaamio

Koreasta lähtöisin olevia kangasnaamioita löytyy nykyään länsimaalaisiltakin merkeiltä ja jopa varsin edullisesti. Aiemmin kehumani Garnier Moisture Bomb Tissue Mask -kangasnaamiot ovat minusta todella loistavia tuotteita.

Kangasnaamioiden ideana on imeyttää iholle sitä tehokkaasti hoitavaa ja kosteuttavaa nestettä, jonka haihtumista naamion kangas ehkäisee. Kangasnaamioita voidaan käyttää iholla kerran tai pari viikossa tai vaikka joka päivä, kuten monet korealaiset julkkikset kertovat tekevänsä. Parhaan vaikutuksen kangasnaamioista saa, kun niiden alla käyttää ensin hoitonestettä ja seerumia ja iholle levittää niiden jälkeen vielä kosteusvoiteen.

Kangasnaamioiden käytöstä voi lukea lisää näistä postauksistani:

Kangasnaamiohypen syvin olemus

Mikä tekee kangasnaamioista parempia kuin muista kasvonaamioista?

Tehovinkit kangasnaamioiden käyttöön

Nerokas keino tehostaa kangasnaamion vaikutusta

Näin saat kangasnaamion asettumaan kasvoille paremmin

Silmänympärysvoide

Ohut ja herkkä silmänympärysiho on tavallisesti se alue, jolla alkaa näkyä ensimmäisenä juonteita. Silmänympärysihon hyvinvoinnin kannalta onkin tärkeää, että sen iho pidetään kosteutettuna, jotta se säilyttää kimmoisuutensa eikä sille pääse muodostumaan usein nimenomaan kuivuudesta johtuvia hentoja juonteita, jotka voivat lopulta kehittyä rypyiksi.

Silmänympärysiholla on tärkeää käyttää nimenomaan sille sopivaa tuotetta, sillä monet kasvovoiteet voivat olla sille liian tujuja tai niiden vaikutukset eivät vastaa silmänympärysihon tarpeita. Esimerkiksi mattapinnan antavaa kosteusvoidetta ei kannata käyttää silmänympärysiholla, joka  voi muutenkin kuivua helposti.

Loistavaa kosteutusta silmänympärysiholle tarjoaa esimerkiksi edullinen Pirkka Face Q10 Silmänympärysvoide, jonka hajusteeton koostumus sopii niin nuoremmille kuin vanhemmillekin käyttäjille.

Kosteusvoide

Marketeissa riittää hyviä edullisia kosteusvoiteita. Omia suosikkimerkkejäni on tietysti Lumene, mutta loistavia tuotteita löytyy niin Herbinan, LV:n kuin monien muidenkin tuotteiden valikoimasta.

Korealaisessa ihonhoitorutiinissa kosteusvoiteella on tärkeä merkitys, sillä se auttaa lukitsemaan iholle ennen sitä ladatun kosteuden. Kosteusvoidetta ei siis missään tapauksessa kannata jättää väliin ajatellen, että iholla on jo käytetty muita kosteuttavia tuotteita.

(Tästä aiemmasta postauksestani voi lukea, mitä eroa päivä- ja yövoiteella on toisiinsa verratuuna.)

Yönaamio

Korealaisessa ihonhoitorutiinissa on erityisessä osassa yönaamio, jota voi käyttää usealla tavalla. Hyvin kuiva iho voi levittää yönaamiota hoitonesteen, seerumin, kangasnaamio ja kosteusvoiteen jälkeen kruunaamaan kokonaisuuden, mutta yönaamio voi myös olla hoitonesteen ja seerumin päällä käytettävä laiskan ihonhoitojan unelma, joka hellii ihoa kuin itsestään yöunien aikana.

Omia markettisuosikkejani on aiemmin esittelemäni monikäyttöinen Herbina Moisture Balance Kasvonaamio, joka sopii käytettäväksi sekä muutaman minuutin vaikutusajalla että iholle yön yli jätettävänä naamiona.

The Body Shop Multi-Protection Essence SPF 50

Aurinkosuoja

Korealaisen ihonhoidon sydämessä asuvat ihon puhdistus, kosteutus ja suojaus joista jälkimmäisessä painotetaan nimenomaan ihon suojaamista auringon UV-säteilyltä. Useimmat meikkipohjatuotteet sisältävät UV-suojan ja markettipuolelta löytyy paljon myös kosteusvoiteita, joissa on tavallisesti SPF 15. Nämä tuotteet tuovat iholle kevyen suojan Suomen arkeen, mutta kesäkuukausina iholla voi olla hyvä käyttää myös lisätuotetta.

Vaikka The Body Shop -tuotteita saakin nykyään ilmeisesti K-Citymarketeista, en ole täysin varma, millaisella valikoimalla. Tämän viimeisen tuotesuositukseni joutuukin siis ehkä koukkaamaan itselleen The Body Shopin omasta myymälästä tai tilaamaan sen verkkokaupasta, mutta sisällytän sen silti tähän postaukseen. The Body Shop Multi-Protection Essence SPF 50 -aurinkovoide sopii täydellisesti käytettäväksi oman kosteusvoiteen päällä. Tuotteen ohut emulsiokoostumus muuttuu iholla lähes vesimäiseksi ja tuo iholle kattavan suojan UV-säteilyltä.

Marketista löytyvistä tuotteista suosittelen tutustumaan uuteen *Lumene Invisible Illumination Instant Glow Nestemäinen Meikinpohjustaja SPF 30 -tuotteeseen, jota en ole itse tosin päässyt vielä kokeilemaan kasvoilleni, mutta josta olen kuullut paljon kehuja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että aurinkosuojan sisältäviä meikkituotteita ja päivävoiteita tulee harvoin levittäneeksi tarpeeksi, jotta niiden suojakerroin toteutuisi oikeasti, eli suojaan ei kannata täysin luottaa.

Korealainen ihonhoitorutiini on siis helppoa toteuttaa niin kotimaisilla kuin länsimaisillakin tuotteilla ja vaikka marketista kaikki tuotteet shoppaillen. Korealaisessa ihonhoidossa ei siis ole suoranaisesti kyse siitä, millä tuotteilla ihoa hoitaa vaan siitä, kuinka ihoaan hoitaa.

En ole viimeiseen pariin vuoteen käynyt Suomessa kuin parilla pikavisiitillä, joten en ole harmikseni päässyt hetkeen kunnolla kartoittamaan markettien tuotevalikoimaa. Haaveissani onkin, että pääsen syksyllä Suomeen tutkimaan, mitä loistavia markettilöytöjä sieltä voi nykyään tehdä!

Jos teillä on vinkata markettikosketiikan ässiä, niin kertokaa ihmeessä!


 

Lue myös:

Parhaat kosmetiikkatuotteet – näitä suosittelen

Kaikki korealaisesta kosmetiikasta

Tehosta ihonhoitoa luopumalla kasvopyyhkeestä

Kuinka montaa ihonhoitotuotetta on hyväksyttävää käyttää?

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

3 kommenttia artikkeliin ”Korealainen ihonhoitorutiini markettituotteilla”

 1. Lähes kaikki näistä ovat myös omia suosikkejani! Toteutan korealaista ihonhoitoa pitkälti markettituotteilla ja mahdollisimman paljon kotimaisilla tuotteilla. Kaksi merkkiä on ylitse muiden:

  – Lumene on paljon käytössä ja heillä on ihan loistavia tuotteita laidasta laitaan. Seerumit ja voiteet tosiaan hyviä. Lisäksi olen käyttänyt mielellään Lumenen kasvovesiä, sillä sain Lumenelta myös vahvistuksen, että ne kaikki ovat pH alle 5,5.

  – Dermosil. Tällä merkillä myös huippuja kotimaisia tuotteita laidasta laitaan. Suosikkejani mm. Sensitive puhdistusvaahto (pH!) sekä ekolinjan kasvovesi.

  • Kiitos, että jaoit tiedon Lumenen kasvovesien pH-arvosta! 🙂

   Dermosil-tuotteet ovat jääneet minulle etäisiksi, mutta pitäisi varmasti tutustua. 🙂

 2. Jos pääset käymään Suomessa, niin Citymarket voi saada aikaan oikein kunnon kosmetiikkaähkyn 🙂 Kannattaa etsiä suurin ja paras Cittari mikä löytyy, ja saatat jopa hämmästyä, miten valtava muutos ja lisäys valikoimissa on tapahtunut parissa vuodessa. Reilu vuosi sitten kävin Iso-Omenan Cittarissa ja ainakin silloin siellä oli ihan mieletön valikoima ja kaikki oli tosi siistiä. Koska tuollaisen osaston taso on hyvin paljon kiinni sen hoitajasta, en osaa sanoa, mikä tilanne on nyt. Myös Itäkeskuksen Citymarket on uusittu kokonaan, mutta siellä en ole käynyt. Luulisi, ettei se ainakaan huonompaan suuntaan ole mennyt, kun kaikki on uutta. Jumbon Cittari on myös suuri.

  Myös osa Tokmanneista yllättää varsin kattavalla ei-selektiivisellä valikoimalla ja osa hyvinkin laajalla Essence-valikoimalla. Sekä Cittareissa että Tokmanneissa on kivoja alelaareja, joista usein tarttuu jotain hyppysiin, mm. Essenceä puoleen hintaan eli käytännössä lähes ilmaiseksi.

  Helsingin keskustan Sokos on nykyään aivan mahtava! Se on vaan paikkana hirveä aikasyöppö. Siellä voisi helposti tärvätä parikin tuntia, vaikka olisi käynyt siellä suht äskettäin. Sokoksessa on myös pieni valikoima M&S:n kosmetiikkaa, mutta valitettavasti vain ns. toiletries-tyyppisiä (suihku/kylpy/kroppavoide-osastoa). Saisivat laajentaa valikoimaa, kiinnostaisi kovasti.

  Myös Stocka kehittyy koko ajan, vaikka kosmetiikkaosastot onkin jaettu tavaratalon sisällä vähän sekavasti kahteen paikkaan. Stockalle on tullut usean koreakosmetiikkamerkin lisäksi monia luksusparfyymeja, joita vain siellä voi käydä tuoksuttelemassa, niitä ei ole Sokoksessa. Ja Stockalla on välillä kivoja pop-up-toreja, joissa on ajankohtaisia tuotteita ja esittelyitä esim. jonkun teeman ympärillä. Ja niiden Beauty-lehti on ihana, todella kaunis!

  Nyt onkin jännä kuulla, mitä tuumaat kehityssuunnasta, jos sinulla on kunnolla aikaa myllätä osastoja läpi eri liikkeissä.

Kommentointi on suljettu.