5 tapaa käyttää kosteuttavaa kasvosuihketta

*Sis. mainoslinkin

Kuten olen kertonut, on minusta tullut viimeaikoina aivan valtava kosteuttavien kasvosuihkeiden fani ja suihkin niitä iholleni päivittäin useaan kertaan. En ole kuitenkaan aina ymmärtänyt niiden päälle ja olen kokenut ne aiemmin jopa suoraan sanottuna ihan turhina tuotteita. Mielipiteeni on sittemmin vaihtunut täysin ja nyt ne ovatkin jopa suoranaisia must have -tuotteitani niiden monipuolisuuden vuoksi.

Koska tiedän, etteivät läheskään kaikki ole vielä löytäneet kosteuttavien kasvosuihkeiden iloa, päätin koota yhteen viisi erilaista tapaa käyttää niitä. Lisäsin samaan syssyyn myös omat tuotevinkkini kasvosuihkeista, jotka ovat minusta aivan erityisen loistavia kuhunkin tarkoitukseen. Kaikkia suihkeita voi kuitenkin käyttää myös muihin postauksessa esitettyihin tarkoituksiin, eli yhdelläkin kosteuttavalla suihkeella pärjää.

Caudiale Grape Water

1. Puhtaalla iholla ennen hoitotuotteita tasapainottamassa ihon pH-arvon

Varsinaisten kosteuttavien kasvosuihkeiden pH-arvo on tasapainotettu ihoneutraaliksi. Tämän vuoksi ne ovat loistavia tuotteita suihkuttaa kasvoille ihonpuhdistuksen jälkeen, sillä vesijohtoveden pH-arvo voi laittaa ihon oman pH:n epätasapainoon ja saada siksi aikaan ihon kiristelyä ja kuivumista. (Ihon pH-arvon tärkeydestä voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.)

(Kannattaa kuitenkin huomioida, että kosteuttava kasvosuihke ja lähdevesisuihke eivät aja samaa asiaa ja että lähdevesisuihkeen suihkuttamisesta iholle voi olla ihon pH-arvon kannalta jopa haittaa. Asiasta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.)

Tuotevinkki: Tykkään itse käyttää tässä vaiheessa kevyttä, mutta hoitavaa suihketta. Aerosol-pulloon pakattu luonnonkosmetiikkamerkki Caudalien Grape Water -suihkeessa vesi on korvattu puhtaalla viinirypälevedellä eikä tuote sisällä yhtään mitään muuta. Mittasin tuotteen pH-arvon ja se on 3-4 välimaastossa, mikä tekee tästä aivan täydellisen käyttää ennen  muita ihonhoitotuotteita sekä erityisesti ennen lievästi hapanta toimintaympäristöä vaativia AHA- ja BHA-happotuotteita. Tuotteesta voi lukea lisää täältä.

Pixi Hydrating Milky Mist

2. Hoitonesteen ja/tai seerumin jälkeen tuomassa iholle kosteutusta

Monet hoitonesteet ja seerumit sisältävät esimerkiksi glyseriiniä ja hyaluronihappoa, jotka ovat molemmat tunnettuja kyvystään sitoa kosteutta. Tämän vuoksi tykkäänkin levittää iholleni hoitonesteen ja seerumin, minkä jälkeen suihkutan kasvoille vielä lisäkosteutusta tuovaa kasvosuihketta, jonka kosteutta muut hoitotuotteet voivat iholle sitoa. Kun homman vielä kuorruttaa kosteusvoiteella, saa iholle lukitua tehokkaan määrän sen täyteläisyyttä ja heleyttä lisäävää kosteutusta.

Tuotevinkki: Tässä vaiheessa tykkään erityisesti hieman täyteläisemmistä ja hoitavammista suihkeista, joten PIXI Hydrating Milky Mist on aivan loistava valinta. Tuotteessa on maitomaisen täyteläinen ja ihanan kosteuttava koostumus, joka tekee ihosta todella pehmeän. Tuotteesta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

*Pixi Hydrating Milky Misti -kasvosuihke löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Lumene Lähde kasvosuihke

3. Kangasnaamion jälkeen vähentämässä ihon klähmäisyyttä

Rakastan kangasnaamioita ja niiden iholle tuomaa ravittua tunnetta, mutta en tahtoisi aina käyttää kangasnaamioita vain iltaisin. Joskus olisi ihanaa pikakaunistaa iho aamulla tai ennen tärkeää menoa ihanalla kangasnaamiolla. Yksi näppärä tapa saada kangasnaamion iholle jättämä klähmäisyys katoamaan onkin suihkuttaa kasvojen iholle naamion poistamisen jälkeen kosteussuihketta ja taputella ihoa hellästi. Näin klähmäisyys katoaa ja esimerkiksi meikkipohjatuotteet levittyvät iholle paremmin.

(Lisää vinkkejä kangasnaamioiden käyttöön voi lukea tästä ja tästä postauksestani.)

Tuotevinkki: Tässä vaiheessa tahdon iholleni kosteutta ja raikastusta, mutta tuote saa olla hyvin ohut ja kevyt. Ihanan kepeänä huntuna iholle laskeutuva Lumene LÄHDE Kosteuttava & Raikastava Kasvosuihke on kuin luotu tähän tarkoitukseen, sillä sen avulla klähmäisyys on helppoa saada iholta pois niin, että iho jää silti kosteutetuksi. Tuotteesta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

*Lumene LÄHDE Kosteuttava & Raikastava Kasvosuihke löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Meikkipohjan tekemisen jälkeen heleyttämässä ihoa 

Meikkipohjasta saattaa joskus tulla tunkkaisen näköinen, jos se on liian puuterinen. Näin voi käydä erityisesti kuivalla iholla, mutta myös rasvoittuvan ihon saattaa helposti puuteroida niin reippaalla kädellä, että se menettää heleytensä. Kosteuttava kasvosuihke onkin mitä parhain tuote palauttamaan liian puuteroidulle iholle sen menettämän hehkun ja raikastamaan ihon.

Tuotevinkki: On olemassa yksi tuote, joka on saanut aivan erityisiä kehuja ihoa heleyttävästä vaikutuksestaan ja se on Pixi Glow Mist. Ihoa kosteuttava ja ravitseva suihke sopii aivan erityisesti käytettäväksi puuterin tunkkaiseksi tekemällä iholla, joka kaipaa lisähehkua. Suihke sisältää runsaasti erilaisia ihoa hoitavia öljyjä, joiden ansiosta meikkipohja sulautuu iholle. Tuotteesta voi lukea lisää täältä.

*Pixi Glow Mist -kasvosuihke löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Aco rescue mist

5. Kosteuttamassa ja raikastamassa ihoa pitkin päivää

Paitsi että iho saattaa kuivua päivän aikana, saattaa se myös menettää heleyttään. Kosteuttava kasvosuihke on kätevä tapa palauttaa iholle siltä haihtunutta kosteutta ja tehdä ihosta jälleen raikkaan tuntuinen. Suihke on erityisen loistava lisä, mikäli ihoa tarvitsee puuteroida päivän aikana, sillä puuterin lisääminen rasvaiselle iholle saa joskus aikaan hieman tunkkaisen näköisen lopputuloksen, joka suorastaan huutaa kasvosuihketta avuksi heleyttämään ihoa ja sulauttamaan lisätty puuteri meikkipohjaan.

Tuotevinkki: Tykkään itse käyttää ihollani pitkin päivää kevyttä kasvosuihketta, joka kosteuttaa, mutta ei tunnu liian ravitsevalta tai öljyiseltä. ACO Rescue Mist on täydellinen tuote kannettavaksi mukana käsilaukussa ja säilytettäväksi työpöydällä, sillä siinä on aivan ihanan hienojakoisena sumuttuva koostumus, joka kosteuttaa ihoa. Suihke sisältää lisäksi antioksidantteja, jotka tuovat iholle lisäsuojaa päivän aikana. Tuotteesta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

*ACO Rescue Mist löytyy myynnistä Apteekkituotteet.fi-sivustolta täältä.

(Antioksidanttien hyödyistä ihonhoidossa voi puolestaan lukea lisää tästä postauksesta.)

ostolakossa-kasvosuihkeet--aco-rescue-mist

Kuinka te käytätte kosteuttavia kasvosuihkeita?

11 kommenttia artikkeliin ”5 tapaa käyttää kosteuttavaa kasvosuihketta”

 1. Oletko koskaan kokeillut otsonoitua oliiviöljyä? Kokeilin sitä kaverin suosituksesta yllättäen puhjenneeseen hormonaaliseen akneen. Viiden päivän käytön jälkeen tulehtuneet punaiset alueet ja finnit olivat melkein lähteneet! Se myös osteuttaa hyvin atooppista ihoani. Tietysti paraneminen voi varmaan johtua hormoonitasapainosta mutta ajallinen yhteys on niin suuri että annan kiitokseni kyllä tuolle öljylle. Olisi kiva kuulla siitä faktoja/sun mielipiteitä 🙂

  Ps. Kiitos blogisi on ihoni saanut nauttia skinmison ja cosxr:n tuotteista ja oon saanut niistä helpotusta iho ongelmaani!

  • Olenkin kuullut otsonoidusta oliiviöljystä paljon viimeaikoina. Pitääkin tutustua siihen lisää! 🙂 Ja kiva kuulla, että blogista on tullut hyödyllisiä vinkkejä. Aina mukavaa kuulla kommenteissa, jos suosittelemani tuotteet ovat olleet avuksi. 🙂

 2. Lisäisitkö tiedon siitä, että postaus sisältää mainoslinkkejä, kuten yleensäkin on. 🙂

 3. Töissä ruokkiksella, illalla yövoiteen päälle ja vielä lisää jo sängyssä ollessa. Toisinaan jopa vessareissulla!

 4. Saksalainen ystäväni kertoi säilyttävänsä Avenen kasvosuihketta työpaikan jääkaapissa, josta helteisinä päivinä suihkii sitä kasvoilleen, koko kropalleen ja jopa vaatteisiin viilennykseksi.

    • Käytän sitä moneen juttuun, mutta koska se ei valmiiksi tule suihkepullossa eikä sitä myydä kosteuttavana kasvosuihkeena, niin jätin tämän ulkopuolelle. Loistava tuote silti! 🙂

 5. Ostin ACO Rescue Mistin, ja sen suihkuttelu tuntuukin ihanalta. Ongelmana on se, että mineraalimeikkipohja menee ihan hirveän näköiseksi. Meikkipohja ikäänkuin liukenee selkeinä läntteinä pois, edes vesisade ei aiheuta sellaista. Suihkuttelenkohan innoissani liikaa tai liian läheltä?

Kommentointi on suljettu.