Halpa ja toimiva ripsiseerumi: Uroda Extra Long Lashes

Vaikka ripsivärillä saa ripsiin pituutta, ovat senkin mahdollisuudet vain rajalliset, mikä sai ainakin minut aikoinaan innostumaan ripsenkasvattajista.

Olen kokeillut vuosien varrella niin useita toimivia kuin muutamia toimimattomiakin ripsenkasvattajia ja päätynyt lopulta käyttämään yhtä, joka on sekä hyvä että yllättävää kyllä myös suorastaan halpa, kun vertaan sitä aiemmin käyttämiini toimineisiin ripsenkasvattajiin.

Tässä postauksessa on siis tulossa tuotevinkki halpaa ja toimivaa ripsenkasvattajaa etsineille, mutta teksti kannattaa kuitenkin lukea loppuun ennen kuin ryntää ostamaan oman edullisen ripsenkasvattajan, sillä sen käyttöön voi liittyä riskejä.

Toimiva ripsenkasvattaja uroda ripsiseerumi kokemuksia

Otin kymmenisen vuotta sitten käyttöön NeuLash-ripsenkasvattajan alkuperäisen version, joka todellakin sai ripseni kasvamaan. Niistä tuli aivan huikeat räpsyttimet ja silloisella työpaikallani ruotsinlaivalla puolitutut muiden osastojen työntekijätkin tulivat jatkuvasti ohimennessään kyselemään, olivatko ripseni oikeasti kasvaneet niin pitkiksi.

(Löysin jonkun ikivanhan blogikuvan, josta noista superpitkistä ripsistä saa vähän osviittaa.)

Sittemmin EU:n lainsäädäntö puuttui tarkemmin ripsiseerumien myyntiin ja myös NeuLashin koostumusta uudistettiin. Minulla oli pari vanhaa seerumia jemmassa, mutta niiden loputtua halusin löytää uuden, taatusti toimivan ja päädyin tilaamaan Yhdysvalloista LiLash-brändin ripsiseerumia, joka sekin toimi minulla hyvin. Se ei kasvattanut ripsiäni ihan yhtä pitkiksi kuin alkuperäinen NeuLash, mutta käytin sitä silti muutamia vuosia. LiLashista löytyy postaus täältä.

Olen kokeillut ripsissäni muutamaa muuta ripsenkasvattajaa, mutta huonolla menestyksellä. Välillä olen käyttänyt toisessa silmässä toimivaa tuotetta ja toisessa kokeeksi toista ja saanut todellakin nähdä, millainen ero ripsissäni on, jos en käytä niitä kasvattavaa seerumia.

Ilman ripsiä kasvattavaa seerumia ripseni ovat lyhyet ja melko suorat, mutta hyvä ripsiseerumi voi tehdä niistä puolta pidemmät (tai no, alkuperäinen NeuLash teki kyllä minusta enemmänkin) ja tämä tulee esiin varsinkin ripsivärin kanssa.

Ilman ripsiväriä ripseni ovat hennot ja varsin hailakat, eli on melko sama, minkä pituiset ne ovat, kun niitä ei kuitenkaan erota. Ripsivärin kanssa ero on kuitenkin huikea, joten tämän postauksen kuvissa näkyy kuvia, joissa ripsissäni on ripsiväriä.

Toimiva ripsenkasvattaja uroda ripsiseerumi kokemuksia

Otin puolisen vuotta sitten kokeiluun uuden ripsiseerumin, kun olin kuullut monilta, että Prismoissa vain parilla kympillä myytävä Urodan ripsiseerumi olisi toimivaa tavaraa. Olin utelias testaamaan sitä, sillä aiemmin kokeilemani toimivat ripsiseerumit olivat maksaneet moninkertaisesti ja vaikka kyseessä olikin tuote, joka tavallisesti riittäisi minulla 6-9 kuukautta, olin ehdottomasti kiinnostunut säästämään sen hinnassa.

En ole kiinnostunut ripsiseerumeista, jotka toimivat jossain määrin, vaan sellaisista, jotka oikeasti toimivat. Haluan näkyvän tuloksen enkä sellaista, että noooh, vähän ehkä jotain eroa näkyy kun oikeasta kulmasta katsoo.

Ja kyllä, Urodan ripsiseerumi tosiaankin toimi. Se sai ripseni kasvamaan selkeästi pidemmiksi ja olin siihen niin tyytyväinen, etten edes haikaillut enää kalliimpien ripsiseerumien perään.

Toisin kuin vaikka ripsiä lähinnä vahvistavaa ripsiin hierottavaa risiiniöljyä, on ripsiseerumia tarkoitettu levitettävän iholle ripsirajaan, josta se sitten pääsee karvatuppien kautta imeytymään ja siten vaikuttamaan ripsien varsinaiseen kasvuun.

Tehokkaimmin toimivat ripsiseerumit ovat perustaneet tehonsa prostaglandiinijohdannaisiin, jotka auttavat mainipuloimaan ripsen luonnollista kasvusykliä pidentämällä sitä. Tavallisesti ripset kasvavat siis tiettyyn pituuteen, siirtyvät sen jälkeen lepotilaan, jossa ne eivät enää kasva ja putoavat lopulta pois.

Osa myynnissä olevista ripsiseerumeista tähtää juuri tähän eli kasvattaa ripsiä kasvuvaiheen pidentämisen kautta ja osa taas vahvistaa ripsiä, jotta ne eivät putoaisi kesken kasvukauden.

Se, kuinka pitkiksi omat ripset kasvavat riippuu siis aivan geeneistä, mutta ripsiseerumeilla tuota kasvujakson pituutta voidaan muokata. Tässä kohtaa alkaa kuitenkin se jännittävämpi osuus, joka tekee ripsiseerumeista vähän erityisempiä tuotteita ja ratkaisee, millaista lainsäädäntöä niiden kohdalla noudatetaan.

Lue myös: Tämän vuoksi tukkasi ei kasva pitkäksi

Toimiva ripsenkasvattaja uroda ripsiseerumi kokemuksia

Kun jo reilu vuosi sitten aloin muilta kuultujen kehujen vuoksi tutustua Urodan ripsiseerumiin minulle selvisi, että sen aktiiviaineena on prostaglandiinijohdannainen bimatoprost. Bimatoprostin teho ripsiä kasvattavana aineena havaittiin alunperin, kun sitä sisältäviä silmätippoja käytettiin silmänpainetaudin hoitoon ja huomattiin, että sivuvaikutuksena on tehostunut ripsenkasvu.

Ainesosa päätyi tämän myötä käyttöön ripsiä kasvattaviin seerumeihin, mutta nykyään prostaglandiinijohdannaiset ovat kosmetiikassa yleensä kiellettyjä ja moni ripsenkasvattaja on jouduttu vetämään markkinoilta pois nimenomaan niiden sisältämien prostaglandiinijohdannaisten vuoksi.

Prostaglandiinijohannaisten on todettu voivan aiheuttaa iiriksen ja silmänympärysihon värjääntymistä, silmän sidekalvon tulehduksia sekä silmien ärsytystä, kutinaa ja turvotusta sekä jopa näön hämärtymistä, eli niillä on siis ollut todella ikäviä sivuvaikutuksia.

Pienellä googlettelulla minulle selvisi, että esimerkiksi erään toisen kosmetiikkavalmistajan ripsiseerumi oli jouduttu vetämään markkinoilta EU:ssa pois juuri siksi, että se sisälsi tätä samaista bimatoprostia. Miksi Urodassa siis sai olla tätä?

Olin kysymykseni kanssa yhteydessä valmisteen suomalaiseen jakelijaan, joka toimitti tätä Puolassa valmistettua tuotetta sitä kuluttajille myyville jälleenmyyjille. Olin kiinnostunut kuulemaan, kuinka on mahdollista, että valmisteessa oli bimatoprostia, jos prostaglandiinijohdannaisia sisältävät ripsiseerumit yleisesti eivät olleet sallittuja ja toinen samaa ainesosaa sisältänyt vastaava tuote oli jopa kehotettu vetämään pois markkinoilta.

Sain jakelijalta todella ystävällisen vastauksen, joka selvensi asiaa esimerkiksi tällä valmistajalta tulleelta suoralla lainauksella:

”Our Eyelash serum has lowest possible Bimatoprost value – less than 0,1 – ingredient in this level is not forbidden In EU cosmetics products. It is cosmetics product and should be applied directly eyelid, not directly to eye (like eyedrops).”

Vastaus selvitti asiaa toki hyvin, mutta siinä oli yksi pieni mutta, johon jakelija ei ollut osannut minulle vastata ja jota jouduin tuumimaan itsekin hetken.

Toimiva ripsenkasvattaja uroda ripsiseerumi kokemuksia

EU:n kosmetiikka-asetus on kaikkien nähtävillä ja luettavissa ja kertoo kaiken EU:ssa myytäviä tuotteita koskevista rajoituksista. Koska valmistaja oli maininnut, että bimatoprostia oli tuotteessa alle 0,1%, oletin kyseessä selvästikin olevan ainesosan, jota voisi kosmetiikkatuotteissa käyttää, mutta vain tiettyinä pitoisuuksina. Enpäs tiennytkään, että sellainen aineosa on sallittu kosmetiikassa!

EU:n kosmetiikkalainsäädännössa liite III listaa kaikki ne kosmetiikan ainesosat, joita kosmetiikkatuotteissa saa käyttää, mutta tietyin rajoituksin. Sieltä esimerkiksi voi tarkistaa tiedon siitä, että iholle jätettävissä kosmetiikkatuotteissa saa lain mukaan olla korkeintaan 2% salisyylihappoa.

Oletin siis, että bimatoprostin pitäisi löytyä tältä listalta, koska valmistaja oli esittänyt vastauksessaan, että sitä on tuotteessa alle sen pitoisuuden, jonka EU:ssa kosmetiikkatuotteissa saa korkeintaan olla.

Juttuhan oli kuitenkin niin, ettei ainesosaa löytynyt tuolta listalta. Toisaalta sitä ei myöskään löytynyt liitteen II listalta, joka puolestaan listaa ne ainesosat, joita kosmetiikkatuotteissa ei saa olla. Tämä hämmensi ajatuksiani hetkeksi, mutta pieni selvitystyö kirkasti ne lopulta.

Juttu lähtee ensinnäkin siitä, mikä tuote ylipäätään on kosmetiikkaa ja EU:n kosmetiikkalainsäädännössä määritellään tarkasti, mikä on kosmetiikkaa ja millaisia tuotteita sen pykälät siis koskevat.

Sanatarkasti EU:n kosmetiikka-asetuksessa ”kosmeettisella valmisteella” tarkoitetaan ainetta tai seosta, joka on tarkoi­tettu olemaan kosketuksissa ihmiskehon ulkoisten osien kanssa (iho, hiukset ja ihokarvat, kynnet, huulet ja ulkoiset sukupuolielimet) tai hampaiden ja suuontelon limakalvojen kanssa, tarkoituksena yksinomaan tai pääasiassa näiden osien puhdistaminen, tuoksun muuttaminen, niiden ulkonäön muuttaminen, niiden suojaaminen tai pitäminen hyvässä kunnossa tai hajujen poistaminen.

Kun arvioidaan, onko kyseessä kosmeettinen valmiste on aina ratkaisevaa, mihin kehon osaan se on kosketuksissa ja kuinka se vaikuttaa niihin, sillä jos tuote ei ole kosmetiikkaa, ei sitä säätele kosmetiikan lainsäädäntö.

Toimiva ripsenkasvattaja uroda ripsiseerumi kokemuksia

Ripsiseerumi on tarkoitettu olemaan kosmetuksissa ihmiskehon ulkoisten osien kanssa, eli sitä käytetään ripsirajassa, mutta ripsiseerumin kohdalla kyse ei ole vain ihokarvojen ulkonäön muuttamisesta, vaan siinä vaikutetaan karvan kasvuun ihan fysiologisella tasolla. Siinä ei siis meikata ripseä pidemmän näköiseksi, vaan saadaan se kasvamaan pidemmäksi.

Käytännössä tuote, jonka markkinoidaan saavan ripset kasvamaan jopa 57% pidemmiksi ei siis suoranaisesti täytä kosmetiikkatuotteen määritelmää, mutta ei toisaalta ole välttämättä ihan lääkekään. Tässä tapauksessa tuote on tuotu markkinoille kosmetiikkatuotteena ja kuulemma koska ainesosana on lääkeaineen johdannainen, se ei ole suora lääkeaineilmoitus eikä sitä siksi suoraan lueta lääkeaineeksi.

(Lisää tästä aiheesta voi lukea supermielenkiintoisesta ripsiseerumien ainesosia käsittelevästä opinnäytetyöstä täältä, tuo edellä esitetty löytyy sivulta 16.)

EU:n markkinoille päätyy kuitenkin usein tällaisia ripsiseerumien kaltaisia rajanvetotuotteita (engl. boarderline products), joista täytyy tapauskohtaisesti yksittäisen tuotteen perusteella harkita, ovatko ne kosmetiikkaa vai eivät ja koskeeko niitä sen myötä kosmetiikan lainsäädäntö rajoituksineen. Lisää tietoa rajanvetotuotteista löytyy tältä Euroopan komission sivulta, jolta voi ladata aiheeseen liittyvän ohjekirjan.

Ohjekirjassa käydään läpi esimerkkitapauksia erilaisista rajavetotuotteista ja sen sivulla 16 kysytään selkeästi, ovatko ripsien kasvuun vaikuttavat tuotteet kosmetiikkaa ja vastaus on, että asia tulee arvioida tuotekohtaisesti ja arvioinnissa tulee ottaa huomioon useita tekijöitä kuten se, millaisena tuote esitetään ja miten sitä markkinoidaan, tuotteen koostumus, kuinka sitä käytetään sekä millaisille pitoisuuksille käyttäjä tulee altistumaan ja kuinka usein sekä millaisia riskejä siihen liittyy.

Teknisesti ottaen ripsiseerumi ei siis välttämättä ole kosmetiikkatuote ja tämä on ilmeisesti se rako, jonka EU:ssa sijaitseva tuotteen valmistajakin on havainnut. Bimatoprost ei siis ole kosmetiikan ainesosa, mutta tuote sisältää sitä sen verran pienen pitoisuuden, että sen valmistaja on ilmeisesti selvittänyt, ettei se niin alhaisena pitoisuutena käytettynä saa aikaan sitä, että asiaan puututtaisiin ja tuote tulisi vetää pois myynnistä. Tai niin minä asian ainakin tulkitsen.

Onhan valmistaja vastauksessaan myös itsekin todennut, että kyse on kosmetiikkatuotteesta, jota kuuluu käyttää silmäluomella eikä silmässä kuten silmätippoja ja ripsiseerumeihin liittyvät ongelmat aiheutuvat yleensä juuri siitä, että seerumia on mennyt silmään.

Urodan ripsiseerumin valmistaja myös kertoo, että tuotteelle on tehty EU:n kosmetiikkalainsäädännön velvoittama turvallisuusselvitys. Turvallisuusselvitys on todella kattava ja siinä on sen nimen mukaisesti selvitetty, että tuotetteen ainesosat ovat siinä yhteydessä turvallisia. Sillä on siis omien sanojensa mukaan osoittaa dataa siitä, että tuotteen ohjeenmukainen normaalikäyttö on nykytietämyksellä täysin turvallista.

Toimiva ripsenkasvattaja uroda ripsiseerumi kokemuksia

Onko Urodan ripsiseerumia siis turvallista käyttää?

Olen itse käyttänyt Urodan ripsiseerumia nyt puolisen vuotta hyvällä menestyksellä ja pullossani on tuotetta vielä useammaksi kuukaudeksi, joten aion käyttää sen ainakin loppuun ja katsoa sitten, hankinko lisää.

Kerroin juuri edellisessä postauksessani, että lopetan toistaiseksi meikkaamisen ja ilman ripsiväriä on se ja sama, minkä pituiset ripseni ovat, sillä ne eivät liiemmin erotu kuitenkaan. En ole innostunut värjäämään ripsiäni tai ottamaan niihin kestotaivutuksia, joten katson ripsenkasvattajan loputtua, missä mennään.

Se, että Urodan ripsiseerumi on toiminut minulla ongelmitta ei kuitenkaan ole tae siitä, että se toimisi muillakin ongelmitta.

Myöskään se, etten ole itse saanut prostaglandiinijohdannaisia sisältävistä ripsiseerumeista mitään havaittavia haittavaikutuksia kymmenen vuoden käytön jälkeen ei tarkoita, etteikö joku muu saisi eikä edes sitä, etteivätkö ne olisi tietämättäni tehneet jotain vahingollista, mikä voi selvitä vaikka vasta parinkymmenen vuoden kuluttua.

Ripsiseerumi sisältää myös muita ainesosia eikä ole myöskään tutkittu, kuinka prostaglandiinijohdannaiset vaikuttavat yhdessä muiden ainesosien kanssa pitkällä aikavälillä. Tällaiseen ripsiseerumin pitkäaikaiseen käyttöön voi siis toki liittyä riski.

Toimiva ripsenkasvattaja uroda ripsiseerumi kokemuksia
Oikeanpuoleisessa silmässä näkyy, kuinka keskellä olevat ripset ovat kuvaushetkellä olleet eripituisia.

Käytän itse Urodan ripsiseerumia päivittäin illalla ihonhoidon yhteydessä, jotta saan parhaan tuloksen. Koska kyseessä on tuote, joka vaikuttaa ripsen omaan kasvusykliin manipuloimalla sitä, voi helposti käydä niin, että jos en jostain syystä ole tullut käyttäneeksi tuotetta jatkuvasti, näkyy se ripsissäni eripituisina ripsinä tai jopa ripsirivin ”aukkoina”, jossa useampi lähekkäin oleva lyhyt ripsi saa aikaan vaikutelman aukosta. Kun kuitenkin jatkan ripsiseerumin käyttöä, normalisoituu tilanne  muutamassa viikossa.

Olen säästeliäs käyttäjä eikä ripsiseerumilla mielestäni muutenkaan kannata läträtä, sillä seerumin valumisen riski ripsirajasta silmiin voi lisääntyä. Tavallisesti otan siis siveltimen ulos pullosta ja vedän samalla kertaa molemmat ripsirajat läpi dippaamatta sivellintä pullossa uudelleen.

Kun ripsiriviäni katsoo läheltä näkee, että esimerkiksi aivan ulkonurkassa olevat ripseni ovat muita lyhyempiä. Ne ovat luonnollisessa pituudessaan, sillä en tavallisesti vedä ripsiseerumia aivan silmän ulkonurkkaan tai sisänurkkaan. Vaikka silmäni eivät vuodakaan paljon, saattavat ne iltaisin välillä vuotaa ja riski siihen, että kyynelneste saa ripsiseerumin silmänurkista leviämään paikkoihin, joihin en sitä halua menevän on minusta turha ottaa.

Toimiva ripsenkasvattaja uroda ripsiseerumi kokemuksia
Sisänurkassa on yksi pidempi ripsi, sitten taas vähän lyhyempiä ja ulkonurkassa on vain todella lyhyitä ripsiä.

Olen kuullut ja myös nähnyt, kuinka ripsiseerumia käyttäneillä ihmisillä on alkanut kasvaa pitkiä ripsiä esimerkiksi silmän sisänurkassa hieman häiritsevästikin ja uskon, että tämä liittyy usein juuri siihen, että ripsiseerumi leviää esimerkiksi silmien kostumisen vaikutuksesta.

Jos omat silmät vuotavat herkästi, kehottaisin miettimään erityisesti, kannattaako ripsiseerumia ottaa käyttöön, sillä riski siitä, että sitä menee silmiin, joihin sitä ei missään tapauksessa ole tarkoitettu on mielestäni melko suuri.

Ripsiseerumia käyttäessä ripset voivat siis alkaa kasvaa jopa varsin kurittomasti ja sellaisiin suuntiin, mikä saattaa aiheuttaa ongelmia.

Vaikka käytän itse jatkossakin tätä ripsiseerumia tyytyväisenä todettuani, kuinka hyvin ja ongelmitta se toimii minulla, en ole silti halunnut lähteä hypettämään sitä blogissani must have -ripsenkasvattajana, sillä tällaisiin tuotteisiin voi liittyä riskejä. Koska tuotteesta kuitenkin puhutaan verkossakin melko paljon halusin tehdä postauksen, joka tuo esiin tuotteeseen liittyviä faktoja.

Rohkenen väittää, ettei meillä kuluttajilla ole useinkaan tarpeeksi tietoa ja alaan liittyvää ymmärrystä lähteä selvittämään asioita itse, joten omaa ostopäätöstään tehdessään ei punnittavana ole välttämättä tarpeeksi tietoa, johon oman ostopäätöksensä tällaisessa yhteydessä perustaisi.

Henkilökohtaisesti koen itse tuotteen olevan periaatteessa nykytietämyksellä turvallinen ja käytän sitä, mutta samaan hengenvetoon myös sanon, että tämä riippuu täysin käyttäjästä. 

En myöskään voi tietää, selviääkö asiasta tulevaisuudessa jotain uutta – aivan kuten en monista muistakaan arjessani käyttämistä ainesosista tai tuotteista.

Toimiva ripsenkasvattaja uroda ripsiseerumi kokemuksia

Jos ei liiemmin ajattele, kuinka seerumi vaikuttaaja millaisia haittavaikutuksia sillä voi olla ja sitä käyttää esimerkiksi vuotamiseen taipuvaisissa silmissä, päätyy tuotetta väkisinkin sinne, minne sitä ei ole tarkoitettu päätyväksi ja se voi saada aikaan esimerkiksi silmien ärtymistä ja ripsien kasvua häiritseviin paikkoihin, mikä sekin voi saada aikaan ikäviä vaikutuksia.

Näin voi myös käydä minullekin, vaikka kuinka ajattelisin, että olen käyttänyt tuotetta ongelmitta hyvällä menestyksellä ja olen levittäessä melko varovanen. Jos omat ripset ovat vielä hennot ja harvat, korostuu riski siihen, että seerumia menee silmään entisestään.

Ripsiseerumissa käytetty bimatoprost on siis lääkeaine, mutta koska kyseessä ei ole lääkkeenä myytävä tuote, ei sitä ole testattu sillä tarkkuudella, mitä lääkkeitä tutkitaan. Se voi siis tehota ja vaikuttaa turvalliselta, mutta jää jokaisen itsensä päätettäväksi, miten suureksi riskin omalla kohdallaan kokee – aivan kuten tupakoinnissa, alkoholissa tai vaikka jopa autolla ajossakin.

Aivan kuten lähes mikä tahansa muukin kosmetiikkatuote, voi tämäkin ripsiseerumi sisältää myös muita ainesosia, jotka eivät sovi jollekin käyttäjälle. Seurauksena voi olla herkkyysreaktio tai allergiaa, joka ilmenee juuri sen tuotteen kohdalla, vaikka ei koskaan olisikaan ennen reagoinutkaan mihinkään muuhun.

Urodan ripsiseerumi siis toimii todistetusti, mutta ihan riskitöntä sen käyttö ei kuitenkaan ole.

Edit. Tästä uudemmasta postauksestani voi lukea lisää tietoa prostaglaniineja sisältävien ripsiseerumien turvallisuudesta. Tätä postausta varten tekemäni selvitystyön jälkeen käytän niistä jatkossa itse huoletta.

Toimiva ripsenkasvattaja uroda ripsiseerumi kokemuksia

Millaisia kokemuksia teillä on ripsiseerumeista?

8 kommenttia artikkeliin ”Halpa ja toimiva ripsiseerumi: Uroda Extra Long Lashes”

 1. Itselläni Uroda toimi paremmin kuin LiLash ja muut aiemmin kokeilemani, MUTTA käytön lopetuksen jälkeen ripsiä lähti melkein nipuissa ja ripset olivat sitten jonkun aikaa melko surkeat. Lisäksi seerumi selvästi värjäsi ripsirajan ihoa hieman tummemmaksi (ei punaisen ärtyneeksi, mutta hieman punertavaksi kuitenkin). Eli samoilla linjoilla kanssasi, tuotteella on hyvät ja huonot puolensa.

  • Kiitos, kun jaoit kokemuksiasi! <3

   Itse päätin juuri, että koska lakkasin meikkaamasta, eikä ripsien pituudella ole enää niinkään väliä, kokeilen käyttää loput seerumista kulmissani, joiden aukkokohtiin toivon sen tuovan avun. Katsotaan, kuinka käy. 🙂

   • Moi mä käytän tota samaa urodaa. Mut tullu mieleen nyt että saakohan näitä ripsiä värjätä ettei tuu mitää kemiallista reaktiota ja vaikka katkeis? 😬 onko tietoo? Ja mistähän tätä vois lähtee sit kyselee?

    • Ihan huoletta voi värjätä päivällä varsikin jos seerumia käyttää illalla. 🙂

     • En usko, että tämän tuotteen vuoksi tarvitsee pestä, sillä vaikuttava aine on kyllä jo imeytynyt ja hajonnutkin tuossa vaiheessa, mutta toki muuten sitten hyvä värjätä vain puhtaat ripset. 🙂

  • Uroda on ensimmäinen kokeilemani ripsiseerumi ja ainakin minulla se toimii. Käytän sitä iltaisin, ja se määrä mitä sudissa on riittää kumpaankin silmään ilman lisädippailuja.
   Valitettavasti olen huomannut saman ”ongelman”: ripsirajani on selkeästi punertavampi, kuin normaalisti. Vaikuttaa jopa siltä että ohuet verisuonet silmäluomella ovat tulleet selkeämmin näkyviin. Nämä kyllä peittyvät meikillä, mutta nyt ovat alkaneet häiritä (ja jopa epäilyttää) koska meikkaan vähemmän etätöiden takia.
   Alankin olla sitä mieltä että en aio ostaa uutta tuubia, mutta käytän tuon nykyisen loppuun (kenties kulmakarvoissa, tai sitten harvennan sen käyttöä ripsirajassa).
   Harmi sinänsä koska tuote toimii. Silmiä ei kuitenkaan vielä saa varaosina (mulle on tehty laserleikkaus, ja silti sanon näin).

 2. Tosi hyvä postaus.Itse olen käyttänyt Urodaa muutaman hylsyn ja mullakin se toimi hyvin mutta huomasin ihan samoja sivuvaikutuksia, punertavuutta luomilla ja muutamat ripset alkoivat kasvaa hassusti.Nyt olen pitänyt taukoa ja tilanne normalisoitunut.Tykkäsin tehokkuudesta, mutta luettuani jostain riskeistä, mietin onko turhamaisuuteni sen arvoista🙄

Kommentointi on suljettu.