Kuinka paljon tuotemerkin nimi vaikuttaa ostopäätökseen?

Minulla oli parisen kuukautta sitten todella mielenkiintoinen työtapaaminen, kun erään töiden kautta tutun maahantuojan edustaja otti minuun yhteyttä ja pyysi palaveria. Hänellä oli esiteltävänään mielenkiintoinen tuotemerkki, jonka maahantuontia he harkitsivat, mutta jonka suhteen he epäröivät kuitenkin sen verran, että hän oli halukas kuulemaan ajatuksia nimenomaan Suomen kosmetiikkamarkkinat tuntevalta henkilöltä.

Paris Hilton ihonhoitotuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Hän tuli toimistolle purkkeineen ja näytti minulle tuotteet. Ne oli pakattu yksinkertaisiin, mustiin pakkauksiin, joita koristivat tyylikkäät, kullanhohtoisella painetut yksityiskohdat. Pakkaukset näyttivät tavalliselta pahvilta, mutta niiden pinta tuntui käsissä jotenkin erityiseltä ja ihanalta, sellaiselta arvokkaan nahkealta tavallisen liukkaan pahvin sijaan.

Paris Hilton ihonhoitotuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Tuotepakkauksien tekstit herättivät kiinnostukseni ja kun vielä silmäilin läpi tuotteiden ainesosalistoja hurmaannuin kovasti. Tuotteissa näytti olevan sisältö kohdallaan ja ne olivat täynnä kiinnostavia aktiiviaineita. Olisin voinut välittömästi alkaa mättää niitä iholleni.

Paris Hilton ihonhoitotuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Kun avasin pahvipakkauksia, ihastuin lisää. Varsinaisiin tuotepakkauksiin oli todellakin satsattu! Kosteusvoide oli pakattu ilmatiiviseen pumppupurkkiin, seerumissa oli aivan erityinen ilmatiivis mekanismi, joka annosteli tuotetta pipettiin ilmatiiviisti tavalla, jollaista en ollut koskaan ennen nähnyt. Näki, että tuotteiden pienimmätkin yksityiskohdat oli mietitty paitsi markkinoinnin, myös tuotekoostumuksen tehokkuuden kannalta.

Paris Hilton ihonhoitotuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Kokeilin tuotteita iholleni ja pidin niiden koostumuksien tunnusta. Ne vaikuttivat olevan täyttä kultaa kaikella tavalla. Mitä mielettömiä tuotteita nämä ovat ja kuinka näitä saa käsiinsä?!?

Paris Hilton ihonhoitotuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Intoni hyytyi vastauksen saatuani toisaalta aivan naurettavasta syystä, mutta toisaalta juuri siitä samasta syystä, jonka vuoksi tapaaminenkin oli sovittu. Tuotebrändin takana oli nimittäin nimi, jota ei ihan välittömästi osaisi meidän markkinoillamme yhdistää vakavasti otettaviin asioihin.

Paris Hilton ihonhoitotuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Nämä pienintäkin yksityiskohtaa myöten loistavasti suunnitellut ja toteutetut tuotteet kantoivat nimittäin Paris Hiltonin nimeä. Tuntui, että tuon yhden nimen kuuleminen veti koko tuotebrändiltä uskottavuuden ja sai minut heti miettimään, olisiko tuotteita ihan mahdotonta myydä.

Kuka ostaisi Paris Hiltonin tuotteita?  

Paris Hilton ihonhoitotuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

En todellakaan ollut yksin ajatuksieni kanssa, sillä maahantuoja tiedosti ”ongelman” ja halusi selvittää, olisiko se niin suuri kuin mitä he voisivat kuvitella sen olevan. Uskoin, että olisi.

Kun tavallinen suomalainen kuluttaja näkisi Paris Hilton -tuotteet, ei hän varmastikaan osaisi suhtautua niihin ajatellen, että nyt tässä on jotain hienoa ja ylellistä, mistä kannattaa maksaa – varsinkaan, kun Paris Hiltonia ei ole Suomessa tuotu koskaan esiin kovin vakavissa merkeissä.

Paris Hilton ihonhoitotuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Kuka tuotteita ostaisi? Paris Hilton on jo pitkään ollut meillä ainakin out ja nämä tuotteet oli muutenkin kohdennettu aikuisemmalle iholle, eli juuri niille, jotka muistivat Paris Hiltonin nimen lähinnä negatiivisessa mielessä. Kun vielä otti huomioon, ettei kyseessä ymmärrettävästi ollut ihan halpa vaan ennemminkin Lancômen hinnoissa sekkaileva tuotemerkki tuntui, ettei sille vain voi löytyä markkinoita.

Paris Hilton ihonhoitotuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Sain tuotelinjan tuotteet kotiin kokeiltavikseni ja testin myötä pidin niistä yhä enemmän. Ne imeytyivät iholle nopeasti ja miellyttäisivät siksi varmasti monia eikä niissä ollut edes hajusteita. Innovatiivisten pakkausten ansiosta säilöntäaineetkin voitiin minimoida. Siitä ei vain päässyt mihinkään, että itse tuotteet olivat loistavia, mutta nimi pilaisi homman epäilemättä.

Mietin kuitenkin, voisiko kyse olla vain omista ajatuksistani. Ehkä se olen vain minä, joka ei osaa ottaa Paris Hiltonia vakavasti ja uskoi siksi, etteivät muutkaan? Ja miksi en sitä paitsi osannut ottaa?

Paris Hilton ihonhoitotuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Maahantuoja kertoi, että kun he olivat jo aiemmin maininneet ylemmälle taholle asiasta, ei siellä voitu ymmärtää, kuinka Paris Hiltonin nimi voisi olla muka ongelma. Maailmalla sillä myytiin ihonhoitotuotteita hyvin. Sieltä oltiin jopa ehdotettu, eikö markkinoinnissa voitaisi sitten keskittyä korostamaan tuotelinjan nimeä, mutta aika mahdotontahan se olisi, kun Paris Hiltonin nimi keikkui tuotteissa kullansävyisillä tikkukirjaimilla.

Paris Hilton ihonhoitotuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Koin homman niin kiinnostavaksi, että pyysin maahantuojalta luvan saada tehdä blogiini postauksen aiheesta. Olisi nimittäin aivan älyttömän mielenkiintoista kuulla, mitä te ajattelisitte, jos näkisitte kaupoissa Paris Hilton -tuotteita. Voisiko pelkkä tuotemerkin takana oleva nimi saada aikaan sen, etteivät tuotteet kiinnostaisi siitäkin huolimatta, että jokainen järjellä ajatteleva tietää varmasti, että itse Paris Hilton näitä tuskin on kehitellyt?

Kertokaa siis pliis, mitä mieltä te olette ja annanko vain itse mielikuvieni määritellä liikaa ostokäyttäytymistäni ja tuotehankintojani!

Paris Hilton ihonhoitotuotteet kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Paris Hilton -ihonhoitotuotteet: kyllä vai ei ja miksi?

 

78 kommenttia artikkeliin ”Kuinka paljon tuotemerkin nimi vaikuttaa ostopäätökseen?”

 1. Valitettavasti ei. Minulle nimi ”pilaa” tuotteen ja ellet olisi sanonut että tuotteet ovat aivan ihania, en ikinä olisi ostanut. Nyt voisin harkita, mutta jos hinnat on kalliit niin en tiedä… todennäköisesti ei.

  Kun järjellä mietin, minua harmittaa hieman että minulla on niin negatiivinen suhtautuminen tuotteisiin pelkän nimen vuoksi. Ennakkoluuloja. Miten hotelliperijätär ei voi tehdä hyviä tuotteita hänen menneisyytensä takia. Totta kai voi.

 2. Valitettavasti asia on just noin minunkin kohdalla. Kun näkisin nimen Paris Hilton, vähinkin mielenkiinto hiipuisi kerralla. En viitsisi edes tutustua pakkauksiin – nimen perusteella, minun mielestä, tuote on täysin feikki, täynnä muovia jne… Eli vaikka tiedostankin että taisin olla väärässä, en todellakaan haluaisi tuotetta hänen nimellään hyllylleni.

 3. Juu ei, kuulostaa lähinnä vitsiltä 😀 Neidin maine on ryvettynyt sen verran pahasti, ettei häntä oikein osaa ottaa tosissaan. Jopa hänen siskonsa Nicky olisi uskottavampi. Paris Hiltonin nimellä voitaisiin myydä vaikka laukkuja ja kenkiä, mutta että jotain, mitä iholleen laittaisi, kun vielä maksaakin paljon. Jos nimenä olisi pelkkä Hilton, voisi mennäkin, koska silloin nimi yhdistyisi Parisin vanhempien hotelliketjuun. Mutta tuolla hintasabluunalla ehkä nimenä pitäisi sitten olla Ritz, jotta laatumielikuva synkkaisi oikealla tavalla.

 4. En koskaan osta mitään ”julkkiskosmetiikkaa”, tai edes juurikaan tutki niitä kaupoissa, koska mielikuvani niistä yleisesti ottaen on halpa ja laaduton, ja tätä paikataan sitten tunnetulla nimellä (vaikka tämä ei varmasti aina edes pidä paikkaansa mutta mielikuvia on hankala muuttaa.) Mieltäisin kyllä Paris Hilton- tuotteet samaan kastiin kuin Kardashian-meikit ja marketeissa myytävät julkkishajuvedet. Välttämättähän se ei ole huono juttu, eikös Kardashian-meikit olleet aika kysyttyjäkin ja ihan hyviä ja monille marketissa myytävillekin hajusteille on ostajansa.

  Periaatteessa minulle ei kuitenkaan ole väliä kenen nimellä ja naamalla tuotetta myydään, jos tuote on toimiva. Voisin siis todellakin ostaa myös Paris Hilton- kosmetiikkaa kuultuani niistä muutaman mielipiteen ja jos tuotteiden sisältö on kohdallaan.

 5. Mun on pakko sanoa, että mä ostaisin ProD.N.A -tuotteita, mutta Paris Hilton jäisi kauppaan. Hirveää sanoa näin, mutta heti kun näin ton Paris Hiltonin nimen noissa tätä lukiessa, olin ihan että EIH. En vaan halua nähdä kosmetiikkahyllylläni sitä nimeä, en itse muutenkaan innostu mistään tuotteista erityisesti mitä kaupataan julkkisten tai ex-julkkisten nimillä.

 6. No kieltämättä… Mä en oikein innostu kenenkään Parisin/Rihannan/Beyoncen/Britneyn/Onhan niitä/ ..nimeä kantavista tuotteista. (Paitsi Estee ja Elizabeth..:P). En oikein tiedä mistä se johtuu, tuotteethan voi olla varsin hyviä ja itse ostelen kosmetiikkaa eri hintakategorioista.
  Tämä on jotenkin amerikan-mallia, kun siellä fanitus on erityyppistä.
  Ehkä en haluaisi edustaa sellaista ihmistä tuotevalinnoillani.
  Ihan niinkuin itse olisin parempi… yep :/.
  Mutta hei! Jos ois ”VirveÄffäncucumberSerum” nii voisinpa jopa ostaa..
  ..

 7. En ostaisi. Paris Hiltonista tulee mieleen tavaratalon halvimmalle hyllylle kuuluvat, teini-ikäisille suunnatut edulliset ja vaaleanpunaiselta tuoksuvat tuotteet. Hyvin vahvasti olisi ristiriidassa omien intressien kanssa, kun on itse kuitenkin jo 25-vuotias, työelämässä oleva henkilö joka kaipaa ihonhoidolta jotain ihan muuta, kuin glitteriä. Hauskaa, että itse tuote onkin noin yksinkertaistettu ja vähähajusteinen – lieneekö Suomessa oikeasti niin paljon huonompi julkisuuskuva Hiltonista, kuin mitä muualla maailmassa? Ps. Jos tuotteissa ja brändissä ratsastettaisiin vain etu- tai sukunimellä, ei se olisi lainkaan niin häiritsevä.

 8. Itselläni tuli mieleen että kuinkakohan todellisuudessa kyseisen brändin kohdesegmentit todellisuudessa tunnistavat Paris Hiltonin ja yhdistävät henkilön tähän brändiin? Varsinkin kun nimi tulee esille aivan uudessa yhteydessä (halpa hajuvesi Citymarketin hyllyssä vrt. premium-hintainen voide tavaratalossa/luotettavassa kosmetiikan nettikaupassa). Itse henkilökohtaisesti en olisi osannut ajatella että välttämättä seurapiirien Paris olisi ollut sama henkilö tämän brändin Parisin kanssa.

  Lopuksi mieleeni muistuu Kardashian-nimen alla kulkeneet salonkihiustuotteet. Nehän olivat ymmärtääkseni aivan laadukkaita ja hyviä, mutta ilmeisesti nimi ei houkutellut sitä kohderyhmää jolla oli laittaa parikymppiä kampaamoshampoosen ja tuotteet poistuivat markkinoilta kaikessa hiljaisuudessa. Toki Kardashian-nimellä on nykyaikana hieman erilainen ja vahvempi mielleyhtymä kuin Paris Hiltonin nimellä.

  Ps. ovela kikka tehdä alustavaa markkinatutkimusta!

 9. Pakko sanoa, että en luultavasti ostaisi jos Paris Hiltonin nimen näkisin. Minulla on jostain syystä mielikuva, etten pidä häntä erityisen vakavasti otettavana tyyppinä, ja näinpä mielikuvat siis ohjailevat myös minun ostokäyttäytymistäni 😀

 10. En kyllä ehkä sokkona valitsisi nettikaupasta, varsinkin jos hinta on korkea. Mutta jos kuulisin hyviä kokemuksia tuotteista ni voisin ostaa 🙂

 11. Itse keski-ikäisenä ihonhoito- ja meikkituotteissa ratkaisee hinta-laatusuhde, ei tuotteen nimi yms. Nuorempana brändi taisi ratkaista, tosin silloin ei ollut eikä ainakaan saanut niin tuotetietoutta kuin nykyään. Hajuvedet ovat ainoa asia, jossa nimi vielä psykologisesti painaa, itseään on hieman vaikea mieltää kaikkiin julkkistuoksuihin. Itse en pidä esillä rasvapurkkeja eikä kukaan niistä minulta kysele, sitä vastoin joku saattaa kysyä mitä hajuvettä käytän. Eli henkisen kasvun paikkaa vielä olisi, että osaisi käyttää minkä nimistä tuoksua tahansa.

 12. Kyllä se nimi yhdistettynä tuotteiden hintaluokkaan vaikuttaa. Mikäli kyseessä olisi edullisempi tuotesarja, saattaisin ekstempore kokeilla ja yllättyä positiivisesti laadusta, mutta ensivaikutelma pelkästä pakkauksesta on, että pyritään nostamaan hintaa nimellä (jonka negatiivista kaikua ei ymmärretä) ja pakkauksen tyylikkyydellä.

  En mä ota vakavasti myöskään Britney Spearsin hajuvesiä, toilailuidensa tuoman julkisuudenkuvan vuoksi ne ovat joutuneet krääsälistalle, varmaan syyttä suotta.

 13. Jos näkisin tuotteet kaupassa ja en olisi koskaan lukenut mistään mitään lisäinfoa, jättäisin ostamatta koska purkissa lukee Paris Hilton. Eli et ole yksin ajatustesi kanssa. Sen sijaan jos purkissa lukisi esim PH, tai vaikka vain Paris, niin en yhdistäisi nimeä Hiltoniin.

  Toki hyvällä markkinoinnilla nimenkin yli voi päästä, eli jos tietäisin tuotteiden olevan tarpeisiini ja budjettiini sopivia, ostaisin nimestä huolimatta.

 14. Paris Hiltonista tulee mieleen vaan bilehile ni ei mua ainakaan vakuuta kovin äkkiä sillä nimellä myydyt kosmetiikkatuotteet. Mielikuva on niin vahva tosta bilettämisestä.

 15. Minä olen juuri tuota ikäluokkaa (ja Lancomen käyttäjä!) ja valitettavasti minulta jäisivät nuo tuotteet hyllyyn nimen takia. Muistan Paris Hiltonin törttöilyjutuista takavuosilta ja kun sarjan nimi Pro D.N.A vie heti ajatukset monimutkaisiin, tieteellisiin ja ammattimaisiin tuotteisiin, yhdistelmästä tulee jotenkin vielä epäuskottavampi. Ensireaktio on että joo-o, Hilton & DNA, onkohan tämä jonkun seiskapäivän loppukevennys? Hänen julkisuuskuvansa on minun muistoissani sellainen että en vain osaa nähdä häntä ”vakavasti otettavan” tuotteen markkinoinnissa. Osaisin kuvitella hänen nimensä toimivan markkinointivalttina esim. oivalliseksi krapulajuomaksi mainostettavassa kivennäisvedessä.
  Lisäksi asiaa hankaloittaa että Pro D.N.A on sarjan nimenä jo vähän sellainen että heti alkaa mielessään kyseenalaistaa tuotteiden toimivuutta ja pohtia luvataanko nyt liikaa, koska dna:ta ei mikään seerumi muuta. Yhdistelmästä tulee mielessä epäluotettava, vaikka nuo pakkaukset ovat itsessään tosi ihanan ja kutsuvan näköisiä. Jäisivät hyllyyn nimen takia, vaikka muuten olisin varmaan kohderyhmää iän ja hintaluokan osalta.

 16. Ostaisin korkeintaan testiin -70 % alennuksesta,kun nämä eivät olisi käyneet kaupaksi! Paris Hilton nimi todellakin on ongelma.Lancomen hintoja Paris Hiltonista. Tuli sellainen olo,että ei hyvää päivää.Olen yli 40 vuotias.Hyviä ihonhoitosarjoja on jo ihan tarpeeksi ja Paris Hilton ei herätä positiivisia mielleyhtymiä.Vaikea varmaan keskittyä markkinnoinnissa muuhun,kun kissankorkuisin kirjaimin lukee Paris Hilton.Ei hänen hajuveisäkään kauhean suuressa arvossa kai pidetä? Minulla niitä silti on.

 17. Ei vitsit, miten hyvä postaus. Ajattelin täsmälleen samoin, vau, minkä näköinen tuote, innovatiivisuudelle toinen vau, Paris Hilton: Mitä? No ei, en todellakaan sittenkään ostaisi. Jos nimi olisi peitetty, voisin hankkia tuotteita. Paris Hilton -kosmetiikka on yhtä kuin Citymarketin pölyttyneellä hyllyllä lojuva eltaantunut alehajuvesi.

  Onpa mielenkiintoista pohtia, mistä tämäkin mielikuva johtuu.

 18. En ikinä edes harkitsisi minkään Paris Hiltonin nimeä kantavan tuotteen ostamista. Enkä toisaalta kenenkään muunkaan kohujulkkiksen tuotteista olisi kiinnostunut. En pysty ottamaan Paris Hiltonia tosissaan enkä haluaisi kenenkään näkevän, jos käyttäisin hänen tuotteitaan.

 19. Sos Virve! Pahoittelen kun kommentti ei liity ollenkaan postausaiheeseen, mut googlella tuli niin ristiriitasia tuloksia et pakko kysyä; mulla on the Ordinaryn salisyyli- ja hyaluronihappo iltaisin käytössä, ja niiden jälkeen laitan ruusunmarjaöljyä. Onks tää ns. moka ja ruusunmarjaöljyn kuuluis tulla eka? 😀 Kiitos paljon etukäteen, ja kiitos mahtavasta blogista!

  • Eka salisyylihappo, sitten hyaluronihappo ja lopuksi öljy päälle, koska öljyn päältä ei oikein pääse mikään imeytymään enää läpi.

 20. Hmmm, jos näkisin tuotteet ekaa kertaa jonkin liikkeen hyllyssä saattaisi pakkausten tyylikäs ja laadukas pakkaus karistaa ainakin sen verran ennakkoluuloja, että testerillä tekisin tuotteeseen lähempää tuttavuutta. Myös esillä oleva hinta saattaisi saada aikaan ”pakkohan tän on olla perus niveaa parempaa” reagtion, mikä johtaisi testerin hipelöintiin ja ehkä jatko Googletteluun. Paris Hiltonin tuotteista ekana tulee mieleen teineille suunnatut ällöimelät hajuvedet, jostain 2000-luvun alkupuolelta. Suhtaudun yleensä muutenkin kaikkiin julkkisten nimellä myytävään kosmetiikkaan hieman silmiä pyöritellen ja hyllyn ohi kävellen. Yhden tuotteen kohdalla jouduin kyllä syömään sanani ja siitä on tullut oma suosikki, Zlatan Ibrahimovizin Supreme hajuvesi. 😀 Vaikea kyllä sanoa, näkyvää markkinointia tuote ainakin vaatii vakuuttaakseen kuluttajat.

 21. Juuuuu ei. Valitettavasti en osaisi ottaa näitä tosissaan, koska Hilton-nimi nyt vaan syö uskottavuutta todella paljon. Kuulostaa joltain mitä myytäisiin Seppälässä (RIP) tai Anttilassa (RIP) halvalla 13-16 -vuotiaille tytöille. Itselle tuli heti mielikuva tuotteista, jotka tuoksuu ällömakealle pinkille purukumille 😀
  Sorry Paris, ei jatkoon!

  T. nainen 25 v.

 22. Paris Hiltonin nimi purkissa – en todellakaan ostaisi. Vastoin kaikkia mahdollisia arvoja.

 23. Olivat tuotteet miten loistavia tahansa, en IKINÄ ostaisi Paris Hiltonin nimeä kantavia purkkeja. Naisesta tulee mieleen huonokäytöksinen rikas yli-ikäinen pissis, jonka nimen kanssa en halua olla missään tekemisissä. Ja suhtaudun epäluuloisesti myös firmaan, joka oikeasti luulee voivansa markkinoida vakavasti otettavia tuotteita aikuisemmalle yleisölle Parisin nimellä; lähinnä tuntuu siltä, että firma pitää kohdeyleisöään idiootteina.

 24. Oon sun kanssa samaa mieltä, toi Paris Hiltonin nimi on se, mikä ei saisi mua ottamaan kovin vakavasti kyseistä brändiä. Ikävä kyllä, mutta mulle tulee siitä mieleen vaan se vuosikausia sitten tullut sarja, missä ne bimboili jossain perheissä Nicolen kanssa, ja musta tuntuu että ylipäätään Suomessa monella on Parisista vähän huono kuva, niinkun tuolla ylempänä mainitsitkin. Toivottavasti saavat ratkaistua ongelman:)

 25. ööö.. Olen 39-vuotias toimihenkilönainen, varmaan sellainen jolle näitä myytäisiin. En kehtaisi pitää kylppärissä esillä Paris Hilton -tuotetta. Siitähän jäisi sellainen vaikutelma että yritän epätoivoisesti pitkittää nuoruusvuosiani ja ”vaikuttaa nuorelta”

 26. Kiinnostukseni tuotteisiin heräsi heti postauksen alussa, mutta lopahti sillä sekunnilla kun luin nimen Paris Hilton.. Olen 29 -vuotias eli muistan kyseisen henkilön parhaiten siltä ajalta kun hän oli lööpeissä jatkuvasti jonkun skandaalin vuoksi. En siis ostaisi tuotteita, varsinkaan jos hintahaarukka on verrattavissa Lancomeen.

 27. Onpas tosi mielenkiintoista! Joudun heti myöntämään, että itseni kohdalla julkkiksen nimi tuotteen kyljessä on yleensä ihan suoraan turn off, en osta. En osaa edes suoraan sanoa, mistä se johtuu. Joidenkin tuotteiden kohdalla kyse on varmasti siitä, että en tykkää itse julkkiksesta (esim. Kardashian-tuotteet). Toisten tuotteiden kohdalla taas voi tulla jotenkin sellainen fiilis, että henkilöbrändillä pyritään vaan rahastamaan tuotteen laadusta välittämättä (esim. markettien ja halpahallien hyllyiltä löytyvät julkkishajuvedet). Kaiken kaikkiaan useista julkkistuotteista tulee vaan jostain syystä lähtökohtaisesti tosi huono mielikuva. Ehkä välillä tuotteen laadun yhdistää suoraan henkilöön, vaikka kuten sanoit: tuskin se Paris itse noita tuotteita on kehittänyt! Ja vaikka olisikin, enhän minä tunne oikeasti hänen osaamistaan tai osaamattomuuttaan. Mutta jos tuotteet kantavat meillä ”tyhjäpäisenä” pidetyn julkkiksen nimeä, on negatiivinen mielikuva vaan liian vahva.

  Joskus käy niin, että esimerkiksi blogi-arvostelut onnistuvat parantamaan mielikuvaa jonkin verran. Esimerkiksi nyt, kun kerroit että tuotteet ovat erinomaisia, mielikuvani parantui hieman. En kuitenkaan edelleenkään itse varmaan ostaisi tuotetta, mutta ymmärtäisin paremmin jos joku niin tekee. Toisaalta, jos hyviä arvioita tulisi vastaan sieltä täältä, voisin olla valmis lopulta kokeilemaan julkkistuotteita. Etenkin edullisempia tuotteita voisin kokeilla, kun mahdollinen hutiostos ei sitten niin harmittaisi. Hintavamman julkkistuotteen ostokynnys on kuitenkin kohdallani todella korkealla. Ehkä osin täysin järjettömistä syistä! 😀

 28. Täytyy sanoa, etten varmaankaan itse ostaisi tuollaista sarjaa jo tuon mielikuvan takia, ja KOSKA markkinoilla on muutakin kosmetiikkaa, joka toimii ihan varmasti vähintäänkin samalla tavalla.

 29. Jos tuotteet todella ovat niin hyviä, kuin alustava tutkailusi lupailee, kokeilisin niitä mielelläni. Erityisesti tuoksuttomuus on minulle iso plussa, ja nämä lancome-kategorian tuotteet ovat yleensä kaikkea muuta kuin tuoksuttomia. Parisin sekoiluista minulla on vain etäisiä mielikuvia, joten kestäisin nimen kyllä.

 30. Mielikuva Paris Hiltonista ja kosmetiikasta on 15 vuotta kaapin perällä hautunut pullo. En tarttuisi ihan heti. Ja nimen perusteella kuvittelisin johonkin halpakauppaan myyntiin muun marketkosmetiikan joukkoon.

 31. Ennen Paris Hiltonin nimen lukemista mietin kuka tai mikä ihme voi vaikuttaa noin negatiivisesti tuotteen imagoon. Nimen luettuani ymmärsin valitettavasti täysin. Jostain kumman syystä oma kiinnostus latistui myös saman tien. En luultavasti ostaisi tuotetta, kuten en osta muitakaan viihdemaailman julkkisten nimiä kantavia tuotteita. Minulle tulee sama olo Sofiannalle, että nimellä pyritään vain rahastamaan. Mielenkiintoinen poikkeus tästä on kuitenkin Rihanna, jonka tuotteita kohtaan en ole missään kohtaan tuntenut samanlaista karsastusta (en tosin ole hänenkään tuotteita ostanut).

 32. Itse en ole koskenut yhteenkään ns. julkkis tuotemerkkiin. Ei ole kiinnostanut tarttua edes Britney Spearsin tai Jennifer Lopezin nimeä kantaviin hajuvesiin koska ne tuntuvat jotenkin nololta. Paris Hilton taas on ihan eri kategoriassa ja ei hyvässä mielessä. Jos törmäisin tällaiseen tuotteeseen kaupassa niin vaikka kuinka esittelijä kehuisi minulle tuotetta maasta taivaisiin niin hyllylle se kuitenkin jäisi. Imago on aina osa tuotetta ja suomalaisilla kuluttajilla ei tosiaan ole mikään hyvä kuva Paris Hiltonista.

 33. Jos tuotteet ovat laadukkaita ja toimivat – miksipä ei. Tosin, se edellyttää sitä, että tuotteita markkinoidaan juurikin Lancomen tapaan. Jos ständi viedään ”julkkishajuvesi”-osastolle, voi koko jutun unohtaa. Jos taas nämä purkit pääsevät sinne selektiivisen kosmetiikan sekaan ja niitä markkinoidaan sellaisena, asia on mielestäni toinen.

  Itse kuulen tällaisista tuotteista nyt ensimmäistä kertaa, eikä minulla ole aavistustakaan siitä mitä itse Paris Hilton on viimeiset kymmenen vuotta tehnyt. Olen samanikäinen kuin Paris, enkä haluaisi lyödä leimaa sen perusteella, että hän on joskus 15 vuotta sitten esiintynyt nolossa tv-sarjassa. Aika noloja oli jutut silloin itselläkin ja haluaisin ainakin uskoa, että ajat voivat muuttua 🙂

  Mikä ikinä toimii- purkista viis!

 34. Pientä taustatyötä tekemällä selviää että Paris Hilton loi tämän sarjan koska on itse hoitanut 13-vuotiaasta asti ihoaan tunnollisesti ja saanut usein kehuja ihostaan. Häntä kiinnostaa ihonhoito ja kuka olisi parempi mannekiini kuin hän itse ihonsa kera. Tuotteet on myös suunniteltu toimiviksi ja niin myös näkyy noiden ilmatiiviiden osien takiakin. Ei ole siis tuulesta temmattu idea. Ostaisin näitä tuotteita varsinkin kun kuulostavgat toimivilta, ei se ole se purkin nimi vaan tuotteen toimivuus! Naurettavia jotkut kommentit täällä.

 35. Jännittävää. Itse voisin hyvin ostaa Paris Hilton -tuotteita. Hän on mielestäni kiinnostava hahmo, ilmeisesti kova bisnesnainen, joka on luonut bimboimagon ihan roolihahmoksi. Näin jonkin haastattelun, jossa hänellä oli normaaliminänään erilainen puheäänikin. Minulle Paris-yhteys ei todellakaan olisi ongelma, mutta designiltaan nämä tuotteet rinnastuvat jotenkin Christina Aguileran hiustyökalusarjaan (työkalusarja, heh) Lidlissä. Samantapainen värimaailma ja design jotenkin. Omat mielikuvat siis menevät tuon musta+metalli -tyylin kautta tuohon Lidlin tuotesarjaan ja se ehkä luo vähän halpuuden vaikutelmaa. (Tykkään käydä Lidlissä, mutta en ostaisi sieltä kiharrinta tai fööniä.)

 36. Täytyy sanoa että itsellä merkki särähtää korvaan ja nimestä tulee heti halpa vaikutelma. Tulee mieleen että kuuluisalla nimellä yritetään myydä perustavaraa.

  ….vaikka todellisuus olisikin ihan muuta 🙂

 37. Ihastuin aivan täysin tuotteisiin kuvailusi perusteella ja jopa purkit näyttävät ihanan yksinkertaisilta, mutta ylellisiltä. Mietin mikä nimi voisi olla niin paha, että se jyräisi upeat tuotekoostumukset – nohh… Enää ei tekisi mieli ostaa ko. tuotteita vaikka koostumus olisikin parasta mitä olen ikinä kokeillut. Ymmärtämäni mukaan Paris Hiltonilla on todellisuudessa aikamoinen business vainu, mutta jopa minulle (25v) nimi saa aikaan vain negatiivisia tuntemuksia. Ehkä jos purkin kyljessä lukisi pelkkä ”Hilton” voisin taipua, koska mielleyhtymä ei olisi niin vahva. Mutta ehdottomasti parempi jos nimi vain vaihdettaisiin kokonaan toiseen, eikä sanoja ”Paris” tai ”Hilton” mainittaisi missään tuotteeseen liittyvässä.

 38. Mielestäni kyse on brändin luomisesta. Paris on luonut itsestään tietynlaisen kuvan ja se on nyt osa hänen luomaansa brändiä. Valitettavasti negatiiviset asiat usein muistetaan. Nimen perusteella en siis ostaisi tuotetta.

 39. Kyllä tuo Paris Hilton on nimenä ihan valtava turn-off. Jotta tuote myisi (hyvin) sen eteen pitäisi tehdä ihan valtava positiivinen markkinointikampanja jossa korostettaisiin kaikkea muuta kuin Hiltonia. Vaikuttavia aineita, tutkimustuloksia vaikutuksista jne…
  Ja mulle silmään kyllä vaalea pakkaus (minimalistisena) myy myös paremmin faktojen kera. Tuo musta-kulta on aika njääh… Maitovalkoinen lasi on enemmän luksusta mulle (en tiedä miksi )

 40. Markkinoilla on niin paljon valinnanvaraa ja kosmetiikkabrändejä, että nimenomaan mielikuvien ansiostahan sitä yleensä jostakin tuotteesta tai sarjasta kiinnostuu. En siis luultavasti edes tulisi vilkaisseeksi Paris Hiltonin tuotteita kaupassa, koska nimi edustaa minulle täysin vierasta arvomaailmaa ja yhdistyy negatiivisiin mielleyhtymiin. Tavallaan ajattelenkin, että miksi ihmeessä ostaisin kaappiini tuotteen, jonka brändäys saa joka kerta aikaan vähän epämiellyttävän fiiliksen, kun hyviä tuotteita on muutenkin pilvin pimein tarjolla.

 41. Tämä teksti oli hyvin rakennettu ja kirjoitettu, koska alussa mietin tosi kovin, että mikä saisi pääni pyörrettyä siitä, että kyseessä on mielenkiintoinen brändi, ja kyllähän se nimi sen teki. Ei siis siinä mielessä, ettenkö voisi ostaa, jos tietäisin, että kyseessä on oikeasti hyvä ja toimiva tuote vaan siinä mielessä, että en ainakaan ilman erillistä tietoa tuotteen hyvyydestä koskaan tarttuisi siihen. Kaikki ”julkkisbrändi” tuotteet ovat jääneet hyllyyn ihan siksi, että en ole millään tavalla niistä kiinnostunut brändeinä, vaikka siellä varmasti voisi olla myös hyviä juttuja joukossa. Jotenkin kuitenkin päässäni nämä linkittyvät halpikseen ja jotenkin kertakäyttökulttuuriin jne

 42. Hassua kyllä, mutta itse 39-vuotiaana, ei Suomessa asuvana naisena, en pääsisi yli brändistä. En ole miten with merkki-uskollinen tai ”fussy”, mutta jotenkin en vaan pysty ottamaan Paris Hiltonia tosissaan.

  Rahaahan hänellä varmasti tuotekehitykseen, enkä ollenkaan usko, että tuotteet ovat huonoja, brändi vaan tökkii.

  Tämä on mielestäni myös täysin henkimaailman asia, kuten brändit yleensäkin. Vaikka moni meistä haluaakin ajatella ostavansa tuotteita, jotka ovat hyviä, eivät brändiä, ei meistä varmasti suurimmalla osalla ole asiantuntemusta aineosia katsomalla tunnistaa laatua. Siksi lienee tärkeää, että brändi houkuttelisi kokeilemaan, mitä se ei tässä tapauksessa omalla kohdallani tee.

  Sama logiikka vaatteissa, autoissa jne.

  Eli ei kiitos minulle. Täysin epärationaalisista syistä.

 43. Voisin ehdottomasti antaa mahdollisuuden. Rehellisesti sanottuna en aina edes huomaa brändejä (joo, tiedän olen suurpiirteinen puusilmä!), mutta katson aina INCIT tarkkaan. Kemiallinen ainesosaluettelo kulkee maineen yllä. Ja siis mitään positiivista en muista Paris Hiltonista, mutta kosmetiikka on mulle käyttötavaraa. Ei niinkään imagonrakennusainetta. Jännä, miten eri tarkoituksiin ihmiset ostavat purkkeja.

  En ole muutenkaan brändiuskollinen. Ainoastaan tiettyjä merkkejä _vältän_ siksi, että olen saanut useasta niiden tuotteista ihoreaktioita. (Esim. Lumenen ihonhoitotuotteet, valitettavasti.)

 44. En ostaisi muuten tuon nimen takia koska sen vaan mielessään kääntää joksikin barbi/pinkki hölöpölö linjalle. Mutta juttusi luettuasi noista tuotteista voisin kyllä kokeilla. Pakkaukset eivät tosin miellytä, valkoinen tai harmaa pohja yhdistettynä kultaiseen tekstiin miellyttäisi enemmän ja olisi jotenkin vähemmän parishiltonmainen.

 45. Kieltämättä yllättävä ’paljastus’ jutussa. Samaa mieltä edellisten puhujien kanssa: ei tee mieli tukea tämän naisen bisnesideoita, vaikka tuotteet itsessään olisivat laadukkaita. Samaisesta syystä ei kiinnostanut Kardashianin tuotteet.. itse asiassa en majoittuisi edes Hiltonin hotelliketjuun kuuluvaan retkeilymökkiin, vaikka siihen joskus mahdollisuus olisikin… sen verran vastenmieliseltä tuntuu kyseisen suvun arvomaailma.
  Samaa voi toki miettiä monen muunkin brändin kohdalla, mutta useimmat ovat sen verran ’ammattimaisia’, etteivät anna aihetta lööppijulkaisuihin.. Skandaaleihin voi liike-elämässä aina joutua ryvettymään tahtomattaankin, mutta nämä turhakejulkkikset saavat omasta mielestäni kyllä olla omassa kategoriassaan.
  Toivon P. Hiltonille kaikkea hyvää ja elämään oikeaa suuntaa, mutta ostan mieluummin muiden brändien tuotteita.

 46. Toisaalta, antamiesi kuvausten perusteella tulin kyllä valtavan uteliaaksi… Ehkä toiveet maahantuonnista ja markkinoinnista eivät ole aivan mahdottomia, jos tarjolla olisi esim. näytteitä / testisetti, joita jokin eri-ikäisistä ihmisistä koostuva testaajapaneeli suostuisi tietyn aikaa kokeilemaan ja esittelemään julkisuudessa.. 🙂
  *miettii kuumeisesti hyvää strategiaa julkkistuotteille* Ajattelen asiaa kuluttajan kannalta, joka menettää mahdollisuuden laatusarjaan vain sen perustajan elämänvalintojen ja huonon maineen vuoksi.

  No, tässä jotain pohdiskeltavaa. Asiaa voi jäädä harkitsemaan.. teillä Ruotsissa ehkä jonkinlainen myönteinen kampanja toimisi, meillä Suomessa ehkä ei asiakaskuntaa riittäisi yksinkertaisesti siksi, että markkinat alkavat jo olla aika saturoituneet sadoista eri vaihtoehdoista..

 47. Hahaha, joo, Paris Hilton on kyllä turn off. Olin jo ihan innoissani noista, varsinkin kun kuvailit että miten tuote on pakattu ja ainesosaluettelokin näyttää hyvälle. Mutta kieltämättä iski tunnelman latistuminen kun luin että brändi onkin Paris Hilton. Minulle se edustaa halpuutta, aloin heti epäilemään mielessäni että ei tuo merkki voi oikeasti tehdä mitään laadukasta ja oikeasti toimivaa tuotetta. Sanoisin että en ainakaan itse ensimäisenä olisi liikkeessä tarttumassa näihin tuotteisiin brändin perusteella. Ja hyvin paljon pitäisi vakuutella jotta uskoisin että on todella toimivia minulle.

 48. Kyllähän tuo nimi hieman säikäyttää. Itse en koe että se olisi täydellinen turn off ja saattaisin ostaa jonkin, vaikkapa sitten Hiltonin, tuotteen JOS saisin siihen vahvan suosituksen esimerkiksi bloggaajalta jonka arvioihin luotan tai läheiseltä ystävältä jonka ihonhoitotietämykseen luotan. Tällöin voisin nimestä huolimatta ostaa tuotteen, vaikka etenkin korkea hinta nostaa karvat pystyyn ja saa miettimään onko hinnassa ”julkkislisää”. Jos rehellisiä ollaan niin olisihan tuota ihun pirun vaikea myydä tavalliselle kuluttajalle. Joku täällä mainitsi mainoskampanjat jotka korostaisivat vaikuttaviin aineisiin liittyvää tutkimustietoa, mutta itse varmaan ohittaisin sellaisen kampanjan miettien, etteivät tutkimustulokset varmaan edes ole minkään luotettavan tahon tekemiä. Kivijalkakaupassa en julkkistuotteeseen tarttuisi ilman kattavaa taustaselvitystä. Jota sitäkään en varmaan tekisi ellei joku ensin tuotetta suosittelisi 😀

 49. Itselleni Paris Hiltonin kosmetiikka on todella suuri turn-off! En ikinä ostaisi hänen tuotteitaan, vaikka kuinka niitä hehkutettaisiin. En arvosta hänen arvojaan enkä hänen brändiään.. ei jatkoon:D

 50. Olen 37-vuotias ja aivan takuuvarmasti kaupassa tuon merkin nähdessäni kävelisin ohi ja nauraisin. Jos nyt jostain syystä jokin tuote saisi kulttimaineen ja sen ostaisin, kokisin tarvetta selitellä sitä…

 51. Juuh, kyllä nyt riuhtautui matto jalkojen alta, kun nimi paljastui. Mielleyhtymä sijoittaa Paris Hilton -tuotteet Tokmannin ja Citymarketin alelaareihin, Christina Aguileran ja Katy Perryn hajuvesien viereen. Joissa ei tietenkään ole mitään vikaa, jos ei kaipaa tuotteelta hintaansa enempää laatua.

  Silti: jos tarvittavan usea uskottava taho testaisi tuotteita ja kertoisi niistä rehellisen mielipiteensä, voisin ihan hyvin kokeilla, jos tarjolla olisi minun tarpeisiini sopiva tökötti. Jonkinlainen sampler kit olisi kova sana. Osaatko Virve sanoa, ovatko Paris Hilton -tuotteet saaneet cruelty free -statusta?

 52. Useimmiten julkkisten nimellä myytävät tuotteet ovat minulle jossain määrin turn-off, koska kuuluisa nimi tuo varmasti aina hintaan tiettyä imagolisää, ja mieluummin maksaisin jostain muusta. Paris Hiltonin kohdalla mielleyhtymä on auttamatta myös negatiivinen, kuten monet ovat jo kommenteissa maininneet. Ei herätä mielikuvia laadusta, ei herätä tunnetta, että kuuluisin kohderyhmään…

  Tässä kyllä huomaa mielenkiintoisesti, että vaikka kuinka yrittää olla edes jossain määrin objektiivinen kosmetiikan kanssa, mielikuvilla on tosiaan vaikutuksensa, molempiin suuntiin.

 53. Nolottais pitää noita peilikaapissani ja ystäväporukan saunareissuilla mukana. Sama hajuvesissä ja muissa tuotteissa missä on kenentahansa ”höpöhöpö” julkkiksen nimi. Valitettavasti, jos tuotteet on hyviä 🙁

 54. En ostaisi. Sama turn off fiilis kun hajuvesissä missä on jonkun turhan julkkiksen nimi. Ja koska usein nuo hajuvedet on olleet aivan kaamean hajuisiakin yhdistäisin ne tähän ja jos en tietäisi ainesosista sen enemmin, tuntuisi että myyvät p*****. En edes tarttuisi tuotteeseen selvittämään olisiko sen ainesosat hyviä. Muita saman hintaluokan vaihtoehtoja on niin paljon etten mistään hinnasta valitsisi esim. sensain sijasta noita tuotteita.

 55. En ostaisi, vaikka pakkaukset ovatkin kauniita. Paris Hiltonin nimeä kantavaa kosmetiikkasarjaa myydään mielikuvissani Tokmannilla Essencen vieressä, hintaluokassa 1-10 euroa. Juurikin Paris Hiltonin maineen vuoksi. Jos tuotemerkki olisi esimerkiksi pelkkä Hilton, asia olisikin täysin toinen.

 56. En ostaisi. Tulee rahastettu olo. Kardashianien meikit olivat kanssa jotenkinvastenmielisiä. Nehän päätyivät nopeasti alelaareihin ja katosivat. Ei kai tuollainen Suomessa sitten myy? Kardashianit tosin näyttivätkin halvoilta

 57. Nimi on kyllä turn-off, jenkkijulkkiksista tulee ylipäätään ekana mieleen Prisman kemppariosastolla myytävät imelät hajuvedet. En siis kokeilisi nimen perusteella. Tosin on sanottava, että myös Anastasia Beverly Hills kuulosti omaan korvaani tosi halvalta ja ghetolta, mutta ilmeisesti on kuitenkin laadukas ja alan ihmisten parissa suosittu merkki. Ehkä tämäkin saisi nostetta jos nousisi somevaikuttajien keskuudessa kulttistatukseen?

 58. Hei, olen 44-vuotias kosmetiikasta kovasti kiinnostunut virkanainen ja arvostan tuotteissa sisällön laadun lisäksi kovasti satsausta purkkien ja pakkausten eleganssiin. Täytyy sanoa että Paris H:n kosmetiikkapurkit todella näyttää mahdottoman hyvälle mutta en Ikinä ostaisi Parisia oman kylppärini hyllylle. Tulisi jotenkin nolo olo. 19v kummityttärelleni voisin ehkä hankkia niitä mutta hänestä tuo kulta-musta väritys saattaa olla liian pompöösi ja tätimäinen.

 59. Mulle taas INCI ja hinta ratkaisee, eli nimen puolesta voisin ostaa. Olen tosin kuluttajien vähemmistöä tässä, suurin osa ei halua toimia näin. Parisin nimi pakkauksissa alkuun lähinnä naurattaisi, mutta toisaalta myös herättää ajatuksen että miksipä ei. Mullakin on kuva Parisista bisnesnaisena joka on maineellaan ennen kaikkea luonut omaisuutta.

 60. Musta on ihan uskottavaa, että tuotteet on hyviä ja toimivia, mutta jos hinta on haarukassa luksus, niin silloin siinä nimenomaan halutaan maksaa myös brändistä ja mielikuvista kuin pelkästään toimivasta tuotteesta, ja Paris Hilton ei puhuttele kyllä muakaan. Enemmän tosin häiritsee tuo termi ProD.N.A, kuulostaa ihan keksityltä nonsenselta.

  Suomalainen suhtautuu erilailla ns ”turhiin julkkiksiin” jotka saavat palkkaa henkilöbrändeistä. Kukaan ei täällä hehkuta Kylie-meikkejä tai oikein arvosta vastaavia julkkistuotteita. Mutta äärettömän kiinnostava postaus ja mietin tätä koko päivän noin muutenkin, lisää tämmöisiä!

  • Komppaan että ProDNA häiritsee myös mua! Erityisesti yhdistettynä Paris Hiltonin nimeen tulee mielikuva jostain tosi hömpästä huuhaasta, eikä todellakaan laadukkaasta tai sisällöltään hyvästä tuotelinjasta. Sisällön voi tietty aina halutessaan tsekata, mutta noita pakkauksia tulis tuskin edes lähestyttyä kosmetiikkaosastolla ensivaikutelman perusteella.

 61. Itsellä ei mitään vahvaa reaktiota tullut, kun nimen paljastit, mutta olen samaa mieltä kuin moni muukin kommentoija, että julkkisbrändi tuntuu rahastukselta ja tulee mieleen ne kauheat julkkishajuvedet, joita ei tule edes koehaistettua kaupassa. Vähän ehkä naurattaa monien kommentoijien asenne, ettei kehtaa ostaa ja kuinka noloa, jos joku kaveri näkee purkin kaapissa. Ihanko oikeesti teitä kiinnostaa noin paljon, mitä muut ajattelee?
  Olen 28 -vuotias ja muistan parisin sekoilut jotenkin, mutta en ole sen enempää seurannut ihmistä, joten en tiedä yhtään, mitä hän on tehnyt tässä kymmenen vuoden sisään.
  Ilmatiiviit purkit kiinnostaa, ainesosista en ymmärrä mitään. Purkkien ulkonäkö on omaan silmään ihan ok.

 62. Jos tuotteiden hinta tosiaan pyörii +50€/prk en ehkä olisi valmis testaamaan tuotetta, vaikka tykkään panostaa laatuun. Merkkituotteissa on aina vahva brändi ja niiden nojalla voi luottaa siihen että tuote on toimiva, hyvä ja laadukas. Tosin somen voimalla saadaan hype syntymään melkein minkä tahansa tuotteen kohdalle, joten jos aggressiiviseen markkinointiin ollaan valmiita satsaamaan en usko että ko tuotesarja jäisi hyllyille pölyttymään.

 63. Ei minua sinänsä hävettäisi näitä ostaa, jos hyviä ovat, mutta en silti ostaisi. Syystä että en joka aamu haluaisi, että mieleeni tulee tuotetta käyttäessäni tämä erittäin turha julkkis. Tuossa purkissa niin isolla, että hyppii nenille.

 64. ”Paris Hiltonin nimeä kantavaa kosmetiikkasarjaa myydään mielikuvissani Tokmannilla Essencen vieressä, hintaluokassa 1-10 euroa.” Pakko olla samaa mieltä, eli en ostaisi. Tuntuu jotenkin nololta? Tulee mielikuva halvoista meikeistä jotka on tarkoitettu nuorille, vaikka kuinka hieno tuo pakkaus onkin yms. Harmi!

 65. Mulle ongelma ei olisi välttämättä juuri Parisin nimi, vaan se, että tuotteella ylipäänsä on julkkiksen nimi. Olen tottunut siihen, että julkkisten nimeä kantavat tuotteet ovat useimmiten niitä vähän halvempia, ja ainakin hajuvedet myös tosi voimakkaita ja pahanhajusia. Varmaan juurikin näistä kamalista julkkishajuvesistä on syntynyt vastenmielisyys nimellä brändättyyn kosmetiikkaan. Tulee mielikuva, että yritetään myydä faneille ns. mitä vaan, vielä kun julkkikset ei tosiaan yleensä ole meikkibisneksen ammattilaisia (vähän tyhmä mielikuva, sillä kyllähän joku muu tuotteet tuottaa heidän puolestaan, mutta kuitenkin).

  Kuitenkin esimerkiksi Jeffree Starin ja Kylien kosmetiikkaa on mulle jotenkin ”uskottavaa”, ehkä koska heidän brändinsä keskittyy meikkeihin niin vahvasti (markkinoissa on vissiin onnistuttu). Jäi mietityttämään, että tähänkö Pariskin pyrkii, meikkimoguliksi Kylien rinnalle…

 66. Mulla on suht neutraali suhtautuminen ns. julkkismerkkeihin. Ulkomaillahan esim. KKW:n hajuvedet ovat koko ajan loppuunmyytyjä ja aika moni tilaa Kylien huulimeikkejä jenkeistä asti. Fragranticassa monista Britneyn tuoksuista pidetään. Jessica Simpsonin Fancy melkein jo jonkinlainen klassikko. Charlotte Tilbury on nimennyt huulipuniaan julkkisnaisten mukaan ja hyvin niitä todennäköisesti myydään, itseltänikin löytyy kaksi kappaletta. Voisin siis hyvinkin ostaa Paris Hiltonin nimellä varustettuja tuotteita, mutta todennäköisesti se vaatisi jonkinlaista hypetystä (somessa) taakseen, että ne ylipäätään löytäisi loputtomasta purkkimerestä. Kannattaa myös muistaa, että Parisin ystävä (?) Nicole Richiellä on menestynyt korumerkki ja Parisin pikkusisko Nicky Hilton, oli ainakin aikanaan ihan uskottava muotisuunnittelija. Mary-Kate ja Ashley Olsen ovat menestyneitä lapsitähteyden ja eräänlaisen sekoilun jälkeen. Miksei Pariskin ansaitsisi toisen mahdollisuuden näin 4-kymppisenä naisena, kun muillekin se on suotu?

 67. Täytyy sanoa että ensin pisti mullakin silmään tuo ProDNA, kuulostaa aika huuhaa tuotteelta ja Paris Hiltonin nimi kyljessä ei ainakaan tuo uskottavuutta lisää. En ostaisi.

 68. Luin postauksen jo eilen ja samoin kuin moni muukin mietin aluksi mikä nimi tuotteilla voisi olla joka saisit minut olemaan ostamatta tai reaktio olisi hyvin voimakkaasti negatiivinen. Ja täytyy myöntää etten ostaisi ihan helposti Paris Hiltonin nimellä kulkevaa tuotetta. Ei se mahdotonta olisi jos markkinointi tehtäisiin oikein esim. huumorilla ja Hiltonin itseironialla. Mutta kannattaako pelkän Suomen markkinoiden takia kampanja joka ei edes vakuuttaisi kaikkia on eriasia.

 69. Mua häiritsee noissa myös tuo ProDNA. Se ei tarkoita varsinaisesti yhtään mitään ja mitä sillä halutaan kertoa tuotteesta?

  Ja ei, en ostaisi Paris Hiltonin nimellä myytäviä tuotteita. Ainakaan lähtökohtaisesti. Mullekin tulee mieleen (turhien) julkkisten nimillä myytävät halpishajuvedet. Tosin voi tietysti myös olla, että kiinnostuisin tutkimaan tuotteita ja sisältöä kaupassa ihan vaan silkasta hämmennyksestä, jos törmäisin Lancômehinnoissa pyörivään Paris Hiltoniin:)

  Ja toki blogeilla, tai somella muuten, on valtava vaikutus. Itse en esimerkiksi tämän jutun luettuani enää ajattele niin negatiivisesti Paris Hilton kosmetiikasta:) Jopa googlasin Paris Hiltonin ja totesin, että ko daamihan on nykyään lähemmäs nelikymppinen, aikuinen nainen. Joka edelleen toki meillä muistetaan parhaiten 10-18 vuoden takaisista jutuista, mutta ilmeisesti maailmalla tekee ihan kivaa bisnestä itsellään ja nimellään myytävillä tuotteilla…

 70. Mitenkähän meillä olisi myynyt Anne Kukkohovin Supermood- sarja hänen nimellään? Tiia osui naulankantaa kommentillaan, minäkään en ostaisi julkkiksen nimellä olevia hajuvesiä. Luokittelen ne samaan kategoriaan Yves Rocherin halppisten kanssa. Kiinnostukseni sarjaa kohtaan lässähti kuin pannukakku, kun paljastit sarjan nimen. Entäpä, jos sarjan nimenä olisi ollut pelkkä PH? Silloin olisin voinut katsoa tuotetta tarkemmin.

 71. Sieltäpä ne vastaukset jo tulikin joten kopioin ne vain tähän 😀

  -Paris Hiltonista tulee mieleen ne puolihuolimattomasti tehdyt julkkishajuvedet joita korkeintaan teinityttönä olisin käyttänyt.
  -ProDNA on vähän liioiteltu ja yliluvattu nimi. Tulee heti epäilys että ”niin varmaan, siinäpähä lupailette”
  -Tätä myytäisiin Tokmannilla, essencen vieressä parin euron hintaan.

 72. Voisin aivan hyvin ostaa. Onhan esimerkiksi Rihanna ja Madonnakin onnistunut brändeissään hyvin. Jos tuote on hyvä ja toimii, niin mikäs siinä.

 73. Itse en välttämättä ostaisi Paris Hiltonin nimen alla olevaa kosmetiikkaa. Tietysti asiaan vaikuttaa myös se, jos hinta huitelee liian korkealla. Asia voisi olla eri jos nimi tosiaan olisi vaikka se PH niinkuin joku jo aikasemmin kommentoi.

 74. En kyllä todellaKAAN ostaisi, vaikka olis essencen hinnoissakin. Nimi/hlö edustaa ihan vääriä asioita ja mielikuvat on iskostunu niin syvälle et ainoastaan puistattaa ja tekee mieli kiertää kaukaa. Vaikuttaa lähinnä huonolta vitsiltä…

Kommentointi on suljettu.