Aasialainen trendiraaka-aine: aasinmaito

Kerroin vähän aikaa sitten, kuinka trendikäs raaka-aine hevosöljy on varsinkin Koreassa ja Japanissa. Eläinperäiset raaka-aineet ovat valtavassa hypessä molempien aasialaisten vaikuttajamaiden kosmetiikkatuotteissa, mutta kärkikaksikkoon kuuluvista trendiraaka-aineista toinen ei kuitenkaan liity kuolleisiin eläimiin.

Toinen erittäin trendikäs kosmetiikan raaka-aine Aasiassa on nimittäin aasinmaito, jonka kerrotaan sisältävän lähes viisi kertaa enemmän C-vitamiinia kuin tavallisen maidon ja jonka proteiinipitoisen koostumuksen lupaillaan parantavan ihon kimmoisuutta. Ainesosa mielletään iholle hellävaraiseksi ja rauhoittavaksi, minkä vuoksi se sopii sekä myös herkän ihon hoitoon. Ja kerrotaanhan itsensä Kleopatrankin ottaneen aasinmaitokylpyjä kauneuttansa hoitamassa!

Aasinmaito - 1

Jos aasinmaitotuotteet eivät sentään ole saaneet vielä omaa hyllyosastoaan hevosöljytuotteiden lailla, näkyy niitä silti runsaasti kauppojen hyllyillä. Aasinmaitoa käytetään hieman kaikkialla: Sitä löytyy niin puhdistustuotteista, seerumeista, hoitonesteistä, kasvovesistä, kosteusvoiteista kuin naamioistakin. Se on pop.

Toisin kuin hevosöljy, en miellä aasinmaitoa mielessäni negatiiviseksi kosmetiikan raaka-aineeksi (voitte toki vapaasti valaista minua siihen liittyen enemmän, sillä en ole perehtynyt sen taustoihin supertarkasti) ja voisin hyvin kuvitella kokeilevani aasinmaitotuotteita. Saatan ehkä mielessäni tosin nähdä sympaattisen, Shrek-elokuvien aasin ja pohtia, onhan sillä kaikki hyvin sitä lypsettäessä, mutta voin kuvitella nauttivani hyvillä mielin tuotteesta, joka sisältäisi sen maitoa.

Vaikka tosiaan blogikokeilujen nimissä ostinkin reissultani paljon kosmetiikkaa jäivät aasinmaitotuotteetkin silti kauppojen hyllyille ja kuvasaldoni tutkimisen perusteella näköjään myös pääosin kuvaamatta. Ehkä en loppujen lopuksi ollut vielä valmis viemään aasialaiselle ihonhoitorutiinille varsin avoimeksi muuttunutta ajatusmaailmaani aasinmaitoonkaan asti ja minulle riitti tällä reissulla, että vain tiedostin aasinmaidon trendikkyyden. Saahan niitä jälkikäteen myös eBaysta.

Aasinmaito - 1 (1)

Miltä aasinmaitotuotteet teistä kuulostavat?


Joko luit nämä aiemmat postaukseni?

Baking Ostolakossa Hevosöljykosmetiikka Ostolakossa Ohjeita hiustenkuivaajan hankintaan Ostolakossa

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

5 kommenttia artikkeliin ”Aasialainen trendiraaka-aine: aasinmaito”

 1. no kuvottavalta kuullostaa 🙁 mun mielestä kaikki eläinten eksploitaatio ihmisten turhamaisuuden tähden on äärimmäisen oksettavaa touhua. Aasiassa eläinten hyvinvointiin ei kiinnitetä huomiota ja eläinten olot parhaimmilaankin helvetilliset. Osaan olla tuomitsematta eläinperäisten tuotteiden syömistä, sillä kyse voi olla terveydestä. mutta eläinten pitäminen turhamaisuuden takia… en voi muuta sanoa kuin niin itsekeskeiset ja julmat ihmiset voitaisiin laittaa kokemaan tuotantoeläinten kohtelu.

  Tässä eräs pätkä, jolla näkyy hieman turkistarhausta Kiinasta. Tuskinpa ne aasien olot muissa Aasian maissa ovat kovin paljoa juhlavampia. Iloisia kosmetiikkahetkiä sitten seuraavien ”yhtä iloisten kuin siinä piirretyssä” -eläintuotteiden kanssa, vaikka nyt aasinmaidot jäivätkin väliin.

  https://www.youtube.com/watch?v=GWxPy9Ov6pI

 2. Minun äiti on hoitolassaan jälleenmyynyt ranskalaisia aasinmaitotuotteita. Tais ottaa ne myyntiin joskus vuonna 2008-2009 ehkäpä.

  Tosi moni kuivaihonen tykkäs tosi paljon niiden voiteista ja itsekin tuli käytettyä. Käytiin myös 2010 vierailemassa niiden luona ja katsomassa aaseja.

  Palasaippuoilla taisivat aloittaa joskus tuotteiden tehtailun ja siitä sitten laajentaneet voiteisiin,naamioihin, puhdistusmaitoon ja kasvovesiin.

  Nyt ei ole tainnut vähään aikaa äitin tullut sieltä mitään tilattua niiltä. Asinus on merkin nimi!

 3. Käytin yhden korealaisen aasinmaitokäsivoiteen, ihan OK tuote. I-haan elinolosuhteista en tietysti tiennyt mitään, mutta toivon niiden nähneen edes joskus vihreää nurmea..

 4. Mun ”glowy skin” salaisuus on kyllä nimenomaan Donkey milk gel maskit mitä oon hankkinut ebaysta korealaisilta myyjiltä. Tätä myös korealaisen kosmetiikan asiantuntija Gothamista youtube kanavallaan ylisti. En tosin tiedä raaka-aineen alkuperästä ja itsekkin huvikseen maskeja aiemmin tilasin kokeiluun. Olen käyttänyt ”healing” -versiota ja en oo tähän mennessä omalle iholleni sopivampaa korealaista maskia löytänyt.

Kommentointi on suljettu.