Kaikki pinkki ei ole ihanaa: yksi huonoimmista kokeilemistani hoitoaineista

Tänään minulla olisi esittelyssä eräs hoitoaine, joka ei ole toiminut tukassani yhtään ja joka ei mielestäni todellakaan ole hintansa väärti.

Sain töiden kautta aikoja sitten kokeiltavakseni Redken Color Extend Magnetics Conditioner -hoitoaineen, mutta vaikka kuinka olen yrittänyt antaa sille mahdollisuuksia, ei se vaan tee tukkaani kummoisia vaikutuksia.

Redken Color Extend Magnetics Conditioner

Hoitoaine on tarkoitettu nimenomaan värjätyille hiuksille lukitsemaan väripigmenttejä hiuksiin. Tämän lisäksi se lupaa tehdä hiuksista pehmeämmän ja sileämmän tuntuiset.

En odottanut hoitoaineelta suuria ja minulle olisi riittänyt, jos se olisi selvittänyt hiukseni hyvin ja tehnyt niistä sileämmät – vaikka sitten ihan vaan niitä silikoneja tehokkaasti hyödyntäen. Tämähän on kuitenkin se perusjuttu, jonka abaut jokainen hoitoaine tekee.

Annoin viime syksynä saamalleni hoitoaineelle mahdollisuuksia pitkin vuotta, mutta en ollut sen jättämään lopputulokseen koskaan tyytyväinen. Lyhyellä vaikutusajalla se ei kyennyt silottamaan tai pehmentämään hiuksiani oikeastaan yhtään ja vaikutusaikaa lisäämällä hiuksista tuli vain klähmäisen ja raskaan tuntuiset.

Redken Color Extend Magnetics Conditioner

Ajattelin ottaa hoitoaineen mukaan kesälomareissulle ollen varma, että kolmen viikon tehokäyttö sen kanssa olisi kuitenkin ihan siedettävää ja hoitoainehan voisi vaikka yllättää – ja saisinpahan sitäpaitsi pullon vihdoin kulutettua loppuun!

Vaan toisinpa kävi. Hemmetti vieköön, kuinka kamalassa kunnossa tukkani olikaan noiden kolmen viikon jälkeen – eikä pullo edes silti kulunut täysin loppuun!

Olin kaupunkilomalla paikassa, jossa ilmankosteus sadekauden kynnyksellä nousi usein varsin korkeaksi ja jossa en todellakaan kärvennellyt tukkaani päivittäin aamusta iltaan auringossa tai hukuttannut sitä suolaiseen meriveteen. Silti hiukseni olivat loman lopussa hirveämmässä kunnossa kuin aikoihin.

Reissun aikana kävi hyvin nopeasti selväksi, ettei hoitoaine kykene kosteuttamaan hiuksiani tarpeeksi. Se ei myöskään tehnyt niistä pehmeämmän tai sileämmän tuntuisia ja loppulomasta hiusteni latvat olivat niin pahaa hamppupörröä, että aloin suunnitella jo kampaamokäyntiä.

Redken Color Extend Magnetics Conditioner

Käytin hoitoainetta kuitenkin itsepintaisesti koko lomani ajan ihan vaan siksi, etten raaskinut heittää sitä poiskaan. Halusin käyttää pullon loppuun. Luojan kiitos, etten ollut maksanut tästä tuotteesta! Pullo ei harmikseni kuitenkaan edes loppunut lomalla, joten pihina tyttönä kuljetin sen kiltisti takaisin Ruotsiin, jossa sen rippeitä käyttelee nyt lyhyttukkainen mieheni. En usko, että hän huomaa yhdessäkään hoitoaineessa eroa ja käyttääkin niitä vaan tavan vuoksi…

Veikkaan, että hoitoaine sopii erinomaisesti niille, joilla on värjätyt ja valmiiksi varsin liukkaat hiukset. Se auttaa toki varmasti suojaamaan väriä, mutta jos hiuksissa on värjäämisen ja muun rasituksen aiheuttamia vaurioita ja kuivuutta, ei tämä tuote minusta todellakaan ole kovin erinomainen valinta kenellekään – varsinkaan, jos hoitoaineelta toivoo hiuksia tehokkaasti silottavaa ja pehmentävää vaikutusta sekä oikeaa hoitotehoa.

Olin varautunut marssimaan hiustenleikkuuseen heti lomani jälkeen, mutta saatuani jälleen kotona käyttööni kunnolliset hiustenhoitotuotteet ei kampaamoreissulle ollutkaan enää yhtä akuuttia tarvetta ja saatoin jatkaa kutrieni kasvattelua.

Redken Color Extend Magnetics Conditioner

Toimiiko tämä hoitoaine jonkun muun hiuksissa? 

4 kommenttia artikkeliin ”Kaikki pinkki ei ole ihanaa: yksi huonoimmista kokeilemistani hoitoaineista”

 1. Harmillista ettei toiminut sulla 🙁
  Itselläni on käytössä Redkenin all soft conditioner ja Redkenin extreme shampoo. On toimineet hyvin Australiassa asuessani, jossa ilmankosteus oli kanssa todella korkea. Ja tekee hiuksistani ihanan pehmeät myös täällä Suomessa.

 2. Just kehuin kaverille miten ihanalta hiukset tuntuu, kun mulla on ollut käytössä tästä sarjasta shampoo ja hoitoaine! :’D

  ”Veikkaan, että hoitoaine sopii erinomaisesti niille, joilla on värjätyt ja valmiiksi varsin liukkaat hiukset.”

  Ei tarvii veikata enää, vaan todellakin toimii hyvin mulle, kun mulla on värjätyt ja liukkaat/lasimaiset hiukset. Hiukset on muutenkin ollut ihanan ilmavat ja pakko myöntää et vaati multa muutaman käyttökerran, että hiuksista tuli sileät. Mutta tässähän nyt taas vaan todistaa sen, että mikä toimii toiselle voi olla toiselle aivan väärä tuote! 😀

  • No mutta hyvä, että sain veikkaukselleni vahvistuksen ja loistavaa, että toimii hiuksissasi. Niinhän se tosiaan on, että ei ole olemassa huonoja tuotteita vaan on vain erilaisia tarpeita. 🙂

 3. Minulla on lyhyet , värjätyt ja ryhdittömät hiukset ja voin sanoa että Kerastaselta olen löytänyt moniin hiuspulmiini ratkaisun. Aiemmin yritin Redgenin jos jonkilaista yhdistelmää: tätäkin hoitoainetta ja saman sarjan shampoota. Hiuksista tuli katastrofi……aina! Tulin siihen tulokseen ettei Redgen merkki sovi minulle , ei sitten väkiselläkään.Mikä toimii yhdelle, ei toimi aina toiselle.

Kommentointi on suljettu.