Bangkokin luonnonkosmetiikan keidas: Ecotopia

Kuten kaikki epäilemättä tietävät, rakastan kierrellä kosmetiikkaosastoja ja kosmetiikkamyymälöitä fiilistellen niiden tuotteita ja tunnelmaa. Eniten minut saavat innostumaan kosmetiikkaosastot ja kosmetiikkamyymälät, jotka on toteutettu jotenkin massasta poikkeavalla tavalla kuten esimerkiksi tämä aiemmin esittelemäni Etelä-Korean Soulissa oleva CREE’MARE-kosmetiikkamyymälä.

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Täältä Bangkokistakin on löytynyt muutama erityinen kosmetiikkaosasto, joista yksi on keskittynyt pelkkään luonnonkosmetiikkaan. Bangkokin shoppailukeskittymän Siamin alueella olevan Siam Discovery -ostoskeskuksen ylimmässä kerroksessa aukeaa nimittäin erityinen ekologinen utopia, joka kulkee nimellä Ecotopia.

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Ecotopiasta löytyy eettisesti valmistettuja vaatteita, asusteita, elintarvikkeita, kodin ja erityisesti keittiön käyttöesineitä sekä erilaisia sisustustavaroita.

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Aivan erityistä Ecotopiassa on minusta kuitenkin tietysti sen kosmetiikkaosasto. Ecotopian kosmetiikkaosasto on nimittäin täynnä mielenkiintoisia luonnonkosmetiikan tuotemerkkejä, joista osa on tuttuja, mutta suurin osa kuitenkin minulle täysin uusia tuttavuuksia.

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Osastolla voikin viettää vaikka kuinka pitkään hypistellen, tutkien, testaillen ja nuuskien, sillä  siellä on mukavan rauhallinen tunnelma ja toisin kuin esimerkiksi Sephorassa, ei siellä todellakaan ole koskaan ihmisiä ruuhkaksi asti. Tämä on toisaalta kuitenkin ehkä jopa hieman harmi, sillä olisi tietysti mahtavaa, että useampi ihminen löytäisi Ecotopian ja sen tuotteet.

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Minä rakastan paitsi kiinnostavien tuotemerkkien tutkimista, mutta aivan erityisesti tykkään ihastella kosmetiikkaosastojen erityisiä yksityiskohtia, jotka tuovat liikkeeseen ja tuotemerkkiin massasta poikkeavaa omaleimaisuutta. Ecotopian kosmetiikkaosastolla vilkkuukin tuotteiden lisäksi niiden raaka-aineita ja ja muita luonnon yksityiskohtia kauniina somisteina.

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

On esimerkiksi ihanaa, ettei jokaista tuotetta ole laitettu esiin samanlaiselle hyllylle. Osaston keskellä on erilaisia kalusteita kuten yllä olevan kuvan kaltaisia avoimia kaappeja, joissa on esillä tuotteita varsin kutsuvalla tavalla.

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Osastolta löytyy myös runsaasti muita erilaisia esillepanoratkaisuja kuten erilaisia hyllyjä, kärryjä ja muita telineitä, jotka ovat toisaalta yhdessä melkoinen sekasotku minimalismia ja selkeyttä rakastaville silmilleni, mutta silti tässä yhteydessä ne muodostavat jotenkin vain niin ihanan kokonaisuuden.

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Myymälässä on paljon minulle täysin vieraita tuotemerkkejä, mutta moni niistä on esillä niin kauniisti, että ne saavat minut heti uteliaaksi.

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Vaikka näihin kuviin muuten näyttääkin päätyneen etupäässä vain ihonhoitotuotteita, löytyi Ecotopiasta myös meikkejä.

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Ecotopian valikoimaan kuuluu tietysti myös runsaasti paikallisia tuotemerkkejä, joista monet vaikuttavat hyvinkin kiinnostavilta. Harmi vaan, ettei niitä kaikkia saa kovin helposti Suomesta käsiinsä, joten niiden ostaminen ja kokeileminen on näin kosmetiikkabloggaajan roolissa siksi hieman turhaa.

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Osastolla on myös paljon sellaisia tuotemerkkejä, jotka ovat minulle nimenä tuttuja, mutta joiden tuotteisiin en ole koskaan erityisemmin tutustunut. Yksi tällainen tuotemerkki on Mad Hippie, jonka tuotteet ovat viimeaikoina nousseet sosiaalisessa mediassa silmiini todella usein ja herättäneet mielenkiintoni. Jos jollakin on Mad Hippie -tuotteista kokemuksia, niin kuulisin niitä mielelläni!

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Huomioni kiinnittävät tietysti myös aina kaikki palkitut kosmetiikkatuotteet, joita olen erityisen utelias kokeilemaan. Katsokaa muuten, kuinka ihana yksityiskohta tässäkin esillepanossa on tuo puun rungosta tehty koroke!

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Myös tämä pieni kolmipyöräistä jäljittelevä teline on jotenkin aivan älyttömän hurmaava tapa tuoda tuotteet esiin!

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Juuri tällaisilla yksityiskohtien täyttämillä ja uniikeilla kosmetiikkaosastoilla voisin viettää aikaa tunteja ja niin olen kyllä täällä tehnytkin. Tila on niin ihastuttavan täynnä mielenkiintoisia sekä suorastaan nerokkaita esillepanoja ja sinne on pyritty teeman mukaisesti tuomaan luontoa mukaan mahdollisimman paljon, mikä lisää tietysti paikan tunnelmaa.

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Itseasiassa osaston yhteydessä on myös kukkaosasto, joka lisää luonnonläheistä tunnelmaa entisestään. Ecotopia on todellakin kuin pieni vehreä keidas keskellä Bangkokin hälinää ja Siamin alueen ostoskeskuksia.

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Ainoa hieman jopa hämmentävä asia Ecotopiassa on muuten niin harmonisen kosmetiikkaosaston seinälle kiinnitetty lause ”It’s healthy and it’s Sexy”, joka on tässä yhteydessä jotenkin vain niin hämmentävä. Tämä kaunis osasto on nimittäin vain niin viehättävä ja luonnollisen herkkä, ettei seksikkyys millään ole niitä sanoja, jotka tulevat minulle siellä mieleen. Ehkä seinälle kiinnitetty lause häiritsee kuitenkin aivan erityisesti siksi, että suoraan sexyn alla on valikoima lapsille tarkoitettuja luonnonkosmetiikan tuotteita ”kids”-kirjainpalikoiden kera…

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Muuten Ecotopia on minusta ihana paikka pyöriä, tutkia ja fiilistellä luonnonkosmetiikkaa. Koen itse luonnonkosmetiikan tuotemerkit usein jopa hieman tylsiksi, mutta tässä paikassa ne kliseisesti sanottuna puhkeavat kukkaan ja herättävät siksi kiinnostukseni aivan uudella tavalla.

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Ecotopiassa käynti on minusta ihanaa vastapainoa muille Bangkokin kosmetiikkaosastoille, joten käyn siellä usein hypistelemässä ja tutkimassa tuotteita. Juuri tällainen erityisten yksityiskohtien täyttämä myymälä olisi minustakin mitä ihaninta saada myös Suomeen. Tällaisten pienten kosmetiikkamerkkien kanssa sen toteuttaminen on tosin helpompaa, sillä niiden edustajat ovat huomattavasti sallivampia esillepanojen ja myyntipisteiden suhteen kuin isot brändit, joilla on oma pikkutarkka konseptinsa, joka ei salli kovin vapaamuotoisten esillepanojen luomista.

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Suomen varsin rajallisilla markkinoilla pienten luonnonkosmetiikkamerkkien myyntiin keskittynyt myymälä saisi kuitenkin sijaita melkoisen vilkkaalla paikalla, jotta sen omistaja saisi edes sijoituksensa takaisin, mutta tällaisella vilkkaalla paikalla sijaitseminen olisi puolestaan sitten jo niin kallista, ettei pikkubrändeihin keskittyneellä myymälällä olisi siihen varmastikaan varaa. Mutta aina voi haaveilla!

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Jos joku on kuitenkin menossa Bangkokiin ja miettii, mistä luonnonkosmetiikkaa kannattaisi shoppailla, niin ehdottomasti Ecotopiasta, jossa on kaupungin ylivoimaisesti paras valikoima. Vaikka tavoitteena ei olisikaan edes shoppailla luonnonkosmetiikkaa, on Ecotopia silti mukava paikka käydä lepuuttamassa hermoja Bangkokin sykkeessä koko päivän pyörittyään. Samassa kerroksessa Ecotopian yhteydessä on myös ravintola/kahvila, joihin voi istahtaa hetkeksi hengähtämään.

Bangkok luonnonkosmetiikka Ecotopia

Kuka muu innostuu omaleimaisista kosmetiikkaosastoista?


Lue myös:

Tällainen on Bangkokin kosmetiikkatarjonta

Mitä kosmetiikkaa Thaimaasta voi ostaa?

Bangkokin paras alue shoppailla kosmetiikkaa: Siam

Hauskoja kosmetiikkatuotteita, joita olen Thaimaassa nähnyt

Thaimaan Eveandboy – satojen kosmetiikkamerkkien paratiisi

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

 

 

 

4 kommenttia artikkeliin ”Bangkokin luonnonkosmetiikan keidas: Ecotopia”

  1. Mulla on tuo Mad Hippien C-vitamiiniseerumi ja tykkään. Imeytyy nopeasti. Toisaalta vaikea sanoa tehosta kun olen käyttänyt pitkään C-vitamiinia, muttei ainakaan ole huonontanut pigmenttiläiskien paranemista.

    • Muistelinkin jotenkin etäisesti, että sinulla olisi tästä kokemuksia! 🙂

  2. Voi miten ihana liike ja ihanan näköisiä tuotteita! Voisin kuvitella että tuolla hujahtaisi hyvinkin nopeasti aika 🙂

Kommentointi on suljettu.