Testissä luonnonmukainen A´kin-hoitoaine

Minusta ajatus luonnonkosmetiikan käyttämisestä on mukava. En ole kemikaalikammoinen enkä stressaa käyttämieni tuotteiden sisältämien aineosien mahdollisista paljon pelotelluista pitkäaikaisvaikutuksista, mutta jotenkin silti ajatus simppeleistä ja luonnonmukaisista tuotteista kiehtoo minua jollain tasolla (olenhan itsekin kuitenkin melko yksinkertainen).

Tämän vuoksi olen yrittänyt tehdä joidenkin luonnonkosmetiikkatuotteiden kanssa tuttavuutta, mutta vaikka moniin voi tutustua, ei kaikkien kanssa välttämättä tule ystävystyttyä…

Otin kokeiluuni ikuisuus sitten hankkimani A´kin-merkkisen avokadoa ja kehäkukkaa sisältäneen kuivien ja pitkien hiusten hoitoaineen, jonka INCI-lista oli niin vakuuttava, että olisin melkein voinut kuolla sen vuoksi:

Vesi, kosteuttava aine, sähköisyyttä vähentävä aine, pehmentävä aine, sähköisyyttä vähentävä vehnäproteiini, joka samalla hieman korjaa hiusta, läjä hiuksia pehmentäviä öljyjä… Tämähän on ihan mieletön sisällöltään juurikin kuiville ja vaurioituneille hiuksille!

Sarjan tuotteet eivät sisällä mm. silikoneja, keinotekoisia hajusteita tai -väriaineita, parabeeneja, mineraaliöljyjä ja ovat siis luonnontuotteita, joita ei testata eläimillä. (Käsittääkseni purkeissa saattaa kuitenkin olla joitakin yksittäisiä aineita, jotka eivät ole luonnosta peräisin? Näin ainakin muistelisin josku aikoinaan sarjaan tutustuessani lukeneeni jostain? Joku osaa varmaankin sanoa tästä jotain?)

”A’kin ® is made naturally by The Purist Company Australia. . .the ’world leader’ in Safe, Pure, Natural, Organic hair, body and healthy skin care. A’kin ® products are organic, ingredient rich, vegan, 100& natural botanical aromatherapy, are hypo-allergenic in matching the skins natural pH and are the world’s first sulfate, paraben & ethoxylate FREE products.” (puristusa.com)

Käytin hoitoainetta muutamien minuuttien vaikutusajalla. Suurin yllätys oli se, ettei tukkaan tullut missään vaiheessa hoitoaineen hautomista sellaista välitöntä tehokkaasti siloittavaa ja takkuja avaavaa tunnetta, vaikka tukka muuten pehmenikin. Tämän tunteen kun moni muu silikoniton hoitoaine tekee.

Kuivuttuaan tukka oli kuitenkin todella pehmeän tuntuinen ja jäi ilmavaksi ja terittäin uuheaksi. Ihan supersileää ja kiiltävää pintaa hiuksiin ei jäänyt ja tukka itseasiassa tuntui hieman karheahkolta makuuni.

Olin hoitoaineeseen muuten kyllä melko tyytyväinen kaikella muulla tapaa, mutta yksi pieni ratkaiseva juttu jäi erityisesti kaivelemaan mieltä. Tai tarkemmin sanottuna nenää: tämän yrttimäinen ”tuoksu” nimittäin.

Kuten tiedätte, ovat minulle tuoksut kosmetiikassa todella tärkeitä. Rakastan tuoksuvia vartaloemulsioita ja hihkun innostuksesta pestessäni käsiäni tuoksuvalla saippualla. Minua siis kismittää mitä suurimmin ajatus, ettei tukkani tuoksukkaan keijupölylle ja kukkasille, vaan haisee pesun jälkeen todella hippimäiselle (anteeksi sanavalintani, mutta minusta tämä oli tilanteeseen sopivin ja asiaa parhaiten kuvaavin termi) eikä tuoksu ole peitettävissä jätettävienkään hoitoaineiden ja muotoilutuotteiden alle.

Joka tapauksessa voin suositella hoitoainetta niille, jotka tahtovat luonnonmukaisempaa hoitoa, kosteutusta ja korjausta hiuksilleen eivätkä pelkää yrittisempää tuoksua. Ohuempi tukkaisille kuivahiuksisille tämä on varmasti omiaan, sillä tukka ei tosiaan jää lättänäksi tämän jäljiltä.

Omat A´kin-tuotteeni tilasin aikoinaan Feeluniquesta.

Oletteko te kokeilleet A´kinin tuotteita? Kiinnostaisiko teitä kokeilla? Ja kuinka tärkeä asia tuoksu teille kosmetiikassa on?

6 kommenttia artikkeliin ”Testissä luonnonmukainen A´kin-hoitoaine”

 1. Kyllä minulle tuoksu on tärkeää ja myös tuotteen ulkonäkö. Ei välttämättä aina tuo ulkonäkö vaikuta ostopäätökseeni, mutta viimeksi ostin kaupasta käsisaippuaa mitä ostan aina, koska siinä on täyttöpullo mahdollisuus, mutta sitten näin ihastuttavan pullon ja saippua vaikutti lähes syötävältä joten otin sen kokeiluun 😀
  Tätä käytän yleensä tuoksun takia: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRJWlpITDSURgIixvC8K5Hm6Kyjj5Q9-gJ1LzVtRSNINTAPjUaf

  Ja tämän ostin pullon ja kimaltavien hippusten takia 😉 http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRf_8RTm6ifhVLLUdSmygWt3HCsMkEChdHANxP6xvx0s6F-Ckr0

  Mirka

 2. jos tuoksu ei miellytä, en käytä. 🙂 haluan tuoksua aina raikkaalta ja freesiltä, enkä siksi tykkää kosmetiikassa "tunkkaisista" tuoksuista, kuten vaniljasta. Myös sellainen "apteekin perusrasvan" tuoksu saa ihokarvat pystyyn, on saanut lapsesta asti, eikä siihen tietääkseni liity mitään traumaa, eli en tiedä yhtään mistä se inho on tullut.

  Tuo yrttimäinen hippituoksu kuulostaa juuri sellaiselta, minkä vuoksi voisin tuotteen jättää kaupan hyllylle…

 3. Jee, mielenkiintoiselta tuotteelta vaikuttaa! Olen kiinnostunut mahdollisimman luonnonmukaisesta kauneudenhoidosta, joten tässä voisikin olla hoitoaine mulle (eikä hippimäisyys haittaa :D)! Olisi kiva kuulla mielipiteitäsi sellaisista organic-tuotteista, joista olet kovasti tykännyt – siis jos niitä on!

 4. Itse olen aivan mielettömän rakastunut Kevin Murphyn Angel Rinseen <3 Se tuoksuu keijupölylle ja kukkasille ja hoitoteho on huippu. Sekään ei kuitenkaan sisällä silikoneja mineraaliöljyjä jne, vaikkei sertifioitua luonnonkosmetiikkaa olekaan. Incin alkupäästä löytyy mm. aloe veraa sekä kaakao- ja mangovoita.

 5. Kiva, että arvioit luonnonkosmetiikkaakin! =)

  Itse omistan A'kinilta paljonkin kosmetiikkaa: kasvonaamioita, kuorintoja, käsirasvoja, nestesaippuaa (en ole vielä korkannut tätä), vartalovoiteen, suihkugeelejä (ihanat tuoksut!) ja hiusnaamion. Eli kyllä tykkään! =)

  Tuoksu on minulle aika tärkeä asia kosmetiikassa, mutta tuoksumakuni on laaja. Ainoastaan minttuiset ja perinteiset miesten tuoksut ja myös ehkä patchuli (vaikka "hippi" olenkin…) ovat sellaisia, että jäävät hyllyyn. Myös tuoksuttomat tuotteet käyvät, sillä sitten ei ainakaan tule tuoksujen kakofoniaa suihkussa, jos ihan kaikki tuotteet eivät taistele nuuhkittavasta ilmatilasta.

  Tuli mieleen, että yksi luonnonkosmetiikan hoitoaine, josta voisit pitää on Santen Brilliant Care. Sillä ei ole tosin sertifikaattia (kuten monilla eri luonnonkosmetiikkasarjojen hiustuotteilla ei ole), sillä se sisältää stearamidopropyl dimethylaminea, joka ei ole sertifikaattien puitteissa sallittu ainesosa (ainakin ymmärtääkseni tämä on se ainesosa, joka estää kys. tuotteen sertifikaatin). Hoitsikan INCI on simppeli ja lyhyt, se siloittaa hiukset erinomaisesti ja ei tuoksu yrttiseltä. Tuoksu on suht mieto, raikas, mutta en osaa tarkemmin keksiä kuvausta. 200 ml:n puteli maksaa ostopaikasta riippuen 11-14e. Santen hiustuotteita löytyy aika kivasti mm. Stockalta, Sokokselta, Ruohonjuuresta, Ekolosta ja netissä Biodellystä ja Hyvinvoinnin tavaratalosta.

 6. Tämä tuote kuullostaa kyllä todella lupaavalle. Itse omaan hyvinkin ohuet sekä hauraat hiukset. Lisäksi luonnonkiharalle kuontalolle kun on ominaista kuivuus niin ehdottomasti täytyy testata tämä tuote. 🙂 Näistä sun kokemuspostauksista on aina niin kiva sekä helppo valkkailla itselle kokeiluun uusia tuotteita. 🙂 Kiitos siitä.

  En tiiä johtuko väsymyksestä vai mistä, mutta pisti naurattamaan pikkuinen kirjotusvirhe "terittäin uuheaksi". 🙂 Nauroin varmaan vartin putkeen, vaikka asia on ihan mitätön. Sattuuhan näitä kaikille. 🙂

  *Micu*

Kommentointi on suljettu.