Maailman suosituin korealainen puhdistusgeeli: COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser

*Sis. mainoslinkin

Tiedän, että olen fiilistellyt blogissani viimeisen kuukauden aikana jo varsin useaan otteeseen korealaista COSRX-ihonhoitomerkkiä, mutta en silti voinut olla julkaisematta vielä tätä postausta. Uskon nimittäin, että tässä postauksessa esittelemäni tuote voi sopia lähes jokaiselle ja moni on taatusti kaivannut tätä jopa tietämättään!

(Postaukseni merkin supersuositusta, mustapäitä ehkäisevästä BHA Blackhead Power Liquid -hoitonesteestä voi lukea täältä ja ihoa tehokkaasti kosteuttavasta ja uudistavasta Advanced Snail 96 Mucin Power Essence -hoitonesteestä löytyy puolestaan täältä.)

 COSRX Low pH Good Morning Cleanser

Tuote on COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser, joka sopii nimestään huolimatta käytettäväksi ihon puhdistuksessa aamuin illoin. Tämä puhdistusgeeli on yksi tuotemerkin myydyimpiä tuotteita ja varmasti suurin osa korealaisesta ihonhoidosta kiinnostuneista on kokeillut sitä, sillä tuotteesta on tullut lyhyessä ajassa jo suoranainen klassikko, joka keikkuu lähes jokaisella korealaisen ihonhoidon must have -tuotteitta kokoavalla listauksella.

Puhdistusgeelin suosion takana on niinkin yksinkertainen asia kuin optimaalisesti tasapainoitettu pH-arvo. Postailin blogissani vähän aikaa sitten pH-arvon tärkeydestä kasvovesien yhteydessä (postauksen voi lukea täältä) ja nostin silloin esiin, kuinka tärkeää ihon pH on tasapainottaa kasvojenpesun jälkeen, jottei ihoa kiristele ja jotta sille levitettävät hoitotuotteet saavat optimaalisen toimintaympäristön eivätkä esimerkiksi AHA- ja BHA-hapot neutralisoidu liian nopeasti. (AHA- ja BHA-happoja käsittelevän postaukseni voi lukea täältä.) Monissa puhdistusgeeleissä ja -voiteissa voi nimittäin olla hyvinkin emäksinen pH-arvo, minkä seurauksena iho jopa kuivuu ja sitä kiristelee ellei tilannetta balansoi ihoneutraalilla kasvovedellä nopeasti.

 COSRX Low pH Good Morning Cleanser

Koska COSRX hyödyntää useissa tuotteissaan AHA- ja BHA-happoja, joiden kohdalla ihon pH-arvon palauttaminen iholle luonnolliseen, lievästi happaman tilaan (pH n. 5.5) on erityisen tärkeää tuotteen aktiiviaineiden tehon säilyvyyden vuoksi, on merkki lanseerannut erityisen puhdistustuotteen, joka auttaa pitämään ihon pH:n tasapainossa jo ihonpuhdistuksen aikana. Jo pelkkä pH-neutraali vesijohto vesi voi nimittäin vaikuttaa ihon pH-arvoon tehden siitä emäksisemmän kuin sen kuuluisi olla!

Hellävarainen puhdistusgeeli on kehitetty erityisesti puhdistamaan iho aamuisin, mutta moni käyttää sitä myös iltaisin kaksoispuhdistuksen jälkimmäisessä vaiheessa. Puhdistusgeelin alhaisen, ihoneutraalin pH-arvon (n. 5.5) ansiosta se ei pese ihoa liikaa tai horjuta sen pinnalla olevan happovaipan tilaa, jolloin ihoa ei myöskään ala pesun jälkeen kiristellä. Kerrankin puhdistusgeeli, joka sopii myös kuivalle iholle!

 COSRX Low pH Good Morning Cleanser

Moni kokee erilaiset puhdistusgeelit ja vaahtoavat puhdistusvoiteet omalle iholleen liian voimakkaina ja tämä johtuu nimenomaan siitä, että niissä on usein hyvin emäksinen pH-arvo. Tässäpä olisi siis nyt puhdistusgeeli, joka poistaa iholta vesiliukoiset epäpuhtaudet tehokkaasti ilman, että iholle jää kiristelevän kuivaa tunnetta.

Tämä ei tietenkään ole maailman ainoa puhdistusgeeli, jossa on ihoneutraali pH-arvo. Vastaavia löytyy paljon ihan länsimaalaisiltakin kosmetiikkamerkeiltä, mutta tämä on ylivoimaisesti maailman parhaiten brändätty puhdistusgeeli, joka ratsastaa lievästi happaman pH:n maineellaan.

 COSRX Low pH Good Morning Cleanser

Ostin tämän hellävaraisen puhdistusgeelin jo alkuvuodesta, joten se on ollut minulla vaihtelevassa käytössä jo kuukausia ja pidän siitä todella paljon. Tuotteeseen ei ole lisätty hajusteita, mutta sen tuoksussa on silti selvästi haistettavissa tuotteen sisältämä ihoa puhdistava teepuuöljy. Puhdistusgeelin sisällysluettelosta voi bongata myös muita luonnonmukaisia uutteita.

Puhdistusgeeli vaahtoaa veden kanssa kevyesti, mutta ei muodosta valtavia vaahtokinoksia. Se pesee iholta hellästi pois lian, mutta meikinpuhdistukseen sitä ei kuitenkaan ole varsinaisesti tarkoitettu. Itse tykkäännyt käyttää tätä joko ihan yksinään aamulla tai sitten kaksoispuhdistuksen jälkimmäisessä vaiheessa.

 COSRX Low pH Good Morning Cleanser

Tämä puhdistusgeeli on myös omalla korealaisen ihonhoidon must have -listallani ja suosittelen tätä oikeastaan kaikille, sillä se sopii useimpien iholle ihoneutraalin pH-arvonsa ansiosta.

COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser löytyy myynnistä eBaysta täältä.*

 COSRX Low pH Good Morning Cleanser

Kuka muu on ihastunut COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser -puhdistusgeeliin?

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

19 kommenttia artikkeliin ”Maailman suosituin korealainen puhdistusgeeli: COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser”

 1. Ihan pienenä kuriositeettina ihon luontainen pH (5,5) on hieman hapan ei emäksinen, kuten kirjoitat.

  Vastaa
 2. Hei,

  Olen lukenut blogiasi vuosikaudet. Aloin seuraamaan tätä googletettuani jotakin tuotetta, josta kaipasin arvioita, ja jäin vakkarilukijaksi heti. Olen löytänyt blogisi kautta paljon hyviä tuotteita ja saanut vinkkejä ihonhoitoon.

  En ole kommentoinut vuosien aikana kuin ihan muutaman kerran. Olen silti lukenut kaikki postaukset ja aiemmin odotin aina innolla uutta postausta. Nykyisin lähinnä petyn, kun jo otsikosta huomaan ”taas aasialaista kosmetiikkaa”. Blogisi painottuu nykyisin niin paljon siihen, josta taas minä en ole juurikaan kiinnostunut. Ymmärrän, että blogi luonnollisesti muuttuu kirjoittajansa mukana, mutta silloin ehkä muuttuu myös lukijakunta. On varmasti on monia, jotka ovat kauttasi ihastuneet aasialaiseen kosmetiikkaan ja siitä pisteet sinulle. Mutta miksi vanhat aiheet on melkeinpä hylätty kokonaan?

  En tiedä, osasinko esittää kommenttini oikein, mutta en todellakaan tarkoita mitään pahaa tällä.

  Vastaa
  • Mukavaa, että mainitsit asiasta! Otan aina mielelläni kaiken palautteen vastaan ja kehitän blogia mielelläni lukijoitani paremmin palvelemaan suuntaan. Teille minä tätä kuitenkin kirjoitan, joten teiltä sitä palautetta on myös hyvä saada. 🙂

   Koen tuottavani parasta tekstiä, kun kirjoitan tuotteista, joista olen aivan aidosti innoissani. Aasialainen kosmetiikka on valloittanut sydämeni, sillä sieltä löytyy paljon innovatiivisia ja laadukkaita tuotteita, jotka ovat usein vieläpä edullisia. En varsinaisesti mieti, onko tuote aasialaista kosmetiikkaa vai länsimaalaista, sillä minulle ratkaisee eniten sen laatu. Haluan hoitaa ihoani laadukkailla ihonhoitotuotteilla ja aasialaiset tuotteet ovat minusta laadukkaampia. Tykkään tuotteista, joissa on joku erityinen juju ja länsimaalaiset kosmetiikkamerkit ovat viimeaikoina tarjonneet sellaisia minusta yhä vähemmän. Tuntuu, että jokaiselta merkiltä tulee vain uusia toistensa kaltaisia tuotteita, joissa ei oikeasti ole mitään erityisen jännää. Yritän pitää silmäni jatkuvasti auki innovaatioiden suhteen, mutta jotenkin niitä on tuntunut olevan viimeaikoina suorastaan tylsistyttävän vähän. Itseasiassa vuosi sitten mietin blogii lopettamista, sillä länsimaalaiset kosmetiikkamerkit tuntuivat minusta niin tylsiltä ja itseään toistavilta, etten enää innostunut kosmetiikasta. Kun sitten Japanin reissun myötä tutustuin aasialaiseen kosmetiikkaan tuntui, että minulle aukesi täysin uusi maailma ja nykyään olen kiinnostuneempi ja ennen kaikkea innostuneempi kosmetiikasta kuin koskaan. Oma tavoitteeni on myös, etteivät ihmiset ajattelisi erikseen ”aasialaista kosmetiikkaa” ja ”länsimaalaista kosmetiikkaa” vaan innostuisivat nimenomaan kuulemaan tuotteista, joissa itsessään on jotain erityistä riippumatta siitä, että mistä ne tulevat. 🙂

   Lupaan kuitenkin ehdottomasti yrittää pitää paremmin balanssia aasialaisen ja länsimaalaisen kosmetiikan suhteen tulevaisuudessa. Yksi syy siihen, miksi myös kirjoitan aasialaisesta kosmetiikasta paljon on, että siihen liittyviä postauksia luetaan todella paljon ja ne ovat hyvin suosittuja arvatenkin myös siksi, ettei niistä kirjoiteta samalla tavalla muissa suomalaisissa blogeissa kun taas muista ”tavallisista” tuotteista voi lukea monesta muustakin blogista. Sisällytettyäni aasialaista kosmetiikkaa blogiini enemmän, ovat myös blogin kävijämäärät kasvaneet tänä vuonna 50% viime vuoteen verrattuna, mikä on huikea nousu. Aasialainen kosmetiikka ei tietenkään ole varmasti ainoa syy lukijamäärien nousuun, mutta hyvin huomattava juttu silti. Saan siis samaan aikaan sekä positiivista että negatiivista palautetta aasialaisen kosmetiikan lisäämisestä blogissani, joten tehtäväkseni jää vain pallotella siinä välillä ja keskittyä kirjoittamaan jutuista, joista itse aidosti innostun yrittäen kuitenkin sisällyttää blogiini jotain hieman jokaiselle. Toivottavasti onnistun jatkossa saamaan paremman balanssin! 🙂

   Vastaa
   • Päädyin spontaanisti tekemään tämän kommentin innostamana uuden postauksen ja linkitin siihen kyselyn, jossa lukijat voivat kertoa, mistä aiheista toivovat blogiin kirjoitettavan. Toivottavasti siitä on apua minulle tulevaisuudessa sisällön luomisessa. Kiitos siis inspiraatiosta, joka tuli kommentistasi! <3 🙂

    Vastaa
    • Ihanaa, että suhtaudut asiaan noin positiivisesti ja oikeasti mietit blogia noin monelta kantilta. Itsestäni tuntui kurjalta kirjoittaa negatiivista palautetta ja valittaa ettei sisältö ole niin mieluista. Mietin, että ainahan voin jättää lukematta ja etsiä jonkun toisen blogin. Mutta kun en millään haluaisi etsiä toista blogia! Ja se kommentissani oli se pääpointtikin tai sitä ainakin yritin muotoilla.

     On totta, että on turha erotella aasialaista ja länsimaalaista kosmetiikkaa, mutta minulla ne eroavat oikeastaan ostotavan mukaan: en haluaisi tilata yksittäispakattua tuotetta toiselta puolelta maapalloa.

     Vastaa
     • Minusta on hyvä saada sitä ”negatiivistakin” palautetta aina silloin, kun saan sen myötä myös ideoita ja vinkkejä, että mitä kannattaisi tehdä toisin. Tästä palautteesta oli todella paljon hyötyä tosiaan, sillä sen innoittamana syntyneestä kyselystäkin on jo saanut paljon ideoita ja lisävinkkejä blogiin irti! 🙂 Nyt kun olen kirjoittanut blogia töiden ohessa olen helposti tarttunut vain itselleni ilmiselviin postausideoihin, mutta kun on aikaa syventyä blogiin enemmän niin lupaan varmistaa, että löydän blogiin myös lisää sellaisia kivoja juttuja, joita saa suomalaisista kivijalkakaupoista – tuo mainitsemasi syy on oikein ymmärrettävä jättää tilaamatta kosmetiikkaa Aasiasta asti. 🙂

 3. Olen miettinyt tämän ostoa, mutta tea tree -öljy on mietityttänyt. Jostain Body Shopin tea tree putsarista on jäänyt niin huonot muistot. Se ei siis ole hirveän vahvaa kuitenkaan?

  Vastaa
  • Joo, The Body Shopin Tea Tree -tuotteet ovat nimenomaan epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle formuloituja tuotteita kun taas tämä on tehty hellävaraiseksi, kaikille ihotyypeille sopivaksi tuotteeksi. Itse tuote ei siis ole vahvasti pesevä, mutta tuotteessa on jonkun verran teepuuöljyn tuoksua. 🙂

   Vastaa
 4. Voi kiitos tästä postauksesta ja kiitos koko ihanasta blogista!
  Oon miettinyt tän putsarin ostoa jo KAUAN. Ehkä nyt vihdoin sitten tilaan sen!
  Olisko sulla suositella tohon kylkeen vielä kaksoispuhdistuksen ekaan vaiheeseen jotain sopivaa öljyputsaria? Mun iho on pintakuiva sekaiho, acne-prone.
  Kivaa viikkoa sinulle!

  Vastaa
  • Mieleen ei tule mitään ihan erityistä tuotetta nimenomaan sekaiholle, mutta Kicksin puhdistusöljy on minusta loistava kaikille ihotyypeille, sillä se puhdistaa hyvin ja huuhtoutuu iholta vaivatta. 🙂

   Ihanaa viikkoa myös sinulle! 🙂

   Vastaa
 5. Mä olen aivan hurahtanut ja sukeltanut varpaita myöten aasialaiseen kosmetiikkaan! Kipinän sain sinulta, mutta ymmärrän myös lukijoita, joita ei kiinnosta samalla tavalla lukea ja paneutua aiheeseen. Kun itselläni oli vain se perustieto ihonhoidosta, joka pohjautuu suomalaiseen rutiiniin ja ajatusmaailmaan oli korealainen rutiini melko hurja.

  Kuvittelin tietäväni ihonhoidosta jonkun verran ja voi sanoa että se on yksi harrastuksistani 😀 silti tähän maailmaan heittäytyessäni jäin tietojeni kanssa kuvainnollisesti kuin junan alle. Sen korealaisen.

  Suomalainen laittaa nivean sinisestä purkista hiukan voidetta saunan jälkeen, kun taas korealainen rouva luultavasti kauhistuisi ja rientäisi apuun laukullisen kanssa tuotteita, korjaamaan mitä pelastettavissa on. Tarkoituksena ei ole vähätellä, minusta on hauska vertailla asioita näin ja jokainen hoitaa ihoaan omalla tavallaan 🙂

  Viime talvena atooppinen ihoni oli hirvittävässä kunnossa ja tuntui, ettei mistään ollut selvästi apua. Kahlasin keskustelupalstat läpi etsien juuri sitä tuotetta joka saisi aikaan edes siedettävän lopputuloksen. En suostu käyttämään kortisonia tai muita lääkevoiteita kuin pakon edessä ja olin aivan neuvoton. Nyt olen varovaisen luottavainen, sillä ihoni on paremmassa kunnossa pitkästä aikaa! 🙂 vielä ei olla lähelläkään hyvää, mutta näen pieniä muutoksia ja olen ikionnellinen siitä.

  Kirjoittaisin varmasti loputtomiin tästä aiheesta, niin mielenkiintoinen se on. Parempi silti lopettaa ajoissa ja kiittää inspiroivasta blogista <3

  Vastaa
  • Ihanaa kuulla, että joku muukin on näin innostunut siitä. Jes! 🙂

   Toivottavasti löydät ihollesi sopivat tuotteet, jotta selviät varsinkin talvesta. Atooppinen iho on kyllä silloin helposti todella kovalla koetuksella. Yritän koota jossakin vaiheessa omia tuotevinkkejä atooppiselle iholle, vaikka taitaa olla ennemminkin niin päin, että atoopikot tietävät asiasta omien kokemuksiensa ansiosta niin paljon enemmän, että voisivat jakaa niitä minulle! 🙂

   Kiitos ihanasta kommentista. <3

   Vastaa
 6. Tosin kuin ylempi kommentoija, mä itse inhoan tämän tuoksua! On tosi vahva ja noh, lääkemäisen pistävä. En ois tota teepuuöljyä tajunnut kyllä ite tunnistaa. On kyllä muuten hinta-laatu-suhteeltaan niin hyvä tuote, että kestän hajuhaitan, kun ei se iholle onneks jää.

  Vastaa
  • Minäkin mietin pitkään, että mistä tuoksu on niin tuttu enkä keksinyt millään ennen kuin tavasin teepuuöljyn INCI-listasta. 🙂

   Vastaa

Jätä kommentti