Kaikki 56 meikkituotettani

Näytin täällä blogissa pari päivää sitten, millä meikkituotteilla meikkaan itseäni tällä hetkellä. Kuten moni varmasti tietää, on historiassani melkoista meikkien hamstrausta ja kotoani on niin kauan kuin muistan löytynyt paljon enemmän meikkejä, kuin mitä yksi ihminen ikinä voi ehtiä käyttää.

Olen vähentänyt meikkivarastojani jatkuvasti ja viimeksi puoli vuotta sitten esitellyt projektin etenemistä täällä blogissakin. Homma on edennyt kahdella tavalla: olen paitsi antanut pois ylimääräisiä tuotteita, mutta myös ollut ostamatta ja lähes täysin myös blogin kautta vastaanottamatta uusia meikkejä.

Annoin syksyllä juuri ennen töiden loppumista pois valtavasti sellaista kosmetiikkaa, mitä en kokenut itse tarvitsevani. Se vähensi jemmojani, mutta minulle jäi silti paljon sellaisia tuotteita, joita pidin hyvinä ja jotka voisin kyllä sitten joskus käyttää ja joita en halunnut vain huvikseni antaa pois, mutta joita en ihan oikeasti ehkä edes ehtisi käyttää.

Sain meikkivarastojeni kutistamiseen pienen helpotuksen, kun hyvällä ystävälläni oli sopivasti tarvetta tuotteille, jotka olivat minusta hyviä, mutta joita en ollut itse ehtinyt käyttää. Annoin nuo meikit niin paljon mielummin hänelle kuin vain pidin niitä jemmoissani pyörimässä ja vanhenemassa.

Tuon jälkeen minulle jäi kuitenkin vielä hyvänä pitämääni kosmetiikkaa, jota en ehtisi käyttää ennen kuin lähtisimme mieheni kanssa maailmalle. En oikein tiennyt, mitä noilla jäljellä olevilla tuotteilla tekisin, sillä ne olivat hyviä, joten en halunnut ihan huvikseni vain antaa niitä pois.

Näitä meikkejä käytän nyt Virve Fredman Ostolakossa

Viime viikolla ”ongelmaani” tuli kuitenkin kuin taikaiskusta ratkaisu, kun mieheni puhelimeen kilahti viesti. Hänen tuttunsa, joka opetti maahanmuuttajanaisille ruotsia tiedusteli, sattuisiko minulla olemaan vielä ylimääräisiä meikkejä, joista haluaisin eroon. Olin antanut ennenkin kosmetiikkaa hänen oppilailleen jaettavaksi ja hän oli itsekin saanut sitä, joten hän tiesi, että minulta kannattaisi aina kysellä.

Tällä kertaa hän kertoi, että hänellä oli oppilaana maahanmuuttajanainen, joka oli kotimaassaan ollut meikkitaiteilija ja haluaisi voida jatkaa työtään Ruotsissa, joten hän ottaisi mielellään vastaan, jos minulla olisi jotain ylimääräistä.

Voitte vain arvata, että tällaiseen pyyntöön minulla todellakin oli ylimääräistä. Jos minun oli valittava, seisottaisinko ikuisuuksia jemmoissani hyvinä pitämiäni kosmetiikkatuotteita, jotka voisin teoriassa itse sitten joskus käytää, vai antaisinko ne jollekin, jolle niistä on oikeasti heti hyötyä, en todellakaan miettinyt valintaani hetkeäkään.

Kasasin hetkessä pari pussillista kosmetiikkaa ja jakoon lähti meikkien lisäksi myös ihonhoitotuotteita. Jos tämä nainen ei niitä kaikkia itse tarvitsisi, niin varmasti hänellä olisi lähellään ihmisiä, jotka iloitsisivat niistä oikeasti.

Olen antanut pois paljon kosmetiikkaa, mutta tällä kertaa se tuntui erityisen hyvältä. Oli tietysti ihanaa päästä jälleen askeleen verran lähemmäs omien kosmetiikkajemmojen pienentymistä, mutta sitäkin enemmän iloa toi tietysti se, että tuotteet menivät noin hyvään käyttöön.

Ihan erityisesti kutstumista koki meikkikokoelmani, joka alkaa nyt olla minun mittakaavassani jo varsin kompakti. Haaveilen edelleen siitä, että kaikki meikkini mahtuisivat yhteen meikkipussiin, mutta ihan siinä vaiheessa en sentään vielä ole. Jäjelle jäi vielä paljon puoliksi käytettyjä tuotteita, joita ei olisi enää kehdannut antaa kenellekään sekä muutamia avaamattomia tuotteita, jotka haluan itse kokeilla.

Tällainen koko meikkivarastoni nykyään on:

Kaikki meikkini Virve Fredman Ostolakossa

Luomivärini ovat näissä kolmessa paletissa. Olen koonnut keväällä Soulista ostamaani magneettipalettiin suosikkisävyjä eri luomiväripaleteista ja se sisältää sävyjä Tartelta, Urban Decaylta Too Facedilta, Anastasia Beverly Hillsiltä, Diorilta ja Essenceltä.

Magneettipaletin lisäksi minulla on aktiivikäytössä Rebecca Stellan The Squad -paletti, jonka sävyillä meikkaan myös kulmakarvani ja rajaan silmäni.

Kolmas luomiväripalettini on Tarte Tartelette in Bloom, joka on itseasiassa paras koskaan ostamani luomiväripaletti. Paletista voi lukea hehkutusta tästä aiemmasta postauksestani. Olen hieman himmaillut sen käytön kanssa, sillä magneettipaletissani on useita vanhoja sävyjä, jotka voisi olla järkevää käyttää pois ensin. Tätä kirjoittaessani mietin kuitenkin, miksi ihmeessä en vain käytä palettia enemmän jos kerran nimeän sen suosikikseni!

Kaikki meikkini Virve Fredman Ostolakossa

Minulla on tällä hetkellä kaksi luomivärinpohjustajaa, joista käytössä on viimeisten kuukausien ajan ollut bareMinerals Gen Nude -linjan voidemaisen luomivärin ja pohjustajan yhdistävä tuote. Olen pitänyt siitä todella paljonja käyttelen sitä vielä varmasti useamman kuukauden ajan.

Sen jälkeen käyttöön tulee puolestaan maahantuojalta joskus saamani näytekoko loistavasta Babor Lip & Eye Primer -pohjustajasta, jota olen kehunut aiemmin täällä. Olen käyttänyt tätä jo yhden pienen tuubillisen, joten tiedän tämän loistavaksi ja hyvin riittoisaksi.

Kaikki meikkini Virve Fredman Ostolakossa

Ripsivärejä minulla on ensimmäistä kertaa aikoihin vain yksi ja se tuntuu ihanalta – jostain kumman syystä niitä on nimittäin aina ilmestynyt töiden ja blogin kautta sekä välillä omien ostohimojenkin vuoksi. Tämä maahantuojalta saamani, ripsiä kevyesti pidentävä TONYMOLY Panda’s Dream -ripsiväri on ollut hyvä, mutta seuraavaksi haluan jotain tuuheuttavampaa. Ripsiväri on ollut minulla käytössä nyt kaksi kuukautta, joten vaihto uuteen tulee ajankohtaiseksi joskus tammikuun lopulla.

Minulla ei ole tällä hetkellä yhtäkään rajauskynää tai muuta varsinaista rajaustuotetta silmilleni, sillä käytän rajaukseen luomiväriä.

Kaikki meikkini Virve Fredman Ostolakossa

Käytän nykyään loppujen lopuksi melko vähän huulipunia, sillä kotona ollessa niitä ei tule lisänneeksi kuten ennen toimistolla tein. Olen varmasti jo kymmenen vuotta ainakin syvällä mielessäni haaveillut siitä, että minulla olisi vain korkeintaan kaksi erilaista huulipunaa, joita käyttäisin. Jostain syystä huulipuniakin on kuitenkin hyppinyt jemmoihini sieltä täältä, minkä lisäksi olen ollut todella heikko vastustamaan niiden ostamista. Nyt en ole tehnyt sitä aikoihin, mutta minulla on vielä kotona nämä huulipunat, jotka ovat tosin kaikki olleet kovassa käytössä.

Minulla on enää yksi huultenrajauskynä eli Linda Hallbergin Anger Mood, jota olen kehunut aiemmin täällä. Kuvan toinen kynämäinen tuote on itseasiassa Soulista joskus ostettu kapea huulipuna, jota voi tosin myös käyttää huulten rajaukseen.

Kaikki meikkini Virve Fredman Ostolakossa

Pidän huulikiilloista, mutta niitäkin riittäisi oikeastaan kaksi, eli yksi vähän persikkaisempi ja yksi roosampi. Nämä kaikki minulle jäljelle jääneet huulikiillot ovat kuitenkin sen verran käytettyjä tai vanhoja, etten enää kehdannut antaa niitä pois. Pidän näistä kaikista kuitenkin, joten käytän näitä mielelläni.

Koska minulla on varsinkin koko aikuisikäni ajan ollut aina niin valtavasti huulimeikkituotteita, olen haaveillut mielessäni siitä, miltä tuntuisi, kun kotona ei olisi läjää odottamassa käyttöä ja voisi vain huolella valita kaupasta sen yhden, sillä hetkellä täydelliseltä tuntuvan sävyn, jota sitten käyttäisi. Jonkun korvaan tämä voi kuulostaa hassulta, mutta minulle tämä on ollut niin kaukana todellisuudesta, että se on tuntunut ihanalta ajatukselta. Ehkä siis vihdoin vuonna 2021 pääsen kokemaan, miltä tuollainen tuntuisi!

Kaikki meikkini Virve Fredman Ostolakossa

Minulla on aivan liian monta ihoa heleyttävää meikinpohjustajaa, mutta en ollut valmis luopumaan näistä viidestä. Tällä hetkellä käyttämässäni BECCA First Light Priming Filter -meikinpohjustajassa on enää alle puolet jäljellä ja By Terry Cellularose Brightening CC Lumi-Serum on aivan liian ihana, jotta raaskisin luopua siitä.

Kolme muuta korealaista meikinpohjustajaa on kaikki ihaniksi todettu ja halusin välttämättä käyttää ne itse, vaikka en olekaan vielä ottanut niitä käyttöön. Voi olla, että joudun myöntämään jossakin vaiheessa, etten ehdi käyttää niitä kaikkia, mutta toistaiseksi en ollut valmis luopumaan niistä.

Kaikki meikkini Virve Fredman Ostolakossa

Meikkivoiteita minulla on tällä hetkellä kolme. By Terry Terrybly Densiliss Foundation on kaikkien muiden By Terry -tuotteiden tapaan aivan ihana, joten käytän sitä mielelläni.

Sain myös vähän aikaa sitten TwistBeltä kokeiluun Korento Berry Vitamin Cream Foundation -meikkipohjan, jota olen ehtinyt viime viikot testailla ja johon olen ollut varsin ihastunut.

Kuvan kolmas tuote on Huxleyn Tone Up Cream, joka ei varsinaisesti ole meikkivoide, vaan ennemminkin ihon sävyä kevyesti tasoittava, kuulas voide, jossa on aurinkosuoja. Ostin tämän reilu vuosi sitten Etelä-Koreasta ja myönnän, etten ole edelleenkään ehtinyt käyttää tätä…

Kaikki meikkini Virve Fredman Ostolakossa

Noiden meikkivoiteiden lisäksi minulta löytyy sitten rehellisesti sanottuna aivan liian monta tyynymeikkivoidetta, jotka olen kaikki ostanut ahneuksissani Etelä-Koreasta. Onneksi olen avannut niistä vain kaksi ja niistä toinen on muutenkin melko ilmatiiviissä rasiassa.

Voisin aivan hyvin elää ilman näitä enkä todellakaan tarvitsisi näin montaa tyynymeikkivoidetta odottamaan käyttövuoroaan, mutta samalla olen silti todella utelias niiden kaikkien suhteen. Onneksi ne on pakattu ilmatiiviisiin pusseihin ja niillä on vielä jopa parisen vuotta käyttöikää, joten taidan tällä hetkellä omistaa myös tulevien vuosien meikkivoiteet.

Kaikki meikkini Virve Fredman Ostolakossa

Näiden lisäksi minulla on vielä yksi meikkipuuteri, jonka ostin syksyllä, kun kaipasin helppoa meikkituotetta. Tämä Lumene Blur Longwear Powder Foundation -meikkipuuteri on ollut minusta perushyvä tuote nopeaan ja helppoon meikkipohjaan ja käytänkin sitä erityisesti silloin, kun haluan pikaisen kaunistuksen.

Kaikki meikkini Virve Fredman Ostolakossa

Minulta löytyy myös kaksi minikokoista irtipuuteria eli Kat Von D Lock-It Setting Powder, joka riittää varmasti vielä ainakin tammikuun loppuun asti. Sen lisäksi minulla on minikokoinen Cover FX Perfect Setting Powder, jonka otan käyttöön seuraavaksi.

Minulta löytyy edelleen myös jämät Thaimaasta ostamastani ja silloin paljon hehkuttamastani Kat Von D Lock-It Brightening Powder -irtopuuterista, joka on tarkoitettu silmänalusille. Pidin tästä todella paljon, sillä se silotti ihoa ja taittoi silmänalusten tummuutta hyvin. Ehkä minun pitää kuitenkin vihdoin raaskia käyttää tämä loppuun.

Kaikki meikkini Virve Fredman Ostolakossa

Peiteaineita minulla on tällä hetkellä kolme, joista käytössä on töistä joskus saamani Wet n Wildin edullinen Photofocus Concealer -peiteaine. Sen lisäksi käyttöä odottaa Huxleyn Koreasta ostettu peiteaine sekä superpeittävä, kaksipäinen It Cosmetics Bye Bye Undereye -peiteaine, joka yhdistää kaksi peiteainetta.

Kaikki meikkini Virve Fredman Ostolakossa

Minulta löytyy yksi puuterimainen korostustuote, joka on aiemmin paljon kehumani Too Faced Love Light Prismatic Highlighter Blinded By The Light -korostuspuuteri. Rakastan sitä ja voisin hyvin pitää sen ainoana korostuspuuterinani nyt kun toinen suosikkini Benefit Dandelion Twinkle -korostuspuuterin minikoko loppui.

Minulta löytyy myös kehuttu Hourglass Ambient Lighting Powder, jonka minikoon ostin Thaimaassa asuessamme. Luulin, että puuteri on korostustuote, mutta itseasiassa se olikin vain ihoa heleyttävä viimeistelypuuteri. Olen käyttänyt tätä nyt lähinnä silmänalusilla peiteaineen kiinnitykseen.

Kaikki meikkini Virve Fredman Ostolakossa

Olen tykännyt tällä hetkellä kuitenkin erityisen paljon voidemaisista korostustuotteista, sillä ne tuovat iholleni mielestäni puuterimaisia tuotteita heleämmältä näyttävän hehkun. Suosikkejani on aiemmin kehumani Linda Hallberg Infinity Glass, korealainen 3CE Stylenanda Back To Baby Glow Beam sekä niin ikään korealainen Chosungah22 24H Raybeam Up Cream -korostusvoide.

Kaikki meikkini Virve Fredman Ostolakossa

Poskipunieni ja aurinkopuuterieni kokoelma näyttää tällä hetkellä tältä – paitsi että päädyin tämän kuvan ottamisen jälkeen antamaan vielä pois kuvassa näkyvät minikokoiset Benefit Dandelion-poskipunan ja Hoola-aurinkopuuterin. Ne ovat molemmat ihania tuotteita, mutta ongelmana on, etten vain millään ehdi käyttää niitä, joten ehkä on parempi, että ne menevät jollekin, joka voi käyttää niitä.

Jäljelle jäi TONYMOLYn voidemainen poskipunaduo, NARSin miniduo, joka sisältää Orgasm-poskipunan ja Laguna-aurinkopuuterin sekä Too Faced Sweet Peach Glow -trion, jossa on korostuspuuteri, poskipuna ja aurinkopuuteri. Nämäkin tuotteet riittävät minulle varmasti vielä useamman vuoden, joten hyvä vain, että annoin Benefitit pois.

Kaikki meikkini Virve Fredman Ostolakossa

Lisäksi minulta löytyy vielä yksi meikkipaletti, joka itsessään ihan oikeasti jo tekisi useimmat muut meikkini ylimääräisiksi. Linda Hallberg Infinity Palette -meikkipaletti on superupea ja monikäyttöinen meikkipaletti, jonka kahdeksan sävyä on älyttömän monipuolisia ja joilla syntyy lähes koko meikki.

Tämä paletti on ollut minulla jo useamman vuoden ja olen ollut sen kanssa hieman ristiriitaisissa tunnelmissa, sillä samaan aikaan tykkään käyttää sitä todella paljon, mutta samalla olen myös ajatellut, että sitä olisi ihanaa säästellä, sillä se on täydellinen paletti reissukaveriksi – paletilla kun syntyy silmämeikki rajauksineen, minkä lisäksi sillä voi myös tehdä kulmat ja siitä löytyy sävyjä myös pokipunaksi. Paletin sävyjä voi käyttää huulirasvan kanssa jopa huulimeikkinä, joten tämä paletti todellakin on mitä monipuolisin meikkituote.

Tämä paletti tiivistääkin mitä täydellisimmin sen, mitä käy, kun ostaa liikaa ihania kosmetiikkatuotteita: niitä ei vain ehdi käyttää ja lopulta huomaa, että käytännössä seisottaa rahojaan tyhjänpanttina vuodesta toiseen laatikoissaan sen sijan, että ostoksistaan voisi nauttia kokoajan.

Nyt kun meikkini vähenevät, tulen tulevaisuudessa tekemään parhaani, jotta en enää koskaan päätyisi uudelleen tällaiseen tilanteeseen, jossa en ehdi käyttää ihania tuotteita, koska käyttössä on muita ihania tuotteita. Haluan, että tulevaisuudessa tulen omistamaan vain ja ainoastaan kosmetiikkatuotteita, joita käytän jatkuvasti ja joista voin nauttia kunnolla miettimättä, että ehdinköhän käyttää sen.

Vaikka meikkejä on siis edelleen vähän liian paljon, tuntuu kuitenkin hyvältä, että olen saanut aiemmin varsin valtavat meikkivarastoni kutistumaan jo sentään tällaiseen tilanteeseen. Tällä hetkellä meikkituotteita on 56 kappaletta ja myönnän, että odotan aika innolla sitä, kun kokoelmani tulevana vuonna tuotteiden käytön myötä kutistuu luonnostaan entisestään.

Meille ei ole mieheni työtilanteen vuoksi  ihan vielä täysin selvää, kuinka monen kuukauden kuluttua pääsemme vihdoin lähtemään maailmalle, joten nähtäväksi jää, minkä verran tuotteita otan reppuuni mukaan, minkä verran tuotteita raaskin antaa pois ja jääkö jotain vasta vuonna 2021 vanhenevaa varastokomeroomme sitten kuitenkin odottamaan paluutamme.

(Toisaalta nyt kun kirjoitin tuon jälkimmäisen ajatuksen tänne ylös, tuntui minusta sen jälkeen välittömästi siltä, etten missään tapauksessa halua laittaa varastokomeroon mitään sellaista, mikä voisi tavallaan ”odotella”, että palaisin maailmalta takaisin Ruotsiin tiettyyn määräaikaan mennessä.)

Kaikki meikkini Virve Fredman Ostolakossa

Onko teillä mielestänne tällä hetkellä sopivan kokoinen meikkikokoelma?

6 kommenttia artikkeliin ”Kaikki 56 meikkituotettani”

 1. Kokoelmani on hyvinkin sopiva. Kulmiin puuterimainen kulmaväri. Kasvoille meikkivaahto. Puuteri. Ripsiväri. Rajauskynä. Pieni highliter paletti, missä on tuote, joka käy poskipunastakin. Highliteria käytän luomivärinäkin. Huulille lisäksi macin huulipuna. Näillä 8 tuotteella teen arki&juhlameikkini.

  Tämän lisäksi käytän tarvittaessa huulirasvaa ja apteekin perusvoidetta kosteutukseen.

 2. ONKO TEILLÄ MIELESTÄNNE TÄLLÄ HETKELLÄ SOPIVAN KOKOINEN MEIKKIKOKOELMA?

  Anteeksi mutta purskahdin nauruun kun ajattelin vastaustani: On, meikkikokoelmani on sopivan kokoinen mutta aina sinne mahtuu lisääkin 😀

  Ostin kesällä Sephorasta tuon Tarten paletin ja voisinkin meikata sillä pitkästä aikaa huomenna. Se oli kyllä tosi hyvä hankinta, monipuolinen ja hyvälaatuinen. Oon varmaan syytänyt tuhansia ja tuhansia euroja kosmetiikkaan, mutta jos ne tuo mulle joka päivä iloa ja päivittäinen meikkaaminen on ihanaa niin sallin tämän synnin itselleni.
  Sulla on ihana ja simppeli kokoelma. Sellainen toimiva ja sinun tyyliisi sopiva 🙂 tavallaan olisi kiva mutta en voisi kuvitella toteuttavani itsellä. Tykkään liikaa maalata naamaani 🙂 jäikö sulle monta ihan punaistaa huulipunaa tai -lakkaa?

  • Minulle on tullut nykyään todella tärkeäksi se, että jokaiselle tuotteelle tulee käyttökertoja sen rahan edestä, mitä olen tuotteesta maksanut, joten pieni kokoelma houkuttelee siksi. Nautin edelleen ihanista tuotteista, mutta kun vaikkapa huulipunia on paljon ja vain yhdet huulet, ei samaa punaa ehdi käyttää niin montaa kertaa, että kokisin hommassa olevan järkeä enää. Mielummin siis käytän itse nykyään ne rahat muihin juttuihin. 🙂

   Minulle jäi punaisista punista MAC Ruby Woo -huulipuna, Linda Hallbergin huulipunaksikin sopiva Anger Mood -rajauskynä ja sitten tuo kynämäinen korealainen huulipuna. Tykkään punaisista huulista älyttömästi, mutta olen huomannut, että silti käytän nykyään melko vähän kirkkaanpunaista huulipunaa kun aina saa vähän olla huolehtimassa, onko sitä onnistunut leväyttämään pitkin naamaa… 😀

 3. Aivan liian iso! Haalin joskus luomivärejä ja kuvittelin käyttävänikin niitä, mutta tosiasiassa suurin osa on täysin toimettomana laatikossa. Samoin huulituotteet. Meikkivoiteita, peitevoiteita, puutereita jne sentään käytän ihan hyvään tahtiin pois. Poskipunien, ripsarien ja kulmatuotteiden osalta tilanne on paras: poskipunia on kolme, kulmatuotteita kolme tai neljä, ripsareita kaksi. Olen pikkuhiljaa oppinut mitä oikeasti käytän ja mitä en, mutta vielä on paljon sellaista mitä tuli ostettua ihan vain huvin vuoksi 🙈

Kommentointi on suljettu.