Cream skin on viimeisin korealainen trendi

*Sis. mainoslinkin

Kerroin blogissa vastikään Etelä-Koreasta lähtöisin olevasta skip-care-trendistä, jossa ihonhoidon vaiheita vähennetään monivaikutteisten hybridituotteiden avulla. Mainitsin postauksen yhteydessä, kuinka tämä ilmiö on saanut aikaan uudentyyppisiä tuotteita ja jopa ihan uusia tuotekategorioita.

Olen puhunut blogissani aiemmin esimerkiksi barrier booster -tuotteista, tone-up-tuotteista ja cica-tuotteista, jotka ovat kaikki Etelä-Koreassa hyvin trendikkäitä ja joita jokaista voisi kutsua omaksi tuotekategoriakseen.

Monissa hybridituotteissa vilahtelee näiden edellä listattujen tuotteiden ominaisuuksia, mutta se uusin ja trendikkäin tulokas aivan omana kategorianaan ovat cream skin -tuotteet.

Cream skin korealainen ihonhoito virve fredman

Etelä-Koreassa kaunis iho on aina in. Ihon hyvinvointi on kaiken kauneudenhoidon kulmakivi ja siihen satsataan paljon. Olen esitellyt blogissani aiemmin korealaisia ihoihanteita, joita ovat hunajaiho, pilvetön iho ja lasi-iho. Nämä kaikki termit kuvailevat hieman erilaisia ihoja, joita korealaiset tavoittelevat niin ihonhoidon kuin sitä täydentävän meikinkin avulla.

Vaikka cream skin kuulostaakin siltä, että se voisi olla supertrendikkään glass skin -ihon seuraava askel, ei cream skin viittaa itseasiassa ihoon vaan täysin uudenlaiseen tuotetyyppiin, jonka mukaisia tuotteita Etelä-Korean markkinoille on erityisesti viimeisen vuoden aikana putkahdellut yhä enemmän.

Sain vihiä tästä tuloillaan olevasta trendistä  jo vuosi sitten käydessäni Soulissa, mutta en silloin vielä aavistanut, millaisiin mittasuhteisiin trendi tulisi paisumaan. Tällöin silmiini sattui Laneige Cream Skin -tuote, joka hyppi silmilleni kaikkialla, mutta jota en ihan ymmärtänyt ja joka jäi minulta siksi huomiotta.

Tuo jo itseasiassa vuonna 2018 lanseerattu Laneigen tuote on kuitenkin ollut cream skin -ilmiön pioneeri, josta koko ilmiö alunperin lähti liikkeelle.

Cream skin korealainen ihonhoito virve fredman

Mikä cream skin on?

Millainen tuote cream skin sitten oikein on? Vaikka toisin voisi päätellä, ei skin-sanalla tyypillisesti viitata Etelä-Koreassa ihoon, vaan sillä tarkoitetaan kasvovettä tai toisinaan myös hoitonestettä.

Cream skin on siis kasvovesimäisen ohut ihonhoitotuote, joka kuljettaa iholle nestemäistä kosteutusta, mutta vaikuttaa kuten kosteusvoide. 

Hoitonesteestä se siis eroaa siinä, että hoitoneste kaipaa aina päälleen erillisen kosteusvoiteen, jotta hoitonesteen iholle tuoma kosteus myös säilyy iholla. Hoitonestettä ei siis koskaan kannata käyttää iholla ilman kosteusvoidetta tai kasvoöljyä.

Cream skin -tuotteet puolestaan on tehty korvaamaan myös kosteusvoide, eli vaikka ne ovat vesimäisen ohuita, on niissä silti mukana ainesosia, jotka pidättävät kosteuden iholla kosteusvoiteen tapaan. Jos iho kaipaa lisää kosteutta, voi cream skin -tuotetta kerrostaa.

Lue myös: Mitä eroa on kasvovedellä, hoitonesteellä ja hoitovedellä?

Kuinka cream skin -tuotetta käytetään?

Nestemäinen cream skin -tuote on tehty korvaamaan kasvoveden, hoitonesteen, seerumin ja kosteusvoiteen, eli kyseessä on todellinen hybridituote. Se siis tasapainottaa ihon ihonpuhdistuksen jälkeen kasvoveden tapaan, juottaa iholle kosteutusta hoitonesteen ja kosteuttavan seerumin tapaan ja vielä lukitsee sen alleen kuin kosteusvoide.

Cream skin -tuotteen paikka ihonhoitorutiinissa on näin ollen heti kaksoispuhdistuksen jälkeen. Cream skin -tuotetta voi käyttää iholla vaikka aamuin illoin ihan yksinään, mutta illalla sen päälle voi vielä halutessaan laittaa yönaamion, jos iho kuivuu helposti. Aamuisin sen päälle kannattaa usein levittää aurinkosuojaa.

Maitomaiset cream skin -tuotteet imeytyvät iholle niiden ohuen koostumuksen ansiosta hyvin, mutta jättävät iholle silti kevyttä kosteusvoidetta vastaavan tunteen. Paitsi että ne kosteuttavat ihoa, voi mukana tietysti olla myös esimerkiksi ihoa kirkastavia aktiiviaineita, jotta ihosta tulee täyteläisen kosteutettu ja heleän näköinen, eli korealaiseen kauneusihanteeseen vastaava, mutta ilman monivaiheista tuoterepertuaaria.

Lue myös: Mitä eroa on kuivalla ja kosteusköyhällä iholla?

CosRX Light Fit Real Water Toner to Cream

Jokainen cream skin -tuote ei kulje suoraan cream skin -nimellä, mutta yleensä niiden nimestä kyllä tunnistaa hyvin, että kyseessä on nestemäinen kosteusvoide. Tuotteen nimessä voivat esimerkiksi vilahtaa sanat liquid cream tai toner to cream.

Toisenlainen esimerkki cream skin -tuotteista on CosRX Light Fit Real Water Toner to Cream, joka ilmeisesti tulee pullosta ulos emulsiomaisena, mutta sulaa iholla vesimäiseksi.

Vieläkin helpommaksi homman tekee esimerkiksi Dr.Jart+, joka puolestaan on lanseerannut Ceramidin Cream Mist -kasvosuihkeen, jolla kasvoveden, hoitonesteen, seerumin ja kosteusvoiteen voi vain suihkutella kasvoille. Tässä tuotteessa on ravistettava, kaksifaasinen koostumus, jonka vesifaasi tuo iholle kosteutta ja öljyfaasi puolestaan lukitsee sen iholle. *Tuote löytyy myynnistä Cult Beauty -verkkokaupasta täältä.

Ihan uusi juttu cream skin -tuotteet eivät länsimaisillakaan markkinoilla toki ole, sillä esimerkiksi muutamia vuosia sitten markkinoille tulleita L’Oréal Paris Hydra Genius Aloe Water Liquid Care  -tuotteita voisi kutsua nimenomaan nestemäisiksi kosteusvoiteiksi (postaus tuotteista täällä). Samasta kosmetiikkatalosta on tuotettu myyntiin myös Lancôme Energie de vie Liquid Care -nestemäinen kosteusvoide.

Täytyy kuitenkin myöntää, että en mielessäni ihan täysin kykene rinnastamaan L’Oréal-konsernin nestemäisiä kosteusvoiteita korealaisiin cream skin -tuotteisiin, sillä vaikka L’Oréal onkin toki innovatiivinen ja tuotekehittelyprosessin hallitseva kosmetiikkajätti, on sen tuotteissa omien kokemuksieni mukaan oikeaa tehokkuutta tärkeämpää tuotteen aikaansaama sensoriaalinen kokemus ja tunne siitä, että tuote toimii.

Tuotekehittelyssä satsataan niihin todella paljon, jotta myyntiin saadaan massamarkkinoita miellyttävä tuote ja tuo lopputulos ei tuotteen sisällön ja vaikuttavuuden kannalta omalla kohdallani useinkaan vastaa sitä, mitä itse ihonhoidoltani haen.

Virve Fredman korea

Kun vuosi sitten Soulissa käydessäni tosiaan bongasin Laneigen Cream Skin Refiner -tuotteen kaikkialta, en ymmärtänyt yhtään, että kyseessä on kokonaan uudentyyppinen tuote ja ajattelin sen vain täyteläiseksi kasvovedeksi. Tämän vuoksi se ei saanut milta suurta huomiota ja vaikka se hyppikin houkuttelevasti silmilleni lähes kaikkialta, jätin tuotteen hankkimatta.

Nyt kun cream skin -tuotteet ovat iso trendi myönnän, että minua hieman harmittaa, etten ymmärtänyt, millaisesta tuotteesta itseasiassa olikaan kyse ja vähintäänkin testaillut sitä kaupassa suuremmalla hartaudella ja uteliaisuudella. Minulla ei nimittäin ole mitään muistikuvia siitä, miltä tuote tuntui iholla enkä pannut yhtään merkille, millainen tunne iholle jää sen jälkeen.

Uskon kuitenkin, että nyt, kun cream skin -tuotteita on hypetetty korealaisen kosmetiikan vuoden 2020 trendituotteiksi, tullaan niitä näkemään lisää myös länsimaisilla kosmetiikkamarkkinoilla ja länsimaalaistenkin kosmetiikkamerkkien valikoimassa. Arvelen nimittäin, että tämän tyyppisille hybridituotteille olisi todellakin meillä myyntiä!

Virve Fredman korea

Miltä cream skin -tuotteet teistä kuulostavat?

4 kommenttia artikkeliin ”Cream skin on viimeisin korealainen trendi”

 1. Ehdottomasti kiinnostaa kokeilla. Muutama ystävistäni omaa kuivemman ihon ja eivät oikein aina jaksa monivaiheista kosteuttamisoperaatiota. Tämä olisi heille omiaan. Täytyy linkata tämä postaus heillekin. Laneige on merkkinä tuttu ja innostaa sekin kokeilemaan, koska pidän heidän tuotteista. Kiitos vinkistä!

  Vastaa
 2. Mielenkiintoinen tuote! Voisiko tätä käyttää hoitonesteen ja/tai seerumin päällä korvaamaan vain kosteusvoide?

  Vastaa
  • Riippuu varmasti cream skinin koostumuksesta, mutta mikä ettei jotakin voisi käyttää niinkin. Itse epäilen, ettei monenkaan niiden alle ole hyöytyä lykätä enää lisää kosteutta esimerkiksi hoitonesteen muodossa, kun tuote jo itsessään on niin kosteuttava, mutta ehkä joku c-vitamiiniseerumi yms. voi olla kiva täydentävä tuote niiden alla. 🙂

   Vastaa
 3. En kyllä sanois, että Laneige Cream Skin kuivaihoisella kosteusvoidetta korvaa. Mutta talvisin, jos on pintakuivuutta ja ärtynyt iho, niin auttaa rauhoittamaan ja vahvistamaan ihoa. Kesäisin voi toki riittää normaali- ja rasvoittuvammalla iholla yksinään aurinkosuojan alle.
  Itse huiskin sitä vaan lähinnä kuiville silmänympäryksille kosteuttamaan ja rauhoittamaan seerumin/ voiteen alle. Koko kasvoille en itse käytä, koska muuten on niin rasvoittuva akneen taipuva iho, että on meikäläiselle liian tuhtia kosteutusta. ^^

  Vastaa

Jätä kommentti