Kollageeni ihonhoidossa – hyödyllistä vai humpuukkia?

Meillä tuntuu länsimaissa olevan muutamia kirjoittamattomia sääntöjä siitä, millaiset aasiassa suositut kosmetiikan ainesosat katsotaan meillä ihon hoidossa sopiviksi.

Etanaseerumi näyttää olevan ok, mutta esimerkiksi possuista peräisin olevan kollageenin koetaan usein olevan jo liian ällöttävää.

Toisaalta tämä jälkimmäisin on hieman hassua kun ottaa huomioon, kuinka paljon sianlihaa mussutamme tyytyväisenä menemään.

En ole itse kasvissyöjä, mutta valitsen useimmiten kuitenkin mielummin kasvisvaihtoehdon. Jos ruoka on kuitenkin hyvää, en ajattele sen kummemmin, että syön porsaan lihaa.

Eikö siis olisi vain ihan fiksua, että porsaasta käytetään hyödyksi kaikki mahdollinen kuten esimerkiksi sen nahanssa oleva kollageeni?

Holika Holika Pig Collagen Jelly Pack

Yksi suosituimpia possukollageenia sisältäviä tuotteita on Holika Holika Pig-Collagen Jelly Pack. Tilasin tuotteen uteliaana eBaysta kokeiluun, sillä olin kuullut siitä paljon kehuja ja blogikortin vetäminen esiin ostamiseen oikeuttavan tekosyyn muodossa tuntui tässä yhteydessä sopivalta.

Geelimäisen kevyt ja suorastaan hyytelömäisen kiinteä Holika Holika Pig-Collagen Jelly Pack on korealainen yönaamio, joille ohuet koostumukset ovat tyypillisiä.

Siinä missä länsimaisilla markkinoilla ei välttämättä haluttaisi nostaa vahvasti esiin sitä, että tuote sisältää nimenomaan siasta peräisin olevaa ainesosaa, mässäillään sillä koreassa suorastaan ja purkkiin on printattu söpöjä possuja, joiden lisäksi merkin kotisivulla vielä kerrotaan, kuinka jopa tuotteen vaaleanpunertavalla sävyllä on haluttu korostaa kyseessä olevan possukollageenia sisältävä tuote.

Holika Holika Pig Collagen Jelly Pack

Kun iho ikääntyy, sen pinnan alla olevat kollageeni säikeet alkavat haurastua, minkä seurauksena iho alkaa menettää sekä joustavuuttaan että kimmoisuuttaan ja sillä alkaa näkyä ryppyjä ja uurteita.

Moni ajattelee, että levittämällä kasvoille purkista kollageenia sisältävää voidetta, voisi tilannetta saada korjattua ja purkitetut kollageenipartikkelit kykenisivät asettumaan sinne, missä niitä tarvitaan.

Tosiasiassa kollageeni on kuitenkin melko iso molekyyli, eli se ei voi imeytyä syvälle ihoon ja vaikka se pilkottaisiinkin niin pieneksi, että se voisi imeytyä, ei sen ole silti kyetty todistetusti sitoutumaan ihon omaan kollageeniin ja vahvistamaan sitä.

(Ihon kollageenisäikeet ovat muutenkin pintaa syvemmällä dermiksessä eli siellä, minne kosmetiikkatuotteiden ei muutenkaan ole tarkoitettu vaikuttavan.)

Holika Holika Pig Collagen Jelly Pack

Ovatko kaikki kollageenia sisältämät tuotteet sitten ihan humpuukkia?

Eivät todellakaan, sillä kollageeni tunnetaan ihon hyvänä kosteuttajana, eli sen ihon pinnalle levittäminen voi saada ihon näyttämään täyteläsemmältä ja siten myös nuorekkaammalta sen kosteuttavan vaikutuksen ansiosta.

Kollageeni auttaa lisäksi myös ehkäisemään kosteuden haihtumista iholta ja näin ylläpitämään ihon kosteustasapainoa.

Kollageenia sisältävät tuotteet ovatkin siis hyvä apu kosteuttamaan ja sen myötä täytelöittämään ihoa, mutta pelkän kollageenin avulla ihoa ei voi pysyvästi silottaa tai nuorentaa.

Kollageeni on siis hyvä ainesosa tuotteessa, mutta ehkä eri tavalla kuin mitä moni luulee.

Holika Holika Pig Collagen Jelly Pack

Holika Holika Pig-Collagen Jelly Pack -yönaamion kevyt ja erittäin raikas koostumus levittyy iholle hyvin kevyenä ja rasvattoman tuntuisena. Oltuaan hetken iholla se tuntuu suorastaan katoava iholle ja jättävän sille uskomattoman sileän ja pehmeän tunteen.

Naamio sisältää lisäksi pienen pieniä kultahippusia, jotka hajoavat tuotetta iholle levittäessä ja auttavat tekemään ihosta heleämmän näköisen.

Tämä yönaamio ei tuntunut kuitenkaan ihan riittävältä tuotteelta omalle helposti kuivuvalle iholleni, jolle ei riitä vain pelkkä kosteutus, vaan joka kaipaa myös hieman rasvoja.

Jos iho sen sijaan on pintakuiva tai kosteusköyhä eikä ajatus rasvaisista voiteista tunnu yhtään houkuttelevalta, voi tämä raikas naamio olla oikein loistava tuote pitämään iho täyteläisen kosteutettuna ja nuorekkaan heleänä – jos siis ajatus possukollageenista ei töki.

Holika Holika Pig Collagen Jelly Pack

Miltä ajatus possukollageenia sisältävistä tuotteista teistä tuntuu?

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

8 kommenttia artikkeliin ”Kollageeni ihonhoidossa – hyödyllistä vai humpuukkia?”

 1. Moikka 🙂

  Sun Insta stoorissa esiintyi muuttopäivitysten yhteydessä sun kuvausvalot (Jos ne tällä nimellä kulkevat?). Olet miettinyt jonkin aikaa sellaisten hankkimista, jotta näin Suomen pimeällä ja harmaalla säällä olisi helppo ottaa kuvia blogia varten 😀 Pystytkö suosittelemaan käyttämiäsi kuvausvaloja:-) Minkä merkkiset ja mistä niitä saa, ellei ole salaista tietoa 😀

  Ja ettei tämä kommentti vaikuta siltä, etten lukenut postausta niin kyllä se tuntuu ajatuksena kuvottavalta laittaa eläintä kasvoille yönajaksi vaikuttamaan, vaikka etanaseerumia olenkin testerinä kokeillut 😀 Vaikka käytänkin synteettistä kosmetiikkaa enkä mikään vegaani/kasvissyöjäkään ole niin ajatuksena ällömpi se on iholle kuin suuhun laittaa 🙂

  • No worries, saa kysellä ihan postaukseen liittymättömiäkin juttuja aina! 🙂

   Nuo kuvausvalot on ostettu Ruotsista. Olisin halunnut alunperin hankkia ring lightin, jollaisen saa Suomesta suht helposti ja joka sopii mielestäni paremmin kasvokuvien ottamiseen. Meillä on töissä hyvä ring light käytössä ja kollega ottaa sen avulla myös tuotekuvia someen hyvällä menestyksellä, mutta ring light on huomattavasti hankalampi saada käsiinsä Ruotsista, joten jätin sitten ostamatta ja tyydyin noihin. Nuo omat valoni ovat nämä ja olen ollut tyytyväinen niiden tehoihin ja niihin muutenkin. Niiden avulla saa hyvin valoa tuotekuviin ja kasvokuviinkin, joista jälkimmäiset tosin edelleen otan mielummin päivänvalossa. Suomesta löytyy varmasti vastaavaa valoja. 🙂

 2. Olen suurimman osan elämästäni ollut kasvissyöjä ja nykyään alan jo lähennellä vegaaniutta ruokailutottumuksissani. Eläinperäiset ainesosat eivät tunnu minusta hyvältä, vaikka kuinka olisivatkin tehokkaita. Jos jätän ostamatta karkkipussin, jonka ainesosaluettelossa on liivatetta, jätän samasta periaatteesta ostamatta eläinperäistä kollageenia sisältävän ihonhoitotuotteen.
  Toisaalta, jos kanssaihmisteni possuruokamieltymyksen takia niitä sikoja kuitenkin kasvatetaan ja teurastetaan, on tietenkin eettisesti parasta hyödyntää koko eläin.
  Itse en siis ostaisi tätä, tai muita vastaavia tuotteita, mutten tuomitse, jos joku näitä käyttää.
  Koska tutkailen niitä INCI-listoja muutenkin, ei tästä koidu kovinkaan suurta vaivaa minulle.
  Sinulle kiitos asiallisesta postauksesta!

 3. Moikka, siinä sinun matkalle mukaan kosmetiikkapakkaaminen instastoryssa oli se joku aurinkovoide minkä meinasit ottaa mukaan mitä mainostit mattapinnan jättäväksi, koitin sillon siitä tihrustaa niin oliko se misshan all around safe block sebum zero sun vai joku muu?

  • Perun sanojani sen suhteen nyt kun olen käyttänyt tuotetta kunnolla. Olin kokeillut tuotetta vain kotona ja käyttänyt sitä meikin alla melko pienenä määränä. Nyt kun täällä auringossa olen käyttänyt tuotetta kunnolla niin en suosittele. Ei ole mitenkään matta minusta ja jättää iholle todella vaalean ja jopa vaaleanpunertavan pohjan. :/

 4. Sisäisesti nautittuna kollageenin pitäisi tehota hyvinkin, se on eräs tärkeimmistä ruston, hiusten ja ihon rakennusaineista. Nykyään SUomessakin alkaa näkyä kaiken merkkisiä anti-age-kollageenijuomia, mutta ne ovat mielestäni hinta-määrä-suhteeltaan kalliita. Olen kokeillut naudasta saatavaa hydrolisoitua kollageenia jauheena sekä myös kanarustosta peräisin olevia kapseleita (molempia saa edullisesti Iherb-nettikaupasta).. Varsinkin niillä kapseleilla huomasin olevan selvää tehoa ylähuulen ryppyihin.
  Voi kuulostaa yök-ajatukselta, mutta iän karttuessa kaikki niveliä vahvistava tuntuu yhä houkuttelevammalta. Silottuneet juonteet on sitten tervetullut sivuvaikutus 🙂

Kommentointi on suljettu.