Meikkipussit

En ole ennen oikeastaan ollut meikkipussi-ihminen. Niin kauan kuin vain muistan on minulla ollut niin paljon kosmetiikkaa, että meikkipussit ovat olleet aivan äärimmäisen huono vaihtoehto niille: Tuotteet kuluvat ja nuhjaantuvat toisiaan vasten hangatessaan enkä koskaan löydä juuri sitä mitä tarvitsen.
Nyt kun olen paitsi karsinut meikkituotteideni määrää mutta myös alkanut tyytyä luomaan päivittäin kasvoilleni lähes identtisen meikkilookin olen itseasiassa löytänyt meikkipussien ihmeellisen maailman. Varsinkin kesällä reissatessa ne osoittautuivat erityisen käteviksi kapistuksiksi!
Koska kuitenkin inhoan meikkipussien penkomista olen korvannut ne yleensä ihan vain läpinäkyvillä minigrip-pusseilla tai muilla lentokenttien turvatarkastuksista minulle päätyneillä variaatioilla. Tämän  vuoksi olinkin erityisen tyytyväinen, kun kotimainen Cailap lähetti minulle keväällä pari läpinäkyvää (ja huomattavasti minigrippejä kestävämpää…) meikkipussia.
Olen niitä ihmisiä, jotka tahtovat nähdä heti missä mikäkin tuote on enkä voi sietää ajatusta, että joutuisin kaivelemaan tuotteitani kankaisesta meikkipussista. Läpinäkyvä pussi mahdollistaa tuotteiden nopean löytymisen, sillä en myöskään ole niitä ihmsiä, joita huvittaisi kipata koko meikkipussinsa sisältö pöydälle alkaessaan meikkaamaan.
Pidän myös siitä, että läpinäkyvässä meikkipussissani hahmotan saman tien vaatiiko se putsausta. Jostain kumman syystä meikkipussin pohjalle ja seiniin kertyy aina meikkiä, jotka sitten usein jäävät huomaamatta meikkien pyöriessä joskus jopa varsin likaisessakin ympäristössä. Kun pussi on läpinäkyvä tulen myös pitäneeksi sen paremmin puhtaana ja mikä parasta riittää sen puhdistamiseen yleensä vain märkä rätti.
(Olin muuten ihan oikeasti niin tunnollinen, että pidin pusseissa koko kesän ajan kiinni nuo kuminauhoissa roikkuvat Cailapin hintaryhmälaput ihan vaan siksi, etten ollut vielä kuvannut näitä teille enkä tiennyt, tulisinko tarvitsemaan niiden tietoja jossakin vaiheessa…)
Nyt kun olen löytänyt meikkipussien ja erityisesti läpinäkyvien sellaisten maailman en usko, että paluuta entiseen voi olla. Ne meikkini, joita en käytä päivittäin ovat edelleen meikkipöytäni laatikoissa (okei, yleensö pitkin meikkipöytääni ja meikihuonettani…), mutta arkimeikkien pitäminen yhdessä kätevässä pussukassa on oikeasti aika hieno juttu. Tämä voi kuulostaa hassulta 28-vuotiaan suusta, mutta jos on n. 12-vuotiaasta asti ollut äitinsäkin ruokkima meikkihamsteri niin meikit on todellakin ollut aina hyödyllisempää säilyttää erilaisissa säilytysratkaisuissa, jossa ne pysyvät organisoituina ja niitä on kätevämpi käyttää.
Mikä on teidän suhtautumisenne meikkipusseihin? Käytättekö niitä ja jos käytätte niin millaisia? Pesettekö tai vaihdatteko pussejanne usein?
PS. Vasta postauksen julkaistuani huomasin, että olen näköjään pohtinut melko samanlaisia asioita blogissani jo kolme vuotta sitten vieläpä samalla otsikolla… Hups, ei aina voi muistaa!

 

10 kommenttia artikkeliin ”Meikkipussit”

 1. Reilu viikko sitten ei Helsinki-Vantaalla turvatarkastuksessa enää kelvannutkaan vastaavanlainen läpinäkyvä vetoketjullinen meikkipussi. Oli kuulemma tullut uudet ohjeet. Vain minigrip-malliset pussit kelpaavat. Virkailijamies ystävällisesti pakkaili mun puteleita pussista toiseen.

  • Ai, minä en ole koskaan edes yrittänyt mennä tällaisilla nesteiden kanssa turvatarkastuksesta sillä olen luullut, että on aina täytynyt olla minigrip-tyyppisessä. Sen takia minigripit ovatkin pitkään ajaneet meikkipussieni asemaa… 😀

 2. aiheen ohi. lueskelin sun vaaaanhoja tavara-aiheisia postauksia. olisi hurjan mielenkiintoista tietää, millainen on tavaramääräsi nyt, kun olet päässyt asettumaan siihen lopulliseen, oikeaan kotiin (minimalismi kiinnostaa, olisi kiva tietää, vieläkö harrastat sitä!). varsinkin vaateasiat kiinnostavat tosi paljon, olisi hienoa, jos esittelisit vaatteitasi (jos siis vielä pyrit siihen, että vaatteita olisi kohtuullisesti tai vähän). olen innostunut kapseligarderoobista (olipa kökkö käännös :D), mutta se tuntuu vähän haastavalta soveltaa suomen ailahtelevassa syksyssä. joten vinkit minimalistiseen vaatteistoon olisivat enemmän kuin tervetulleita! 🙂

  ihanaa syksyä <3

  • Minulla on tuosta aiheesta itseasiassa useampikin postaus työn alla, mutta en ole saanut niihin kuvattua vielä täältä kotoa kunnon kuvamateriaalia, sillä meillä on täällä vielä vähän sisustusratkaisut vaiheessa… 🙂 Kapseligarderoobi on minullakin ollut käytössä täällä ja kerralla on käytössä n. 30 vaatetta. Nykyinen on ollut nyt noin kaksi kuukautta samana, mutta varmaan pitää hieman kohta päivittää syksyn myötä.

   Yritän tuoda noita minimalismipostauksia blogiin lähitulevaisuudessa, sillä olemme miehen kanssa molemmat samanlaisia tavaranvähentäjiä ja minimalismia rakastavia. 🙂

 3. Mä ihan mieluusti käyttäisin meikkipusseja, mutta olen aika nuuka ostamaan. 😀 Tein itse oman pussukan, se ei ole kyllä kovinkaan kätevä meikeille, mutta siihen mahtuu hyvin shampoot ja hoitoaineet. Löysin jonkun Nalle Puh -meikkilaukun kierrätyskeskuksesta ja olen käyttänyt sitten sitä. Mutta nyt aloin kadehtimaan noita sinun läpinäkyviä pussukoita! Olisi tosissaan kätevä nähdä kaikki tuotteet kerralla. Pahus, joudun ehkä tulevaisuudessa investoimaan noiden mun "köyhän ihmisen ratkaisujen" kaveriksi oikean meikkilaukun.

 4. Olen kyllä aina käyttänyt meikkipussia mutta yhtäkään en ole ostanut, niitähän saa aina meikkiostosten kylkiäisenä ja minulla on niitä nytkin yksi hylly kaapissa täynnä vaikka osan heitän välillä roskiinkin kun niitä alkaa kertyä liikaa.Siksi en ole ikinä ymmärtänyt että niitä pitäisi oikein erikseen ostaa.Minulla on yhdessä pussissa ne meikit jotka ovat aktiivikäytössä ja siirtelen sitten toisiin pusseihin niitä jotka odottavat vuoroaan tai joista en ole varma käytänkö enää mutta en vielä heitä roskiinkaan.

 5. Hei Virve. Osaatko sanoa, mitä nuo maksavat? Näyttävät sellaisilta, että kyllä kiinnostaa!

  Oletko muuten huomannut, että Kicksissä on aivan hurmaava, tosi lyhytvartinen "meikkipamppu", jonka varren päässä köllöttää älyttömän hyvin muotoiltu pinkki meikkisieni. Sillä saa käden käänteessä hoideltua koko kasvot ja erityisesti hankalat nenänpielet sun muut, siis aivan ällistyttävän nopeasti tulee täydellisen siistiä jälkeä. Ja hirmu hyvin ja tasaisesti se luovuttaa väriä, eikä tee raitoja eikä tahri sormia, kuten tavalliset meikkisienet. Mä oon ihan myyty!

  Ai niin, löysin siihen vielä linkin: http://www.kicks.se/kicks-/foundation-applicator-p60786

  Suomessa hinta oli nyt jossain klubialessa n. 5,-. Se myydään toiselta puolelta läpinäkyvässä salpapussissa, joten pysyy meikkipussi puhtaana. 🙂

 6. Mulla käytössä jostain urheiluliikkeestä kesällä ostamani märille uikkareille tarkoitettu pussukka, taitaa kulkea nimellä bikini bag. On siitä hyvä, että on muovitettu myös sisäpuolelta, eli puhtaanapito on yhtä helppoa, kun noissa sun muovisissa pusseissa. 🙂

 7. Mä käytän läpinäkyvää pussukkaa. Sekin on cailapin mutta ei oikeesti meikeille. Teininä tuli ostettua patukkarullat ja ne sattu olemaan tuollaisessa läpinäkyvässä pussukassa. Toinen on liberon violetti verkkopussi josta myös näkee missä mikin on. Tosi kätsyjä ja pesu erittäin helppoa. Mä pesen hanan alka ja kuivaan. Saa nopeemmin puhtaaksi kuin että alkaa rätillä hinkkaaman tahroja. 🙂 monta vuotta olleet käytössä.

Kommentointi on suljettu.