Mitä eroa on päivävoiteella ja yövoiteella?

*Sis. mainoslinkin

Sain vähän aikaa sitten blogissani loistavan kysymyksen, jossa kysyttiin, mitä eroa päivävoiteella ja yövoiteella on ja onko välttämätöntä käyttää eri tuotetta aamuin illoin vai voisiko yhdellä tuotteella pärjätä. Kysymys oli niin hyvä, että sen vastauksesta tuli aihetta kokonaiseksi postaukseksi asti, sillä moni varmasti miettii samaa asiaa.

Ostolakossa päivävoide yövoide mitä eroa

Minusta ratkaisevinta on itseasiassa kysyä, mitä eroa on ihon tarpeilla päivällä ja yöllä.

Ihotyypistä riippumatta kasvojen iho tarvitsee päivällä kahta asiaa: kosteutusta ja suojaa.

Ostolakossa päivävoide yövoide mitä eroa

Tyypillisesti kuitenkin vain harva meistä tahtoo käyttää päivällä kovin paksua tai rasvaista voidekoostumusta, joten päivävoiteeksi voi siksi olla mukavaa valita kevyempi tuote, joka sopii myös esimerkiksi meikin alle ja voi esimerkiksi jopa jättää iholle mattaisen pinnan.

Ostolakossa päivävoide yövoide mitä eroa

Iho kohtaa päivän aikana runsaasti sitä rasittavia tekijöitä ilmansaasteesta tupakan savuun ja auringon UV-säteilyyn ja ne kaikki nopeuttavat ihon vanhenemista, minkä vuoksi iho kaipaa päivällä suojaa. Päivävoiteen onkin siis suositeltavaa sisältää antioksidantteja (joista voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani) sekä aurinkosuojan (ihon UV-säteilyltä suojaamisen tärkeydestä voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani).

Ostolakossa päivävoide yövoide mitä eroa

Yö puolestaan on mitä parhainta aikaa hemmotella ihoa niillä erityisen ravitsevilla tuotekoostumuksilla, jotka eivät olisi miellyttäviä käyttää päivällä, mutta joiden täyteläisyys ei nukkuessa haittaa. Päivän kevyemmät koostumukset voi ikäänkuin tasapainottaa ihon tehokkaalla yöravitsemisella. Yövoide voi edelleen sisältää antioksidantteja, mutta suojakerroin yövoiteessa on jo turha juttu ja joidenkin ihoa jatkuva, ympärivuorokautinen aurinkosuojan käyttö voi jopa ärsyttää.

Ostolakossa päivävoide yövoide mitä eroa

Iho siis tarvitsee käytännössä erilaista hoitoa yöllä ja päivällä, minkä vuoksi erillisen päivä- ja yövoiteen käyttö on hyvin perusteltua. Se ei silti tarkoita, että niin pitäisi tehdä, sillä ihonhoitorutiiniaan voi täydentää ja räätälöidä myös muilla tuotteilla vuorokaudenajan mukaisesti.

Ostolakossa päivävoide yövoide mitä eroa

Käytin itse ennen päivävoiteita, joissa oli aurinkosuoja. Miellyttäviä tuotekoostumuksia oli kuitenkin todella vaikeaa löytää, sillä päivävoiteet, joissa oli vähintään suojakerroin 30 ovat tavallisesti melko paksuja ja rasvaisia ihoni kaivatessa päivällä ohuempia koostumuksia.

Ostolakossa päivävoide yövoide mitä eroa

Itse olen ratkaissut asian nykyään niin, että levitän kasvoilleni aamulla ohuita hoitonesteitä ja seerumeita sekä esimerkiksi uutta suosikkituotettani, eli Etude House Moistfull Collagen Emulsion* -kosteusemulsiota, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti, mutta ei ole liian rasvainen (tuotteesta voi lukea lisää tästä postauksestani). Tämän päälle levitän sitten erillistä kevyttä, tavallisesti aasialaisen tuotemerkin aurinkosuojatuotetta, sillä niissä on miellyttävän ohut koostumus ja silti tehokas suojakerroin (tavallisesti SPF 50). Tämä on se tapa, jota Aasiassakin yleisesti suositaan ja johon olen ollut viimeaikoina todella ihastunut.

(Päivittäisestä ihonhoitorutiinistani voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.)

Ostolakossa päivävoide yövoide mitä eroa

Periaatteessa voisin pärjätä illalla samalla ohuella, mutta kosteuttavalla emulsiolla ja vain valita sen alle täyteläisemmän yöseerumin ja kerrostaa hoitonestettä kasvoilleni tämän aiemman vinkkini mukaisesti. Itse olen kuitenkin käyttänyt emulsion päällä tällä hetkellä japanilaiseen tapaan lisäksi vielä erillistä, täyteläisempää voidetta, mutta jos ihoni ei olisi hyvin helposti kuivuva, riittäisi varmasti vähempikin.

Vastaus kysymykseen ”Voiko yö- ja päivävoiteena käyttää samaa tuotetta?” kuuluukin, että voi, jos se vain vastaa ihon tarpeita molempina vuorokauden aikoina ja sen rinnalla käytetään tuotteita (kuten aurinkosuojaa), joka täydentävät sen vaikutusta.

Ostolakossa päivävoide yövoide mitä eroa

Käytättekö te erillistä päivävoidetta ja yövoidetta?

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

8 kommenttia artikkeliin ”Mitä eroa on päivävoiteella ja yövoiteella?”

 1. Kiitos vastauksesta☺ ajattelinkin vähän samalla lailla, että periaateessa voi käyttää samaa voidetta, jos sen lisäksi käyttää eri seerumeita. Tai sitten erikseen päivä- ja yövoidetta. Mielestäni hyvä päivävoide, jossa on suojakerroin (25) on Vichy Slow age. Siinä on hyvä koostumus 30+ iholle.

 2. Myönnän etten edes käytä päivävoidetta :-/ Tykkään levittää illalla kosteuttavaa, öljypitoista voidetta ja iho on aina ihanassa kunnossa (pesen aamulla kasvot kylmällä vedellä eli öljyjä jää minimaalisesti ihon pintaan aamuksi). En nää vaivaa ihonhoitoon koska (onnekseni) se pysyy erinomaisessa kunnossa ilmankin. Arvostankin niitä jotka näkevät ihoonsa vaivaa ja kohtelevat sitä hyvin (toisin kuin minä) 😉

  Hyvä postaus selkeytti erinomaisesti voiteiden eroja ja onkin todella hyvä apu niille, jotka aiheesta kaipaavat tietoa!

  • Tämä kysymys ei kuulu tähän postaukseen, mutta kysyn nyt silti tähän väliin.
   Tilasin taannoin suosittelemasi The Face Shop Rice Water Bright Light Cleansing Oilin.
   Levitän reilun määrän iholle, pyörittelen tarkasti jokaisen kohdan, pyyhin vanulapulla johon jää paksut meikkivoidekerrokset. Laitan lisää öljyä ja teen saman uudelleen, vanulappuun jää taas selkeästi meikkivoidetta. Pitäisköhän meikin lähteä yhdellä öljytyksellä? Kahden öljyn jälkeen vaahdotan vielä geelillä kahdesti koska olen tullut vainoharhaiseksi että meikkivoide ei lähde millään. Ja kyseessä siis Vichyn Dermablend ja sama homma Estee Lauderin double wearilla.
   Iho pintakuiva sekaiho joka rasvoittuu päivän aikana. Mietin että jämähtääköhän meikki liiankin tiukasti kuivaan pintaan.

   • Käytän itse melko reippaasti meikkipohjaa, mutta huuhtelen ihon aina vedellä, eli en ole koskaan yrittänyt poistaa öljyä ja meikkiä vain vanulapulla pyyhkimällä. Ihoni tulee melko puhtaaksi jo siinä vaiheessa, kun huuhdon öljyn kasvoilta vedellä, mutta kaksoispuhdistus tuntuu silti hyvältä vaihtoehdolta. Kun pyyhin kasvot tämän jälkeen kasvovedellä tai misellivedellä, ei lappuun tavallisesti jää enää meikkiä.

    Oletko kokeillut huuhtoa öljyn kasvoilta pois vedellä? Tuon öljyn koostumus kun on kuitenkin kehitetty huuhdottavaksi iholta pois haalealla vedellä. 🙂

    • Joo. Ja huuhtelun jälkeen märille kasvoille vaahtoavaa putsaria. Ja jälleen huuhtelu. Ei jää kasvovesilappuun meikkiä.

   • Pakko vastata tähän, että otin vastikään tuon Estee Lauderin Double Wearin ensimmäistä kertaa käyttöön ja tuntuu, että se jämähtää kyllä kasvoille tosi tiukkaan! Kevyempää meikkivoidetta käyttäessä on jo yhden öljytyksen jälkeen tarpeeksi puhdas olo iholla, mutta Double Wearin jäljiltä ei. Ja käytän siis samaa The Face Shopin puhdistusöljyä, ja tosiaan ohjeen mukaisesti huuhdon sen vedellä pois.

 3. Käytän päivä-ja yövoidetta. Aurikosuojaa lisään seerumin ja päivävoiteen päälle. Ensi kesäksi aion ehdottomasti hankkia korealaisen aurinkosuoja tuotteen. Voisitko suositella jotain, jota voi käyttää meikin alla, eikä iho jäisi kiiltelemään. Apteekki- sarjasta (Vichy) ostamani mattaiseksi jättävä voide on aika tuhtia. Ja ale korista löytämäni Chanel taas jää kiiltelemään. Mutta kohta ne on leikattu kahtia ja viimeisetkin rippeet kaavittu käyttöön!
  Käytätkö läpi vuoden erillistä aurinkosuojaa? Itse käytän maaliskuun alusta ens kuun alkupäiviin saakka, joka päivä. (Kasvoillani on haaleanan näkyvää vitiligoa, jota haluan suojata. )
  Apteekista sanottiin, ettei aamulla laitettu suojavoide riitä koko kesäksi, vaan sitä pitäisi lisäillä parin tunnin välein.
  Kesälomalla autoillessa ja huoltiksella tauolla oli Vichyn spray tosi hyvä tuote. Sitä oli helppo spreijata meikin päälle! (Harmi, kun sen toimittamisessa on ollut koko kesän suuria vaikeuksia. Eräästä verkko apteekista tilasin sen kesäkuun alussa, enkä vielä ole sitä saanut.)

Kommentointi on suljettu.