Pakkaustemppu

Minut tuntevat tietävät, että minut voi saada kosmetiikkaorgasmeihin ihan vaan näyttämällä minulle melko simppeliä tuotetta, joka on kuitenkin pakattu jotenkin poikkeavasti. Tänään haluankin esitellä teille tuotteen, joss yhdistyvät hyvä sisältö ja ihan mahtava pakkaus.
Olen kertonut teille pienistä terre d’Oc -ihastuksistani ja yksi niistä on ollut merkin söpöön pikkupurkkiin pakattu Argan Body Butter, jonka sain Naturellementin verkkokaupasta kokeiltavakseni.
Tuotetta myydään isommassakin koossa, mutta tämä pieni rasia on tarkoitettu käsilaukkukokoiseksi pelastajaksi kaikille niille kuiville vartalon alueille, joita tarvitsee varsinkin talvella ravita.
Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että tehokkaisiin luonnonraaka-aineisiin perustuva tuote on parhaimmillaan esimerkiksi kuivia kynsiä ja kynsinauhoja ravitessaan ja kynsitiukkuja ja kynsien liuskoittumista ehkäistessään sekä tuo mahtavaa apua myös kuiville käsille ja kyynärpäille ollen helposti kaivettavissa käsilaukusta aina tiukan paikan tullen. (Okei, nyt liioittelin. Naisten käsilaukusta mikään on harvemmin koskaan helposti kaivettavissa.)
Mikä tästä sitten teki minun silmissäni hyvän perustoimivan sisällön rinnalla niin erityisen? Pakkaushan näyttää ihan tavalliselta?
Niinhän se näyttää, mutta tiedättekö, kuinka tämä aukeaa? Tämän kanssa nimittäin vaan rikkoo kyntensä jos ei keksi, kuinka tuote avataan.
Tämän avaamisessa on nimittäin yksi selkeä jippo: sen kun vaan painaa purkkia kannen keskiosasta niin sen reunat nousevat hieman ja korkki on nostettavissa pois paikoiltaan. Tättädädää, kuinka huippua!
Paikoilleen kansi taas naksahtaa kun sitä puristaa kevyesti sen reunoilta.
  
On mahtavaa, että tuotteelle on keksitty näin ylivertainen avaamismekanismi, sillä se tekee tästä huippuhauskan tuotteen.
Samalla on kuitenkin sääli, ettei tuotteeseen ole painettu ohjetta pakkauksen avaamiseen. Se ei nimittäin todellakaan ole selvää pelkkää pakkausta katsoessa ja voi pahimmillaan jopa aiheuttaa melkoisia vaaratilanteita, kun turhautunut kuluttaja yrittää väkisin repiä tuotetta rikki veitsenkärkien ja saksenterien kanssa. Loistava pakkausideakaan kun ei ole mitään, ellei sen loistavuutta saada välitettyä kuluttajille ja ellei kukaan osaa käyttää tuotetta.
Pidän tästä tuotteesta siis mitä suurimmin paitsi sen sisällön puolesta myös aivan erityisesti sen pakkauksen puolesta. Jatkotoiveenani olisi kuitenkin, että pakkaukseen olisisi saatu painettua edes pieni kuvallinen symboli sen käyttöä kuvaamaan.
Koska kuitenkin rakastan veikeitä pakkauksia ja tiedän pari muutakin, jotka ovat kanssani samalla linjalla voisin ehdottomasti harkita tämänkin tuotteen laittamista pukinkonttiin -omatekoisilla käyttöohjeilla varustettuna, tosin!
Oletteko te päässeet koskaan räpeltämään tämän purkin kanssa? Oliko purkin avaaminen teille itsestäänselvää heti? Kuinka lopulta keksitte, miten tuote avataan? Entäpä onko joukossanne muitakin itse sisältöön ihastuneita?
Argan Butter -purkin saa tilattua itselleen Naturellementin verkkokaupasta (11 €) ja saatavilla on tämän lisäksi myös karite-, hunaja– ja kaktusviikunavoihanuudet!

57 kommenttia artikkeliin ”Pakkaustemppu”

 1. Oon nähnyt tällä mekanismilla olevia pastillipurkkeja, siitä on mulle jo tuttu mekanismi. Ja opin sen avaamaan jo pienenä, joten en kyllä yhtään muista että miten sen keksin. Sen kyllä muistan että jonkin aikaa sitä joutui pyörittelemään käsissään ennenkuin keksi avausmekanismin 😀 Ne pastillit taisi olla jotain pr-lahjoja jostain messuilta, jos oikein muistan. 😀

  Vastaa
 2. Hei!
  Joo se oliki dilemma saada se auki..sain joskus apteekista jotain pastilleja tuollaisessa rasiassa,ja täytyy tunnustaa,että tarvitsin avukseni vähän testosteronia ennenkuin avautui..no ne pastillit oli hirveen pahoja,mutta nyt rasia palvelee loistavasti Bepanthen-rasiana:-) -Tiina-

  Vastaa
 3. Mulla on vastaava pikkupurkki tota kaktusviikunavoita. Ja nyt oon sitä kuiville kynsinauhoille laittanu ja tapellu kannen kanssa, eli tää ohje tuli tarpeeseen, en olis varmaan muuten tajunnu 🙂 Oi, toi arganvoi on varmaan ihanaa.

  Vastaa
 4. Joooo, tää voide on aiiivan ihana! Ja tuoksuukin niin hyvälle, ah. Käytän sitä kynsinauhoilleni, jotka on ihan kamalassa kunnossa. Sormenpäitä vaan tykyttää vähän väliä kun on tullut taas revittyä (tunnustaa hän nolostellen). LivBoxistahan tämän siis sain tuossa syksyllä. Ja en tosiaan ymmärtänyt tätä pakettia. Siinä meinas tosiaan kynnet mennä kun revin sitä auki ennkä voinut ymmärtää miksi tuollainen paketti on tehty. Mut sit muistaakseni jossain blogissa joku käytti jotain sen tyyppistä sanaa kuin "poksautuskorkki", ja siitä aikani pähkäiltyäni ymmärsin miten se toimii. 😀 Kauhean kätevä paketti tosiaan, kun vaan hoksaa sen mekanismin. Ja mun mielestä tuo purkki on myös tooosi nätti. <3

  Vastaa
 5. Nyt ehdottomasti palautetta valmistajalle. Samoin maahantuojalle, että osaa laittaa pakkauksiin vaikka omatekoisen läpyskän avausohjeineen suomeksi.
  Mulla näitä yleissalvoja pyörii nurkissa jo muutama ennestään, enkä niitä juurikaan muista sivellä kynsinauhoille tai kyynärpäille…

  Vastaa
  • Minullakin usein tuppaa kertymään noita yleissalvoja, joita voi käyttää myös huulirasvoina ja kasvoilla, mutta tämän kanssa kannattaa huomioida, ettei ole oikeastaan yleissalva vaan body butter, eli ei ehkä se paras rohtuneille huulillekin yms. 🙂

   Vastaa
 6. Häh voiko joku olla tietämättä miten tuollainen purkki avataan? Niitähän on kaikissa tuoteryhmissä ollut aina. Jos teet lahjan yhteyteen avaamisohjeet, annat itsestäsi todella typerän kuvan, ja aliarvioit lahjansaajan 😀

  Vastaa
  • Ja hei listatkaa nyt ihmeessä tälle kuplassa eläneelle, että missä kaikkialla tällaisia pakkauksia on käytetty, minua kiinnostaa pakkausmielessä ihan suunnattomasti. Ainakin siis kuulemma apteekin pastilleissa, mutta missä muualla? 🙂

   Vastaa
  • Olen teekkari ja meillekin on jaettu pastilleja vastaavissa rasioissa erinäisillä messuilla 😀 Mutta en (tietenkään) itsekään heti tajunnut miten avataan eikä moni mukaan. Liian hieno mekanismi teekkareille!

   Vastaa
  • Täytyy kyllä sanoa ettei itellekään oo toi purkin avausmekanismi koskaan aiemmin selvinny. Jotain pastilleja kans joskus jostain sain ja kirosin mielessäni rasian kehittäjän hornantuuttiin.. Uunominä siis ��

   Vastaa
  • Myöskin tiimareissa, tigerissa, marimekossa, apteekeissa myydään tämmöisiä rasioita tyhjinä. Pastilleja myydään kaupoissakin tämmösissä rasioissa, mainoslahjana tulee usein. Ulkomailla ehkäpä vielä yleisemmässä käytössä 🙂 Ainaki oman kokemuksen mukaan Saksa/Hollanti akselilla..

   Vastaa
  • Mietin kans miten ei voi tietää miten tämmönen avataan 😀 Iteki jo mooooonta vuotta sitte ensimmäisen kerran törmänny tämmöseen ja juurikin pastillipurkkina. Johonki muuhunki olen vastaava purkkia nähny käytettävän, mutta en saa mieleen mihin. En muista miten tai mistä sain vihiä purkin aukasemiseen ekan kerran, mutta mitään voimakeinoja ei oo tarvinnu käyttää, vaan ihan asiallisesti aukesi heti 😉

   Vastaa
  • Juu, tuttu mekanismi, sillä mulla on hyllyssä Goldwellin hiusvahaa, jossa on tällainen pakkaus. Purkki on tosin suurempi, halkaisijaltaan noin 8 cm. Aine on riittoisaa, eikä siis lopu koskaan. Purkki on ostettu reipas 10 vuotta sitten. Myös useampia mainospastilleja olen saanut (jo vuosia sitten) tässä esitetyssä pienemmässä rasiassa.

   Vastaa
  • Ihan ekana on sanottava, että aivan törkeen nätti rasia! Jo ihan silläkin haluttaisi investoida tuohon, ja eipä mukana kulkeva nätti voidepurkki pikaiseen kuivan ihon hoitoon huono ajatuskaan ole. Itse voisin tähän purkkikeskusteluun lisätä jo mainittujen pastillien lisäksi vähän villin kortin: ilmakiväärin luodit 😛 Meillä pyöri pitkään impun luoteja sisältävä rasia (joskin aika iäkäs), jossa oli tuo mekanismi. Ja kannessakin oli luodin kuva, eli ei ollut edes vanha pastilliboksi.

   Vastaa
 7. Tuli todellakin tarpeeseen tää vinkki 😀 Oon yrittäny sitä avata ja avannu siis just et kynnet menny huonoks. Sit ku sain toistamiseen auki ni jätin sen vaa auki ku turhauduin koko purkkiin. Eli ei, en tienny tän mekanismia vaik kuinka sitä pyörittelin, joten kiitti! =) Sain meinaa minäkin sen livboxista

  Vastaa
 8. Ei ollut, mutta en sentään repinyt saksien kanssa. 😀 Vaan älysin pienen pyörittelyn jälkeen painaa keskeltä. Tosiaan pieni piirros avaamisesta purkin takana ei olisi pahitteeksi.

  Vastaa
 9. Hahah, tänään just yritin epätoivoisesti repiä samanlaista pastillipurkkia auki:D Ehdin jo kirota koko purkin kynsieni tuhoamisesta, mutta lopulta keksin sattumalta miten purkki aukeaa. Mun mielestä tosi hauska mekanismi, kunhan vaan ensin tajuaa miten tuollaisen purkin saa ylipäätään auki:p

  Vastaa
 10. Mulla on joskus ollut tällainen pastillirasia ja kerran menin koulun vanhempainiltaan, jossa täpötäydessä, hiljaisessa salissa kuvittelin vaivihkaa ottavani rasiasta yhden mutta katinvillat, sehän paukahti kiinni 120db voimalla ja n. 200 kysyvää silmäparia kohdistui minuun. Kiusallinen tilanne.

  Vastaa
 11. Kyllä pelkän purkin näkemällä tietäisin miten se avataan. Eipä siinä voi olla vaihtoehtojakaan.. Eri asia on sitten kaikki kierrettävät tai liu'utettavat lukitukset, joihin ei ole ohjetta! Ne vasta ärsyttääkin. Yleensä lukituksen avaa jotenkin vahingossa näistä eikä koske siihen sen jälkeen 😀

  Vastaa
 12. Minä olen vuosia kerännyt näitä Click Clack -rasioita, ostanut vaikka minkälaisia pastilleja jotka eivät ole aina olleet niin hyviä, ihan vaan että saisin pikkurasioita käsilaukun pohjalle pikkuasioille. Näissä kulkee särkylääkkeet, purkat, korvikset ja millon mitäkin. 🙂 Muistelen että alkuvaiheessa purkkien taakse oli painettu/printattu käyttöohje mutta onko sitten ajateltu että kaikki osaavat jo näitä käyttää jos ei ole tähän enää laitettu. On muuten ensimmäinen kosmetiikkatuote minkä näen näissä purkeissa!

  Vastaa
 13. Livboksista minäkin sain samanlaisen purkin.En tajunnut miten aukeaa ja kirosin kun mieskään ei ollut silloin kotona.Sitten jossain blogissa oli, että miten aukeaa.Ehdottomasti ohjeet,hyvin mahtuis pieni purkin kuva ja press here.Säästyis monet hermot, kynnet, veitset ja mitä näitä nyt olikaan:)

  Vastaa
 14. Minulla on pinkkisävyinen purkki, mekanismi on tosiaan hauska 🙂 Oli tuttu, ostin esimerkiksi minttupastilleja ruotsista aiemmin tänä vuonna. Joskus aiemminkin olen vastaavan nähnyt, mutten koskaan kosmetiikassa ja olinkin vähän yllättynyt että se soveltuu siihen.

  Vastaa
 15. Juu pastillirasioista tuttu jo entuudestaan tuo avausmekanismi.. En lähtis ihan avausohjeita printtailemaan, mutta tosiaan joku pieni infograafinen kuva kyllä ratkaisisi sen ongelman ettei kuluttaja saa pakkausta auki. Esim. ääriviivapiirros sormesta painamassa ympyrää = purkkia. Ei paljoo pakkausta rumentaisi siinä muun sisältöinfon lomassa, mutta helpottaisi kummasti monen avausmekanismin parissa kamppailevaa 🙂

  Vastaa
 16. Veljeni sai myös jostain alihankinta messuilta pastilleja tuollaisessa rasiassa. Rasian pohjassa tais olla avausohje. En heti ois tajunnut miten aukeaa. Hauska purkki kun kuuluu se "poks" avatessa.
  Joskus purkkapussin mukana sai tavallaan samankaltaisen rasian mutta suorakulmion muotoisen saranallisen joka aukesi kun puristi kannesta tai sivuista7kyljistä painamalla. Mekanismi lakkas myöhemmin toimimasta ja enää sen saa auki vaan repimällä

  Vastaa
 17. Joskus olen jotain mainospastilleja nähnyt näissä rasioissa, en olisi kyllä muistanut miten avataan.
  Googlen kuvahakuun click clack tins ja siellä on avausohjeetkin.

  Vastaa
  • Sitten on jo voitonpuolella jos tämän nähdessään tajuaa nimittää tätä tuollaiseksi eikä sitten varmasti enää tarvitsekaan avausohjeita, mutta jos pakkauksen vaan näkee, niin ei edes tajua, mitä lähteä hakemaan. 😀

   Vastaa
 18. Täytyy myöntää, että minä uuno en tajunnut ko.pakkauksen avaamista! LivBoxissahan tuollainen tässä jokunen aika sitten tuli ja pari kertaa taisin sen ihan tuurilla saada auki ilman väkivaltaa, mutta useammin taisin ties minkälaisiin avauskonsteihin turvautua. Mutta kiitos tästä postauksesta, jos ko.pakkaus vielä joskus eteen tulee niin tiedän jopa miten se kuuluu avata 😀

  Vastaa
 19. Aivan ihana tuote ja pakkaus. Hoksasin mekanismin heti, vaikken ole noista pastillipurkeista kuullutkaan. Paljon helpompi avata kuin esim. vaseliini, jotenkin tuhoan aina kynteni sitä repiessä.

  Vastaa

Jätä kommentti