Kaikki luomivärini ja miksi en oikeastaan tarvitsekaan niitä kaikkia

Postasin eilen siitä, kuinka hyvältä on tuntunut vähentää meikkisiveltimiä ja tavoitteenani on tehdä samaa vähennystä myös muulle kosmetiikalle. Joidenkin tuotteiden vähentäminen on tuntunut helpolta, mutta joidenkin taas hieman vaikealta ainakin jossain määrin.

Ostolakossa kaikki luomivärini

Yksi tällainen hieman hankalampi kategoria ovat olleet luomivärit. Niiden vähentämisestä tekee nimittäin hankalaa se, että kun palettiin ensin ihastuu ja sitä sen jälkeen käyttää vähän aikaa, ei sitä enää voi hygieniasyistä oikein laittaa eteenpäin. Sen jälkeen paletin kanssa onkin sitten jumissa ja minulla on useita tällaisia ”jumipaletteja”, joita ilmankin pärjäisin hyvin, mutta joita nyt vain täytyy käyttää, koska ne ovat niin sörkittyjä, ettei niitä vain voi enää oikein myydä tai antaa eteenpäin. Niitä katsellessa ärsyttääkin lähinnä tajuta, että niihin on laittanut rahaa. En siis voi vain napsauttaa sormia ja saada kaikkia katoamaan.

Minulle kuitenkin riittäisi tällä hetkellä aivan loistavasti yksi hyvä luomiväripaletti, jossa on useita sävyjä, sillä tykkään, kun kaikki sävyt ovat samojen kansien sisällä eikä minun tarvitse availla useita paletteja meikatessani. Toki ongelmaksi voi lopulta tulla se, että että minun kohdallani ainakin ne vaaleat suosikkisävyni kuluvat ensin loppuun, mutta voin myöntää rehellisesti, ettei minulla ole ehtinyt kertyä siitä ongelmasta elämäni aikana liiemmin kokemuksia, sillä olen koko ikäni ollut luomivärihamsteri. Olisi kuitenkin kivaa saada sellainenkin kokemus elämääni!

Ostolakossa kaikki luomivärini

Tällä hetkellä kaikkein käytetyin luomivärini on tämä Dior Eye Reviver -luomiväripaletti, joka on jo jäänyt pois myynnistä. Paletti sisältää viisi puuterimaista luomiväriä, joiden lisäksi se sisälsi myös yhden voidemaisen rajausvärin, mutta se oli jo niin vanha ja näytti kurjalta osaksi kuivuttuaan, että irroitin sen paletista ja heitin pois. Paletin viisi luomivärisävyä ovat helppoja ja niillä syntyy kiva meikki niin arkeen kuin juhlaankin.

Luomiväripaletti on kuitenkin ollut minulla jo neljä vuotta, joten minusta tuntuu, että kun sen kaksi vaaleinta, eniten käyttämääni sävyä loppuvat, heitän sen pois, sillä sen keskitummat ja tummin sävy eivät ole mitenkään erityisiä ja muista paleteistani löytyy vastaavia. Huvittavaa on se, että olen käyttänyt paletin vaaleita sävyjä aina yhdessä sen kolmen tummemman sävyn kanssa, mutta vaikka vaaleat sävyt ovat kuopalla, ei tummemmista sävyistä ole kulunut edes niiden kohokuvioitu pinta. Suurin harmitus paletissa on, että sen kansi on irronnut, joten vanhan ja rikkinäisen paletin käyttö ei myöskään tunnu kovin erityiseltä.

Ostolakossa kaikki luomivärini

Toinen vähän vanhempi luomiväripalettini on tämä IsaDora Eye Color Bar 60 Nude Essentials -paletti. Tästä on hajonnut yksi tumma sävy, mutta loput jäljellä olevat sävyt ovat juuri sellaisia helppoja nudesävyjä, jollaisia itse käytän mielelläni. Tämäkin paletti taitaa olla jo neljä vuotta vanha, mutta käytän sitä mielelläni, sillä sen vaaleat sävyt ovat helppoja käyttää. Jos meikkaan, käytän oikeastaan aina luomiväriä ja tykkään tehdä kevyitä silmämeikkejä, joten vaaleita sävyjä kuluu minulla aina ylivoimaisesti eniten.

Ostolakossa kaikki luomivärini

Urban Decay Naked 2 -paletti on sekin täynnä helppoja nudesävyjä, joille minulla on käyttöä. Paletti on kiva ja helppo, sillä silläkin syntyy helposti erilaisia meikkejä. Tämä on ollut sellainen helppo peruspaletti, jota voisin käyttää koska tahansa.

Ostolakossa kaikki luomivärini

Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance on jo pitkään ollut yksi lempparipalettejani. Ostin paletin kaksi vuotta sitten ja tein sillä häämeikkinikin. Olen käyttänyt siitäkin eniten sen ”helppoja” vaaleita sävyjä, joista kaksi on jo kulunut täysin loppuun ja kolmas on hyvää matkaa menossa kohti samaa kohtaloa. Tykkään tällaisista paleteista, joissa on yhdessä runsaasti helppoja sävyjä, mutta muutamalla vähän erityisemmällä sävyllä terästettynä.

Paletista löytyy aiempi postaus täältä.

Ostolakossa kaikki luomivärini

Anastasia Beverly Hills Subculture on luomiväripaletti, jonka ostamista harmittelen jälkikäteen paljon. Ihastuin niin kovasti Modern Renaissance -palettiin, että kun Subculture tuli myyntiin, klikkasin sen lähes välittömästi verkkokaupasta kotiin ajattelematta sen tarkemmin, etteivät sen sävyt varsinaisesti ole minun juttuni. Paletissa on periaatteessa paljon hyviä sävyjä, joita käytän mielelläni, mutta siitä puuttuvat kaikki ne helpot vaaleat sävyt, joihin ne yhdistäisin, eli joudun hakemaan ne muista paleteista, mikä vähentää tämän käyttöä. Ihan rehellisesti sanottuna en olisi tarvinnut sitä ja minua vähän jopa ärsyttää, että hankin sen. Nyt olen sörkkinyt palettia sitäpaitsi jo niin paljon, etten enää edes kehtaisi yrittää kaupata sitä kellekään.

Paletista löytyy aiempi postaus täältä.

Ostolakossa kaikki luomivärini

Rebecca Stella The Squad Palette oli hyvä ostos, jota olen käyttänyt paljon. Paletti sisältää kuusi täydellisesti makuuni olevaa helppoa sävyä, joissa on hyvin pigmenttiä ja jotka myös häivyttyvät helposti. Paletti on muuten täydellinen, mutta sen rasia on todella huonosti tehty ja suorastaan halvan oloinen huonosti paikoillaan pysyvine kiinnitysmagnetteineen ja rasian raoista tursuavine liimarippeineen, mikä hieman laimentaa fiilistä tuotteen suhteen.

Ostolakossa kaikki luomivärini

Too Faced White Chocolate Chip on makuuni täydellisen kokoinen luomiväripaletti, sillä se sisältää 10 pientä ja yhden hieman isomman luomivärin. Paletin sävyt ovat kivoja ja helppoja, ne tuoksuvat valkosuklaalta tykkään paletista muutenkin paljon. Paletissa saisi mustan sävyn sijaan olla ehkä joku keskitumma sävy, mutta muuten tämä on loistava tuote.

Paletista löytyy aiempi postaus täältä.

Ostolakossa kaikki luomivärini

Essence Melted Chrome Eyeshadow -luomivärit ovat aivan ihania. Olen kehunut niitä paljon jo aiemmin ja tykkään niistä valtavasti, sillä niiden avulla saa helposti hetkessä säkenöivän silmämeikin. Minulla on näitä neljä ja olen käyttänyt kaikkia ahkerasti. Varsinkin kaksi vaaleinta sävyä ovat olleet eniten käytössä. Nämä ovat ainoat yksittäiset luomivärini, sillä en tavallisesti tosiaan jaksa yhdistellä eri palettien sävyjä keskenään, mutta näitä käytän paljon ihan vain siksi, että niiden avulla syntyy kaunis silmämeikki jo pelkällä yhdelläkin sävyllä, sillä sävyn intensiivisyyttä voi säädellä hyvin.

Luomiväreistä löytyy aiempi postaus täältä.

Ostolakossa kaikki luomivärini

Yksi luomiväripaletti, jonka olen unohtanut lähes täysin on Too Faced Sweet Peach -paletti. Persikalta tuoksuvassa luomivärissä on 18 hyvää sävyä, joista tykkään paljon, sillä niillä saa aikaan erilaisia meikkejä. Sävyt ovat kauniita ja paletti on todella monipuolinen, joten on suorastaan harmi, etten ole käyttänyt tätä enempää.

Paletista löytyy aiempi postaus täältä.

Ostolakossa kaikki luomivärini

Huda Beauty Textured Eye Shadow Palette Rose Gold Edition -luomiväripaletti on paletti, joista en ole varma tykkäänkö omistaa sen vai en. Siinä on periaatteessa hyviä ja kivoja sävyjä ja yritän muistaa käyttää sitä, mutta loppujen lopuksi voisin ihan hyvin olla ilmankin sitä. Vaikka sillä saakin kevyempiäkin silmämeikkejä, ei sitä ole missään tapauksessa tehty kaltaiselleni tylsälle meikkaajalle, joten se tuntuu menevän minulla jopa hieman hukkaan.

Paletista löytyy aiempi postaus täältä.

Ostolakossa kaikki luomivärini

Toinen luomiväripaletti, jonka omistamisen ilosta en ole ihan varma on Huda Beauty Desert Dusk. Paletissa ei varsinaisesti ole mitään vikaa ja siinä on useita kauniita sävyjä, mutta jotenkin en vain tule koskaan tarttuneeksi tähän enkä oikeasti tarvitsisi tätä siitäkään huolimatta, että tässä on ehkä jopa enemmän minulle sopivia helppoja sävyjä kuin toisessa Huda Beautyn paletissani.

Ostolakossa kaikki luomivärini

Yksi suosikkipalettejani on Tarte Tartelette in Bloom -paletti, joka olisi varmasti valintani, jos minun tulisi pitää vain yksi luomiväripaletti. Siinä on helppoja vaaleita sävyjä sekä niihin sointuvia tummempiakin vaihtoehtoja. Luomivärisävyissä on loistavasti pigmenttiä ja ne myös häivyttyvät kauniisti. Paletti on siis kaikin puolin täydellinen.

Paletista löytyy aiempi postaus täältä.

Ostolakossa kaikki luomivärini

Toinen Tarte-suosikkini on Tarte Tease -minipaletti, joka on sekin täydellinen tarpeisiini. Se sisältää kuusi sävyä, joilla saan täydellisesti minulle sopivia meikkejä. Tämä on helppo ja kompakti paletti ottaa mukaan reissuun ja pidän siitä todella paljon.

Ostolakossa kaikki luomivärini

Rakastuin Tarten luomivärien laatuun saatuani niitä vihdoin käsiin Thaimaassa asuessamme. Eräällä Sephora-reissulla silmiini sattui yksi yksinäinen Tarte Limited Edition Teasure Box -meikkipaletti, joka sisälsi niin valtavan määrän ihania Tarten luomivärejä ja muita tuotteita, että en vain millään voinut jättää sitä hyllyyn, joten ostin sen itselleni. Olin aivan uskomattoman iloinen löydettyäni sen, sillä se on täynnä juuri minun tarpeisiini sopivia ja erittäin hyvälaatuisia Tarte-luomivärejä ja bonuksena tuli vielä kaksi poskipunaa ja aurinkopuuteria sekä korostuspuuteri.

Käytin palettia hieman, mutta sitten tajusin, että se on aivan älyttömän ärsyttävän iso, minkä vuoksi en oikeastaan pidä sitä millään tavalla kätevänä – siitäkään huolimatta, että olin aluksi niin innoissani ajatuksesta, että kaikki ihanat sävyt olisivat yhdessä. Olen harkinnut, että siirtäisin boksin sävyt erilliseen pannuun, mutta täytyy myöntää, että en ole jostain syystä innostunut ajatuksesta täysin. Katsotaan, jos jossain vaiheessa tulen kuitenkin tehneeksi sen.

Ostolakossa kaikki luomivärini

Kolme aivan täydellistä Too Faced -luomiväripalettia ovat nekin jääneet ilman käyttöä. Nämä ihanat paletit myytiin yhdessä merkin joulupakkauksessa toissajouluna ja koska voisin koska tahansa ottaa minkä tahansa näistä kolmesta paletista ja käyttää sen erinomaisia luomivärejä päivittäin, en voinut vastustaa kiusausta ostaa kolmikkoa.

Näiden palettien näkeminen ärsyttää minua kuitenkin hieman, sillä ne kertovat täysin ongelmastani. Olen hankkinut kolme aivan upeaa luomiväripalettia, mutta minulla ei ole ollut aikaa käyttää niitä, koska minulla on niin paljon muita luomivärejä. Niin typerää!

Ostolakossa kaikki luomivärini

Myös tämä Too Faced Natural Love -luomiväripaletti lukeutuu samaan kerhoon. Se on todellakin aivan täynnä juuri minun makuuni olevia luomivärejä ja ne on jopa pakattu varsin kevyeen ja luomivärien määrään nähden suht kompaktiin rasiaan, joten voisin ihan hyvin elää vaikka vain tällä yhdellä paletilla seuraavat vuodet. Koska luomivärejä on kuitenkin niin paljon, en vain ehdi käyttää tätäkään ja se on todella sääli. Voin vain mielessäni ynnäillä yhteen, kuinka paljon rahaa meikkilaatikoissani lepääkään näiden vähälle käytölle jääneiden luomiväripalettien muodossa.

Ostolakossa kaikki luomivärini

Viimeinen minulta löytyvä luomiväripaletti on IT Cosmetics Naturally Pretty Essentials -paletti, joka on aivan täydellinen. Se sisältää kuusi mattaista helppoa luomivärisävyä ja niiden lisäksi seitsemännen helmiäissävyn, jonka avulla mattasävyt voi muuttaa helmäishohtoisiksi. Niin kätevää ja niin harmillista, etten ole ehtinyt käyttää tätäkään palettia enempää.

Miksi näitä kaikkia luomivärejä on sitten kertynyt niin paljon? Ihan vain siksi, että ne ovat kauniita ja ihania ja veikkaan, että moni ihanasta kosmetiikasta innostuva ajattelee kuten itsekin olen ennen ajatellut eikä edes mieti, että luomivärit tarvitsisi käyttää loppuun. Minä en ainakaan koskaan ennen ostanut meikkejä edes aikomuksena käyttää niitä loppuun vaan ihan vain siksi, että ne näyttivät ihanilta ja halusin nauttia niistä.

Sanoisinkin, että on kahdenlaisia meikkajia: toiset ostavat sen yhden tai pari luomiväripalettia ja käyttävät luomiväriä, koska kokevat tarvitsevansa sitä ja toiset taas ostavat helpommin useita luomivärejä ilman, että mieleen tulee edes ajatus, että ne tulisi joskus kuluttaa loppuun. Nehän hankitaan, koska ne ovat kauniita, niitä on kiva käyttää ja ne tuottavat nautintoa. 

Minusta kumpikaan näistä ajattelutavoista ei ole oikea tai väärä. Sama ajattelutapa pätee myös todella moneen muuhunkin asiaan. Toiset ostavat vaatteita siksi, että nyt vain on korrektia pukeutua ihmisten ilmoilla ja talvella on kylmä ilman lämpimiä vaatteita. Uusia vaatteita ostetaan sitten, kun vanhat menevät rikki. Toiset taas shoppailevat vaatteita fiiliksen ja tilanteen mukaan ajattelematta edes, että vaatteen tulisi koskaan kuluttaneeksi puhki.

Minulle on erityisesti kosmetiikan kohdalla ollut aivan uusi juttu siirtyä siihen ajatuskerhoon, ettei tavaroita osteta vain tuottamaan mielihyvää vaan täyttämään tarve. En koe itseäni huolitelluksi ilman silmämeikkiäni ja minulla on hyvä olo kun olen tehnyt silmämeikkini, joten koen sen eräänlaisena tarpeenani. En kuitenkaan itse saa enää nykyään erityistä mielihyvää siitä, että ympärilläni on useita ihania tavaroita, joita olisi ihanaa omistaa, joten minulle riittäisi hyvin se yksi tarpeeni täyttävä luomiväripaletti, jonka loputtua voisin tarvittaessa ostaa uuden.

Ostolakossa kaikki luomivärini

Tämän blogipostauksen kirjoittaminen oli hauska prosessi. Aloin alunperin kirjoittaa tätä postausta ihan vain kertoakseni, mitä luomivärejä minulla on vielä jäljellä, mutta niistä kirjoittaessani kävin jälleen jokaisen läpi ajatuksella niitä tutkien ja testaillen. Päädyin miettimään, miksi minulla oli niitä, minkä tarpeen ne täyttivät ja tajusin, kuinka ajatusmaailmani tosiaan on hieman erilainen verrattuna esimeriksi siihen, kun kymmenisen vuotta sitten iloisin ihan vain siitä, että omistin nelisenkymmentä Diorin luomiväripalettia (joista kaikista olen muuten luopunut, sillä osa sävyistä loppui, osan paleteista sain myytyä pois ja osan kohdalla oli vain karu totuus myöntää, ettei meikkejä ole hygieenistä käyttää loputtomiin).

Minun kohdallani tämän postauksen kirjoittaminen päättyi lopulta siihen, että laitoin omistamistani luomiväripaleteista kokeeksi noin puolet myyntiin ruotsalaiselle Huuto.net-sivustoa vastaavalle Tradera-sivustolle.

(Sivuhuomautuksena sanon siltä varalta, että joku kysyy: Jos joku paletti kiinnostaa, niin palettien postikulut Ruotsista Suomeen ovat tavallisesti vähintään 15 euroa/paketti, eli näitä ei ole kovin fiksua alkaa postitella.)

Valitsin palettien joukosta ne vähiten käytetyt, jotka olisi edes teoriassa mahdollista saada myytyä. Niiden joukossa on aivan ihania paletteja, joista varmasti jokainen voisi olla se ainoa käyttämäni luomiväripaletti, mutta koska en vain tarvitse näin montaa, voin ihan hyvin yrittää myydä ne pois ja jättää itselleni vain alla olevan kuvan verran luomiväripaletteja – niissäkin on kuitenkin jo useaksi vuodeksi luomivärejä. Pidetään peukkuja pystyssä, että ylimääräiset paletit menevät kaupaksi!

Ostolakossa kaikki luomivärini

Ostatteko te luomivärejä tarpeeseen vain tuottamaan mielihyvää?


Lue myös:

Minulla oli näin vähän kynsilakkoja viimeksi ala-asteella
4 kuukautta ilman sänkyä – tältä sängytön elämä on tuntunut
Addikti vai minimalisti – voinko nykyään olla ostamatta kosmetiikkaa?

20 kommenttia artikkeliin ”Kaikki luomivärini ja miksi en oikeastaan tarvitsekaan niitä kaikkia”

 1. Luulen, että monelle kosmetiikasta kiinnostuneelle luomivärit on ns. Akilleen kantapää. Sulla on kyllä paljon ihania paletteja, enkä edes viitsi mennä katsomaan, mitä ihanuuksia sulta lähti vielä myyntiin 😀 Itsekin pitäisi omat paletit käydä läpi ja oikeasti vain luopua niistä käyttämättä jääneistä, aikansa eläneistä paleteista.. Siksi en varmaan olekaa saanut ko. hommaa aikaseksi, vaikka monesti olen miettinyt palettien läpikäymistä :/ Muita vähän käytettyjä meikkituotteita on niin paljon helpompi myydäkin, kuin jokusen kerran kokeiltua luomiväripalettia.

  • Minulle ne ainakin olivat, koska ”luomivärejähän nyt käyttää kokoajan” ja ”minulla ei olekaan juuri tuollaisia sävyjä”, joten niitä oli niin helppoa haalia. 🙂

   Nuo jemmoihin jääneet ja aikansa eläneet luomiväripaletit ovat tosiaan hankalia, sillä tuntuu todella kurjalta heittää niitä pois, mutta kun niillä on ikää jo useita vuosia, ei niitä enää oikein viitsisi käytääkään eikä niitä voi tosiaan muillekaan antaa. :/

 2. On kyllä upea kokoelma, wau! Minulla on vain yksi luomiväripaletti, juurikin tuo UD:n Naked 2 ja se riittää minulle täydellisesti <3 Käytän siitäkin arkena lähinnä mustaa, taupea ja kahta vaaleinta sävyä. Muutamia yksittäisiä nappeja omistan lisäksi koska tuota palettia en oikein uskalla ottaa reissuun mukaan ettei vain hajoa.

  • Toivottavasti pääsen itsekin tuohon yhden paletin tilanteeseen vielä parin vuoden sisään! 🙂

 3. Minulla on ehkä 10-15 luomiväriä eri sävymaailmoista ja uusia en osta ennen kuin oikeasti tarvitsen. En edes muista milloin viimeksi ostin uuden luomivärin eikä mulla ole tullut niiden kanssa mitään hygieniaongelmaa, esim. teipillä saa hyvin otettua ns. päällimmäisen kerroksen luomiväriä pois jos se tuntuu jotenkin huonolta.

  Tykkään kyllä katsella uusia luomivärejä joko kaupassa tai nyt tätä postausta lukiessa mietin mikä noista olisi suosikki. 🙂

  • Minä koen hygieniaongelmaksi lähinnä sellaiset 5+ vuotta vanhat paletit, kun valmistajat yleensä takaavat sen yhden vuoden hyvänä säilymisen. Perinteiset ”vanhanajan” luomivärit olivat helppoja, kun niissä oli niin kuiva koostumus eikä siinä liiemmin pöpöt päässeet elämään, mutta nämä uudemmat ovat niin usean ainesosan yhdistelmiä, että väkisinkin miettii, kuinka monta vuotta niitä on hyvä säilyttää. 🙂

 4. Onko noissa Too Faced:in kolmessa paketissa poskipuna ja varjostusväri, vai mitä nuo isot napit ovat?
  Minulla on myös Too Faced:ilta ihanat sävyt, mutta en ehdi koskaan sitä komboa käyttää… :/
  Innostuin tästä postauksesta inventoida luomivärini ja koostaa niitä samaan säilytystilaan..!

  • Joo, yhdessä poskipuna, toisessa korostusväri ja kolmannessa aurinkopuuteri. 🙂

  • Jemmoista löytyikin yllättäen Philosophyn ihana paletti… enpä ole vuosiin käyttänyt. Nyt se pääsee taas kokeiluun..
   Hygienia mietityttää, mutta toisaalta nämä ovat olleet tiukasti suljettuina vuosia ja koostumus on puuterimainen. Pinnalta voi vielä pyyhkiä päällimmäiset bakteerit jollain alkoholipitoisella desinfiointipyyhkeellä.

 5. Ihania paletteja sulla…ja mulla. Ongelma vaan sama: LIIKAA! Täytyis malttaa laittaa pois osa. Mulla on onneks kaveri, jonka kanssa vaihdellaan aina virheostoksiamme. Juuri lähetin hänelle pari pientä palettia ja pari yksittäistä nappia. Laatikkoon jäi silti liian paljon…
  Oon miettiny, että koitan kans vähentää 1000 tavaraa tänä vuonna

 6. Tuli mieleen tuosta vanhojen tuotteiden hygieenisyydestä mielenkiintoinen blogausaihe – – voisiko niitä lähettää johonkin tutkittavaksi, eli testattavaksi millaisia bakteereja niissä oikeasti on alkanut kasvamaan. Vaikka varmasti lopputulokseen vaikutta se, miten hygieenisesti niitä käyttää, olisi kuitenkin jännä nähdä miten niille vaikka sun käytössä käy, kun kuitenkin käytät niitä varmasti normaalikäyttäjää hygieenisemmin.

 7. Osa näistä luomiväripaleteista on kyllä hienosti tuotettu, kun paletti tekisi mieli ostaa, vaikkei sille olisi mitään tarvetta. Erityisesti tuo Tarten Treasure box on aivan ihana, kuin karkkirasia! Olen kuitenkin kokeilun ja erehdyksen kautta oppinut, että minun on aivan turha ostaa luomivärejä palettina, koska en sitä kuitenkaan tule käyttämään. Paletteja oli parhaimmillaan laatikollinen pölyttymässä. Meikkaan lähes joka päivä, mutta silmämeikki on yleensä hyvin yksinkertainen. Tykästyin pari vuotta sitten BoHon luomivärinappeihin, ja pärjään nykyään hyvin kolmella perussävyllä arkena. BoHon luomivärit ovat todella riittoisia, levittyvät kauniista, pysyvät hyvin ja pigmenttiäkin riittää omiin tarpeisiin. Ei tarvitse huolehtia, jos joku sävy kuluu enemmän, kun sen voi sitten korvata uudella napilla, kun tarve on. Yksi pieni häämeikkiäni varten ostettu paletti on vain kokoelmista jäljellä, ja sitä säilön max. reilun vuoden vielä juhlameikkejä varten. Sen jälkeen saa turhat paletit jäädä itsellä historiaan olivat ne kuinka kauniita tahansa. Moni muu asia elämässä odottaa vielä järkeistystä ja järjestystä, mutta tästä tilanteesta olen tyytyväinen. Toivottavasti ylimääräiset paletit menevät kaupaksi ja pääsevät jollekin käyttöön! Ja myöhästyneet onnittelut kymmenvuotiaan blogin johdosta! Terv. yhdeksän vuotta Ostolakosta inspiroitunut 🙂

 8. Mulla on yli 10 vuotta vanhoja Diorin viisikoita ja olen käyttänyt niitä vieläkin.. Kääk! Ja ilman mitään ongelmia. Eivät tuoksu pahalle ja olen käsittänyt, ettei puuterimaisissa tuotteissa kasva bakteerit ollenkaan. Koostumus voi toki muuten muuttua, kuten kuivua ja sitä kautta varista. Lisäksi otan tuotteita aina puhtaalla aplikaattorilla, pesen ne siis jokaisen käytön jälkeen minimoidakseni riskit ja juurikin sen takia, kun tiedän käyttäväni tuotteita pitkään. Ehkä liian pitkään.. En tiedä pitäisikö nyt hävetä ja heittää ne kaikki roskiin, mutta sitten tiedän vain shoppailevani yhtä monta uutta tilalle… Ongelma se on tämäkin.

  Ainoa pilaantunut tuote meikkien osalta on ollut eräs Diorin kulmakynä, joka ei ollut edes vanha, alle vuoden ikäinen. Sen koostumus oli voidemainen ja eräänä päivänä vain huomasin sen haisevan tosi pahalle. Yök!

 9. Mä kävin 4kk sitten meikit läpi ja suurimman osan heittelin pois, koska olivat jo niin vanhoja ja osa niin huonolaatuisia etten käyttänyt. Seuraavaksi aloin metsästämään palettia, joka sopisi mun tarpeisiin. Siinä meni joku kuukausi vähän päälle, kunnes sitten bongasin Urban Decayn- Born To Run -paletin. Oon ihan älyttömän tykästynyt siihen, saan tehtyä melkein kaikein sillä. Toiseksi paletiksi hankin magneettipaletin mihin oon ostanut yksittäisinä nappeina ne puuttuvat sävyt.

 10. Kyllähän luomivärien ostaminen menee aivan liian tunnepohjalta! ”Tää on ihana ja kyllä mä nyt ihan hyvin voin tämän ostaa….”
  Olen kierrättämyt sitten ne vähäisemmälle käytölle jääneet yhdelle perheejäsenelle, jos häntä miellyttää ne. Jatkossa aion vakavasti hurahtaa vain pienempiin paletteihin.

 11. Hauska lukea tämä juttu. Itse suunnittelin aamulla että loppuvuodesta teen vähän vastaavan kun päädyin ajatukseen että teen vuoden lopuksi lopullisen muutoksen luonnonkosmetiikkaan ja samalla hävitän vanhat luomivärit pois. Onhan niissä kuitenkin sellainen säilymisaika ja pikku hiljaa pöpöt alkaa lisääntymään paletissa. Aamulla kun inventaariota tein, huomasin että vanhin meikki on 2013 Göteborgista ostettu Lancomen Hypnose eyes paletti. Muistorakas jossa mitä parhain peili!

 12. Nuorempana ei ollut valinnanvaraa merkeissä, kuten nyt. Oli ostettava kalliimpia, kuten Lancomea, Dioria ym.
  Ja sittenhän pärjättiin sillä yhdellä paletilla pitkään. Nykyisin asiat ovat toisin, kosmetiikkamaailmaan on tullut paljon edullisia vaihtoehtoja, joten sen takia kai niitä tulee hamstrattua varastoon. Ostan edullisia merkkejä, joista voin kokeilla mitkä sävyt käyvät, tuleeko niitä käytettyä ja ostaisinko vastaavanlaisia sävyjä sitten kalliimpana. Kieltämättä purkkiarsenaali kasvaa, mutta koska käytän esimerkiksi Nyxin, Makeup Revolutionin, Catricen tai Essencen tuotteita, voin huoletta luopua niistä myös.

 13. Oletko katsonut itse koottavia paletteja? Niihin voi saada mukaan myös puuterin ja poskipunan, jos haluaa. Harkitsen itse koottavan paletin ostamista sitten kun nykyiset 2 palettiani ovat käytetty enimmäkseen loppuun.

  • Joo, olen miettinyt, että voisivat olla hyvä idea sitten joskus (vuosien…) päästä, kun nykyiset luomivärit ovat loppuneet. 🙂

Kommentointi on suljettu.