7 vinkkiä parempaan ihonpuhdistukseen

Pidän itse yhtenä ihonhoidon tärkeimmistä kulmakivistä ihonpuhdistusta. Koen nimenomaan kaksoispuhdistuksen olevan paras tapa huolehtia, että iho on todellakin puhdistettu hyvin, mutta silti hellävaraisesti – kunhan siinä käytetyt tuotteet vain valitsee oikein, jotta iho ei kuivu.

Kaksoispuhdistus onkin minusta hoitonesteiden ja aurinkosuojatuotteiden ohella parhaita juttuja, jotka korealainen ihonhoito on tuonut trendikkääksi. Listasin tähän postaukseen seitsemän vinkkiä, jotka auttavat tekemään ihonpuhdistuksesta vieläkin paremman. Monet näistä ovat saaneet inspiraationsa nimenomaan korealaisesta ihonhoidosta.

Lue myös: Kaikki kaksoispuhdistuksesta

1. Hoida ihoa puhtain käsin

Aloita ihonpuhdistus aina pesemällä ensin kädet. Käsien iholla voi olla runsaasti likaa, bakteereja ja muita epäpuhtauksia, jotka on hyvä pestä pois ennen kuin käsillä kosketaan kasvoja.

Moni ajattelee, että erillinen käsien pesu on turhaa, sillä peseväthän ihonpuhdistustuotteet samalla kädetkin. On kuitenkin parasta pestä ensin kädet, jottei näkymättömiäkään epäpuhtauksia tulisi hieroneeksi kasvoille.

2. Anna puhdistusöljylle aikaa vaikuttaa

Levitä puhdistusöljy kasvoille, mutta anna sen vaikuttaa iholla hetki, esimerkiksi hampaiden harjauksen ajan, ennen kuin alat hieroa ihoa puhtaaksi. Aivan kuten tahranpoistoaineetkin toimivat parhaiten saatuaan rauhassa liuottaa tahraa irti, irrottavat puhdistusöljytkin meikin ja epäpuhtaudet iholta helpommin saatuaan hetken vaikuttaa.

Lue myös: Apua, puhdistusöljy tukkii ihoani!

3. Täydennä ihonpuhdistusta konjac-sienellä

Konjac-sieni on biologisesti hajoava puhdistussieni, joka on valmistettu konjac-kasvin juuren glucomannan-kuidusta. Ihonpuhdistuksessa apuna käytettävä sieni on kuivana kova, mutta pehmenee, kun sen kastelee vedellä.

Ihoa hellästi syväpuhdistava, huokoinen sieni irrottaa kuollutta ihosolukkoa, mutta ei raavi ihoa. Samalla se myös auttaa puhdistustuotteita, kuten puhdistusöljyä, peseytymään iholta paremmin ja saa huononkin ihonpuhdistustuotteen toimimaan hieman paremmin. Sienen ansiosta ihosta tulee pehmeämmän ja sileämmän tuntuinen sekä heleämmän näköinen.

Samaa Konjac-sientä voi käyttää noin kolme kuukautta ja saatavilla on myös sieniä, jotka sisältävät ihonhoitoa tehostavia aktiiviaineita.

Itse käytän konjac-sientä nimenomaan kaksoispuhdistuksen ensimmäisessä vaiheessa poistaessani puhdistusöljyä tai puhdistusbalmia kasvoilta. Kun olen hieronut puhdistustuotteen kasvoille ja saanut mm. meikin liukenemaan, hieron kasvoja hellästi märällä konjac-sienellä, joka auttaa tehostamaan myös silmämeikin puhdistusta.

Käytön jälkeen konjac-sieni pestään vedellä ja halutessaan myös saippualla, minkä jälkeen sen annetaan kuivua ilmavasti ennen seuraavaa käyttökertaa.

Lue myös: Miksi en enää luopuisi konjac-sienestä

4. Muista aina vaahdottaa

Vaahtoavien puhdistustuotteiden vaahdottaminen ennen kasvoille levittämistä on välttämätöntä, jotta ihonpuhdistus on hellävaraista. Vaahdottaessa puhdistustuotteen tiivistetty koostumus sekoittuu veden kanssa, jolloin laimentunut vaahto puhdistaa ihon hellästi.

Korealaiset ovat mestareita vaahdottamaan puhdistustuotteistaan kuohkeita vaahtokinoksia käsin, mutta vaahdotuksen avuksi on myös kehitetty erilaisia apuvälineitä, jotka auttavat loihtimaan ylellisen vaahdon.

Tyypillisimpiä apuvälineitä ovat pienet vaahdotusverkot, jotka on valmistettu samasta materiaalista kuin suihkusaippuoiden kanssa käytettävät, kuohkean vaahdon luovat pesupuffit. Vedellä kastellun vaahdotusverkon pinnalle otetaan nokare puhdistustuotetta ja kun verkkoa hangataan käsin, muodostuu vaahto kuin itsestään.

Jos puhdistustuote vaahtoaa runsaasti on aina kuitenkin hyvä tarkistaa, ettei siinä ole liian korkea pH, joka saattaa kuivattaa ihoa.

Lue myös: Tämän vuoksi ihonpuhdistustuote kannattaa aina vaahdottaa

Foreo Luna 3 kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

5. Tehosta ihonpuhdistusta kasvoharjalla

Eteläkorealaiset rakastavat tehostaa ihonhoitoaan erilaisilla apuvälineillä. Erityisen suosittuja ovat esimerkiksi erilaiset ihonpuhdistukseen tarkoitetut kasvoharjat, joiden silkkisen pehmeät harjakset auttavat puhdistustuotteita vaahtoutumaan paremmin. Samalla ne varmistavat, että kaikki ihon pinnan epäpuhtaudet puhdistuvat kasvoilta.

Saatavilla on myös pieniä puhdistussiveltimiä, jotka on tarkoitettu erityisesti nenän ihon pesuun. Nenän iho rasvoittuu tavallisesti helposti ja on tyypillistä, että sen ihohuokosiin muodostuu mustapäitä. Puhdistustuotteen kanssa käytettävä nenänpesusivellin auttaa varmistamaan, että nenän huokoset syväpuhdistuvat, jotta mustapäitä ja muita epäpuhtauksia ei pääse syntymään.

Itse liputan aina FOREO LUNA -kasvoharjojen puolesta, joiden silikoniset harjakset ja mikrovärähtely tehostavat ihonpuhdistusta. Olen käyttänyt FOREO LUNA -kasvoharjoja jo yli neljä vuotta enkä osaisi olla ilman niitä. Käytän itse FOREO LUNA -kasvoharjaa kaksoispuhdistuksen jälkimmäisessä vaiheessa, sillä kasvoharja on nimenomaan tarkoitettu avuksi ihonpuhdistukseen eikä meikin poistoon.

Tällä hetkellä minulla on käytössä FOREO LUNA 3 -kasvoharja, josta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

Lue myös: Mikä FOREO LUNA -kasvoharja kannattaa valita?

6. Kokeile 1+1-tekniikkaa

Kokeilitko kaksoispuhdistusta, muta et huomannut sillä mitään erityistä vaikutusta ihoosi? Yleisin virhe, joka kaksoispuhdistuksen yhteydessä tehdään, on ettei ihonpuhdistustuotteita hierota iholle tarpeeksi kauan. Jos ihonpuhdistus tehdään hutiloiden, ei ole ihme, ettei sen vaikutus näy iholla.

Huolellisenkaan kaksoispuhdistuksen ei silti tarvitse viedä aikaa kauemmin kuin pari minuuttia. 1+1-tekniikaksi nimetyssä metodissa inhonpuhdistus aloitetaan hieromalla öljypohjaista ihonpuhdistustuotetta kasvoille minuutin ajan, minkä jälkeen iho huuhdellaan puhtaaksi vedellä.

Kun ihonpuhdistusta jatketaan tämän jälkeen hieromalla myös vesipohjaista ihonpuhdistustuotetta kasvoille minuutin ajan, voidaan varmistua, että kaikki meikkituotteet ja epäpuhtaudet puhdistuvat ihon pinnalta varmasti. Näin myös hoitotuotteilla on esteetön pääsy iholle.

Ihon hellä hierominen auttaa lisäksi heleyttämään ihoa tehostamalla mikroverenkiertoa ja sen myötä ihon ravinteiden saantia.

Lue myös: Tämä tuote on yleisin syy ihon pintakuivuuteen

7. Luovu kasvopyyhkeestä

Erityisesti korealaiseen ihonhoitorutiiniin kuuluu tyypillisesti erilaisten tuotteiden ja apuvälineiden lisääminen, mutta on myös jotain, mistä voi sen myötä kokonaan luopua – nimittäin kasvopyyhe!

Kasvopyyhkeestä luopumiseen on useita syitä. Pyyhettä ei esimerkiksi tule aina vaihtaneeksi tarpeeksi usein, mikä saattaa tehdä kylpyhuoneen kosteudessa ja monesti vessanpöntön vieressä roikkuvasta pyyhkeestä melkoisen bakteeripesän, joka voi jopa aiheuttaa iholle epäpuhtauksia.

Moni ei myöskään vain tyydy painelemaan kasvojaan kuiviksi vaan saattaa hangata ihoa pyyhkeellä, mikä ei vastaa korealaista ajatusta ihon hellästä käsittelystä.

Suurin syy pyyhkeestä luopumiseen on kuitenkin se, että hoitotuotteet imeytyvät iholle parhaiten, kun iho on hieman kostea. Omista ihonhoitotuotteistaan voi siis saada jopa enemmän irti, jos ihoa ei kuivaa ennen niiden käyttöä. Pyyhkeestä luopuminen voikin hyödyttää jokaista ihotyyppiä aina helposti tukkeutuvasta ja rasvoittuvasta ihosta kuivaan ihoon.

Valuvan märälle iholle hoitotuotteita ei kannata kuitenkaan levittää, vaan suurimmat vesipisarat voi sivellä kasvoilta pois kämmenillä. Ihoa voi myös taputella hellästi ja käsiin jääneen veden voi lopuksi ravistella pois sormista ennen kuin niillä alkaa levittää hoitotuotteita.

Postauksen vinkit ovat kirjastani Täydellinen iho. Jos haluat oppia ihonhoidosta enemmän ja saada lisää vinkkejä, voit ostaa kirjani mm. Eleven.fi-verkkokaupasta täältä.

Virve Fredman Täydellinen iho korealainen ihonhoito kirja

Olivatko nämä kaikki vinkit teille jo tuttuja?

6 kommenttia artikkeliin ”7 vinkkiä parempaan ihonpuhdistukseen”

 1. Toi kohta 1!!! En ymmärrä miten jotkut eivät pese käsiään ennen kasvojenpesua! Mun mielessä ihan looginen maalaisjärki jo sanoo että eka pestään kädet 😀

  • Joo, mutta sitten toisaalta kun muistaa, että julkisissa vessoissakin näkee jatkuvasti ihmisiä, jotka poistuvat niistäkin pesemättä käsiään… 😀

   • Samaa ajattelen kuin Sara. Lisäksi en tajua, miten jotkut eivät pese käsiään ennen meikkaamista. Itse koskettelen ihoa meikatessa, esim. levitän hohdeluomivärit ja voidemaista poskipunaa sormin, joten käsien on pakko olla AINA pestyt. Näin sekä meikit pysyy puhtaampina, että iholle ei tule vieneeksi turhia pöpöjä.

 2. Kuivaan kasvot aina puhtaaseen pyyhkeeseen. Mulla on pieniä (30×30) Marimekon pyyhkeitä, joita käytän vain kasvojen kuivaukseen. Käytön jälkeen pesuun, siis vain yhden kuivauksen. Ennenkuin löysin nämä pyyhkeet leikkasin isosta pyyhkeestä palasia, jotka saumasin saumurilla.
  Kello kylppärissä on hyödyllinen! Mulla on vanha herätyskello, joka ei ihan pysy ajassa, eikä enää herätä.

 3. Tuli tästä mieleen, ostin ton Lumenen Valo puhdistusbalmin jolla pesen kasvoni, sitten pesen sen ”kakkosvaiheen puhdistusaineella” (kokeillut useampia), mutta toi balmi ei vaan tunnu irtoavan millään ihostani vaan jättää sellaisen raskaan kalvon tunteen kasvoille vaikka kuinka kauan hieron ja huuhtelen. Teenkö jotain väärin, vai eikö tää vaan sitten wörki mun iholla?

  • En ole itse kokeillut tuota tuotetta, mutta ainesosaluettelon nopealla katselulla näyttäisi tosiaan, että se on täynnä öljyjä ja rasvoja ja sitä ei ehkä ole tehty huuhtoutumaan iholta niin hyvin kuin tykkäisit. Näissä voi olla todella paljon eroja tosiaan. :/ Suosittelen kokeilemaan sen sijaan jotain ohutta puhdistusöljyä, kuten vaikka Skin79 Cleanest Rice Cleansing Oil -puhdistusöljyä, joka huuhtoutuu iholta vedellä vaivatta eikä jätä kuvailemaasi kalvon tunnetta. 🙂

Kommentointi on suljettu.