Miten olisi oma taskukokoinen silmäsauna?

*Sis. mainoslinkin

Mikäpä olisi hauskempaa kuin erikoiset japanilaiset kauneustuotteet! No niinpä, ei juurikaan mikään, eli eiköhän oteta taas hetki ja tutustuta supersuosittuun tuotteeseen – lämpenevään silmämaskiin!

Kao MegRythm Steam Eye Mask

Kesäkuisella Tokion reissulla näin näitä Kaon MegRhythm Steam Eye Mask -silmänaamioita myynnissä joka paikassa, joten ne herättivät tottakai kiinnostukseni. Ne eivät nimittäin olleet mitä tahansa naamioita!

Kao MegRythm Steam Eye Mask

Japanissa erittäin suositut naamiolaput eivät nimittäin ole perinteisiä ihoa kosteuttavia ja helliviä naamioita, vaan pieniä ja kompakteja ”silmäsaunoja”, jotka sopivat erityisesti virkistämään ja kirkastamaan väsyneitä silmiä. Ne eivät siis ole vain naisten juttu vaan myös vaikkapa junassa matkustavalle business-miehellekin kelpaava keksintö.

Kao MegRythm Steam Eye Mask

Pienet silmäsaunat on pakattu yksittäisiin pusseihin, jotka sisältävät yhden etäisesti lähinnä naisten pikkuhousunsuojaa ulkoisesti muistuttavan lapun.

Kao MegRythm Steam Eye Mask

Silmälappujen sisään on pakattu lämpenevät pussit, jotka alkavat luovuttaa lämpöä lähes heti ilmatiiviin pussin avaamisen jälkeen. Laput eivät kuumene, mutta ne lämpenevät 40 asteen lämpötilaan tuoden väsyneille silmille mukavaa lämpöä.

Kao MegRythm Steam Eye Mask

Maski asetetaan kasvoille korvien taakse pujottaen ja silmälappujen sisällä olevat lämpenevät pussit alkavat muodostaa höyryä, joka kosteuttaa ja rauhoittaa väsyneitä silmiä. Lappuja voidaan käyttää esimerkiksi illalla nukkumaan mennessä tai kesken työpäivän, kun näyttöpäätteen rasittamat silmät alkavat kaivata virkistystä.

Kao MegRythm Steam Eye Mask

Naamioiden toiminta perustuu niiden sisällä olevaan lämpöä muodostavaan lappuun, joka sisältää rautapuuteria ja kosteutta. Kun pakkaus avataan ja lappu pääsee kosketuksiin hapen kanssa, alkaa se hapettaa rautapuuteria ja tuottamaan reaktiossa lämpöä. Lämmön seurauksena lapun sisällä oleva kosteus muuttuu höyryksi, joka vapautuu lapusta. Naamiot on suunniteltu niin, että höyry muodostuu nimenomaan silmiä kohti eikä vain leijaile pois.

Kao MegRythm Steam Eye Mask

Lappuja on saatavilla erilaisina versioina, joista itse valitsin alkuperäiset hajusteettomat. Myynnissä on myös eteerisiä öljyjä hyödyntäviä versioita, joiden ruusun, laventelin, kamomillan tai yuzu-hedelmän tuoksu autaa vaikuttamaan myös mieltä rentouttavasti.

Kao MegRythm Steam Eye Mask

Ja olivathan nämä nyt ihan oikeasti aika hauska juttu kokeilla! Naamiot eivät missään tapauksessa sumuta höyryä valtoimenaan, mutta sitä muodostuu kuitenkin siinä määrin, että silmänympärysten iho tuntuu selkeästi kostealta (ja ripsivärit voivat levähtää). Tehokkaimmillaan naamiot ovat noin viiden minuutin ajan, jonka jälkeen lämmön vaikutus alkaa pikkuhiljaa vähentyä. Laput eivät tunnu missään vaiheessa kuumilta vaan ainoastaan miellyttävän lämpimiltä.

Minulla ei ole ongelmia kuivien silmien kanssa, mutta olen itse käyttänyt näitä pariin kertaan helpottamassa päänsärkyä ja migreeniä, missä ne ovat olleet mukava apu. Omat migreenini saavat aikaan paineen tunnetta silmissä, jolloin tällaiset lämpölaput ovat olleet todella miellyttävä apu helpottamaan oloa.

Kao MegRythm Steam Eye Mask

Naamioita voi ostaa eBaysta ainakin 7 tai 14 kappaleen pakkauksissa noin 10 euron hinnalla ja uskoisin niiden olevan oikein toimiva apu niille, jotka kärsivät väsyneistä silmistä. Siinä missä niiden vetäminen kasvoille kesken aamuisen junamatkan tosin näytti Tokiossa olevan aivan normaalia, voi niiden pikkuhousunsuojamainen ulkonäkö herättää VR:n aamujunassa hieman hilpeyttä kanssamatkustajissa…

Kao MegRhythm Steam Eye Mask -silmänaamioita voi ostaa eBaysta täältä.*

Kao MegRythm Steam Eye Mask

Miten olisi oma pieni silmänympäryssauna?

Yksi kommentti artikkeliin ”Miten olisi oma taskukokoinen silmäsauna?”

Kommentointi on suljettu.