Testissä Essence I Love Extreme Curl & Volume Mascara

*Sis. mainoslinkin

Olen useaan otteeseen maininnut, kuinka hyviä löytöjä olen blogikokeiluun saamieni Essence-meikkien joukosta tehnyt. On aivan huikeaa, kuinka innovatiivisia, kiinnostavia ja ennen kaikkea toimivia tuotteita tuon halpismerkin valikoimasta löytyy ja voin jopa sanoa etten kokisi ongelmaksi, jos minun tulisi jatkossa käyttää vain ja ainoastaan Essencen meikkejä. Merkki kun puskee kekseliäitä ja trendikkäitä uutuuksia ulos niin kovalla tahdilla laadusta tinkimättä, että minulla ei todellakaan olisi mitään valittamista.

Olen löytänyt Essencelta mm. muutamia hyviä ripsivärejä, joten varsinkin merkin maskarat ovat siksi kiinnostaneet minua kovasti. Sainkin jonkin aikaa sitten taas yhden uuden Essence-ripsivärin blogikokeiluun ja olin todella utelias testaamaan, pitäisinkö siitäkin.

Essence I Love Extreme Curl & Volume Mascara ripsiväri kokemuksia Ostolakossa blogi

Kokeiluun saamani Essence I Love Extreme Curl & Volume Mascara oli hyvin jännä tapaus. Sekä taivutusta että volyymia lupaileva ripsiväri kuulosti lähtökohtaisesti olevan juuri minun makuuni ja tarpeisiini sopiva tuote, sillä hennot ripseni tuskin edes erottuvat, jos niissä ei ole ripsiväriä. Ne kaipaavat ehdottomasti runsautta, mutta samalla myös erottelua ja mielellään myös tukea taipumiseen – ne kun eivät luonnostaan pysy kovin pitkään taivutettuina.

Essence I Love Extreme Curl & Volume Mascara ripsiväri kokemuksia Ostolakossa blogi

Essence I Love Extreme Curl & Volume Mascaran pakkaus kertoi ripsivärissä olevan muovisen harjan, joka kohottaa ripsiä. Omat ripseni on välttämätöntä aina taivuttaa hyvällä ripsentaivuttimella (suosikkini on Shiseidon ripsentaivutin), mutta vain harva vesiliukoinen ripsiväri auttaa niitä pysymään hyvin kaarella. Olinkin siis utelias näkemään, mitä tällä ripsivärillä oli minulle tarjota.

Essence I Love Extreme Curl & Volume Mascara ripsiväri kokemuksia Ostolakossa blogi

Kun avasin ripsivärin ensimmäistä kertaa totesin heti katsovani yhtä oudoimmista näkemistäni ripsiharjoista. Muovisessa harjassa vaikutti nimittäin olevan piikkejä hieman joka lähtöön enkä meinannut ensin kunnolla edes hahmottaa, mitä kaikkea ripsiharjassa tapahtuu yhtä aikaa.

Melko kookkaan muoviharjan kärjessä on ensinnäkin muutama hieman harvempi piikki, joiden avulla ripsiväri on ilmeisesti tarkoitettu kätevästi siveltäväksi alaripsiin. Sen lisäksi harjassa on perinteisiä muovipiikkejä, joista osa on tehty niin lyhyiksi, että niiden pinnalle pääsee varmasti kerääntymään kunnolla ripsivärimassaa. Lisäksi ripsivärissä oli ohuita, liuskamaisia harjaksia, jollaisiin en ole koskaan ennen tainnut edes ripsiväriharjassa törmätä. Näiden tehtävänä vaikutti olevan huolehtia, että muiden harjasten nappaama runsas ripsivärimassa ei jää paakuiksi.

Essence I Love Extreme Curl & Volume Mascara ripsiväri kokemuksia Ostolakossa blogi

Ripsiväri oli hyvin kiinnostava, mutta loppujen lopuksi en kaikista kokeiluistani ja käyttökerroistani huolimatta vain millään osannut päättää, pidinkö ripsiväristä vai en.

Ripsivärin varsin kookas harja on tavallaan ripsissäni hieman kömpelö, mutta silti juuri sen koon ansiosta se tuntui kuljettavan ripsiini mukavan runsaasti massaa, jota ripsiini nimenomaan haluan saada. Se tosiaankin kohotti ripsiäni ja auttoi niitä pysymään taivutettuina, mikä puolestaan sai ripseni näyttämään pidemmiltä ja katseeni avarammalta. Tästä puolesta pidin ripsivärissä todella paljon.

Ripsiväri myös pysyi ripsissäni hyvin, mutta peseytyi silti helposti pois.

Essence I Love Extreme Curl & Volume Mascara ripsiväri kokemuksia Ostolakossa blogi

Ripsivärin harja oli tehty erottelemaan ripsiä, mutta vaikka se onnistuikin tehtävässään varsin hyvin, nousi ristiriitaisia tuntemuksia aikaansaavaksi tekijäksi loppujen lopuksi juuri ripsivärin erottelevuus. Ongelmani ei kuitenkaan ollut niinkään ripsivärin erottelukyvyssä vaan itseasiassa siinä, kuinka ripsiväri toteutti ripsieni erottelua. Rehellisesti sanottuna ripsivärin levitys nimittäin tuntui aina ikävältä.

Essence I Love Extreme Curl & Volume Mascara ripsiväri kokemuksia Ostolakossa blogi

Ripsiväriharjan pitkät ja kapeat, liuskamaiset harjakset oli tehty ujuttautumaan ripsien väliin ja kampaamaan ripset erilleen. Ne suoriutuivat siitä hommasta varsin hyvin, mutta niiden ongelmana oli omissa silmissäni se, että ne rehellisesti sanottuna tuntuivat hyvin ikäviltä. Joka kerta. Ne nimittäin tuntuivat suorastaan pistävän terävinä yläluomen sisäpintaa ja ripsirajaa.

Ajattelin ensimmäisillä käyttökerroilla, että kyse on vain siitä, etten ole tottunut tällaiseen ripsiväriharjaan. Kerta toisensa jälkeen tuskailin ripsivärin levityksen kanssa miettien aina, että ehkä se on pienen tuskan arvoista, kun lopputulos on kuitenkin niin hyvä.

Lopulta tulin siihen tulokseen, että ei se oikeasti ole.

Essence I Love Extreme Curl & Volume Mascara ripsiväri kokemuksia Ostolakossa blogi

Pidin siis ripsivärin aikaansaamasta lopputuloksesta todella paljon, mutta minusta tuntuu, että tulen jatkuvasti mukavudenhaluisemmaksi enkä esimerkiksi tässä yhteydessä ollut valmis kärsimään kauneden takia. Kokeilin siis käyttää ripsiväriä joitakin viikkoja, mutta lopulta minun oli luovutettava.

Essence I Love Extreme Curl & Volume Mascara ripsiväri kokemuksia Ostolakossa blogi

Koska ripsiväri kuitenkin sai isolla harjallaan aikaan hyvän lopputuloksen ja ripsiväriharjan pistely ripsien tyvessä on vain subjektiivinen kokemus, en silti tyrmää tuotetta – eiväthän kaikki varmasti koe harjan piikkejä ripsien tyvessä yhtä epämiellyttäviksi. Niin tai näin, mutta onneksi tämä Essencen ripsiväri on sentään halpa tuote laittaa kokeiluun, sillä ripsivärillä ei ole hintaa kuin reilut kolme euroa.

Parhaimmillaan näin kookas harja on varmasti ripsissä, joissa on valmiiksi jo hieman pituutta, sillä kovin lyhyitä ripsiä tällä voi olla hankalaa tavoittaa harjaspään massiivisen koon vuoksi.

*Essence I Love Extreme Curl & Volume Mascara löytyy myynnistä Lykon verkkokaupasta täältä.

Essence I Love Extreme Curl & Volume Mascara ripsiväri kokemuksia Ostolakossa blogi

Mikä on teistä ollut paras Essence-ripsiväri?

Lue myös:
Halpa ja hyvä luomivärinpohjustaja
Löytö: Essence Melted Chrome Eyeshadow -luomivärit
Kolmen euron ripsiväri, joka haastaa kalliin kulttimaskaran

7 kommenttia artikkeliin ”Testissä Essence I Love Extreme Curl & Volume Mascara”

 1. Olen kokeillut monia Essencen ripsivärejä ja minulla on ollut kaikissa sama ongelma! Ne pysyvät ripsissäni kuin synti. Todella hankalaa saada kunnolla puhdistettua illalla se ripsiväri. Olen kokeillut erilaisia silmämeikinpoistoaineita ja puhdistusöljy on toiminut parhaiten. Lopputulos on ollut kyllä hyvä kaikilla ko. merkin ripsiväreillä, mutta en enää jaksanut sitä työlästä puhdistusoperaatiota.

  Onko sinulla merkin muut ripsivärit lähteneet yhtä helposti pois kuin tämä nyt testattu?

  • En ole kokeillut tätä ripsiväriä, mutta itse poistan aina (vedenkestävän, mutta muuta en käytäkään) meikin silmistä kookosöljyllä ja vedenkestävän silmämeikin poistoaineella. Ensin lisään kookosöljyä ripsille ja silmänympärysalueelle sormin ja se liuottaa meikin kuin meikin mukavasti, sitten pyyhin vanulapulla öljyn pois poistoaineella. Sen jälkeen normaali kasvojenpuhdistus. Toimii. Öljy myös poistaa kitkan, joten ihoa ei tarvitse hangata.

 2. Mun mielestä tää näyttää sun ripsissä paremmalta, kuin mikään muu ripsari ikinä sun aiemmissa ripsaripostauksissa! Harmi, että oli ikävää käyttää.

 3. Mulla ei oo oikein missään vaiheessa käynyt hyvä munkki Essence-kokeilujen kanssa, kun tuntuu että kaikkien kehumat tuotteet eivät itselläni toimi. Ripsarit esimerkiks varisee, en toki oo kuin paria kokeillut mutta hinnasta huolimatta hutiostokset ärsyttää aina. Mun uus ”arki”ripsarilöytö on korealaisen PeriPeran Ink Color Cara, joka erottelee täydellisesti ja on sopivan maltillinen. En edes tiedä, onko se varsinaisesti vedenkestävä, mutta on pysynyt mun vuotavissakin silmissä moitteetta ja lähtenyt öljyllä helposti. Siinä on myös mun silmään ja käteen just sopiva harja. Täytyis kokeilla enemmänkin aasialaisia ripsivärejä, kun etenkin niiden pysyvyyttä on kovasti kehuttu.

 4. Olen Saanacan kanssa ihan samaa mieltä! Ripsari näyttää sinun ripsistä aivan upealta! Piiitkän pitkät erotellut, silti runsaan näköiset ripset. Upea tulos kertakaikkiaan. 🙂 Olisiko jopa parempi kuin Better than sex:llä… No ehkei aivan. Mitä ripsaria nykyään muuten käytät, vieläkö sitä BTS?
  Kyllä tällä tuloksella varmasti päädyn kokeilemaan itsekin. Toivotaan, että epämiellyttävä tunne olisi siedettävä eikä ainakaan ärsyttäisi silmiä, silloin ei kyllä kannata mitään ripsaria hienon tuloksen takia käyttää.

  • Käytän milloin mitäkin, viimeksi tosiaan tätä. 🙂 Nyt on kokeilussa taas toinen Essencen ripsiväri, joka myös vaikuttaa lupaavalta. 🙂

Kommentointi on suljettu.