Mielenkiintoinen pikakatsaus puolalaiseen (lentokenttä)kosmetiikkaan

Tokioon suuntautuneen kesälomamme kotimatka sai pienen venytyksen, kun puolalainen LOT-lentoyhtiö päätti olla ilmoittamatta meille, että jatkolentomme Varsovasta Tukholmaan oli peruttu ja saimme lopulta viettää reilut kuusi tuntia puolalaisella lentokentällä ennen uutta (myöhässä ollutta) lentoa. Ottaen huomioon, että olimme sitä ennen jo lentäneet Tokiosta Varsovaan reilun 10 tunnin lennon ei tilanne hymyilyttänyt ihan hirveästi.

Puola kosmetiikka - 1 (18)

Jotta tilanteeseen saatiin kuitenkin jotain piristystä vietin kiitettävän määrän luppoajasta pyörien lentokentän tax free –myymälöiden kosmetiikkaosastoilla.

Puola kosmetiikka - 1 (19)

Halpiskosmetiikan ystävänä ilahduin erityisesti edullisiin tuotteisiin keskittyneestä myymälännurkkauksesta, jossa tein tuttavuutta varsinkin paikallisen kosmetiikan kanssa.

Puola kosmetiikka - 1 (2)

Mukaan tarttui muutamia olotilaa helpottaneita parin euron lohdutuspurkkeja, joiden hamstrailun lisäksi käytin melkoisen tovin aikaani tavaillessani läpi paikallisia tuotemerkkejä, purkkeja ja niiden sisältöjä.

Puola kosmetiikka - 1 (9)

Lentokentän myymälöiden paikallisten tuotteiden suorastaan halpa hintataso hämmensi suuresti. Tuotteita sai muutamilla euroilla hintalappujen numeroiden kääntyessä tutkimissani tuotteissa keskimäärin n. 2,5-5 euron lukuihin (jos katselette tuotteiden hintalappuja niin 10 Puolan slotia on tällä hetkellä hieman alle 2,30 euroa).

Puola kosmetiikka - 1 (8)

Paikallisia halpismerkkejä näytti olevan tarjolla useita ja niissä huomioni kiinnittyi esimmäisenä japanilaisen Rohto –kosmetiikkamarkkinajätin valmistamiin, puolalaisiksi väännettyihin tuotteisiin.

Puola kosmetiikka - 1 (7)

Valikoimissa oli runsaasti hyvillä sisällysluetteloilla varustettuja tuotteita, joiden pakkausmerkinnöissä näyttivät toistuvan trendikkäät raaka-aineet ja tuotetyypit.

Puola kosmetiikka - 1 (17)

Ostoskoriini valikoituikin mm. pari japanilaisvalmisteista yönaamiota, öljymäinen misellivesi sekä hyaluronihapposeerumi.

Puola kosmetiikka - 1 (10)

Toinen silmiini aivan erityisesti pompannut yksityiskohta olivat pakkauksien etumuksiin printatut ikäsuositukset.

Puola kosmetiikka - 1 (16)

Ne olivat nimittäin erittäin vahvassa roolissa lähes jokaisessa puolalaisessa ihonhoitotuotteessa.

Puola kosmetiikka - 1 (3)

Ikämerkintöjä löytyi joka lähtöön ja varsinkin iäkkäämmälle iholle suunnattujen tuotteiden hyllyillä näytti olevan ruuhkaa.

Puola kosmetiikka - 1 (6)

Tuttujen 50+ ja 60+ -tuotteiden lisäksi saatavilla oli paitsi 55+ -tuotteita myös runsaasti 70+ -tuotteita, mistä olin itse aivan erityisesti innoissani, sillä niiden runsas tarjonta kieli varmasti niiden kysynnästä.

Puola kosmetiikka - 1 (12)

Oli mukavaa huomata, että myös iäkkäämmät puolalaisnaiset olivat saaneet niin runsaan tarjonnan omia voiteitaan!

Puola kosmetiikka - 1 (15)

Ilmiö oli todella mielenkiintoinen ja olisikin mukavaa päästä tekemään kunnollista tutkimusta puolalaisille kosmetiikkahyllyille myös lentokentän ulkopuolella ja selvittää, kuvasiko lentokentän tuoteotanta myös muualla tarjolla olevaa keskivertovalikoimaa.

Puola kosmetiikka - 1 (13)

Siitä huolimatta, että pitkäksi venynyt ja lentoyhtiön puolesta aivan törkeän huonosti hoidettu välilasku kiukutti hieman mieltä, tuli siitä silti mielenkiintoinen oppimistilaisuus, josta tarttui muistoksi muutama mielenkiintoinen lohtupurkki.

Puola kosmetiikka - 1 (11)

Onko jollakin antaa enemmän kommentteja Puolan kosmetiikkamarkkinoista?