Luonnonkaunis meikkivoide?

Minulla on ollut ikuisuuden ajan tarkoituksena esitellä teille eräs meikkivoide, mutta jotenkin se on aina jäänyt. Enkä nyt vain sano, että ikuisuuden, vaan nyt puhutaan oikeasti pitkälle yli vuodesta jo, mikä on blogimaailmassa pieni ikuisuus…
Meikkivoide on Benecoksen Natural Creamy Make-Up, jonka sain joskus blogini kautta kokeiluun.
Erityisen tästä meikkivoiteesta tekee nimenomaan se, että se on luonnonkosmetiikkaa.
Puuterimaisia tuotteita ja jauhemaisia mineraalimeikkipohjia on helppoa valmistaa luonnonkosmetiikan raaka-aineilla, mutta mm. silikoniton meikkivoide on todella, todella haastava toteuttaa. Silikonit kun nimenomaan auttavat tuotetta liukumaan iholle ohuena ja kevyenä ja säätelevät tuotteen koostumuksesta kosmeettisesti miellyttävää.
Olikin siis jännittävää päästä kokeilemaan tuotetta, josta olin lukenut paljon hyvin ristiriitaisia kommentteja.
Oma ihoni on pinnaltaan hieman kuiva ja Benecoksen meikkivoide onkin parhaimmillaan normaalista hieman rasvaisemmalla iholla, mutta en antanut sen estellä minua.
Ihoni myös punoittaa hieman ja toivoinkin meikkivoiteen häivyttävän punoitusta.
Lisäksi ihollani on pisamia, joita mielelläni myös häivyttelisin siltä näkymättömiin. Ilokseni kulmieni väliin on näköjään ilmestynyt myös pieni finnikin.
Kuinka meikkivoide sitten ihollani käyttäytyi?
Aloitan kehumalla sen vaaleinta sävyä Nude, joka todellakin oli kerrankin vaalea ja iholleni sopivan neutraali!
Ja jatketaan siitä sitten niihin meikkivoiteen ongelmiin.
 
Koska meikkivoidekoostumus on luonnonmukainen, on se melko hankala leivttää iholle. Koostumus on hieman kuivakka ja onkin siksi parhaimmillaan nimenomaan hieman rasvaisuuteen taipuvaisella iholla. Kuivaihoiset älkää vaivautuko, sillä tätä ei saa kuivalle iholle nätisti muuten, kuin ehkä sekoittamalla tätä kosteusvoiteen kanssa (minkä toki voi tehdä).
Meikkivoidetta levittäessä saa olla nopea, sillä sitä ei voi työstää iholla kauaa. Sitä ei voi siis täplittää kasvoille ja lähteä alue alueelta levittämään, vaan iholle läntätty täplä on tystettävä iholle heti tai mielellään jo eilen.
Myös meikkivoiteen kerrostettavuus on hankalaa. Tämän kanssa kannattaakin olla tarkkana, millaisen kosteusvoiteen alle valitsee, sillä läheskään kaikki kosteusvoiteet eivät asetu tämän kanssa iholla nätisti.
Levityksen jälkeen sormeni näyttävät aina lähes poikkeuksetta tältä. Levitys ei tosiaan todellakaan ole helppoa!
Jos meikkivoiteen saa kuitenkin levitettyä iholle tasaisesti, on kaikki kuitenkin siitä eteenpäin pelkkiä onnen hetkiä.
Ihoni näytti tämän jäljiltä tasaisen väriseltä ja meikkivoiteen peittävyys oli hyvä.
Pinta jäi myös mattaiseksi, mikä tarkoittaa hyvää kestävyyttä.

Koska kuitenkin tahdon aina enemmän ja parempaa, levitin päälle vielä asiaankuuluvasti kerroksen Benecoksen omaa kivipuuteria, johon olen viimeaikoina ihastunut vakavasti:
Iho näytti tämän yhdistelmän jälkeen hyvin tasaisen väriseltä ja luonnolliselta.
Meikkipohjalla saattoi tosin kestää ihan pienen hetken ennen kuin se ”suli” ja lämpesi ihon omien rasvojen kanssa sekaisin, mutta sen jälkeen pinta oli aina todella kaunis.
Koska meikkipohja tuntui mattaiselta, oli se myös iholla hyvin kestävä eikä oikeastaan koskaan vaatinut päivän mittaa ihollani lisäpuuterointia.
Periaatteessa siis pidin tuotteen tekemästä lopputuloksesta paljon, mutta sen saavuttaminen vaan oli todella haastavaa.
Koska vähemmälläkin vaivalla pääsee vastaavaan ja jopa vähemmän kuivaan lopputulokseen, ei Benecoksen meikkivoide päätynyt ihollani aktiivikäyttöön. Voin kuitenkin suositella pohjaa niille rasvaisempi-ihoisille, jotka etsivät peittävää luonnonkosmetiikan meikkipohjaa ja ovat valmiita näkemään pientä vaivaa pohjan levittelyn kanssa.
Benecoksen meikkipohjan voikin ostaa edullisesti (9,90€) esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalon nettisivuilta .
Oli mielenkiintoista testata luonnonkosmetiikan meikkivoidetta ja todeta, kuinka paljon synteettiset aineet vaikuttavat käyttömukavuuteen!
Jos siis vaihtaisin luonnonkosmetiikan puolelle, siirtyisin tämän kokemukseni perusteella mineraalipohjiin meikkivoiteen sijaan.
Olettko te kokeilleet Benecoksen tai muiden luonnonkosmetiikkamerkkien nestemäisiä meikkipohjia? Millaisilta ne ovat ihollanne tuntuneet?

19 kommenttia artikkeliin ”Luonnonkaunis meikkivoide?”

 1. Vähän näyttäisi jäävän jotenkin rumasti huokosiin tuo voide. Itselläni on myös pintakuiva iho, joten tämä ei varmastikaan ole oikea tuote. Kiitos arvostelusta!

  • Kaikki meikkivoiteet näyttävät tuolta mun naamassa, vaikka kuinka kosteuttaisi ja kuorisi ihoa ennen. :/ Silikoni-pitoisetkin meikkivoiteet ja pohjustajat näyttävät samalta mun iholla, tosi turhauttavaa!

   -Elli

  • Mulla kans! Kellään takuuvarmoja vinkkejä? Vaikka paljoa onkin jo kokeiltu…

 2. Hyvältä näyttää tuo sävy siun kasvoilla.(verrattuna kaulaan)
  Taidanpa kokeilla.
  Kiitos!!!

 3. Mitä sävyttävää päivävoidetta voisit suositella pintakuivalle iholle, joka on melkein yhtä vaalea, kuin sinulla (fit me sävy 110)ja mielellään kunnon uv suojalla? Ongelmana on, että suurin osa vaaleimmista sävyistä on joko liian tummia tai punertavia.

 4. Mä kokeilin samaa tuotetta ja samaa sävyä, mutta mun rasvaisella ihollani se meikkivoide muuttui hetken päästä liian oranssiksi. Ei tietoakaan kauniin vaaleasta meikkipohjasta. Ihan järkyttävä hapettuminen. Meistä ei tullut ollenkaan kavereita.

  • Mineraalipohjan pyörittely iholle tuntuu nykyään liian aikaa vievältä ja olo on töissä ollessa varsinkin niiden kanssa jotenkin liian meikitön. Pitäisi kuitenkin ehkäpä taas kokeilla. 🙂

 5. Olet kaunis nainen ja teet postauksia huolellisesti, mutta erityisesti viime aikoina postauksia on ollut vaikea lukea kun kuvia on niin paljon! Kuva, yksi-kaksi virkettä, kuva jne. tekee tekstistä todella katkovaa ja ainakin minun on joskus jopa vaikea hahmottaa kokonaisuutta: mitä tuotteesta kerroitkaan? Teksti on kuitenkin pääasia, mutta nyt tuntuu että kuvat ovat pääosassa.

  • Ikävä kyllä pitää olla samaa mieltä :/ Teksti on muuttunut vaikealukuisemmaksi viime aikoina. Hyviä nämä tekstit on silti mutta ehkä kuvien määrää voisi miettiä uudestaan…?

   Kiitos mukavasta blogista 🙂

  • Säädetään määrää. 🙂
   Kaikki nämä runsaskuvaisemmat postaukset on näpytelty samoihin aikoihin ja vain ajoitettu viikoiksi eteenpäin, joten kun ensikerralla istun näoyttelemään postauksia, pidän asian mielessä. 🙂

  • Samaa mieltä siitä, että naamakuvia on liikkaa. Erityisesti tässä niitä on jo häiritsevän paljon, mobiiliversiossa lukeminen on lähes mahdotonta. Tuotteet luulisi olevan se pääasia, ei se miltä näytät missäkin (siis monessa) kuvakulmassa.

 6. Omalla rasvaisella ihollani tuo samainen meikkivoide toimii loistavasti. Tykkään kun sen voi laappaista peittoa vaativille alueille (jopa tummille silmänalusille) ja ei vaadi työstämistä tai puutereita (en käytä edes kosteusvoidetta…).

  En ole huomannut mitään värimuutoksia…vaikka ylempänä joku rasvanahka siitä mainitsi…

  Kädet toki tarvii pestä tuon levittämisen jälkeen.

 7. Onko tuo puuteri punapohjainen? Kuvissa näyttää vähän siltä kuin kasvosi muuttuisivat punaisemmiksi puuteroinnin jälkeen. Kysyn siis, kun mietin ostoa… 🙂

  Kuvien määrä blogissa minustakin hidastaa latautumista, voisikohan osan laittaa vielä pienemmiksi, niin että ne voisi klikata isommiksi halutessaan?

 8. tämä ei nyt liity tähän meikkivoiteeseen, mutta mistä olet ostanut sun neuLashin? (: Olisin kiinnostunut kokeilemaan sitä

 9. Madaran meikkivoide on tosi hyvä ja helposti iholla liukuva. Tykkään kovasti ja voin suositella.

Kommentointi on suljettu.