Meikkipalettipohdintaa

Katselin jonkun aikaa sitten ajankulukseni Sephoran verkkokauppaa ja huomasin, kuinka valtava määrä erilaisia meikkipaletteja siellä olikaan tarjolla.
Paletteja oli tarjolla joka lähtöön enkä nyt puhu pelkistä luomivärejä sisältävistä paleteista vaan niistä, joissa on mukana vaikka vallan mitä puutereista poskipuniin, huulimeikkeihin ja aina aurinkopuutereihin, silmämeikkikyniin ja ripsiväreihinkin.
En ole itse kuitenkaan koskaan jostain syystä oikein osannut käyttää tällaisia vähän kaikkea sisältäviä meikkipaletteja. En ole oikeastaan varma miksi, sillä kun asiaa ajattelee tarkemmin, sisältävät ne parhaassa tapauksessa kompaktiin kokoon pakattuna kaiken mahdollisen, mitä perusmeikkiin tarvitsee. Eikö sellainen siis olisi ihan uskomattoman näppärä tuote tällaiselle minimalistisuudesta nauttivalle ihmiselle? Vai onko vaan kyse siitä, etten ole löytänyt palettia, jossa olisi kaikki tarvitsemani juuri minulle sopivissa sävyissä? Toisaalta en ole tainnut koskaan edes oikein etsiäkään?
Monia tuotteita sisältävä meikkipaletti tuntuu käytännölliseltä vaihtoehdolta, mutta minä olen aina ajattelemassa, että entäs sitten, kun joku sen tuote loppuu. On ihan väistämätöntä, että sen tuotteet loppuvat eri aikoihin, joten voiko kaiken sisältävän meikkipaletin ilo edes olla koskaan kovinkaan kestävää? Vai tulisiko meikkipaletteja käyttää lähinnä vain matkustellessa, jolloin ne olisivat hieman harvemmassa kulutuksessa? Mutta toisaalta mitä järkeä on omistaa ihanana pitämä tuote, jos sitä raaskii käyttää vain silloin tällöin? Ja kuinka syvälliseksi meikkipalettipohdinnan edes voi viedä?
Lähinnä minua nyt kiinnostaisikin kuulla teidän ajatuksianne useita eri tuotteita sisältävistä meikkipaleteista. 
Käytättekö niitä ja jos käytätte niin kuinka paljon ja miksi?
Siitä tietää, että elämässä on asiat melko hyvin kun on aikaa tällaisten asioiden miettimiselle ja syväluotailuille….

11 kommenttia artikkeliin ”Meikkipalettipohdintaa”

 1. Mie ajattelisin niin, että sellanen kaiken sisältävä meikkipaletti on hyvä esimerkiksi aloittelevalle meikkaajalle. Ei tarvitse ostaa montaa tuotetta vaan kaikki on siinä samassa ja silloin myös meikkien kuljettaminen on helpompaa. Ainakin itse muistan nuorempana käyttäneeni niitä ja samoin siskoni käytti. Taisin myös vähän kadehtia siskon hienoja meikkipaletteja, joissa oli mukana kaikki.
  Nykyisin kuitenkin käytän lähinnä luomivärejä sisältäviä paletteja. Huulikiiltoja tai huulipunia sisältävät paletit ovat siitä hieman epäkäytännöllisiä, sillä nuo voidemaiset napit tuppaavan vanhentumaan nopeammin kuin puuterimaiset luomivärit. Mites sitten kun tosiaan osa paletista on pilaantunut, mutta luomivärit vielä ihan kunnossa? Ikävä kuljetta mukana sitten sitä huulipunaosiota, joka on mennyt pilalle.

 2. En ole niitä koskaan oppinut oikein käyttämään. En ole varma miksi, mutta suurin syy kuvittelsiin olevan niiden yhdistelmissä – jossakin miellyttää silmämeikit, mutta esim. poskipunien ja varjostuksen sävyt on mun iholle aivan päin hanuria. En siis varmaan ole löytänyt palettia, jossa kaikki miellyttäisi samaan aikaan. Kaippa niitä pystyy kokoamaan, mutta hinnat pyörivät sitten ihan eri sfääreissä. Dunno 😀

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 3. Nuorena (12-15-vuotiaana) paletit olivat kivoja, koska saattoi kokeilla eri sävyjä helposti. Ja oli siinä omistamisen ihanuus, muistan monesti vain ihailleeni ja hipelöineeni palettejani, jotka sisälsivät lähinnä luomivärejä ja pari poskipunaa.

  Välillä meni vuosia, etten juuri käyttänyt luomivärejä, ja koska en yleensä heitä mitään käyttökelpoista pois, paletit ovat minulla vieläkin… Pari vuotta sitten havahduin siihen, että paletit ovat 20-25 vuotta vanhoja, eivätkä ne itsestään kulu. Nyt olenkin muutaman vuoden käyttänyt luomiväriä lähes päivittäin, mutta voin kertoa, että uusia luomivärejä (ja tuskin poskipuniakaan) minun tuskin tarvitsee eläissäni ostaa.

  Minulla on muutama yksittäinen luomiväri joita käytän matkoilla, koska isoja paletteja ei viitsi mukana raahata, ja rasioiden kannetkin ovat monesta rikki. Ne paletit ja rasiat voi varmaan tulevaisuudessa haudata mun mukana, koska käyttämällä en niitä saa loppumaan, se on varma.

 4. Mulla tulee kaiken sisältävistä meikkipaleteista mieleen ensimmäiseksi ne lapsille myytävät ja halpismerkkien huonolaatuiset paletit. En edes tiennyt että niitä on olemassa näiltä merkeiltä ja tässä mittakaavassa mitä tässä postauksessa näkyy! 😀 Ajatus niistä on siksi tosi vieras. Periaatteessa voisin kai käyttää niitä. Olisi kyllä ärsyttävää säilyttää isoa palettia siinä vaiheessa kun siitä käyttää enää yhtä tai muutamaa nappia tai kanniskella isoa palettia mukana muutaman napin takia. Sitten taas jos paletissa olisi kaikki mieleen ja kuluisi samaa tahtia niin 8)

 5. Luomiväripaletti on minulle arkikäytössä ihan ehdoton tuote. On niin paljon helpompi, kun kaikki haluamani sävyt ovat kerralla siinä edessä, eikä korostussävyä ja varjostussävyä tarvitse etsiä erikseen muualta. Palettien epätasainen kuluminen on kyllä ärsyttävää. Jotkut paletit heitän tylysti pois siinä vaiheessa, jos suosikkisävyt loppuvat ja paria jäljellä olevaa en käyttäisi ikinä, joistakin taas olen kerännyt parhaimmat jäljelle jääneet z-paletteen. Z-paletteen olen ollut todella tyytyväinen, koska sävyjä tulee yhdisteltyä ihan eri tavalla, kun ne löytyvät samasta paletista, joka vielä elää koko ajan sitä mukaa kun jotkin sävyt loppuvat ja tilalle tulee uusia.

  Eli luomivärien suhteen ymmärrän kyllä hyvin paletti-innon. Mutta näitä eri tuoteryhmiä sotkevia paletteja en taas ihan samalla tavalla ymmärrä. Jos paletissa on jotain voidemaista tuotetta, niin se menee heti sotkuiseksi, ja toisaalta eihän se paletissa tuleva poskipunasävy tmv. välttämättä sovikaan itselle. Ärsyttävää tavallaan maksaa tuotteesta, jos tietää jo ostaessaan, että osa jää käyttämättä. Varsinkin näissä varjostus- ja korostuspaleteissa vähän ihmettelen sitäkin, että kuinka monelle erilaiselle variaatiolle samasta tuotteesta voi yhdellä ihmisellä olla tarvetta? Toisaalta varmaan joku, joka ei ole innostunut luomiväreistä, miettii ihan samaa luomiväripaleteista.

  Markkinoinnin kannalta taas paletit ovat aika nerokas tapa myydä tuotetta. Kun laittaa paljon värejä samaan tuotteeseen, se näyttää heti houkuttelevalta. Värinappeja voi asetella millä tavalla tahansa ja isompi pakkaus antaa pakkauksen suunnittelullekin enemmän tilaa. Ja hinnankin suhteen voi olla helpompi perustella kuluttajalle 50 euron paletti kuin 20 euron yksittäinen luomiväri, vaikka hinta per gramma olisikin samansuuntainen.

 6. Voisi varmaan olla tosi kätevää omistaa kaiken kattava paletti (ainakin hetkellisesti), mutta minusta osa kosmetiikan hohdosta on myös kauniissa pakkauksissa ja siinä, että saa hypistellä, haistella ja kokeilla erilaisia tuotteita eri merkeiltä, joten voisin nähdä tuollaisen monitoimipaletin tylsänä, vaikka siinä on tietenkin myös mainitsemiasi etuja 🙂

 7. En, en vaan osaa käyttää näitä, enkä osaa edes ihan varmasti sanoa miksi. Paletit ovat tosi kivoja jos niissä on vaan vaikka luomivärejä (joku yksinäinen rajausnappi vielä menee mukana) tai poskipunia, mutta jotenkin heti sellaisesta monitoimipaletista menee maku. Ehkä siinä on se, etteivät kaikki mukana olevat jutut mitenkään voi olla mieluisia, ja sitten osa jää käyttämättä ja menee hukkaan. Toisaalta käyhän niin usein luomiväripaletissakin; melkein väkisin joku sävy jää aina paitsioon. Mutta ihan pahinta on jos monitoimipaletista löytyy lisäksi voidemaisia tuotteita, joku raja sentään. :'D Jotenkin tuntuu ettå ne pilaantuvat aina niin paljon nopeammin kuin puuterimaiset, että inhottaisi ajatus pilalle menneestä huulipunasta siinä vieressä, mutta ärsyttäisi heittää pois vielä hyvät puuterimaiset napit. Joo ei, kyllä on vaan parempi olla sekoittamatta näitä! (Ja kyllä, elämässä menee hyvin kun jaksaa analysoida tämän tason ongelmia, myönnän minäkin. 😉

 8. Muistan kuinka nuorena olin saanut sellaisen monitoimipaletin, jossa sitten olikin melkein kaikki. Mutta sitä käytin myös kaikista vähiten. Joitain luomivärejä käytin mutta en yhdistänyt sitten paletin huulipunia silmämeikin kanssa vaan valitsin jotkut toiset.

  Toisaalta joku pieni näppärän kokoinen paletti voisi nykyään olla ihan käteväkin matkoilla. Mutta sitten siitä paletista jää aina joko yksi tai useampi tuote käyttämättä, kuten luomiväripaleteissakin tuppaa itsellä usein käymään.

  Paitsi että tuo Too facedin aurinkopuuteeipaletti näyttää aikas herkulta…!

 9. Olen ostanut muutaman kerran sellaisen paletin, missä on eri tuotteita. Mutta kyllä se yleensä sitten on jo sen kokoinen paketti, että kätevyys menee. En tykkää.

 10. Minulla on monta, YSL, Clinique, Lancome x2. Oikein käteviä. Värit sointuvat toisiinsa. Käteviä esim. säilyttää työpaikalla meikin korjailuun. Niihin tulee himo, joten siitä varoitus! 🙂

Kommentointi on suljettu.