Voiko mustapäät imeä iholta pois? Testissä mustapääimuri

*Sis. mainoslinkin

Blogissani on nähty jos jonkinlaista  mustapäille avun tuovaa tuotetta, mutta tällaistapa ette vielä olekaan täällä nähneet:

Panasonic Electric Pore Cleanser

Tämä, hyvät naiset ja herrat, on mustapääimuri. Ja tottakai suoraan Japanista jälleen.

Aasiassa ollaan hulluina mustapäitä poistaviin tuotteisiin, joten on tietysti suoranainen itsestäänselvyys, että juuri sieltä voi tilata itselleen paristokäyttöisen Panasonic Electric Pore Cleanser -mustapääimurin.

Panasonic Electric Pore Cleanser

Näin laitteen jonkun aikaa sitten jollakin YouTube-videolla ja minun oli tietysti heti saatava se kokeiluun.

En nimittäin taatusti ole ainoa, jota houkuttelee ajatus siitä, että mustapäät voisi vain imeä ihohuokosista pois enkä usko, että on olemassa kovinkaan montaa ihmistä, joka ei olisi ainakin teini-iässä epäpuhtauksien musertamana haaveillut tällaisesta laitteesta.

Panasonic Electric Pore Cleanser

Kuinka mustapääimuri toimii?

Ebayn kautta ostamassani paristokäyttöisessä laitteessa on muovinen imuosa, joka asetetaan tiiviisti ihoa vasten.

Kun laite kytketään päälle, imee se muodotuneen alipaineen ansiosta ihohuokosista epäpuhtauksia kohoamaan ihon pinnalle kuin pieni imuri.

Kun laitetta sitten liikuttaa pitkin ihon pintaa, pyyhkiytyvät ihohuokosista kohonneet mustapäät ja muut tukkeumat imuosan sisäreunaan.

Laite kuulostaa yhtäaikaa sekä jännältä että pelottavalta. Ennen sen kokeilua näin mielessäni kauhukuvia fritsua muistuttavista ja punaisena hehkuvista jäljistä kasvoillani ja otinkin ensimmäisen kokeilukerran varsin varovasti.

Olin pehmentänyt ihoni suihkussa ja käyttänyt sillä ennen mustapäiden poistoa käytettäväksi tarkoitettua tuotetta, jotta ihohuokoset varmasti olivat valmiita luovuttamaan sisällään muhivat tukkeumat.

Lue myös: Mustapääsi eivät ehkä olekaan mustapäitä

Panasonic Electric Pore Cleanser

Kuinka mustapääimuria käytetään?

Hiljaa huriseva laite imi ihoa sisäänsä melko tehokkaasti, mutta sen imuteho ei ollut kuitenkaan niin voimakas, että minun olisi tarvinnut pelätä saavani iholleni verenpurkaumia.

Niitäkin kyllä on varmasti mahdollista saada laitteella aikaan, mutta ei kovin helposti.

Pidin laitetta aina ihan pienen hetken paikoillaan, jotta sen sisään muodostui oikein hyvä imu ja liikutin sitä sitten hitaasti nenäni iholla.

Nenän sivuilla ja nenänpielissä imua oli helppoa pitää yllä, mutta nenänvarren kohdalla homma oli hankalampaa, sillä nenäluun kulmikkuuden takia laitetta oli hankalaa liikuttaa tiiviisti ihoa vasten.

Lue myös: Tämän vuoksi mustapäät kannattaa poistaa, vaikka ne aina palaavatkin

Panasonic Electric Pore Cleanser - 1 (7)

Toimiiko mustapääimuri oikeasti?

Voiko ihohuokosista ihan oikeasti vain imeä ulos talia? No näköjään voi, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy.

En lähde väittämään, että tämä olisi ollut joku mieletön ihmelaite, joka imi huokosistani jokaisen mustapään, tukkeuman ja kaiken ylimääräisen talin, mutta kyllä tämä jotain kuitenkin itseensä keräsi.

Välillä suorastaan näin peilistä hommaa katsoessani, kuinka ihohuokosesta lähti kohoamaan pieni ihomato, joka sitten hankautui imuosan reunaan tai suorastaan lennähti syvemmälle sen sisälle.

Mustapääimuri siis todellakin toimi ainakin jossain määrin, vaikka se kuulostaakin vähän uskomattomalta.

Iho tuntui laitteen käytön jälkeen sileämmältä ja tasaisemmalta kuin juuri ennen sen käyttöä, vaikka olinkin juuri ennen sillä imuttelua myös puhdistanut sen Foreon, ihoa hellästi kuorivan puhdistustuotteen sekä kuorivan kasvoveden avulla.

Laitteen tuoma tunne ei siis voinut perustua vain kuolleen ihosolukon imemiseen iholta ja näinhän minä toki sen imuosaa katsoessanikin siellä olevan ihan oikeasti talipaakkuja.

Lue myös: Parhaat The Ordinary -tuotteet epäpuhtaalle iholle

Panasonic Electric Pore Cleanser - 1 (6)

Ihoni ei punoittanut liiemmin laiteella imuroinnin jälkeen tai ei ainakaan niin paljoa, etteikö se olisi ollut illalla tehdyn imuttelun jälkeisenä aamuna ihan normaalissa kunnossa.

(Kerran tosin kokeilin imutella laitteella vähän intensiivisemmin puhkeamaisillaan olevaa finniä ja sain aikaan sen ympärillä samanlaista tulehdusta kuin finniä pahasti puristelemalla, eli en suosittele käyttämään laitetta muille kuin mustapäille.)

Mustapääimuri oli aivan mielettömän vekkuli laite, jota oli todella hauskaa testata ja jota tulen taatusti käyttämään ihollani aina silloin tällöin vastaisuudessakin.

*Mustapääimureja löytyy eBaysta myynnistä täältä.

Jos kuitenkin ihan tosissaan mietitään, niin mustapääimuri ei ole minusta paras tuote poistamaan mustapäitä. Sen sijaan suosittelen mustapääpinsettejä, jotka ovat paljon kätevämmät mustapäiden paineluun ulos ihohuokosista.

Mustapääpinseteistä ja niiden käytöstä voi lukea lisää tästä postauksestani.

On kuitenkin hyvä muistaa, etteivät kaikki iholla näkyvät tummat pisteet ole mustapäitä, vaan suurin osa niistä on itseasiassa talisäikeitä, joita voi yrittää imeä iholta pois mustapääimurilla, mutta jotka palaavat iholle aina, sillä ne ovat osa ihoa.

Talisäikeet erottaa mustapäistä siitä, että siinä missä mustapäät ovat kirjaimellisesti mustia pisteitä talin hapettumisen vuoksi, ovat talisäikeet itseasiassa enneminkin harmaita.

Talisäikeistä voi lukea lisää tästä postauksestani.

Panasonic Electric Pore Cleanser

Onko teillä kokemuksia mustapääimurista?

22 kommenttia artikkeliin ”Voiko mustapäät imeä iholta pois? Testissä mustapääimuri”

 1. Okei, tää vaikuttaa kyllä hauskalta 😀 Justiinsa luin keskusteluakin laitteesta yhdessä FB-ryhmässä, ja tän postauksen jälkeen mun on ehkä pakko tilata tää!

 2. Tahtoo kokeilla!!! 😀 Vielä kun keksittäisiin laite, joka poistaisi mustapäät pysyvästi mutta haaveeksi taitaa jäädä 😀

  • Imuteho oli todella kevyt onneksi, eli todella vaikeaa saada aikaan verenpurkaumia. 🙂

  • Meilläkin on miehen nenällä taipumusta mustapäihin ja olen jo vähän aikaa haaveillut, että ehtisin testailla laitetta siihen… Mies antoi kyllä jo luvan välittömästi kertoen itse heti, että tuollaisesta laitteesta hän teininä unelmoi. 😀

  • Toivottavasti pian, vinkkaan asiasta sisäänostolle, että varmistavat asian. 🙂

 3. Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja muistuttaa hieman Hydra Facial- kasvohoitoa. Olitkos Virve käynyt siinä vai muistanko väärin? :O

  • En ole käynyt ja pitikin ihan googlettaa tuosta. Samantyyppinen juttu tosiaan. 🙂

   • Mullekin tuli heti mieleen Hydrafacial. En tajua, miten en ole aiemmin ajatellut, että siitäkin voisi tehdä kotikäyttölaitteen! Hydrafacialissa mielenkiintoisinta on päästä hoidon jälkeen katsomaan, kuinka paljon epäpuhtauksia imurin läpinäkyvään nestetäytteiseen säiliöön on kertynyt. Harmi, ettei tässä imurissa ole ihan samanlaista hupia, vaikka toki tuota möhnää näyttikin suuaukolla olevan.

 4. Rakastan lukea näitä sun mustapää -postauksia! Miksei minulla ole nenässä mustapäitä?? Otsasta ja leuasta kyllä löytyy satunnaisia pieniä mustapäitä (jotka lähtevät ihan puristamalla tai ihomatoraudalla!) Tästä olisi hyötyä nuoremmalle siskolle, joka kärsii ihanista mustapäistä:D Toivottavasti pian löytyy vielä hullumpia mustapäiden poisto ideoita, joita pääset testaamaan (ja joita mä pääsen lukemaan!).

  • Hahhaa, en yhtään epäile etteikö löytyisi. Varsinkin Japanissa ollaan sen verran nokkelaa porukkaa! 😀

 5. Heh, onkohan tämä ollut innoittajana tälle tuotteelle https://womanizer.com/womanizer , koska netin mukaan mustapääimuria on myyty kauemmin. Huvittavaa, että nuo monet muutkin kasvojen rassauslaitteet muistuttaa aika paljon seksileluja

 6. Reaktioni oli yhtäaikainen ”oooh!” ja ”hyiii!” Mikä idea, mä olen tällaisesta haaveillutkin, vaikka mun mustapäät on kyllä yleensä laskettavissa yhden käden sormilla, jos niitä nyt ylipäänsä on.
  Mutta vähänkö mä testaisin tätä mieheni selkään! Jumankeuta että siellä olisi maastoa kokeilla, pääsisi imuri kunnon testiin 😀

 7. Minäkin laitoin Ebaysta tilaukseen. Sieltä kyllä löytyi jos moinen laista imuria jos etsi blackhead vacuum mutta ajattelin, että paras tilata tämä sinun testaama, ettei tule ainakaan sen puolesta pettymyksiä. Fb:ssä minäkin näin videon vastaavan laisesta ja innostuin, että pakko testata. En päässyt siihen asti, että olisin videon tuotteen tilannut mutta nyt minuutti sitten maksoin Ebayn imurin. Eipä sitten muuta kun odottelemaan postia! 🙂

  • Joo, minäkin katselin silloin tätä ostaessani, että löytyy tosiaan vaikka millaista versiota, mutta pääsyin sitten varmuuden vuoksi ostamaan tunnetun merkin version. Tule sitten kertomaan, että miten imuri toimi ihollasi kun pääset testailemaan! 🙂

 8. Mitä voidetta laitoit iholle ennen imurin käyttöä? Pitääkö olla joku erikoinen?

  • Itse käytin tuota yleensä ihonpuhdistuksen ja suihkun jälkeen, jolloin tali tulee helpoiten ulos ihohuokosista. En suosittelen laittamaan iholle mitään voidetta ennen tuotetta, sillä silloin tuo vain imisi voidetta eikä pääsisi samalla tavalla puhdistamaan ihohuokosia. 🙂

Kommentointi on suljettu.