Jopa Parempi Meikki?

Kuten olen joskus maininnut, on kosmetiikkamyymälässä myyjillä yleensä aina omat vastuualueensa, jonka tuotteista he erityisesti pitävät huolta ja ovat niistä erityisen hyvin selvillä. Omalle tontilleni kuuluu tällä hetkellä mm. Clinique, joten olen yrittänyt tehdä syvempiä tutkimuksia sarjan tuotteista viimeaikoina.

Viimeisimpänä olen tehnyt tuttavuutta erään merkin meikkivoiteen kanssa.

Minun on ollut vaikeaa tutustua Cliniquen meikkivoiteisiin, sillä poikkeuksetta jokaisen vaaleinkin sävy on ollut iholleni liian tumma. Olen muutenkin kokenut merkin meikkivoiteiden sävyt hieman hankaliksi myydä suomalaisella iholla, mutta koska päivästä toiseen olen huomannut asiakkaiden tyhjentävän merkin Even Better -meikkivoidetta hyllyistäni kiivaalla tahdilla päätin, että minunkin on aika tutustua tuotteeseen tarkemmin.

Even Better Makeup on suojakertoimellinen (SPF 15) meikkivoide, joka on tehty nimenomaan pigmenttiläiskiin taipuvaiselle iholle. Paitsi että tuote peittää ja tasottaa ihonsävyä ja sisältää uusien läiskien muodostumista ehkäisevän aurinkosuojan, tukee se kuulemma saman linjan ihonhoitotuotteiden kanssa käytettynä myös olemassa olevien pigmenttiläiskiäen häivyttymistä.

Meikkivoide on koostumukseltaan puolipeittävää ja sopii parhaiten normaalista hieman pintakuivalle sekaiholle tai kuivahkolle iholle, muttei mielestäni kovin rasvaiselle iholle. Koostumus on nimittäin hieman täyteläisemmän puoleista, mutta iholle silti kevyesti levittyvää.


Oma ihoni ilman meikkipohjaa.

Meikkivoide jättää iholle heleän ja kauniin kuulaan pinnan, joka ei ole mattaisen tuntuinen.

Even Better Makeup ei kuitenkaan tunnu iholla liian paksulta tai rasvaiselta, joten se myös pysyy iholla mukavasti.

Pidin siitä, millaisen pinnan meikkivoide iholleni jätti. Ihoni näytti heleän kuulaalta, vaikkakin tuhosin lopputuloksen osaksi lopulta puuteroimalla ihoni. En nimittäin voi sietää, mikäli meikkipohja tuntuu vähänkään nahkealta eikä rasvattomalta!

Pohja tasoitti ja peitti ihollani hyvin ja oli kerrostettavissa, joten sen peittävyyttä saattoi säädellä. Valitsin itselleni kokeiluun sävyn 03 Ivory, joka on Cliniquen säytyksen mukaan Very Fair (VF) ja pohjapigmentiltään neutraali (N). Sävy oli minulle periaatteessa hitusen liian tumma, mutta menetteli näin kesäaikaan tuoden kalpeille kasvoilleni hieman väriä.

Kestävyydeltään meikkivoide oli perushyvä, eli ei mikään varsinainen pitkäkestoinen meikkivoide, mutta silti hyvin iholla pysyvä (varsinkin, kun pohjan kiinnittää irtopuuterilla).

Mielestäni Even Better Makeup osoittautui hyväksi tuotteeksi ja ymmärrän täysin, miksi asiakkaat nappaavat sitä hyllystä mukaansa.

Oletteko kokeilleet Even Better Makeup -meikkivoidetta tai muita Cliniquen meikkivoiteita? Mitä olette niistä pitäneet?

14 kommenttia artikkeliin ”Jopa Parempi Meikki?”

 1. Tykkään kovasti eräästä cliniquen meikkivoiteesta, mutta kuollaksenikaan en muista sen nimeä. Mutta siitä vaalein sävy on aivan täydellinen iholleni ja rakastan sen koostumusta. Nyt mä mietin et onko se perfectly real makeup ja sehän se on.

 2. Hyviä nuo kokokasvokuvat! Niitä toivoisin myös silmä- ja huulimeikkipostauksiin, jotta sävyistä ja lookista saisi aina vähän kokonaisvaltaisemman kuvan 🙂

 3. Minä kanssa olen sellainen että pohjameikin (ihontasoituksen minkälen) jälkeen on oltava sileä ja tahmaton. Muuten on olo kuin olisi vanukasta naamalleen leivittänyt.

  sen jälkeen tosin vaaleinkin meikkivoide tummuu "teinimäiseksi" ja muuttuu paksuksi kakuksi.

  Käytänkin yleensä meikkipuuteria.. Natural coden on suosikkini hinta-laatu suhteella.

 4. Mikään meikkivoide joka ei jätä täydellistä mattapintaa ei voi olla hyvä.

  • Njaah? Oletan että puhut omasta puolestasi… Itse ainakin pidän meikkipohjasta joka ei ole mattainen. Ei sovi omalle iholleni ja näyttää "tunkkaiselta".

 5. Minulle myytiin tämän sarjan anti blemish meikkivoide. Pyysin peittävää, rasvaiselle iholle sopivaa, mutta olen kyllä pettynyt. Meikkivoide ei peitä varsinkaan aknkearpia ollenkaan :/

 6. Olen joskus käyttänyt Cliniquen meikkivoiteita, ja ihan kuten sinäkin en ole niistä tykännyt juuri sen väriskaalan vuoksi. Nykyisin käytän suosiolla Lumenea, siinä merkissä on suomalaiseen ihonväriin hyvin sopivia juttuja.

 7. Help! minkälainen meikkipohja sopii t-alueelta rasvoittuvalle iholle? 🙂

 8. no siis jos nyt ihan rehellinen olen niin tämä tuote on omasta mielestäni aivan järkyttävän paska 🙂 kuten kirjoitit, sävyt ovat tummia ja itse pistin merkille että kuivuessaan sävy tummuu entisestään, jopa oranssiin taittavaksi. ilman irtopuuteria meikkivoide on rasvaisen näköinen, irtopuuterin kanssa meikkivoide näyttää raskaalta. puolikas tähti viidestä. pari euroo lisää, niin saat miljoona kertaa paremmman tuotteen (esim chanel vitalumiere aqua (HG!!!), ysl touche eclat, shiseido perfect refining foundation…) 🙂

 9. Tää nyt meneee taas ihan postauksen ulkopuolelle, mutta olis kiva, jos osaisit auttaa! Oon aina käyttäny jotain basic-melko-halpaa-puuteria, enkä ikinä meikkivoidetta (kerran kokeilin yhtä, sain siitä kaamean allergiareaktion). En oo koennut tarpeelliseksi siis meikkivoideta käyttää. Kuulema pelkän puuterin käyttö kuitenkin tukkii ihohuokosia, eikä siis ole hyväksi iholle – onko se totta? Mietin myös, onko olemassa jotain meikkipuuteria tmv, joka soveltuisi ihan yksinäänkin käyttöön? Toki voisin sitä meikkivoidettakin ruveta käyttämään, mutta kun suurempaa tarvetta sille ei ole, se tuntuisi vähän turhalta.
  Kiitos jo etukäteen vastauksestasi! c:

Kommentointi on suljettu.