Mikä Micellar?

Olen ahkera kasvojen putsaaja ja pidän tiukasti huolta siitä, että iho pestään illalla puhtaaksi meikistä. Vasta viimeaikoina olen oppinut, ettei ihon putsaamattajättäminen tapa minua, mutta henkisesti se kuitenkin nujertaa minua sen verran, että haluan ehdottomasti pestä sen joka ilta. Jopa silloin, kun pienessä humalatilassa keksii jäädä sen uuden superkomean deitin luokse yöksi ja miettii, että uskaltaisikohan sille näyttäytyä ilman meikkiä. Uskaltaa, sillä kaikki realiteetit on hyvä tuoda esiin heti ja iholle ei koskaan tee hyvää muhia yötä myöten meikattuna. (Vaikkei kropallekaan tosin tee hyvää muhia alkoholissa kyllästettynä, mutta se onkin sitten jo toinen tarina.)
Puhdistan ihoni kaksoispuhdistuksella käyttäen ensin öljymäistä tai maitomaista puhdistustuotetta meikin puhdistukseen ja viimeistelen homman käyttämällä geelimäisempää tai vaahtomaisempaa, hieman pesevämpää tuotetta vielä ihon pesuun. Tämän jälkeen pyyhin ihon puhtaaksi vielä kasvovedellä.
Tästä johtuen on olemassa yksi tuoteryhmä, jonka tuotteet ovat jääneet minulle hieman vieraiksi. Tämä tuoteryhmä ovat Micellar-vedet, eli puhdistusvedet (joiden tarinaan voi tutustua tarkemmin täällä ja täällä).
Nämä vedet ovat siis kasvovesien oloisia, mutta ihoa tehokkaammin puhdistavia nesteitä, joita vanulappuun kaatamalla ja ihon sitten pyyhkimällä voi korvata koko monivaiheisen ihonpuhdistuksen.
Minä olen ihonpuhdistusaddikti ja siitä puhuttaessa supernipottaja, joten en ole voinut kuvitellakaan, että käyttäisin puhdistusvesiä muuten kuin satunnasessa hätätilassa. Kuvissa näkynyt Yves Rocherilta saatu Hydra Vegetal -linjan Hydrating Micellar Water 2 in 1  on ainoa puhdistusvesi, johon olen tutustunut sen paremmin ja vasta nyt olen keksinyt sille minua tyydyttävää käyttöä.
Ainoa tilanne, jossa nimittäin kykenen näitä käyttämään on meikatessa. Teen aina ensin silmämeikin, pyyhin sitten silmien alta varisseet luomivärin hippuset, ripppuset ja kaiken maailman pippuset ja jatkan sitten meikkaamista meikkipohjaa iholle luoden. Ja siinä yhteydessä nämä puhdistusvedet ovat mainioita.
Siinä missä minä en ole kovin kunnostautunut näiden käytön suhteen, on äitini kuitenkin asiassa huomattavasti ammattimaisempi ja käyttelee puhdistusvesiä käsittääkseni joka aamu ihonpuhdistuksessa. Meikkejä hänkään ei näillä poistele, mutta iho on kuulemma mukava puhdistaa näillä yön jäljiltä ilman vedellä läträämistä.
Nyt minua kiinnostaisikin tietää, käytättekö te puhdistusvesiä? Jos käytätte, niin miksi, missä yhteydessä ja onko teillä joku suosikki tuote? Vai tuntuuko niiden käyttö teistäkin yhtä vieraalta kuin blogia kirjoittavasta ihonjynssäämisintoilijasta?

22 kommenttia artikkeliin ”Mikä Micellar?”

 1. Käytän tarpeen vaatiessa, ehdoton suosikkini on Bioderman Sensiobio H20, jota saa tilattua Escentualin kautta Suomeen. Ihan sen vuoksi, että sillä irtoaa jämäkämpikin silmämeikki, mihin useat puhdistusvedet eivät pysty, kuten yksi suosikeistani kuvassakin oleva Nuxe.

 2. Minä käytän puhdistusvettä aamuisin niin kuin äitisi. En halua lutrata vedellä montaa kertaa päivässä, koska ihoni kiristelee pinnasta helposti. Joskus myös viimeistelen silmien puhdistuksen näillä, jos kasvojen pesun jälkeen vielä jäikin mustaa alaluomille.

  Suosikkini on ollut Vichyn vesi, mutta juuri eilen korkkasin Lumenen uutuuden ja se vaikuttaa aivan yhtä hyvältä.

 3. Minä en kyllä käytä mitään vahvaa meikkiä päivittäin – pohjustuskin on nykyään kunnon BB-voidetta. Olen kuitenkin huomannut, että liika naaman puunaaminen ei ole hyväksi.

  Tietty kunnon meikin putsaan pois, mutta siihen on omat keinonsa. Noita "micellar"-juttuja on monella eri nimellä, ja kevyt meikki niillä mielestäni hyvin puhdistuukin.

  Eräästä japanilaisesta muotiputsarista on tulossa postaus blogissani, sillä olen sitä nyt käyttänyt jonkin aikaa.

  http://dzinninajatuksia.blogspot.com

 4. Käytän salilla jumpan jälkeen ennen suihkua ja saunaa. Sitten saunan (ja geeliputsarin) jälkeen vielä silmien alle jääneet ripsarit pyyhin micellar waterilla. Ei tarvitse raahata erillisiä puhdistusmaitoa ja silmämeikinpoistoainetta. Kotona nimittäin käytän samantyyppisen arsenaalin kuin sinäkin. Yves Rocherin vesiä olen vain kokeillut, juuri noita kahta, jotka postauksessasikin näkyy.

 5. Joo mä käytän, löysin ne tuossa 1-2 v. sitten. Käytän niitä nimenomaan aamupuhdistuksessa, ja laiskalla päällä myös iltapuhdistuksessa, jos kasvoilla ei ole meikkiä. 🙂 Mun mielestä ovat käteviä, mutta en ole löytänyt mitään suosikkia tästä kategoriasta.

 6. Itse käytän nykyään puhdistusvettä ja vaahtoputsaria kasvoja puhdistaessani. Aluksi käytin niitä apuna vaahtoputsarin kanssa, niillä sai silmämeikin niin helposti pois. Yhtenä iltana sitten ajatuksissani aloin pyyhkimään jo vaahtoputsarilla omasta mielestäni erittäin hyvin hinkattua otsaani vanulapulla. Aikani pyyhittyä tajusin mitä tein ja naureskelin omalle hölmöydelleni, kunnes katsoi vanulappua. Jo puhdistetun otsani jäljiltä vanulappu oli aivan ruskea meikkivoidejämistä.
  Nykyään putsaan naaman ensin vaahtoputsarilla ja lopuksi pyyhin puhdistusvedellä. Lempparini on Vichyn Purete Thermal 3-in-1.

 7. Voisin kuvitella käyttäväni tätä vaikka mökillä, missä ei aina ole käsillä kaikkia niitä aineita, mitä kotona. Käytän Madaran puhdistusvaahtoa. Se on niin tehokasta, että kun puhdistuksen jälkeen pyyhkii kasvovedellä, ei pumpuliin jää YHTÄÄN jälkiä meikistä.

 8. Mulla on toi Nuxen puhdistusvesi. Satunnaisesti puhdistan sillä sitkeän silmämeikin jämiä, mutta muuten en ole siitä innostunut. Iho jää mielestäni likaiseksi (aamulla kasvovedellä pyyhkiessä irtoaa likaa) ja saan siitä heti finnejä. En tykkää.
  Bodyshopin öljy ja Avenen vaahtoputsarikombo toimii!

  /Sini

 9. Kokemuksia on Bioderman Sensiobiosta, Caudalien ja Nuxen vastaavista sekä Yves Rocherin 3 Thes kuvassa näkyvästä putelista. Yksistään ne käyvät aamupuhdistukseen, mutta YR:n nestettä käytän normaalin kasvoveden tapaan puhdistuksen viimeistelyyn.
  Bioderman kuuluisa Sensibio tosin pitäisi olla kyllin tehokas poistamaan myös meikin ja aurinkovoiteen, mutta siihen kuluu tuhottomasti vanulappuja… ja itse tuotetta. Joten ei mikään säästeliäs käyttötapa. Omistin Biodermaa viimeksi v. 2008 ja se oli kyllä ihana tuote… Siinä sarja, jota kaipaisin ejdottomasti Suomeen!

 10. Minulla on parhaillaan tuo kuvan nuxe käytössä. Käytän sitä samaan tapaan, kuin äitisi…eli aamuisin. Nuxea enemmän tykkäsin kyllä Korresin vastaavasta.. Tuntui tehokkaammalta.

 11. Olen joskus pitänyt treenikassissa, että saa meikit poistettua nopeasti salilla. Kotona en näitä käytä, ei riitä poistamaan meikkejä. Aiheeseen liittyvä kysymys: aiemmin YSL:llä oli aivan mieletön putsari, pumppupullossa oleva vesi, joka vähän vaahtosi, kun sitä hieroi käsissä. Maailman paras putsari, poisti kaiken meikin ja lian, mutta ei kuivattanut lainkaan, tuoksui miedolle jne. Ja nyt sitä ei enää saa!!! En ole löytänyt vastaavaa tuotetta mistään. Olisiko sinulla jokin vinkki?

 12. Minä käytän niitä kaksoispuhdistuksen kakkososana, mihin ne toimivatkin loistavasti. En jaksa jynssätä naamaa kahteen kertaan ja maitomaisen puhdistuksen jälkeen näillä saa naaman puhtaammaksi hellävaraisemmin kuin esim. geelillä. Litkut myös korvaavat silmämeikinpoistoaineen, joka usein ärsyttää silmiäni.

 13. Käytän ennen saunaan menoa, jolloin perusteellisempi putsaus tuntuu turhalta, mutta meikeissä ei kuitenkaan viitsi mennä. Toimii mainiosti.

 14. Käytän satunnaisesti Biothermin vastaavaa ja se toimii hyvin. Yleensä tosin käytän sitä helteillä ihon raikastukseen, myös meikittöminä päivinä. Ei kuivata kuten alkoholiset kasvovedet, mutta kaikki tahmaisuus lähtee iholta samantien.

 15. Minulla nämä puhdistusvedet toimivat kaksoispuhdistuksen ykkösputsarina eli nimenomaan meikinpoistoon. Meikki näillä lähtee mielestäni hyvin, mutta perusteellisemman puhdistuksen saa kuitenkin käyttämällä vielä puhdistusvaahtoa/kasvosaippuaa tms. ja kasvovettä meikinpoiston jälkeen. Silmämeikille käytän omaa puhdistusainetta, sillä vedenkestävä ripsiväri lähtee silmämeikinpoistoaineilla parhaiten. Muutamia micellar putsareita olen kokeillut, esim. Yves Rocherin molemmat puhdistusvedet olivat ihan ok (hydra vegetal raikkaamman tuoksuinen), mutta Eucerin on tähän asti kokeilluista suosikkini.

 16. Olen käyttänyt jo muutaman vuoden, varsinkin aamulla tosi kätevä. Tällä hetkellä käytössä Eucerinin 3 in 1 puhdistusvesi, joka poistaa hyvin meikinkin. Tytär vannoo Avenen Micellar Lotionin nimeen. Näin keski-ikäisenä voisin antaa pienen vinkin, tuote on erittäin kätevä myös kuumien aaltojen jälkihoitona!

 17. Aurinko- ja päivävoiteet lähtevät rullaamaan, jos vain pyyhin kasvot jollain. Olenkin ihmetellyt, miten ihmiset meikkaavat, jotka eivät käytä aamulla vettä.

 18. Olen käyttänyt Lancomen puhdistusvettä kun olen pari kertaa saanut sen muiden ostosten kylkiäisenä.On ollut mielestäni ihan hyvää ja puhdistanut hyvin kaiken meikin ja iho on jäänyt hyvän tuntuiseksi.Ainoa huono puoli on että kuluu nopeasti käytössä eli jos oikein ostaisi niin olisi vähän epätaloudellista.Voisin silti joskus ostaa, itse tuotteessa ei ole mitään vikaa.En muutenkaan oikein ymmärrä monivaiheisia ihonpuhdistuksia, käytän aineita joilla saa kertalaakista kaiken hoidettua.Tällä hetkellä on käytössä yksi suosikkituotteeni, Cliniquen Take the Day Off-puhdistusvoide.On ehkä paras puhdistus mitä on markkinoilla, poistaa kaiken meikin niin kasvoista kuin silmistä, iho tulee täydellisesti puhtaaksi mutta ei narisevan kuivaksi vaan jää aivan hyvän tuntuiseksi.

 19. Mä käytän kuten äitisikin, aamuputsarina. Näitä aiemmin käytin kasvovettä ja jotenkin koen, että aika samoilla linjoilla ollaan, vaikka psykologisesti ajatus puhdistavammasta aineesta on lohduttavaa 😀 Saatan myös käyttää kaksoispuhdistuksen jälkimmäisenä osana, eli silloin fuktio on putasri sekä kasvovesi 🙂 Itse olen käyttänyt L'atelier Des Delicesin misellivettä.

 20. Olen nyt vuoden verran käyttänyt bioderman sensibio H2O:ta. Poistan sillä ihan kaikki meikit iltaisin ja sen jälkeen käytän vielä kasvovetta. Atooppinen ihoni ei kestä juuri mitään meikinpoistoaineita ja varsinkin silmien iho on kärsinyt monet vuodet. En myöskään voi liikaa pestä kasvoja koska vesi kuivattaa ihoa entisestään.

  Sensibion kanssa ei ole ollut enää mitään ongelmia ja äitini joka kärsii samoista ongelmista on myös alkanut käyttää samaa tuotetta. Hinta on ehkä vähän suolainen, mutta säästän saman verran koska ei tarvitse ostaa enää ihottumaan voiteita. Ei voi kuin suositella! Muita en ole kokeillut.

 21. Moi kaikki!
  Olen 52v.IHONI ON NORMAALI KUIVUUTEEN TAIPUVAINEN,Käytän aamuisin tai jos ei ole meikkiä Avenen lotion micellaire jonka jälkeen suihkautan avene eau thermale huuhtelemaan sitä pois koska puhdistusaine sekin on vaikka pullossa aina lukee ei tarvitse huuddella.

 22. Siitä kaksoispuhdistuksesta mielestäni on liian rasittava kuivalle aikuiselle iholleni. Aasialaiset käyttävät tuota menetelmää koska heilä on paksu ja rasvainen iho, se on hyvä jos on runsaasti meikkiä tai ihossa on epäpuhtauksia .
  Puhdista itse ihoni puhdistus öljyllä ja poistan se lämpimällä vedellä kostetuilla frotee kintaalla eikä tarvitse kuin kasvovettä sen jälkeen

Kommentointi on suljettu.