The Inkey List haastaa The Ordinaryn

*Sis. mainoslinkin

The Ordinary on muutaman vuoden jyrännyt markkinoita edullisilla ihonhoitotuotteillaan, jotka ovat tehneet erilaisten aktiiviaineiden käytöstä suosittuja. Tuotemerkin tehokkaiden, vaikuttavia aineita pullollaan olevien tuotteiden ansiosta lähes jokaisen kuluttajan ihonhoitorutiniin on lisätty yksi tai useampi aktiiviaine, joka tehostaa ihonhoitorutiinia. Merkki on ottanut syksyllä haltuunsa myös Suomen markkinat melkoisella rykäyksellä ja meillä töissä se ainakin näkyy päivittäin aivan valtavana myyntivolyymina.

Ostolakossa aktiiviaineiden yhdistäminen toisiinsa

The Ordinary on ollut toisaalta helppoa menestyä, sillä K-Beauty on tehnyt ihonhoidosta erityisen trendikästä. Kun myynnissä on taika-aineita täynnä olevia pulloja superhalvalla hinnalla, jättää vain harva tilaisuuden käyttämättä. Juuri hintojensa vuoksi The Ordinary onkin dominoinut markkinoita ja sen tuotteita ostavat Suomessakin sekä naiset että miehet.

Korkea aktiiviainepitoisuus ja edulliset hinnat ovat tehneet The Ordinarysta melkoisen menestyjän, jota ei ole ollut helppoa haastaa. On kuitenkin ollut tietysti vain ajan kysymys, koska joku muu merkki lähtee The Ordinaryn jo valmiiksi hyvin tallaamalle polulle ja tekee jotain vastaavaa.

The Inkey List kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Yksi tällainen haastaja on brittiläinen The Inkey List, joka lanseerattiin pari kuukautta sitten ja joka on jo myynnissä useassa brittiläisessä verkkokaupassa.

The Inkey List lähestyy hommaa aivan samasta kulmasta kuin The Ordinary. Sen tehoaineilla täytetyt, aktiiviaineiden nimillä huomiota hakevat ja yksinkertaisiin pakkauksiin pakatut tuotteet myydään kuluttajille halvalla hinnalla ja tuottoa yritykselle haetaan nimenomaan myyntivolyymien kautta.

The Inkey List kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

The Inkey List -merkin takana ovat Colette Newberry ja Mark Curry, jotka työskentelivät aiemmin brittiläisen kosmetiikkajätti Bootsin tuotekehittelyssä ja brändäyksessä, eli he todellakin tiesivät, mihin markkinarakoon juuri nyt on täydellistä iskeä. Tuotteet pidetään edullisina juuri siksi, että kuluttajilla olisi mahdollisuus kokeilla erilaisia vaihtoehtoja ja löytää ne omiin tarpeisiin parhaiten sopivat tuotteet ilman, että se näkyy lompakossa liikaa.

Vaikka The Inkey List on kovasti The Ordinaryn kaltainen, erottuu se kilpailijastaan yhdellä erityisellä tekijällä, jota on usein pidetty The Ordinaryn puutteena. Siinä missä The Ordinaryn tuotteisiin tarttuessa kuluttajan odotetaan olevan itse jo asiansa osaava ainesosanörtti, joka tietää, millaisia aktiiviaineita hänen ihonsa tarvitsee, pyrkii The Inkey List tekemään tehoaineilla höystettyjen tuotteiden valinnasta kuluttajalle helpompaa.

The Inkey List kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Jokainen merkin tuote julistaa omaa aktiiviainettaan kuten C-vitamiinia tai glykolihappoa, mutta sen lisäksi niiden tuotepakkaukset myös kertovat selvästi, mitä hyötyä ainesosasta on ja mihin tarkoitukseen tuote on tehty. Lisäksi pakkauksessa ovat tietysti ohjeet tuotteen käyttöön ja jopa aktiiviaineen ääntämiseen.

The Inkey List kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

The Ordinary -tuotteet paremmin tuntevat tietävät, että myös The Ordinary -tuotteista löytyy tieto siitä, mihin tuote vaikuttaa. Ratkaisevana erona on kuitenkin se, että The Ordinary ei tee oikean tuotteen löytämisestä kuluttajalle yhtä helppoa kuin The Inkey List ja kuluttajan on usein osattava mennä merkin omalle verkkosivulle selaamaan ihonhoito-oppaita lisätiedon toivossa.

The Inkey List uskoo, ettei ole mitään ideaa antaa kuluttajille mahdollisuutta ostaa esimerkiksi tehokkaasti vaikuttavaa retinolia parilla eurolla, jos kuluttajat eivät edes kunnolla saa tietää, mihin se vaikuttaa ja kuinka sitä tulisi käyttää. The Inkey List pyrkii lanseeraamaan jopa varsin nopealla tahdilla trendikkäitä ja ajankohtaisia aktiiviaineita sisältäviä tuotteita, mutta samalla myös kertomaan niistä kiinnostuneille kuluttajille selkokielellä, miten ne vaikuttavat ja mikä niissä on niin hienoa.

The Inkey List kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Saan itse päivittäin useita kysymyksiä The Ordinary -tuotteiden valinnasta ja käytöstä, joten voin kokemuksen syvällä rintaäänellä todeta, että moni kyllä haluaa käyttää erilaisia trendikkäitä aktiiviaineita, mutta sitä harvempi oikeasti tietää, mitä hänen pitäisi käyttää ja kuinka. The Inkey List -merkin lähestymistavalla on siis todellakin kysyntää ja brändi pyrkii tavoittamaan sekä ihonhoitoa aloittelevat että ns. skintellectual-käyttäjät eli valistuneet ihonhoitajat.

The Inkey List kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Olen ollut itse utelias merkin suhteen jo hetken aikaa, joten kaivoin tietysti pankkikorttini esiin ja tilasin itselleni niitä valikoiman. En ole vielä ehtinyt kokeilla tuotteita, sillä sain ne vasta käsiini, mutta halusin heti päästä jakamaan ajatuksia tästä uudesta tuotemerkistä teille.

The Inkey List kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Täytyy myöntää, että vaikka brändin ideologia kolahtaakin minuun, niin The Ordinaryn pakkaukset tuntuvat tyylikkäämmiltä näihin verrattuina. Nähtäväksi kuitenkin jää, onko pakkausten ulkonäkö minullekin lopulta se ja sama, kun pääsen kunnolla testaaman itse tuotteiden koostumuksia. Toisaalta The Ordinaryn pipettipullot tympivät joissakin tuotteissa kyllä hieman, joten ehkä jopa tykästyn näihin pakkauksiin niiden käytännöllisyyden puolesta.

The Inkey List -ihonhoitotuotteita myy esimerkiksi brittiläinen, Suomeen toimittava Cult Beauty -verkkokauppa.*

The Inkey List kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Onko joku jo ehtinyt kokeilla The Inkey List -tuotteita?


Lue myös:

Laadukasta ihonhoitoa pilkkahintaan – The Ordinary

Opas ihonhoidon aktiiviaineisiin – näin yhdistelet tehoaineita oikein

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

13 kommenttia artikkeliin ”The Inkey List haastaa The Ordinaryn”

 1. Tää on mahtavaa! Ite en tiiä kosmetiikasta yhtään mitään, vaikka tykkäänki käyttää. Viimevuoden Elevenin joulukalenterin tuotteista jouduin lähes jokaisen tuotteen googlaamaan että mikä se on, mitä se tekee ja miten sitä käytetään. Ja tästä mulla onkin ollut pitkään mielessä että oletko jo tehnyt tai olisiko huono idea tehdä sanakirja postaus? Esim primeri, toner yms. Mitä ne ovat suomeksi? Ja plussaa jos kertoo vähän käyttötarkoitusta, mutta ei oo välttämätöntä, koska se löytyy todennäköisesti googlaamalla.

  Vastaa
 2. Kuulostaa kokeilun arvoiselta merkiltä! The Ordinaryn tuotteiden kanssa mulla on ongelmana tuotteiden rullaantuminen, enkä oikeen enää keksi mikä helpottaisi asiaa. Englanninkielisiltä sivuilta löytyy mukavasti vinkkejä ja tietoa miksi seerumit/voiteet ylipäätään rullaantuu, mutta kaipaisin sun vinkkejä murustumiseen, jos saa esittää postaustoiveen! Kiitos loistavasta blogista, olen seurannut teini-ikäisestä lukiolaisesta asti ja edelleen 26v kotiäitinä odotan innolla uusia postauksia! 🙂

  Vastaa
 3. Kuulostaa mahtavalta, upeaa että tarjontaa tälle sektorille tulee lisää! Itse olen ordinaryn tuotteita jo jonkin aikaa tyytyväisenä käyttänyt. En ole kokenut tiedon etsintää erityisen vaikeaksi (vaikka aloittelija olen), mutta ymmärrän kyllä jos joku kokee, onhan siinä hommaa. Siinä mielessä tarpeellinen uutuus, mutta ennen kaikkea kiinnostaisi tietää inkey listin ja ordinaryn tuotteiden eroista kun niin samanlaisia tuotteita lanseeraavat. Olisi mahtavaa jos sinä voisit tehdä postauksen tuotevertailuista!

  Vastaa
 4. Mua vähän hymyilytti toi brändin taustatarina, superammattilaiset tuotekehittelyssä jotka kopioi vaan nimiä myöten toisen merkin tuotteet 😀 xD The Ordinaryn tuotteita käytän paljon ja oon ollut niihin tyytyväinen, en näe syytä miksi vaihtaisin tähän brändiin ja tosiaan pakkausten ulkonäkö ei miellytä samalla tavoin kuin TO:n. Make Up Revolution lanseerasi myös juuri oman kopionsa TO:n tuotteista ja varmasti näitä kopioita tulee markkinoille vielä lisää. Mutta jotain ihan omaa juttua näiden kopiobrändien pitäisi tuoda, että näkisin tarpeeksi syytä alkaa vaihtamaan toiseen merkkiin, pelkät pakkausmerkinnät ei riitä itselle houkuttimeksi.

  Vastaa
 5. Ovatko Inkey listin tuotteet cruelty free? Tarkoittaako se samaa kuin vegaanininen? The Ordinaryn tuotteethan ovat sekä cruelty free että vegaanisia. Sen lisäksi ne on pakattu pääosin lasipulloihin, jotka voi kierrättää. Maailma ei tarvitse yhtään enempää muoviroskaa.

  Vastaa
  • Täältä löytyy lisätietoa:
   https://beforbeauty.co.uk/pages/inkey-welcome

   Tuo muovin välttely on vähän kaksipiippuinen juttu. Muovipullot ovat kevyitä (ja usein myös kierrätettäviä), minkä vuoksi niitä voidaan pakata autolastilliseen usein enemmän kun taas lasipullojen paino voi rajoittaa kokonaismäärää. Tämä puolestaan tarkoittaa, että tien päällä on enemmän polttoainetta kuluttavia ja mikromuovia renkaistaan vapauttavia rekkoja tai taivaalla lentää enemmän koneita, eli asiaa ei voi nähdä ihan mustavalkoisesti suoraan ajattelemalla, että muovi olisi automaattisesti huonompi juttu kuin lasi. The Ordinaryn pullojen pipettiosa taitaa myös mennä sekajätteeseen?

   Vastaa
 6. Hyvä että tulee kilpailua…itse vasta sain tilattua ekat ordinaryn tuotteeni.
  Tuo muovi vai lasi pakkaus mietityttää paljon kans. Hyviä pointteja kirjotit siihen liittyen. Useimmat kosmetiikan lasipakkaukset ei taida kelvata kierrätykseen. Vaikeaa!

  Vastaa
 7. Saattaapi lähteä kokeiluun jossain vaiheessa. Tosin ensi näkemältä tykkään enemmän The Ordinaryn ulkonäöstä. Mä itseasiassa pidän pipettien käytöstä. 😀

  Tähän on myös pakko kehua että sun hyvin kattavat postaukset sai mut tilaamaan vasta The Ordinaryn Salicydic Acid pullon, josta on ollut jo alle kahdessa viikossa huomattava apu mun iholle. Mun ihon punoitus on jo rauhoittunut valtavasti. Samaten hylauronihappo on tuonut paljon kaivattua kosteutta mun iholle. Mä oon jo muutaman päivän ihastellut kuinka ihanalta mun iho tuntuu. 😀

  Vastaa
 8. Kiitos sinun postausten The Ordinary on käytössä täälläkin – tykkään kanssa pipeteistä ja lasipulloista, tulee sellainen kiva kotikemisti -olo niiden kanssa puuhastellessa 🙂 Osaatko sanoa (tai voitko kertoa) tuleeko mahdollisesti The Inkey List myös jossain vaiheessa Elevenille myyntiin?

  Vastaa
 9. Omasta kokemuksesta sanoisin, että The Inkey List on kirkkaasti paras edullisista ihonhoito sarjoista.
  Myöskin cruelty free brändi, jonka tuotteissa ei tosiaan ole turhia/ihoa ärsyttäviä täyte aineita eikä hajusteita, vain toimivia aktiivi aineita.
  Hyaluroni ja Collageeni seerumit tuntuvat ihanilta iholla ja ovat super kosteuttavia. Rose Hip Oil on myöskin loistava, ja vähiten rasvaisen tuntuinen iholla jopa kaikista kokeilemistani öljyistä.
  Ootko sä Virve ehtinyt vielä kokeilla tuotteita, vars. Glycolic Toneria tai Turmeric Kasvo voidetta?
  Toivottavasti laajentaisivat vielä pian kosteus voide valikoimaansa!
  Ja Please Virve, tuokaa The Inkey List Elevenille?

  Vastaa

Jätä kommentti