Uusi Facebook-ryhmä keskustelee luonnonkosmetiikasta mukavassa hengessä

Tykkään olla mukana erilaisissa Facebook-ryhmissä. En ehkä ole niiden aktiivisin keskustelija, mutta tykkään seurata, mistä muut puhuvat ja sopivan jutun sattuessa kohdalle otan itsekin mielelläni osaa keskusteluun. Joskus inspiroidun ja innostun, toisinaan jopa hieman kauhistunkin, mutta ennen kaikkea saan uusia näkemyksiä asioihin.

Tykkään myös kuulua sellaisiin ryhmiin, joista tiedän voivani tarpeen tullen saada apua ja vinkkejä mielessäni oleviin eri aihealueiden asioihin. En ole sosiaalinen luonne ja siksi olen aika huono jatkuvaan kaverien keskiseen viestittelyyn, joten satunnainen Facebook-ryhmissä huutelu riittää minulle usein tyydyttämään yhtä ihmisen perustarpeista: tulla kuulluksi.

Ostolakossa Mukavaa luonnonkosmetiikkaa facebook ryhmä

Kun aloin opintojen myötä syventyä luonnonkosmetiikkaan, aloin tietysti myös etsiä minulle sopivia Facebook-ryhmiä. Jossakin olin mukana jo valmiiksi ja haulla löytyi jotain uusia, mutta minusta jäi silti tuntumaan, etten löytänyt Suomesta ihan sitä sellaista luonnonkosmetiikkaan keskittynyttä isoa Facebook-ryhmää, jollaista itse kaipasin.

Opintojen kautta pääsin mukaan muutamaan kansainväliseen ryhmään, mutta tuntui, että Suomen osalta minulle oikeanlainen luonnonkosmetiikan ryhmä puuttui – tai ehkä en vain löytänyt sitä.

Olen itse luonnonkosmetiikan aloittelija, joka innostuu uusista tai vanhoista ja perinteisistä ainesosista sekä on erittäin kiinnostunut erilaisista tuotemerkeistä ja niiden taustalla olevasta filosofiasta. Voin uppoutua niihin kovastikin ja rakastan tutustua uusiin juttuihin. Olen utelias ja kuulen erityisesti kosmetiikkaan liittyvistä, minulle uusista asioista mielelläni.

Vaikka luonnonkosmetiikka kiinnostaa, olen silti sekakäyttäjä ja se, kuinka tuotteita lähestyn voi joiltakin osin poiketa siitä, kuinka joku vannoutunut pelkän luonnonkosmetiikan käyttäjä niitä lähestyy. Vaikka mielenkiinnolla kuulenkin, kuinka joku hoitaa kaiken mahdollisen kauneudenhoitonsa pelkällä kookosöljyllä ahdistun, jos sitä tyrkytetään minulle ainoana oikeana tapana. Haluan keskusteluja ja ajatusten vaihtoa sekä ihan vain hyvistä tuotteista puhumista. Tykkään keskusteluista näkemyserojen välillä, mutta haluan tehdä sen hyvässä hengessä.

Ostolakossa Mukavaa luonnonkosmetiikkaa facebook ryhmä

Halusinkin löytää sellaisen Facebook-ryhmän, jossa luonnonkosmetiikasta voidaan keskustella vapautuneesti ja jossa ei tarvitse huolestua, jos keskustelu välillä rönsyilee tuotteisiin, jotka eivät ole ihan täysin puhdasta luonnonkosmetiikkaa. Sellaisen ryhmän, jossa ajatuksia vaihdetaan hyvässä hengessä ilman luonnonkosmetiikan ja synteettisen kosmetiikan ikävää vastakkainasettelua. Minua ahdistaa sellainen tunnelma, joissa luonnonkosmetiikan käyttäjät ”kehuvat” luonnonkosmetiikkaa mollaamalla muuta kosmetiikkaa. Ylipäätään koko totaalinen vastakkainasettelu tuntuu turhalta.

Tuntui ahdistavalta katsoa keskusteluja, jotka aloitettiin kysymällä, sisältääkö joku tietty tuote ”jotain myrkkyjä” ja sitten joku ryhmäläinen hyökkää mahtavalla INCI-lukutaidollaan kertomaan, kuinka se sisältää sitä tätä ja tuota myrkkyä, joita ei ikinä itse laittaisi iholleen ja kaikki kauhistelevat kuorossa. Tosiasiassa ainesosa voi olla sellainen, että samat tyypit syövät sitä elintarvikkeissaan viikoittain, mutta eivät vain tiedä sitä, koska eivät tunnista sen E-koodia tai tiedä sillä edes olevan sellaista. Tekisi mieli mainita asiasta, mutta siinä yhteydessä tuntuu, ettei ryhmän ilmapiiri ylipäätään ole varsin suotuisa näkemyksiä tai erityisesti nimenomaan faktoja vaihtaville kommenteille, joten on vain turvallisempaa pysyä hiljaa.

Ostolakossa Mukavaa luonnonkosmetiikkaa facebook ryhmä

Olenkin useaan otteeseen sanonut, että minua jopa harmittaa se, kuinka niinkin kivasta asiasta kuin luonnonkosmetiikasta tehdään väkisin niin pelottavaa sillä, että siihen suhtaudutaan niin omalaatuisella asenteella ihmeellisesti vouhottaen. Kerrotaan muille, että vain luonnonkosmetiikka toimii, kaikki muu on myrkyllistä paskaa ja ai niin, 60% siitä, mitä iholleni laitat imeytyy verenkiertoon (mikä ei tietenkään pidä paikkaansa, sillä ainesosan imeytymisen mahdollisuus on useiden tekijöiden summa). Kuka sellaiseen keskusteluun edes haluaisi hypätä mukaan tutustuakseen luonnonkosmetiikkaan?

Pahinta on se, kuinka sosiaalisessa mediassa näkee jopa luonnonkosmetiikan maahantuojien kokevan, ettei heillä riitä argumentit oman tuotemerkin puolesta puhumiseen merkin hyviä asioita korostamalla, vaan jopa maahantuojat saattavat nostaa merkkiään vertaamalla sitä ”synteettisiin” merkkeihin ja kertoa, miksi se on parempi kuin ne. Juuri luonnonkosmetiikan puolella näkee paljon markkinointia, joka keskittyy esimerkiksi toteamaan, ettei tuote sisällä sitä tätä tai tuota, kun oikeasti kuluttaja haluaisi tietää, mitä se sitten sisältää ja miksi sen sisältö on niin erinomaista muihin verrattuna eikä suinkaan kuulla, miksi muut ovat sitä huonompia.

Ostolakossa Mukavaa luonnonkosmetiikkaa facebook ryhmä

Ei siis ihme, että monet, jotka ovat uteliaita luonnonkosmetiikan suhteen eivät halua edes lähteä tutustumaan siihen. Minä en itse ainakaan ennen halunnut juuri noista syistä.

Nyt kun luonnonkosmetiikan tuotekehittämisen opintojen myötä olen kuitenkin uppoutunut aiheeseen enemmän ja löytänyt sieltä kosmetiikkaan uusia ulottuvuuksia, haluaisin mielelläni päästä seuraamaan ja osallistumaan mukavassa hengessä käytyyn keskusteluun. Päätinkin siis, että jos juuri sellaista ryhmää, jollaista itse olen kaivannut ei löydy, niin perustetaan se sitten.

Ostolakossa Mukavaa luonnonkosmetiikkaa facebook ryhmä

Jos siis olet kiinnostunut luonnonkosmetiikasta ja utelias kuulemaan tuotevinkkejä, oppimaan uutta, vaihtamaan ajatuksia, käymään aiheeseen liittyviä keskusteluja sekä etsit paikkaa, jossa omia kysymyksiään voi rohkeasti esittää, niin tervetuloa Facebook-ryhmään.

Luonnonkosmetiikan Facebook-ryhmä löytyy täältä ja kulkee nimellä Mukavaa luonnonkosmetiikkaa.

Jos siis luonnonkosmetiikka kiinnostaa kovasti tai olet tyytyväinen kosmetiikan sekakäyttäjä, olet erittäin tervetullut mukaan ryhmään. Mitä isompi porukka, sitä mielenkiintoisempia keskusteluja, tuotevinkkejä ja ajatuksen vaihtoa varmasti saadaan aikaan!

Ostolakossa Mukavaa luonnonkosmetiikkaa facebook ryhmä

Onko joku muu kaivannut tällaista luonnonkosmetiikan Facebook-ryhmää?

Edit. Ryhmään saatiin vuorokaudessa jo 1000 jäsentä ja sen kunniaksi käynnistettiin Laponine of Scandinavien viiden tuotesetin arvonta. Jos et ole vielä liittynyt mukaan niin liity nyt!  


Lue myös:
Aloin opiskella luonnonkosmetiikan tuotekehittäjäksi
Näin luonnonkosmetiikan tuotekehityksen opintoni ovat alkaneet
Tällaisia luonnonkosmetiikan tuotteita olen jo kokeillut tehdä

8 kommenttia artikkeliin ”Uusi Facebook-ryhmä keskustelee luonnonkosmetiikasta mukavassa hengessä”

 1. Tästä tuli mieleen eräs tuttavani joka haukkui kaikki lisäaineet ruuassa. Ei sillä, että osa niistä suurina määrinä varmasti hyvää tekisikään. Sitten tutkin jotain Tuotetta jossa oli ”joku E313” ja huomasin, että se oli väriä punajuuresta. Kuulostaa terveelliseltä jopa meikäläisen korvaan;). Kyllähän toi lynkkaaminen on ahdistavaa oli ryhmä mikä hyvänsä, semmoinen ei kehitä mihinkään suuntaan, että laput silmillä kuljetaan.

  • Juuri näin tuntuu kyllä usein käyvän, eli ”lisäaineet” haukutaan ottamatta edes selvää, mitä niiden E-koodien takana on. 😀

 2. Kuulostaa hyvältä keskusteluryhmältä. Saako siellä myös sanoa suoraan, jos jokin ei toimi, ärsyttää ihpa, tai on tunnettu allergeeni?
  Jos nyt on niin kuin luonnonkosmetiikan puoltajat usein sanovat, että iholle sivelty imeytyy verenkiertoon.., niin ilmeisesti heitä ei huoleta sitten lainkaan kaikkien niiden yrttien ja kasviuutteiden potentiaalinen cocktail-vaikutus elimistöön? Onneksi kaikki ei imeydy, kuten sanoit.. terveen ihon läpi, mutta vaurioituneen suojavaipan läpi saattaa päästä läpi enemmän kuin olisi tarpeen.
  Itse en ole innostunut luonnonkosmetiikan valtavirrasta, siitä lääketuoksuisesta ja ideologisesti värittyneestä (meditointia, joogaa, antroposofiaa ja biodynaamista viljelyä, a la Dr Hauschka, Weleda, Frantsila etc..) uomasta, mutta onneksi nykyisin mukana on täysin käyttökelpoisia ja tieteelliseen tutkimukseen nojautuvia brändejä. Eniten kiinnostaa sellaiset tuotteet, joissa kasveilla on selkeä, todistetusti toimiva vaikutus ja joissa ihofiilis on huomioituna…

  • Minusta avoin keskustelu on parasta enkä näe mitään syytä, miksi pitäisi jättää sanomatta, jos joku tuote ei itsellään ole toiminut, kun juuri sellaisista kommenteista ja keskusteluista voi olla muillekin paljon apua. 🙂

   Kuuntelin juuri eilen yhtä podcastin jaksoa biodynaamisesta viljelystä ja täytyy sanoa, että ei ainakaan toistaiseksi ihan uponnut minuun. Minäkin tykkään eniten kuulla tieteellisesti todistettuja faktoja eri ainesosien ympäriltä enkä pane todellakaan pahakseni, jos tutkitusti tehokas luonnon ainesosa on otettu mukaan tuotekoostumukseen, jossa sen vaikutusta ja ihotuntumaa on parannettu synteettisillä apuaineilla. 🙂

 3. Onpa todella kiva uutinen että tällainen ryhmä on nyt olemassa, uskallan sanoa monen puolesta, että tällaista on kaivattu!
  Käytän itse suurimmaksi osaksi luonnonkosmetiikkaa, mutta myös normaalikosmetiikkaa mahtuu mukaan koska monelle luottotuotteelle ei löydy luonnonkosmetiikasta korvaajaa, tai tietyt luonnonkosmetiikan aineosat aiheuttavat iho-oireita ja koska olen rakastunut myös k-beautyyn 😀
  Olen kaivannut ryhmää jossa voi asiallisesti verrata vaikka onko jossain luonnonkosmetiikan sy-voiteessa yhtä ihana koostumus ja hoitavuus kuin Widmerin sy-voiteessa, tai vaikkapa vertailla shampoita ja hoitoaineita koska luonnonkosmetiikasta en kalliiden kokeiluiden jälkeen ole onnistunut löytämään sopivia. Myöskin aurinkovoiteiden vertailu ei ole onnistunut ja on tullut tehtyä kalliita hutiostoja.
  Aina tämä vertailu ei onnistu kotona yrittämällä selata netistä tietoa, ja fanaattisimmissa ryhmissä on vaikea saada asiallisesti vertailtua incejä tuotteiden välillä ilman jonkun kärkästäkin mainintaa, se on surullista koska olisi kiva saada sekä asiallista, luotettavaa tietoa että käyttäjäkokemuksia ilman tuotteiden vastakkainasettelua, parjaamista ja tunnetta, että tuntee itsensä kysyessään ehkä hieman tyhmäksikin kun uskaltaa paljastaa käyttävänsä myös ”myrkkyjä” 🙂

  • Joo, minäkin kaipasin ryhmää, jossa voi avoimesti tunnustaa käyttävänsä muutakin kuin luonnonkosmetiikkaa ja vaikka huhuilla niitä sen haastajia, jotta välttyy hutihankinnoilta. 🙂

 4. Mua vähän harmitti, että olit tehnyt ryhmästä suljetun. Musta on kiva käydä kuikuilemassa eri ryhmissä, mitä niissä puhutaan, mutta en tykkää liittyä muuta kuin sellaisiin, joita seuraan todella aktiivisesti. Oon siis fb-ryhmien suhteen konmarittaja 😉 Nytkin olisi hauska nähdä, mitä ryhmässä puhutaan, jotta voisin päättää, kiinnostaako ryhmä mua enemmän.

  • Aina voi toki liittyä ja sitten poistua, jos ei tunnu sopivalta ryhmältä. 🙂 Tykkään itse eniten suljetuista ryhmistä, joissa keskustelut ovat ryhmän sisällä.

Kommentointi on suljettu.