NIOD – ihonhoitoa niille, jotka haluavat vielä The Ordinaryakin parempaa

*Sis. mainoslinkin

Kenellekään blogiani seuranneelle ei varmasti ole yhtään epäselvää, että ihonhoito on minun juttuni. Rakastan kokeilla erilaisia tuotteita, tutustua viimeisimpiin villityksiin ja tehdä löytöjä. Kyse ei niinkään ole siitä, että tavoittelisin tällä kaikella itselleni täydellistä ihoa, sillä vaikka pidänkin hyvää huolta ihostani, saatan usein käyttää sillä jopa sellaisia tuotteita, jotka eivät ole minulle paras valinta ihan vain voidakseni tehdä niistä blogiin postauksia. Aihe siis vain kiinnostaa minua kovasti ja minusta on mukavaa auttaa muita löytämään parhaat mahdolliset tuotteet.

(Samasta syystä kirjoitin myös kirjan ihonhoitosta.)

Ostolakossa NIOD kokemuksia

Yksi tuotemerkki, joka on väkisinkin syytä ottaa puheeksi parhaiden mahdollisten ihonhoitotuotteiden yhteydessä on  ehdottomasti NIOD. Tuotemerkki on jäänyt hieman loistokkaan pikkusisarensa varjoon, muta uskon, että moni voisi hurmaantua sen tuotteista kokeiltuaan niitä.

NIOD on yksi Deciem-yrityksen tuotemerkeistä. Deciemin tunnetuin, Suomessakin aivan hullun lailla myyntejä takova tuotemerkki on The Ordinary, joka on saanut todella monet hullaantumaan ihonhoidosta. On hyvin selvää, kuinka The Ordinary on siinä onnistunut: kun pullottaa taatusti vaikuttavia tehoaineita yksinkertaisiin pakkauksiin ja myy niitä vieläpä halvalla ei ole epäilystäkään, etteikö tuotteille löytyisi runsaasti ostajia.

Ostolakossa NIOD kokemuksia

NIOD-tuotteet ovat The Ordinary -tuotteita hintavampia, joten kysymys kuuluukin tietysti, miksi joku ostaisi niitä, jos halvemmalla voi saada saman valmistajan tutkitusti tehokkaita aktiiviaineita täynnä olevia tuotteita.

Koska The Ordinary on niin suosittu, ei moni ole edes kuullut niitä haastavista NIOD-tuotteista ja ne jotka ovat niistä kuulleet ovat saattaneet ajatella, että NIOD-tuotteet sisältävät lähestulkoon samaa tavaraa vähän tyylikkäämmin vain pakattuna.

Ostolakossa NIOD kokemuksia

Tosiasiassa NIOD-tuotteissa ei ole mitään muuta samaa The Ordinary -tuotteiden kanssa kuin se, että ne ovat saman valmistajan tekemiä. Voisikin sanoa, että The Ordinary on se tuotesarja, jonka kautta taatusti vaikuttaviin tuotteisiin tutustutaan ja NIOD-sitten se sarja, jonka kansa ihonhoitoa The Ordinaryyn hurahtamisen jälkeen jatketaan kun tajutaan, kuinka hyviä tuloksia loistavasti toimivilla tuotteilla voidaan saada.

The Ordinary -tuotteissa valitaan lähes poikkeuksetta yksi taatusti toimiva tehoaine, jonka ympärille tuote rakennetaan. Ainesosa on tyypillisesti jo pitkään käytössä ollut aktiiviaine, jonka tehokkuudesta löytyy hyvin vakuuttavia tuloksia. Ainesosa formuloidaan sellaiseen koostumukseen, että se voi taatusti vaikuttaa iholla tehokkaasti, eli tuote sisältää aktiiviaineen ja sen mahdollisen tukiaineen lisäksi vain sen mitä tarvitaan kuljettamaan se iholle mahdollisimman hyvin.

Raaka-aineita ostetaan sisään niin valtavina volyymeina, että niiden kustannukset ovat hyvin alhaiset ja tuotteet pullotetaan linjastoissa identtisiin, edullisiin pakkauksiin minimoiden kaikki mahdolliset kustannukset.

Koska halvalla ei kuitenkaan voi saada kaikkea, tingitään usein muista tekijöistä kuten tuotteen ihotunnusta. Tehoainetta sisältävä tuote voi esimerkiksi rullautua helposti muihin tuotteisiin yhdistettynä, sen koostumus voi tuntua rakeiselta eikä se ole sensoriaalisena kokemuksena miellyttävin. Ratkaisevinta on vain, että tuote toimii.

Ostolakossa NIOD kokemuksia

Siinä missä The Ordinaryn tuotteissa pelataan varmanpäälle, NIOD-brändin tavoitteena on hyödyntää viimeisintä tutkimusta – usein myös aivan itse tehtyjä tutkimuksia, minkä ansiosta tuotteissa olevat tehoaineet voivat olla niin ainutlaatuisia, ettei niitä edes löydy muilta tuotemerkeiltä.

NIOD-tuotteita ei kehitetä niin, että jokaikisen kuluttajan edes tarvitsisi ymmärtää niitä, sillä niitä ei pyritä samalla tavalla myymään jokaiselle kuin The Ordinaryn tuotteita. Tuotemerkin tuotteet on kehitetty nimenomaan niille, jotka uppoutuvat ihonhoitoon, fiilistelevät viimeisimpien tutkimusten mukaisia aktiiviaineita ja haluavat ihan oikeasti käyttää parhaita mahdollisia vaikutuksia tuovia tuotteita ihollaan. Skincare for the hyper-educated onkin ollut NIODin tunnuslause, jota on sittemmin tarkennettu myös muotoon Skincare for the hyper-excited. 

Ostolakossa NIOD kokemuksia

Vaikka NIOD-tuotteet vaikuttavat usein monimutkaisilta ja hankalasti ymmärrettävien teknisten selitystensä ja paljon viljeltyjen, koodikieltä muistuttavien tuotenimien vuoksi (tuotteista puhutaan usein lyhenteillä, jotka muodostuvat tuotenimen osien ensimmäisistä kirjaimista), ei niitä käyttääkseen tarvitse silti olla supervalistunut kuluttaja. Koska merkin tuotteet ovat niin edistyksellisiä, voi tavallinenkin kuluttaja vain huoletta heittää ymmärryksen pallon muille ja luottaa, että hänen valitsemansa tuote on superhyvä.

Ostolakossa NIOD kokemuksia

NIOD on siitä poikkeuksellinen kosmetiikkamerkki, ettei sen tuotteita ole pyritty tekemään mahdollisimman kaupallisiksi ja myyviksi. Ne on vain tehty kuluttajille, jotka haluavat edistyksellisiä tuotteita. Vaikka ne ovat The Ordinary -tuotteita arvokkaampia (mutta eivät silti hirvittävän kalliita), ei NIOD-tuotteissakaan keulita pakkauksilla tai tuotteiden tuoksuilla. Pakkaukset ovat toki The Ordinary -tuotteita tyylikkäämpiä (rakastan itse tummien pahvipakkausten designia ja sitä, kuinka ne aukeavat), mutta omien kokemusteni mukaan tuotteiden tuoksut eivät ole olleet prioriteettilistalla tuotekoostumuksia kehittäessä. Ainoa asia, joka tuotekehittelyssä on merkinnyt, on tuotteen edistyksellisyys ja sen mukaiset aktiiviaineet.

Deciemin halu kohdistaa tuotteensa ihonhoidon intoilijoille näkyy myös merkin tuotekuvauksissa. NIODin omilla kotisivuilla jokaisen NIOD-tuotteen tiedot on kirjoitettu aktiiviaineiden tasolla niin ylitarkasti ja korkealentoisesti, että tavallisen kulutajan voi olla hyvinkin vaikeaa ymmärtää niitä. Pienellä tutkimuksella käyttöönsä voi kuitenkin saada valittua todellisia ihmetuotteita, jotka tekevät paljon enemmän kuin edes uskaltaa toivoa. Kun aikoinaan kirjoitin töissä tuotteille tuotekuvauksia tuntui välillä suorastaan hankalalta saada niihin selkokielistä tekstiä merkin omien alkuperäisten tuotekuvausten perusteella.

Ostolakossa NIOD kokemuksia

Jos NIOD-tuotteiden valikoimaa vertaa The Ordinary -tuotteiden valikoimaan, löytyy sieltä suoraan joitakin sellaisia tuotteita, joista The Ordinarylta löytyy edullinen perusversio ja NIOD-brändin alta puolestaan arvokkaampi superversio. Tällainen tuote on esimerkiksi hyaluronihapposeerumi.

Suosittu The Ordinary Hyaluronic Acid 2 + B5 -seerumi sisältää kolmenkokoista hyaluronihappoa, joka imeytyy ihon eri kerroksiin tuoden niille siten kattavaa kosteutusta. Vastaava NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex -seerumi puolestaan sisältää hyaluronihappoa huikeassa 15 eri koossa ja muodossa, jotta lopputulos on vieläkin huimasti parempi.

Kaikille tuotteille ei kuitenkaan löydy suoraa vastinetta molemmista linjoista ja Deciem kehottaa itsekin sekoittamaan brändejään vapaasti omalle iholleen ja omalle kukkarolleen sopivan ihonhoitokokonaisuuden löytämiseksi.

Esimerkiksi The Ordinaryn puolelta ei löydy ollenkaan tuotteita ihon puhdistukseen. Lisäksi ainoa kasvonaamio, joka The Ordinarylta löytyy on ihoa kuoriva, 30% AHA-happoja ja 2% BHA-happoa sisältävä ”verinaamio”. NIODin puolelta kuitenkin löytyy niin puhdistustuotteita kuin kasvonaamioitakin.

Ostolakossa NIOD kokemuksia

Lähes kaikki The Ordinary -tuotteet pakataan joko samanlaiseen tuubiin tai pipettipulloon säästösyistä, mutta NIOD-tuotteiden pakkauksissa on hieman variaatiota. Ne eivät ole mitään luksuspakkauksia, mutta silti hieman parempia.

Esimerkiksi merkin kosteusvoide ei tule muovituubissa vaan lasipurkissa ja jos NIOD-seerumien pipettejä vertaa The Ordinary -tuotteiden pipetteihin huomaa, että NIOD-tuotteiden pipetit ovat ihan vähän parempia ja annostelevat tuotteita kapenevalla kärjellään sekä säästeliäämmin että tarkemmin.

Ostolakossa NIOD kokemuksia

The Ordinaryn tuotteilla voi siis saada loistavia tuloksia ilman, että ihonhoitotuotteisiin tarvitsee investoida paljon rahaa, mutta NIOD-tuotteet on tehty aikaansaamaan vieläkin parempia tuloksia. Voisi sanoa, että The Ordinary -tuotteet on luotu porttiteorian mukaisiksi koukuttajiksi, joiden aikaansaamien vaikutusten havaitsemisen jälkeen on helppo siirtyä kovempaan kamaan eli NIOD-tuotteisiin.

Olen itse saanut postauksessa näkyvät tuotteet töiden kautta blogikokeiluun ja päässyt tekemään niiden kautta NIODiin pintapuolista tuttavuutta. Jokainen tuote on vaikuttanut tähänastisien kokeilujeni perusteella juuri niin loistavalta kuin uskalsin uumoillakin, joten jatkan niiden testailua innolla ja palaan niihin blogissa vielä tarkemmin.

*NIOD-tuotteita myy verkossa Eleven.fi.

Ostolakossa NIOD kokemuksia

Onko teillä kokemuksia NIOD-tuotteista?


Lue myös:
The Inkey List haastaa The Ordinaryn
Megalistaus: 15 parasta kosteuttavaa seerumia
Ultimaattinen opas The Ordinary -tuotteisiin ja niiden valintaan

 

Osta nyt: Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon

7 kommenttia artikkeliin ”NIOD – ihonhoitoa niille, jotka haluavat vielä The Ordinaryakin parempaa”

 1. Ei ole omakohtaista kokemusta, vain lukukokemuksia toisilta 🙂
  Tehokkaista pakkauksista ja imagosta juohtui mieleen se esittelemäsi Paris Hilton-sarja.. jäi harmittamaan, että hyvin formuloituja tuotteita ei saada kauppaan vain siitä syystä, että perustajaneidin imago on se mikä on.

 2. Kyllä vaan. Sukellus NIODin maailmaan tapahtui juuri the ordinaryn kautta.

 3. The Ordinarylla on kyllä aurinkosuojatuotteita, Mineral UV Filters SPF 15 with Antioxidants ja Mineral UV Filters SPF 30 with Antioxidants. Kemiallisilla filttereillä tulossa myöhemmin.

  • Hei niin onkin, olen unohtanut ihan täysin! Kiitos, että korjasit ja muistutit asiasta, päivitän tekstiin. 🙂

 4. Minulla on käytössä NIODillta NAAP (Non-acid acid precursor), josta olen tykännyt tavattomasti. Ihoni on tosi herkkä ja ohut, joten se ei kestä happoja. Tämä antaa samat tulokset, mutta ilman ihoärsytystä. (Luin myöhemmin, että Deciemin perustaja ei uskonut, että happoja tulisi laittaa iholle. Hän kuitenkin päätyi tarjoamaan niitä The Ordinaryn kautta, koska niiden kysyntä on sen verran kova.)

  • Juu, luin saman myös TO:n sivuilta. Logiikalla, ’Emme suosittele, mutta kun te kerran niitä kuitenkin käytätte..’ 🙂

 5. Kiitos tästä, blogisi ansiosta näin yöllä unta saaneeni lahjoituksena tuubin NIODin ihmekamaa, ja puristelin sitä aivan täpinöissäni :))

Kommentointi on suljettu.