Testissä The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

*Sis. mainoslinkkejä

Tykkään kokeilla tuotteita, jotka myyvät hulluna ja selvittää, mistä niiden suosio johtuu. Yksi tällainen tuote oli The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, johon minulla on ollut vähän ristiriitainen suhtautuminen.

Olen ollut todella utelias sen suhteen, sillä sitä ostetaan meillä töissäkin niin valtavat määrät ja varsinkin ruotsalaiset ovat siihen hulluna – itseasiassa juuri ruotsalaisten hulluuden vuoksi se onkin verkkokauppamme kaikkein myydyin The Ordinary -tuote, jos tarkastellaan kaikkia markkinoita yhdessä.

Toisaalta olen kuitenkin arkaillut tuotteen kokeilua valtavasti, sillä kuten sen nimikin jo kertoo, on se todella täpäkkää tavaraa. Sain sen kuitenkin maahantuojalta blogitestiin, joten lähdin mielenkiinnolla selvittämään, mikä tämä tuote on nesteitään.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution kuorinta kokemuksia

Korkeintaan kahdesti viikossa (en itse ikinä käyttäisi niin usein!) naamion tapaan käytettäväksi kehitetty neste sisältää huikean yhdistelmän erilaisia happoja, jotka kuorivat sekä ihon pintaa että ihohuokosia.

Tarkoituksena onkin, että naamio kuorisi ihon pinnan tehokkaasti ja saisi ihon siksi näyttämään heleämmältä ja kirkkaammalta. Kuorinta auttaisi myös ehkäisemään ihohuokosten tukkeutumista.

Naamio hyödyntää käsittämättömän korkealta kuulostavaa 30% AHA-happopitoisuutta, jossa neljän AHA-hapon yhdistelmä liuottaa ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa yhteen liimannutta laastia ja auttaa siten ihosolukkoa irtoamaan.

Sen lisäksi naamio sisältää BHA-happoa, joka on vesiliukoisista AHA-hapoista poiketen öljyliukoinen, eli kykenee imeytymään ihohuokosiin ja kuorimaan niitä sisältä päin, jolloin se auttaa ehkäisemään ihohuokosten tukkeutumista.

2% BHA-happopitoisuus ei ole poikkeuksellisen korkea, sillä tuotteen sisältämää salisyylihappoa ei ylipäätään saisikaan käyttää korkeampaa pitoisuutta kosmetiikassa EU-alueella.

Lue myös: Salisyylihappo – tehoapu epäpuhtaalle iholle

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution kuorinta kokemuksia

Naamio ei onneksi ole ihan pelkkiä happoja, eli niiden tasapainoksi ja ihon kuivumisen ehkäisyksi mukaan on laitettu myös ihoa kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia.

Tuotteen pohjassa on runsaasti aloe vera -vettä ja siitä löytyy myös mm. kosteutta sitovaa hyaluronihappoa sekä muita ainesosia, joiden merkki uskoo varmistavan, ettei kuorinta saa ihoa ärtymään liikaa.

Kaikki nuo apuaineet voivat toki auttaa kosteuttamaan ihoa naamiota käyttäessä, mutta on hyvä muistaa, että kyse on kuitenkin iholla vain hetken aikaa olevasta, kasvoilta pois pestävästä naamiosta, jonka päätehtävänä on mahdollisimman tehokkaasti kuoria ihon pintaa – käytännössä siis hajottaa juuri sitä suojamuuria, joka ihon pinnalla luonnostaan on ehkäisemässä ihon kuivumista.

Jos naamiota käyttää liian usein, kuorii se ihon pintaa aivan liikaa ja paljastaa epidermiksen soluja, jotka eivät vielä olleet valmiita tulemaan esiin.

Tätä naamiota ei siis kannata käyttää liian usein ja minusta kerran viikossa on jo maksimi.

Kyse ei siis niinkään ole siitä, että naamiota kannattaisi käyttää niin usein kuin iho sitä vain sietää, sillä ihon hyvä sietäminen mahdollisimman vähällä reagoinnilla on vain plussaa.

Se ei silti tarkoita, että iholle tekisi hyvää, että sitä ohennettaisiin vieläkin enemmän.

Lue myös: Näin käytät AHA-happoja oikein

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution kuorinta kokemuksia

Kasvonaamio kulkee myös verinaamion nimellä, mikä voisi toisaalta viitata sen tehokkuuteen, mutta mikä itseasiassa tulee naamion väristä. Se on nimittäin verenpunaista.

Minusta on vain hyvä, että naamiossa on näin selkeä väri, sillä näin ei ole mahdollistakaan, että joku saisi päähänsä jättää naamion kasvoille.

Olin kuullut naamiosta sekä kauhutarinoita, joista yhdessä naamio oli ollut aivan liian täpäkkää tavaraa tutulleni ja saanut hänen ihonsa punoittamaan ja pistelemään.

Monissa muissa tarinoissa iho ei puolestaan ollut reagoinut naamioon kummemmin, joten olin tietysti erityisen utelias selvittämään, mitä oma ihoni siitä pitäisi.

Naamion ohjeissa korostetaan, että sitä kuuluu levittää puhtaalle ja nimenomaan kuivalle iholle. Ohjeissa vielä ihan lisätään jopa, että naamiota ei saa käyttää kostealle iholle.

Itse pesin ja kuivasin kasvot sekä odotin vielä pienen hetken ennen kuin aloin levittää niille täyteläisen nestemäistä naamiota. Koska oma suunympärykseni reagoi helposti, ei minulle ole tullut mieleenkään käyttää tätä sillä alueella.

Lue myös: Periaoraalidermatiitti eli POD – viheliäinen suunympärysihottuma

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution kuorinta kokemuksia

Naamio kihelmöi ihollani hieman, mutta yllätyksekseni se ei saanut aikaan voimakkaampaa pistelyä, vaikka olin siihen aika varautunut. Se käyttöön ei siis liittynyt mitään epämukavia tuntemuksia.

Olen antanut sen vaikuttaa ihollani ensimmäisillä kerroilla viitisen minuuttia ja käyttökertojen myötä pidentäntänyt vaikutusajan kymmeneen minuuttiin.

Naamio huuhdellaan iholta lopuksi pois haalealla vedellä ja on hyvä olla erityisen varovainen, ettei vettä mene huuhdellessa silmiin.

Ihoni tuntuu naamion jälkeen kieltämättä todella pehmeältä ja sileältä sekä näyttää heleämmältä.

Naamion jälkeen on erityisen tärkeää kuitenkin huolehtia, että iholle tankkaa sekä kosteutusta (esimerkiksi hoitonesteitä kerrostamalla) sekä lukitsee kosteuden kosteusvoiteen tai kasvoöljyn avulla.

Kun iholta on viety kuollut ihosolukko ja lähes kaikki muukin ihon pinnalla ollut, on iho todella altis kuivumiselle.

Lue myös: Näin käytät kasvoöljyä oikein

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution kuorinta kokemuksia

Sain naamion toista kuukautta sitten ja olen käyttänyt sitä nyt nelisen kertaa. Se on tuntunut vaikuttavan hyvin ja pidän sen tuomasta vaikutuksesta kyllä paljon, joten ymmärrän  sen suosion.

En silti itse koe, että tarvitsen tällaista tuotetta, joka ”räjäyttää” kerralla ihon pinnalta pois useamman kerroksen ja jota voin siksi käyttää korkeintaan kerran viikossa.

Koen itse, että ihoni hyötyy enemmän miedommalla happopitoisuudella varustetusta tuotteesta kuten esimeriksi kasvovedestä tai seerumista, jota voin käyttää ihollani vaikka päivittäin.

Niiden avulla saan ihon pinnalta puhdistettua vaikka tosiaan päivittäin sen ihan päällimmäisimmän pintasolukon, jolloin iho näyttää heleämmältä, hoitotuotteet pääsevät imeytymään iholle hyvin ja meikkikin levittyy iholle kauniisti. En siis käytännössä koe, että olisin itse tyyppi, joka tahtoisi vain viikon tai parin välein tehohoitaa ihoa.

(Tämä naamio kuorii ihoa niin tehokkaasti, ettei iholla kannata missään tapauksessa käyttää muita AHA-happoja sisältäviä tuotteita edes muina päivinä.)

Suosittelen kokeilemaan esimerkiksi korealaista, kulttimaineeseen nousutta Some By Me -merkin AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum -kasvoseerumia, joka sisältää nimensä mukaisesti kolmenlaisia happoja, mutta hellävaraisena yhdistelmänä.

Seerumia voi käyttää iholla päivittäin ja sen kuoriva koostumus auttaa pitämään ihon heleänä ja kirkkaana sekä vähentämään ihon tukkeutumista ja epäpuhtauksia. Seerumi sisältää lisäksi mm. antiseptista teepuuöljyä sekä ihoa rauhoittavaa centella aciatica -uutetta.

Suomessa Some By Me AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum -kasvoseerumia myy *Bearelin verkkokauppa täällä.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution kuorinta kokemuksia

Mitä The Ordinaryn tehokkkaaseen happokuorintaan tulee, näen tämän olevan kyllä hyvä tuote niille, jotka eivät ole yhtä innostuneita ihonhoidosta ja jotka haluavat mennä arkisin muutamalla perustuotteella ja sitten aina silloin tällöin tehohoitaa ihoa. Sellaiselle iholle tämä sopii loistavasti.

Jos joku siis käyttää jo AHA-happoja rutiinissaan, niin tämän voi ottaa korvaamaan ne, mutta ei missään tapauksessa muiden AHA-happotuotteiden rinnalle ihan vain ”koska ihoni sietää niin hyvin happoja”.

Minut tämä kuorintatuote kuitenkin yllätti hellävaraisuudellaan, joten jos iho ei ole superherkkä, voi tämä olla se ihonhoitorutiinin ainoa happotuote.

En itse kuitenkaan suosittelisi tätä ensimmäiseksi happotuotteeksi, vaan mielummin niille, joilla on jo hieman kokemuksia AHA-hapoista ja joiden iho on kokemuksien myötä tottunut niihin jo hieman.

Aloittaisin mielummin vaikkapa 5% glykolihappoa sisältävällä Pixi Glow Tonic -kasvovedellä tai yllä mainitsemallani Some By Me -merkin seerumilla ja siirtyisin sitten siitä kovempaan kamaan.

*The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution löytyy myynnistä täältä.

Lue myös: Kaikki The Ordinary -tuotteista, käytöstä, valitsemisesta ja yhdistelystä

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution kuorinta kokemuksia

Onko teillä kokemuksia The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution -kuorinnasta?


Lue myös:

Mitä eroa AHA- ja BHA-hapoilla on?
Ultimaattinen opas The Ordinary -tuotteisiin ja niiden valintaan
Opas ihonhoidon aktiiviaineisiin – näin yhdistelet tehoaineita oikein

16 kommenttia artikkeliin ”Testissä The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution”

 1. Tää nyt voi olla ihan hölmö kysymys, mutta talven jäljiltä kantapäät ja isovarpaan ulkoreunat on kamalassa kunnossa. Talvella jalkojen rasvaaminen jää vähemmälle ja nyt kantapäät sekä isovarpaiden ulkoreunat ovat kovettumilla ja kuivuneet. Rasvaa on ihan turha laittaa, kun se ei tunnu imeytyvän.

  Käytin viime viikolla kuorintasukkia, mutta niistä sekä kosteutussukista ja rasvailuista ei ole ollut kovin merkittävää hyötyä.
  Nyt mietinkin, että jos käyttäisi viikottain kovettumiin esim. tätä happoa? Mitä luulet, auttaisiko tämä poistamaan kuollutta ihosolukkoa ja pehmentämään jalat entiseen kuntoon? En ole mekaanisten hankaajien esim. kuorintakivien yms. käyttäjä, koska koen että se hankaa liikaa ja saa vaan kovettumat villiintymään…

  • Ilman muuta voit kokeilla tätä jalkanaamiona noilla alueilla jos auttaisi!Jalkojen iho on kuitenkin niin paljon paksumpi kuin kasvojen, että jos sopii kasvoille, sopii myös jaloille. Jos päädyt kokeilemaan, niin kerro toimiko. Itseasiassa pitänee varmaan itsekin kokeilla! 😀

   Jos kovettumat ovat selkeitä niin avuksi voi myös ottaa niiden poistoon tarkoitetun terän, jolla kovettumat ”vuollaan” pois, eli kuten jalkahoidoissa tehdään. Näiden kanssa ei tule sitä raspin tai hohkakiven hankausta. Esimerkiksi Tweezermanilla on tällainen: https://eleven.fi/tweezerman-safety-slide-callus-shaver

  • Vitsit, tätä täytyy itsekin kokeilla! 😀 Mulla ei onneksi pääse mitään pahoja kovettumia syntymään, mutta jalkapohjien ihosta kyllä näkee, että kaipaisi kuorintaa. Mä en pysty käyttämään mekaanisia kuorinta-aineita, koska ne kutittaa ihan liikaa. Enkä oo sitten aiemmin tajunnut, että voihan sitä kokeilla käyttää myös kemiallista kuorintaa.

 2. Miten tämä mielestäsi toimi nenän ihohuokosiin? Ne tuppaavat olemaan vähän väliä talista tukossa, etenkin jos on ollut meikkivoideviikko ja pelkkä salisyylihappo iltaisin käytettynä ei oikein auta niihin.

  • AHA-hapot yhdessä BHA-hapon kanssa voivat auttaa ehkäisemään nenän epäpuhtauksia juuri sillä, että ne kuorivat ihon pintaa ja auttavat siksi ehkäisemään tehostetusti ihon tukkeutumista. Jos kuitenkin nenän tukkeumat ovat ongelmana, niin itse valitsisin mielummin käyttöön tuotteen, jota voi käyttää päivittäin, sillä sen avulla voi joka päivä ehkäistä, ettei iho mene tukkoon sen sijaan, että viikon-parin välein kerralla yrittää räjäyttää kaiken ihon pinnalta pois. Ehkä seerumi, joka sisältää molempia voisi olla hyvä tuote? Esimerkiksi eBaysta tilattavissa oleva korealainen Some By Mi AHA, BHA, PHA 30 Days Miracle Serum on ollut todella suosittu (en ole vielä tosin itse ehtinyt kokeilla). 🙂

 3. Hei! Mulla tämä ko kuorinta käytössä kerran viikossa ja tällä hetkellä en muita happoja käytä. Aiemmin t-alueelle levitin parin päivän välein TOn salisyylihappoa ja se piti ihohuokoset puhtaampina. Onko ok käyttää kerta viikkoisen ”verinaamion” lisäksi salisyylihappoa parina iltana viikossa?

  • Voi käyttää salisyylihappoa tuossa rinnalla erikseen vaikka päivittäin (ellei sitten ole hyvin herkkä iho), sillä tässä ei ole sitä kuin se sama 2% pitoisuus kuin salisyylihappotuotteissa usein yleensäkin ja salisyylihappo tosiaan kuorii ihohuokosia eikä niinkään ihon pintaa. Kunhan vain ei kuorintapäivänä enää käytä toista salisyylihappotuotetta. 🙂

 4. Hei! Sopivatko The Ordinaryn Granactive Retinoid 2 % Emulsion ja Ascorbyl Glucoside Solution 12 % yhdessä käytettäviksi?

  • Sopivat samaan rutiiniin, mutta suosittelen käyttämään eri aikaan päivästä. 🙂

 5. Itsellä toiminut hyvin vaikka en ennen ole käyttänyt happotuotteita! Mun iho meinaa olla pintakuiva muttei kuitenkaan herkkä. Tämä ja saman merkin ruusunmarjaöljy ovat tehneet kyllä iholleni ihmeitä. Happokuorinta kerran viikossa tai harvemmin ja finnejä ei ole enää juuri puskenut, vain pieniä näppyjä, kun yleensä kärsin kunnon isoista finneistä 😀 ruusunmarjaöljy on tuntunut myös häivyttäneen vanhoja arpia ja muutenkin tasoittaneen ihonsävyä! Mahtavia tuotteita<3

 6. Mä itseasiassa aloitin suoraan tällä naamiolla ja vasta myöhemmin aloin tutustua muihin Ordinaryn happo-tuotteisiin. 😀 Olin kyllä ennestään lukenut happojen käytöstä ihonhoidossa, että en sentään ihan sokkona lähtenyt kokeilemaan. Kärsin tuolloin hormonikierukan aiheuttamasta aknesta. Ystäväni oli ostanut Philosophyn Microdelivery Peel happokuorinnan ja pääsin kokeilemaan tuotetta hänen luonaan. Iho tuntui niin ihanan pehmeeltä naamion jälkeen, että päätin ostaa tuotteen myös itselleni. Käytettyäni purkin loppuun mulle jäi kuitenkin fiilis, että tuote ei ollut riittävän tehokas hoitamaan aknea, vaikka selvästi ihoa kirkastikin. Googlettelun tuloksena löysin sitten Ordinaryn tuoteperheen ja lähdin kokeilemaan tuota naamiota. Tulehtuneiden finnien päällä naamio selvästi hieman kirveli, mutta muuten se ei tuntunut iholla miltään. Naamio toimi selvästi paremmin mun iholle kuin edeltävä Philosophyn.

  Oon kuitenkin sun kanssa ihan samoilla linjoilla, että nyt kun oon saanut hapoista vähän enemmän kokemusta, suosin mieluummin päivittäin käytettäviä nesteitä kuin naamioita. Mun iho on myös pysynyt selvästi paremmassa kunnossa miedompien, päivittäin käytettävien happojen kanssa, kuin että levittäisin vain kerran viikossa naamion kasvoille.

 7. Mulla on tämä ollut suht säännöllisessä käytössä viime joulusta asti ja olen tykännyt.. aina viime kertaan asti! Nimittäin ilmeisesti ihollani oli pieni pintanaarmu tms ja naamio POLTTI aivan järkyttävän jäljen naarmun kohdalta 🙁 Siis oikeasti iho meni aivan vereslihalle, tuli sellainen palovammaan kaltainen jälki. Eli en suosittele tätä laisinkaan jos iholla on mitään pientäkään rikkoa.

 8. Hei! Kirjoitit että tämän tuotteen käytön jälkeen kannattaa laittaa tehokkaasti kosteuttavia tuotteita, joten sopiiko kuorinnan jälkiruoaksi hyaluronic acid 2%+B5 seerumi plus ruusunmarjaöljy? Vai osaatko suositella jotain muuta ordinaryn tuotetta kuorinnan jälkeen käytettäväksi? Kiitos:)

Kommentointi on suljettu.