Seuraisitko kloonattua robottivaikuttajaa?

*Sis. mainoslinkin

Kuten olen kertonut, pidän hyvin suuren osan ajasta ruotsalaisia työkavereitani aivan hulluina. Kuulen jatkuvasti minusta aivan järjettömiltä vaikuttavista yritysmaailman päähänpistoista, jotka kuulostavat minusta jo lähtökohtaisesti aivan tuhoon tuomituilta jutuilta. Varsinkin viime kesän ja syksyn aikana korviini kantautui lähes viikoittain niin järjettömiä ideoita yritysfusioomme liittyen, etten aina ole tiennyt, miten päin olisin ja uskallanko edes kuunnella. En pidä itseäni pessimistinä vaan realistina, mutta ruotsalaisista kuulostan varmasti enemmän juuri siltä ensimmäiseltä.

Vaikka kauhistelenkin ruotsalaisten intoa tarttua ihan hulluihinkin päähänpistoihin, myönnän silti olevani samaan aikaan ihan vähän kateellinen heille. Kun joku kertoo rohkean idean, tulee mieleeni ensimmäiseksi kaikki mahdolliset tavat, kuinka se voi mennä pieleen. Aina nämä eivät tietenkään estä tarttumasta ideaan ja usein ne vain maadoittavat hyvä perustan sille, sillä niiden ansiosta kaikkeen on varauduttu ja varasuunnitelmia löytyy.

sabella Löwengrip influencer

Olen jo aiemmin kertonut, kuinka suurella kiinnostuksella seuraan ruotsalaista Isabella Löwengripiä, joka tuli tunnetuksi Blondinbella-bloggaajana, mutta josta on sittemmin kasvanut kovan luokan business-nainen. En ole ainoa, joka on tätä mieltä, sillä useamman yrityksen hallituksessa istuva ja mm. nimeään kantavaa, omaa kosmetiikkamerkkiä vetävä Isabella palkittiin tänä vuonna ”The most powerful business woman” -tittelillä.

Tuntuu, että Isabella on jatkuvasti tekemässä jotain uutta ja jännää, mikä insipiroi minua aivan mielettömästi.  Se ihan viimeisin juttu, jonka hän on keksinyt vetää minulta kyllä aika tavalla jalat alta, sillä se kuulostaa niin uskomattomalta ja samalla juuri niin ruotsalaisen kahelilta kuin vain voi olla, mutta silti aivan mielettömän coolilta.

Katsokaapas, millainen päivitys Isabellan Instagramiin pamahti noin viikko sitten:

Gabrielle Löwengrip

Siis hetkinen – Isabella Löwengripille tulee digitaalinen klooni, joka herää henkiin joulukuussa. Isabellan amerikkalainen klooni elää omaa elämäänsä New Yorkissa ja sitä voi seurata sosiaalisen median välityksellä. Hän on kiinnostunut kosmetiikasta ja seuraajien on mahdollista olla hänen mukanaan treffeillä, shoppailemassa, sisustamassa ja sukeltamassa kosmetiikan maailmaan. Hän on siis se tyyppi, jollainen Isabella olisi, jos hän olisi jenkki ja asuisi New Yorkissa.

Mikä päivityksessä kuitenkin ihan erityisesti kiinnitti huomioni oli hashtag robotinfluencer.

Mikä ihmeen roboottivaikuttaja ja mitä tarkoittaa, että hän herää henkiin joulukuussa, jos hän nyt jo päivittää Instagramiaan? Millä muulla tavalla robottivaikuttaja voi vielä herätä henkiin?

Gabrielle Löwengrip Isabella

Selvisi, että käytännössä tämä ilmeisesti tarkoittaa animoitua hahmoa ja hommassa on mukana tekoäly. Itsensä kloonaaminen animoiduksi robottivaikuttajaksi ei toki ole yllättävää kun ottaa huomioon, että Isabella on paitsi menestyvä yrittäjä, mutta myös kahden pienen  lapsen äiti, jonka pitäisi tosiaankin olla monessa paikassa yhtä aikaa ja jonka halutaankin repeävän moneen paikkaan. Kun yritys kasvaa jatkuvasti isommaksi globaalilla tasolla, tulisi Isabellan olla luomassa enemmän sisältöä kuin mihin hän voi pystyä. Tässä siihen siis ratkaisu.

Aasiassa virtuaali-ihmisten luominen sosiaaliseen mediaan ja niiden siellä seuraaminen on kuulemma jo tavanomaisempaa. Yksi tunnettu virtuaali-ihminen on Lil Miquela, jolla on 1,5 miljoonaa seuraajaa. Hän on Los Angelesissa asuva malli ja muusikko, jonka Instagram-tili on täynnä päivityksiä hänen elämästään. Niitä katsoessa ei todellakaan tajuaisi, ettei kyseessä ole aito ihminen vaan pelkkä virtuaalivaikuttaja, jota ei ole oikeasti olemassa.

Täällä Skandinaviassa konsepti on kuitenkin aivan uusi asia ja sekä Isabellan että Gabriellen päivitykset ovat keränneet paljon ihmettelyä. Monista tuntuu vielä hieman vieraalta innostua seuraamaan virtuaali-ihmistä, jota ei ole oikeasti ja moni onkin kertonut vierastavansa ajatusta. Isabella itse uskoo, että ennen kaikkea ihmiset haluavat saada inspiraatiota ja sitä voi saada myös hahmosta, jota ei ole oikeasti olemassa. Toisaalta se ei kuulosta minusta kuitenkaan yhtään absurdilta ajatukselta, sillä jo ennen sosiaalisen median virtuaalivaikuttajia ihan tavallisten kirjojen ja myös elokuvien ja TV-sarjojen hahmot toimivat (ja toimivat edelleen) monille inspiraationa, vaikka ne olisivatkin vain mielikuvituksen tuotetta.

Seuraan itse tätä juttua hieman hämilläni, sillä se on juuri niin ruotsalaisen hullunrohkeaa ja mielivaltaista, että se on samalla jo aivan mielettömän coolia. Vaikka ruotsalaisten päättömät ideat saavatkin minut repimään hiuksia päästäni lähes päivittäin myönnän silti, että business-maailma tarvitsee lisää tällaisia Isabellan kaltaisia rohkeita ruotsalaisia, jotka tarttuvat uusiin juttuihin ja mullistavat maailmaa. Niinhän se nimittäin usein on, että ensin ihmetellään ja arvostellaan, mutta sitten lopulta kuitenkin kopioidaan.

Jään itse seuraamaan suurella mielenkiinnolla Gabrielle Löwengripin heräämistä eloon. Jos haluatte liittyä uteliaisiin seuraajiin, löytyy Gabriellen Instagram-profiili täältä.

Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo Conditioner kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Koska olen Nordicfeelin kuviohin mukaan tulemisen jälkeen päässyt tekemään tuttavuutta uusien merkkien kanssa, olen myös päässyt syventymään lisää Löwengrip-tuotteisiin. Sain vähän aikaa sitten Nordicfeeliltä blogikokeiluun  mm. paljon kehutut Löwengrip Blonde Perfection -shampoon ja -hoitoaineen, joihin palaan pian tarkemmin kunhan saan testattua niitä vähän lisää.

Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo Conditioner

En kuitenkaan malta olla vilauttamatta jo nyt, kuinka lupaavilta ne vaikuttavat heti ensimmäisen käyttökerran perusteella. Tässä siis jo pieni vilautus hiuksistani ennen ja jälkeen niiden käytön. Aika hyvä taittokyky! Tuotteet löytyvät myynnistä täältä.*

Löwengrip Blonde Perfection Silver

Miltä kloonattu robottivaikuttaja teistä kuulostaa?


Lue myös:

Äiti <3

Minua inspiroiva ihminen: Isabella Löwengrip

Kuinka suomalainen ja ruotsalainen yrityskulttuuri eroavat toisistaan – omia pieniä kokemuksia

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

 

7 kommenttia artikkeliin ”Seuraisitko kloonattua robottivaikuttajaa?”

  1. En oo tienny tommosista robottivaikuttajista. Järkytyin. 😮 Some, varsinkin instagram on nykyään niin pinnallista monen osalta, ettei sieltä varmaan tommosia edes tunnista. Onkohan niitä paljon..? Onneksi mä en seuraa mitään tuntemattomia tilejä, mutta jos instan haku osioo selailee, nii en yhtää ihmettelisi, jos suurin osa olis robotteja. Niillä pitäs lukee siellä esittelytekstissä se jos on robotti. 😀

    • Meillä vielä tosiaan aika harvinaisia. 🙂 Tällaiset animoidut robotit ovat varmasti niin kallis ja erikoinen juttu, että sitä kyllä epäilemättä mainostetaan biossa. 🙂

  2. Ruotsi ja tekoäly? Tulee mieleen ensimmäisenä se loistava TV-sarja ’Hubbotit’..

Kommentointi on suljettu.