Loistava keksintö: suojakertoimellinen vartalovoide

Kun pakkasimme omaisuuttamme vuodenvaihteessa kasaan ja valikoimme, millaisilla tavaroilla täyttäisimme mukanamme Bangkokiin lähtevät matkalaukut, ei niiden täytteeksi päätynyt vartalolle tarkoitettuja aurinkovoiteita.

Syy tähän oli yksinkertainen. Koska 20 kg matkalaukkuun ja käsimatkatavaroihin piti muutenkin mahduttaa koko seuraavan puolen vuoden aikana kaipaamansa irtaimisto, oli joidenkin asioiden kohdalla vain paras todeta, ettei niitä kannattaisi raahata Ruotsista Thaimaahan, kun ne voisi hankkia sitten paikan päältä.

Suojakertoimellinen vartalovoide Ostolakossa Virve Vee - 1

Koin aurinkovoiteet ehdottomasti tällaiseksi jutuksi, sillä mehän olimme menossa paahteiseen Aasian maahan, jossa  vaaleaa hipiää himoittiin ja jossa auringolta haluttiin aina suojautua. Siellä olisi taatusti hyvä tarjonta edullisia aurinkosuojavoiteita.

Kun saavuimme Bangkokiin ja aloimme metsästää aurinkovoiteita, koimme alkuhämmennyksen. Lähimarketeissa oli vain pieniä, melko kalliita tuotteita ja valtavassa supermarketissa ei sielläkään ollut kummoista tarjontaa. Olin valmistautunut valtaviin aurinkovoidehyllyihin, mutta erinomainen aurinkovoiteiden tarjonta näytti rajoittuvan lähinnä kasvoille tarkoitettuihin tuotteisiin.

Lopulta päädyimme hämmentyneinä ostamaan tuubin japanilaisen Bioré-merkin aurinkovoidetta, jonka tiesin varmaksi vedoksi. En silti voinut käsittää asiaa. Miten niin täältä ei löydy enempää aurinkovoiteita ja miksi suurin osa niistä oli niin arvokkaita? Se ei tuntunut yhtään loogiselta. Myöhemmin bongasin Watsonsilta ja Bootsilta hieman paremman aurinkovoidevalikoiman, mutta se sisälsi suureksi osaksi pelkkiä maahantuotuja ja jopa melko arvokkaita aurinkovoiteita.

Meni pari päivää ennen kuin tajusin, mistä on kyse.

Suojakertoimellinen vartalovoide Ostolakossa Virve Vee - 1 (6)

Thaimaalaiset eivät liiemmin ota aurinkoa, sillä vaaleaa ihoa ihannoidaan ja siitä pyritään pitämään kiinni. Varsinaiset aurinkovoiteet onkin tehty nimenomaan rantakäyttöön, eli niiden koostumusten tulee kestää hikoilua ja kosteutta. Ne eivät siis välttämättä automaattisesti tunnu miellyttäviltä tuotteilta käyttää iholla joka päivä eikä niille ole siksi täällä kysyntää.

Löytääkseen thaimaalaisten käyttämiä aurinkosuojatuotteita, olikin katse käännettävä ihan muille hyllyille.

Suojakertoimellinen vartalovoide Ostolakossa Virve Vee - 1 (8)

Koska thaimaalaiset suojaavat ihoaan tunnollisesti, on aurinkosuoja sisällytetty mukaan paikallisiin vartalovoiteisiin. Ihan niiden tuttujen Niveoidenkin koostumukset ovat saaneet täällä suojakertoimelliset versiot ja suojakertoimellisten vartalovoiteiden tarjontaa riittää varsin runsaasti vieläpä jopa hyvin edullisella hinnalla.

Suojakertoimellinen vartalovoide Ostolakossa Virve Vee - 1 (1)

Jos joku nyt pyörittelee silmiään ja miettii, että eihän sillä ole mitään eroa, kutsuuko sitä suojakertoimelliseksi vartalovoiteeksi vai aurinkovoiteeksi, niin kyllä sillä on. Suojakertoimellisia vartalovoiteita ei ole tarvinnut tehdä kestämään iholla haastavissakin olosuhteissa varsinaisten aurinkovoiteiden tapaan. Niiden koostumukset ovat siis usein yllättävänkin kevyitä ja miellyttäviä käyttää ja ne tuovat iholle juuri sitä kevyttä suojaa, jota iho arjessa ja kaupunkielämässä kaipaa.

Suojakertoimellinen vartalovoide Ostolakossa Virve Vee - 1 (5)

Siitä huolimatta, että suojakertoimelliset vartalovoiteet kuulostavat monista käteviltä en usko, että ne tulevat vielä hetkeen päätymään meidän markkinoillemme. Meillä kuluttajat eivät nimittäin ole vielä tottuneet suojaamaan ihoa auringolta muuten kuin varsinaisesti aurinkoa ottamaan mennessään tai tiedostaessaan, että ovat paljon ulkona aurinkoisena päivänä. Niille ei siis vielä taida olla riittävää kysyntää.

Suojakertoimellinen vartalovoide Ostolakossa Virve Vee - 1 (2)

Veikkaan, että tuotteiden kevyet koostumukset houkuttelisivat monet myös käyttämään niitä ihan varsinaisina aurinkosuojavoiteina aurinkoa ottaessa, mihin ne eivät useinkaan tarjoa riittävän kestävää suojaa.

Suojakertoimellinen vartalovoide Ostolakossa Virve Vee - 1 (4)

Thaimaalaisen kuluttajan tarpeet ne kuitenkin täyttävät. Ne hoitavat, kosteuttavat ja kirkastavat ihoa sekä auttavat pitämään sen pehmeänä. Kuumissa sääoloissa paljasta pintaa tulee esitelleeksi ympäri vuoden, joten iho halutaan pitää kauniina. Jos sen vielä samalla voi suojata auringolta, niin sehän on aivan täydellistä.

Minusta suojakertoimelliset vartalovoiteet ovat aivan loistava keksintö ja toivon, että niitä alkaa lähivuosina löytyä myös meidän markkinoiltamme!

Suojakertoimellinen vartalovoide Ostolakossa Virve Vee - 1 (8)

Miltä suojakertoimellinen vartalovoide teistä kuulostaa?

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

22 kommenttia artikkeliin ”Loistava keksintö: suojakertoimellinen vartalovoide”

 1. Perusvaalealla suomalaisiholla varustetulle kuulostaisi todella hyvältä, että voisi aamulla vaan rasvata dekolteen, olkapäät ja käsivarret ja mennä kaupungille pelkäämättä, että 30min ajaksi aurinkoiselle terassille jääminen kostautuu heti palamisena. Käytän kesäisin kasvojen kosteusvoiteessa jo suojakerrointa 15, jotta uskaltaa jäädä vaikka kotimatkalla puistoon hetkeksi istumaan ilman palamispelkoa. Ulkomaanreissuilla ja rannalla toki vaaditaan vähintään suojakerroin 30, että uskaltaa olla auringossa edes tunnin, mutta Suomen kesässä nuo olisi kaupungissa käteviä, kun ei olisi lähmäinen ja puistossa ei tarvitsi seikkailla varjosta toiseen. Nyt kaupunkioloissa käytännössä ainoa järkevä suojautumistapa on ohuet peittävät vaatteet ja niiden varjoisten kohtien suosiminen.

 2. Ostaisin heti tällaisen, jos niitä vaan saisi Suomesta. En yleensä harrasta auringon ottoa tai rannalla makoilua, joten minulle riittäisi hyvin kevyempi voide ilman extra waterproof -ominaisuuksia. En yhtään pidä aurinkovoiteista, koska vedenkestävinä niitä on tosi työläs saada edes suihkussa iholta pois, enkä pidä niiden hajusta, joten siksi rasvaan vain pakon edestä ja usein olen ilman suojaa, yrittäen vain vältellä aurinkoa… Yritin etsiä yhtenä vuonna kevyttä aurinkorasvaa, joka ei olisi vedenkestävää, mutta ei-oota myytiin kaikkialla. Kosteusvoidetta tulee kuitenkin kuivaihoisena käytettyä myös vartalolle joka päivä, joten olisi kätevää jos siinä olisi suojakerroin samassa.

 3. Mistähän näitä saisi jos ei perus kaupoista? Itse en pidä auringonottamisesta ja aurinkorasvat jättävät lähmäisen ihon. Itselleni tämmöiset tuotteet tulisi hyvään käyttöön!

  • eBaysta voi kokeilla etsiä jos joku myisi Suomeen. 🙂 Pikahaku ”Vaseline SPF” näytti ainakin tuottavan tulosta. 🙂

 4. Loistavalta..en kerralla Thaimaassa hankin kyllä näitä…enkä roudaa suomesta aurinkovoidetta, kun ensihätään

  • Kannattaa tosiaan kokeilla, jos ei varsinaisesti auringossa hengaile! 🙂

  • Saa varmasti. Ainakin nopea haku ”Vaseline SPF” toi jo monta vaihtoehtoa. 🙂

 5. Uskaltaakohan joltain ebay-myyjältä tilata aasialaisia vartalotuotteita? Vaikkapa tuota perus-Niveaa tai Vaselinea spf-kertoimella… en haluaisi feikkiä.

  • Kyllä varmasti uskaltaa. Noita saa täältä kahdella-kolmella eurolla, joten en jaksa uskoa, että eBayssa olisi liiemmin feikkejä liikkeellä kun aitojenkin myynnillä tienaa jo hyvin. 🙂

 6. Muutama vuosi sitten kyselin suojakertoimellista käsivoidetta. Ei-oo:ta myytiin! Ei ole olemassakaan sanottiin. Minä ostaisin heti, jos olisi tilattavissa kotimaisesta verkkokaupasta. Käytän kesäisin aurinkosuojavoidetta kasvoilla, käsivarsilla, dekolteella ja säärillä joka päivä.
  Suojaako aurinkosuoja vielä iltapäivällä, kun sen levittää aamulla?

  • Riippuu paljon tuotteesta, mutta usein suojakerroin kestää käsittääkseni iholla vain muutamia tunteja, minkä jälkeen sitä pitäisi jo lisätä iholle. Minun on jo pitkään pitänyt selvittää, onko fysikaalisten aurinkosuoja-aineiden kanssa sama juttu kuin kemiallisten, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Otetaan selvitykseen! 🙂

   Suojakertoimellisia käsivoiteta on tosiaan melko vähän, mutta niitä kyllä löytyy nykyään ainakin. Ainakin apteekkipuolelta olen bongannut useampia, joissa on tavallisesti SPF 15, mutta nyt kun yritin etsiä, niin silmiin ei sattunut yhtäkään. Toivottavasti näitä alkaa taas löytyä!

   • Suojaavia käsivoiteita on luullakseni Korresilla, Nivealla, Vichyllä, Acolla ja Louis Widmerillä. Aiempi versio Korresista oli spf 15 ja minusta se imeytyi ja toimi hyvin. Uutta versiota en ole kokeillut, mutta suojakerroin on sama. Vichyllä on myös spf 15 käsivoide. Nivealla antiage-käsivoiteessa on uva/uvb-filtteri ja Acossa on myös filttereitä. Widmerissä on spf 10.

    Jos ohuita ja nopeasti imeytyviä suojakertoimellisia seerumikosteusvoiteita (mielellään vielä suihkeita) myytäisiin, ostaisin varmasti, koska niin paljon inhoan aurinkovoiteiden tahmeutta, että mieluummin skippaan auringossa oleilun kun käytän niitä. Ugh.

    • Kiitos! <3 Yritin aiemmin katsoa saako tuota Vichya vielä jostakin, mutta näytti olevan kaikista katsomistani verkkoapteekeista loppu ja jossakin luki, ettei enää tulisi. Toivottavasti on vielä saatavilla! 🙂

     • Jos löydät Suomen markkinoilta fysikaallista aurinkosuojaa spray-muodossa, ostaisin heti! Olen metsästänyt jo jonkin aikaa.

     • Laveralla on Lavera Sun Spray SPF20 -aurinkosuojasuihke, joka sisältää pelkän fysikaalisen suojan. 🙂 (Muistelisin tosin, että tekee iholle tosin sen luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuotteille tyypillisen vaalentavan efektin.)

    • Älkää ihmeessä ostatko Laveraa. Käytin kerran ja pilasi koko päivän, kun jätti valkoiseksi, ei levittynyt ja ei myöskään saanut pestyä pois.
     Nyt on Atopikilla hyvä suihkutettava spray.
     Minusta tuollaiset kemialliset uv-suojan sisältävät vartalovoiteet kuulostavat omalta painajaiseltani. En lätkisi joka päivä hormonihäiritsijäkemikaaleja iholleni, jotka ovat myös ympäristöhaitta. Kertyvät vesistöön ja sitä kautta ruokaamme ja tuhoavat riuttoja trooppisissa vesissä.

 7. Olen myös etsiskellyt suojakertoimellista vartalovoidetta, luulin ettei niitä ole olemassakaan. Kiitos kun kerroit että on. Selailin juuri iHerbin sivuja ja näyttää siltä että sieltäkin voisi tilata.

  • Kiva juttu, että vinkistä oli hyötyä. Toivottavasti löydät sopivan ja toivotaan, että näitä alkaa vielä näkyä meidänkin markkinoillamme! 🙂

 8. Ostaisin ehdottomasti jos saisi Suomesta tai nettikaupasta helposti. Itsellä iho palaa myös helposti, joten esimerkiksi nopeilla kaupunkikäynneillä suojakertoimellinen vartalovoide olis huippu juttu kun ei jaksa niiden tahmeiden aurinkovoiteiden kanssa pelata kun ne pitäisi sitten pestä poiskin. Sama juttu kun pyöräilen töihin 20 minuuttia niin sillä matkalla iho ei vielä pala, joten aurinkorasva on jäänyt levittämättä, mutta vartalovoiteen jaksaisin varmasti levittää helppoutensa vuoksi. Jos tiedän oleskelevani auringossa tunteja esimerkiksi lomareissuilla niin sillon ehdottomasti laitan aurinkorasvaa jopa suojakertoimella 50, koska olen käräyttänyt olkapääni vaikka käytin suojakerrointa 30.

  • Näköjään näille suojakertoimellisille vartalovoiteille olisi siis kysyntää Suomessakin. Toivottavasti saadaan näitä vielä myyntiin! 🙂

Kommentointi on suljettu.