Skintertainment changed my life

Ylivoimainen suosikkisanani korealaiseen kosmetiikkaan liittyen on ehdottomasti skintertainment. Sana ei ole koreaa vaan englanninkielinen, kahden eri sanan liitto, joka on keksitty kuvaamaan korealaista kauneudenhoitoa aivan täydellisesti. Kun ihonhoito (skincare) ja viihde (entertainment) sulautetaan yhteen, syntyy sana, joka tiivistää aivan täydellisesti korealaisen kauneudenhoidon. Ihonhoitoa viihteen kautta.

Skin79 Pore Bubble Cleansing Mask

Ihonhoito on perinteisesti ollut se tylsä juttu meikkaamisen ollessa paljon hauskempaa. Korealaisen kosmetiikan myötä moni on kuitenkin innostunut kokeilemaan uusia tuotteita, sillä kukapa ei pitäisi eläimen kasvoilta näyttävää tai kasvoilla vaahtoamaan alkavaa kasvonaamiota hauskana juttuna. Aitoja kukkien terälehtiä sisältävät kasvovedet, etanaseerumit ja muut länsimaisesta valtavirrasta poikkeavat tuotteet kuulostavat todella houkuttelevilta perinteisen tylsiin tuotteisiin tottuneen korvaan.

Ostolakossa skintertainment

1,5 vuotta sitten olin totaalisen tylsistynyt kosmetiikkablogin pyörittämiseen. Halusin kyllä pitää sitä, mutta samalla mietin, kuinka tylsältä ja väkinäiseltä se tuntui. Oli kyse sitten uudesta kosteusvoiteesta, huulipunasta, meikkivoiteesta tai seerumista, tuntui kaikki jotenkin niin nähdyltä, etten meinannut enää millään saada virtaa hommaan ja pyörittelin päässäni usein ajatusta blogin lopettamisesta. Tein postauksia pikavauhtia ja tavan vuoksi, mutta alkoi tuntua vaikealta innostua tuotteista.

Sitten matkustin Japaniin ja sain kunnolla kiinni aasialaisesta kosmetiikasta. Luojan kiitos sain tuon lomamatkan aikana käyttää vapaasti aikaa japanilaisilla kosmetiikkaosastoilla, sillä se matka avasi minulle täysin uudet kosmetiikan portit ja näytti minulle palan sellaisesta kosmetiikkamaailmasta, jota en ollut edes tiennyt olleen olemassa.

Etsiessäni tuon lomamatkani aikana tietoa japanilaisista kosmetiikkatuotteista päädyin samalla astumaan sisään myös korealaisen kosmetiikan maailmaan. Kaikki oli yhtäkkiä uutta ja jännittävää. Innovatiivisia tuotekoostumuksia, hauskoja tuotepakkauksia ja nerokkaasti kehitettyjä tuotteita. Kosmetiikasta tuli jälleen hauskaa ja vieläpä aivan uudella tavalla.

Ostolakossa skintertainment

En tiedä, mikä kosmetiikkajumalan sormi puuttui peliin, mutta ilman tuota reissua elämästäni olisi tullut varmasti hyvin erilaista. En tiedä, olisinko kadottanut kosmetiikan riemun täysin ja jopa lopettanut bloggaamisen. En olisi taatusti vakuutellut töissä kollegoilleni, että K-Beauty on huikea juttu ja painostanut meitä metsästämään valikoimaamme korealaisia kosmetiikkamerkkejä. Ilman aasialaisen kosmetiikan löytämistä elämäni olisi ihan taatusti hyvin erilaista – niin hassulta kuin se kuulostaakin. Ilman sitä en edes usko, että olisin ensikuussa hyppäämässä kiinni unelmiini ja muuttamassa Bangkokiin.

Ostolakossa skintertainment

Rakastan sitä tunnetta, kun joku asia on minulle intohimo ja saa minut hihkumaan ilosta. Aasialainen kosmetiikka nimittäin saa. Ihailen sen innovatiivisuutta ja haluan kiljua innosta, kun markkinoille tulee uusi tuote, joka tarjoaa ratkaisun ongelmaan, jota en edes ollut tajunnut olleen. Aina sen tuotteen ei tarvitse olla edes mitään mullistavaa ja hyödyllistä, sillä joskus se voi vain olla hauskaa ja kekseliästä. Haluan jakaa hyvin tuotteiden ja ainesosien riemua ja saada muillekin iloa niin pienen jutun kautta.

Ostolakossa skintertainment

On ollut ihanaa saada erityisesti viimeisen puolen vuoden aikana kuulla usein, kuinka moni muukin on löytänyt korealaisen kosmetiikan ja erityisesti korealaisen ihonhoidon ilon. Monet ovat aloittaneet uteliaina kokeilemalla kangasnaamioita, etanatuotteita tai yksittäisiä hauskoja tuotteita, mutta huomanneet niiden myötä, ettei kyse ole vain hauskuudesta ja että tuotteet ihan oikeasti toimivat ja saavat ihon voimaan paremmin, mikä on kannustanut kokeilemaan lisää tuotteita ja laajentamaan omaa ihonhoitorutiinia.

Kun aloin kirjoittaa aasialaisesta kosmetiikasta blogiini 1,5 vuotta sitten, sain aluksi säännöllisesti negatiivista palautetta, jossa todettiin tuhahtavaan sävyyn, että voisin jo lopettaa tämän jatkuvan aasialaisesta kosmetiikasta kirjoittamisen, sillä se alkaa jo kyllästyttää eikä todellakaan kiinnosta. Samalla huomasin kuitenkin, että juuri ne aasialaiseen kosmetiikkaan liittyneet postaukset olivat useimmiten nimenomaan niitä suosituimpia. Ne eivät keränneet silloin monia kommentteja, mutta niitä luettiin selvästi uteliaina.

Ostolakossa skintertainment

Yritän yhä edelleen pitää jotain tasapainoa aasialaisen ja länsimaalaisen kosmetiikan välillä blogia kirjoittaessani, mutta nykyään tiedän, että aasialaiseen kosmetiikkaan liittyvät postaukset ovat nimenomaan niitä, joiden vuoksi blogini kävijämäärä on tämän kuluneen vuoden aikana lähes kaksinkertaistunut. Tämä tuntuu aika mahtavalta, sillä ei täällä ennenkään hiljaista ollut. Aasialaisen kosmetiikan myötä olen myös löytänyt uutta iloa länsimaalaisestakin kosmetiikasta bloggaamiseen, mikä sekin tuntuu erittäin hyvältä.

Ostolakossa skintertainment

Meillä on töissä myynnissä lähes 600 tuotemerkkiä ja meikkituotteet ovat aina ennen olleet se kaikkein myydyin kategoria. Niinhän se vain on, että kosmetiikkaa verkosta shoppaavat, tavallisesti noin 20-40 vuotiaat naiset tykkäävät eniten ostaa nimenomaan meikkejä.

Korealaisen kosmetiikan tulon myötä homma kuitenkin keikahti totaalisesti päälaelleen ja ihonhoito nousi verkkokauppamme suosituimmaksi tuoteryhmäksi. Erityisesti korealaisesta kosmetiikasta tuli niin suosittua, että vaikka valikoimaan kuuluu tällä hetkellä vain noin tusinan verran korealaisia merkkejä, tekevät ne meillä Suomessa verkkokaupan myynnistä silti jopa 10% ja tekisivät jopa ennemmänkin, jos maahantuojilla vain olisi toimittaa tavaraa tarpeeksi. Melko vakuuttavaa ja selvä merkki siitä, että korealaisesta kosmetiikasta on tullut Suomessakin suosittua ja voitte olla varmoja, että merkkejä tulee satamaan valikoimaan aina vain lisää.

Ostolakossa skintertainment

Vielä reilu vuosi sitten mietin mielessäni, että pitäisikö antaa periksi ja kuunnella negatiivisen mielipiteensä esittäneitä ja vähentää aasialaisesta kosmetiikasta fiilistelyä. Luojan kiitos en kuunnellut niitä ihmisiä vaan pidin oman pääni, sillä aasialaisen kosmetiikan elämääni astumiseen myötä on alkanut tuntua, että niin monet paikkaansa hakeneet palaset ovat loksahdelleet elämässäni paikoilleen ja elämääni on tullut vaikka kuinka paljon sellaisia uusia tuulia, joista en voi vielä liiemmin kertoa, mutta joiden vaikutukset toivottavasti saan esitellä teille tulevana vuonna.

Ostolakossa skintertainment

Joskus todella pienillä ja vähäpätöisiltä vaikuttavilla asioilla voi olla elämässä suuri vaikutus, jota ei huomaa heti, mutta jonka lumipalloefektimäisen vaikutuksen näkee, kun asioita katselee jälkikäteen. Elämä kosmetiikkakuplassa on ihanaa. <3

Ostolakossa skintertainment

Kuka muu on löytänyt aasialaisen kosmetiikan ilon?

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

16 kommenttia artikkeliin ”Skintertainment changed my life”

 1. En ole juurikaan kommentoinut sun blogia, mutta ajattelin että tässä kohtaa olisi sopiva paikka kehuille 🙂 Mun on pakko myöntää, että sun blogi on mun ihan ehdoton ykkönen <3 Juuri sen takia, että sun blogisi eroaa mielestäni suurimmasta osasta muita! Kirjoitat mielenkiintoisia juttuja mielenkiintoisella tavalla. Jatka samaan malliin! 🙂 Sun innostuminen todellakin välittyy ruudun toiselle puolelle ja on ihanaa, kun sulta ilmestyy postaus joka päivä. Myös sun ig-tarinat on ihan huippuja!

 2. Itse animehulluna olen käyttänyt aasialaista kosmetiikka jo pitkään, sillä mikäs sen kivempaa kuin sutia lempihahmon kuvalla varustettua aivan loistavaa ripsiväriä ripsiin tai käsirasvan käsiin 😉 Ja itse tykkään, että vaikka pakkaukset voivat olla erittäinkin lapsellisia, niin sisältö on kuitenkin lähes aina priimaa.

  Pidän myös enemmän aasialaisesta kauneuskäsityksestä, eli siitä, miltä heidän mielestään kaunis iho näyttää, myös meikattuna, kun länsimaalainen ”meikkaus”- ja kauneusihanne on mielestäni jotenkin tunkkainen ja raskas. Paremmin löydän myös erittäin vaalealle, kylmänsavyiselle iholleni esim. meikkivoiteita kuin länsimaisilta merkeiltä, tosin tilanne on tällä hetkellä korjaantumassa 😉

 3. Itse ainakin jaan tämän intohimon aasialaiseen kosmetiikkaan ja olen äärettömän iloinen saadessani lukea siitä näinkin ammattimaisesta, suomalaisesta blogista! Aasialaisessa kosmetiikassa minua kiehtoo etenkin sen edistyksellisyys ja usein pyrkimys ihan aidosti ihon parantamiseen, ei vain tietyn visuaalisen illuusion hetkelliseen luomiseen. Plussana tulevat kaikenlaiset jännät innovaatiot, kokeilut ja pakkauksella leikittelyt. Koen, että osa modernia elämää on juuri se, että tuotteet ja ajatukset ovat maailmanlaajuisesti kaikkien käytettävissä, joten sinne mennään, missä tapahtuu jotain mielenkiintoista. En voisi kuvitellakaan enää käyttäväni jotain markettikosmetiikkaa vain siksi, että se sattuu olemaan sitä, mitä lähikaupassa tarjotaan. Eikä sen puoleen, aasialaisen kosmetiikan hifistely on avannut silmäni myös selektiivisten kosmetiikkamerkkien turhuudelle. Kallis tuote salaperäisine ylisanoineen on monesti täyttä silkkoa sisältä ja paljon paremman tuloksen saa halvemmalla. Joten lyhyesti tiivistettynä: mahtavaa että olet innostunut aihepiiristä, luen innolla kaiken mitä siitä kirjoitat!

 4. Täälläkin on innostuttu k-beauty ihonhoidosta Virven blogin myötä. Toivottavasti blogisi linja jatkuu!

 5. Olen itse innostunut (noh, varovaisen positiivisesti vaikuttunut) aasialaiskosmetiikan valikoimasta ja ideoista, samalla olen todennut skaalasta löytyvän oikeasti toimivia tuotteita edulliseen hintaan – vaikkapa öljyputsarien rintamalta.
  Toisaalta, haluan pysyä tolkuissani sen verran, että säilytän terveen kriittisyyden monen ’innovatiivisen’ tuotteen suhteen. Aasia nyt vain on maailman kasvavaa talousaluetta ja siellä tähdätään nimenomaan voittoihin 🙂 totta kai näin on aina bisneksessä, mutta kannattaa muistaa niiden innostavien uutuuksien maailamssa, että tavoitteena ei aina ole asiakkaan hyväntahtoinen palveleminen..
  Kuluttajien mielenkiinto on pidettävä yllä toinen toistaan erikoisempien ’ratkaisujen’ muodossa ja herätellä yhä uusia tarpeita.
  Uskon, että koreassakin pyörä pyörähtää pian siihen suuntaan, että ’less is more’ ja hyvinvointiin tähtäävä ihanteellinen hoitorutiini ei tarvitse kymmentä, edes seitsemää tuotetta- Niitä ääniä on jo kuulumassa… Uskon, että kaiken runsauden keskellä nousee päähuomioon keskustelu siitä, mitä iho todella tarvitsee voidakseen optimaalisesti.
  Ihanaa, että vaihtoehtoja on (plus kaikki ’länsimerkkien’ lanseeraamat retinoidit ja happokuorinnat), mutta .. piparkakkutalon keskelläkin kannattaa olla terveesti kriittinen, ettei tule ähky 🙂

 6. Mä innostuin kunnolla aasialaisesta kauneudenhoidosta 2016 keväällä. Olin kyllä aiemminkin tietoinen aasialaisesta kosmetiikasta, mutta vasta nyt olen tajunnut sen hienouden. Tosin mun harrastukset on muutenkin hyvin Aasia-painotteisia (animea ja korealaista poppia jne) joten kbeauty kulkee aika hyvin harrastusten kanssa mukana. 🙂 Tuotteet ja ideologia on auttanut vaikean ihon kanssa paljon ja on mukava lukea tuotearvostelujasi! Klikkailen eBayn toivelistalle välillä juttuja blogisi pohjalta. Kirjoitat kivasti ja instastorysikin ovat hauskoja!

 7. Olen löytänyt ja rakastunut ja nyt hieman harmittaa kun oon löytäny täydelliset tuotteet mun ongelma iholle ja nyt ne on loppu elevenillä eikä uusia oo ilmeisesti tulossa ainakaan hetkeen. Pelottaa paheneeko mun ihon kunto taas :l

 8. En yhtään ihmettele, että blogisi on niin suosittu! Itsekin olen jo pidemmän aikaa ollut aivan innoissani korealaisesta kosmetiikasta ja ihonhoidosta. Täytyy myöntää, että blogiasi luettua on tullut klikkailtua itsensä ebayhin ostoksille useammin kuin kerran älä missään nimessä vähennä kirjoituksia aasialaisesta kosmetiikasta, meitä lukijoita riittää kyllä ja tuotesuositukset ovat aina tervetulleita kenellepä ei kelpaisi glowy skin

 9. Sama täällä 😉 Ja Skintertainment todella kuvaa hyvin K-Beautyä; Ihonhoito on välttämätöntä, mutta sen ei tarvitse olla kallista eikä varsinkaan tylsää!
  Itse löysin Aasialaisen kosmetiikan kaksi vuotta sitten sattumalta amerikkalaisen suosikki vloggaajani myötä.
  Korealainen ihon puhdistamiseen, kosteutukseen ja vielä kerran kosteutukseen perustuva ihonhoito todellakin pelasti oman super herkän ja kuivan ihoni! Puhumattakaan siitä, ettö vihdoinkin hyviä, innovatiivisia tuotteita löytyy edullisestikkin. Toivon vain, että olisin löytänyt K-Beautyn jo aikaisemmin, niin olisi nassu säästynyt monelta juonteelta..
  Kiitos Virve kiinnostavista postauksistasi! Olen tosi iloinen, että jatkoit niiden tekemistä aikana, jolloin monikaan täällä periferiassa ei ollut kuullutkaan asiasta 😉
  Onko Cremorlab muuten vielä suosikki silmän ympärys voiteesi, vai onko jo löytynyt uusia haastajia?

 10. Sen verran on Virven myyntipuheet täälläkin iskeneet, että löysin itseni kyselemässä korealaisia kangasnaamioita paikallisessa kosmetiikkaliikkeessä : )

 11. En ole koskaan ollut mikään hullu kosmetiikan hamstraaja (koska en omista kehuttavia meikkaustaitoja), mutta viimeisen kahden vuoden aikana minusta on kyllä tullut aikamoinen ihonhoidon suurkuluttaja. Kaikki lähti harvinaisen kuivasta, kiristelevästä ja lohkeilevasta ihosta ja kunnollinen ihonhoitorutiini on sen myötä tullut osaksi arkea. Rutiinin ylläpidosta tekee mukavaa ja innostavaa juuri korealaiset tuotteiden ja niiden innovatiivisuus. Innostuin myös tavastasi koettaa mahdollisimman paljon erilaisia tuotteita, eli hyvät löydöt pistetään kyllä korvan taakse, mutta jatketaan kuitenkin uusien aarteiden metsästystä blogisi johdolla.

  Elättelen muuten toiveita, että ensi vuonna elevenille tulisi myyntii k-beauty joulukalenteri.

 12. Mä en oo ikinä ollut oikeestaan lainkaan kiinnostunut meikeistä yms, enkä osaa meikata, vaikka sitä joka päivä teenkin. Mutta se on tylsää eikä juuri kiinnosta. Mutta ihonhoito! Se on sitten taas mun juttu enemmän, varsinkin kun löysin tämän blogin kautta koreahommat! Kiitos siis Virve 🙂 Oon innoissani ihonhoidosta, panostan siihen enemmän kaikin tavoin nykyään. Oon tilannut sun blogin kautta monia tuotteita ja joitakin sitten itse löytänyt lempparimyyjiltä ebaysta 🙂

 13. Hahah, minä kuulun niihin jotka kiukuttelivat aasialaisen kosmetiikan saavuttua blogiisi! En olisi uskonut että tänä päivänä essencet ja seven skin method, kasvosuihkeet ja sheet maskit kuuluvat säännöllisiin ihonhoitorutiineihin. Ja kiitos kun toit Sheet Happensin tietoisuuteeni, monta tilausta on jo tullut tehtyä!

  • Ihan mahtavaa kuulla, että ne ovat lopulta kuitenkin päätyneet osaksi ihonhoitoasi! <3 🙂

 14. Harmittaa hulluna, kun tuota cushion meikkivoidetta ei ole kun super vaaleissa sävyissä. Tarttisin sen mun elämään 🙂

 15. Sinun ansiosta löysin myös loistavia korea tuotteita (ja jonossa usea muu tuote odottaa ostoaan suosituksistasi). Olen saanut kuivan ihoni, josta kärsin useita vuosia, varsinkin nenäni, jonka kuivuuden meikki toi aina kraatereina näkyviin, paranemaan lopullisesti.
  Nautin nykyisin siitä kun saan lätkiä menemään upeita tuotteita useita kerroksia naamaani, koska tiedän että iho-ongelmat on historiaa. Meikki levittyy iholle tasaisesti, eikä ihon kuivuudesta ole enää tietoakaan.
  Kaksoispuhdistuksen otin myös käyttööni, josta en enää luovu. Enkä Foreosta.
  Tulet mulle kalliiksi 😉
  Kiitos siis mahtavasta panostuksestasi blogiisi!

Kommentointi on suljettu.