Parhaat nudelakat kynsille – 4 suosikkia

*Sis. mainoslinkkejä

En ole aikoihin ollut aktiivinen kynsienlakkaaja, vaikka se oli minusta ennen niin mukavaa, että olisin voinut kutsua sitä jopa yhdeksi harrastuksistani. Saatoin vaihtaa lakkausta jopa päivittäin ihan vain siksi, että tykkäsin leikkiä värikkäillä lakoilla ja koristella kynteni asuuni sopivaksi. Jossakin vaiheessa kynsien lakkaaminen jäi minulta kuitenkin lähes täysin, kun kynsistäni kasvoi Helein-kauneusravintolisän myötä niin vahvat, etteivät ne enää kaivanneet kynsilakkaa suojakseen liuskoittumisen ja lohkeilun torjuntaan.

Viime vuonna lakkasin kynteni muutamaan kertaan ja tämän vuoden elin tammikuusta heinäkuun alkuun asti Thaimaassa ilman kynsilakkoja, mutta kotiin Ruotsiin palattuani kaivoin jälleen kynsilakkapussini esiin ja aloin tehdä sille suursiivousta. Jos en kerran käyttänyt kynsilakkoja, olisi niitä turhaa jemmata valtavaa määrää. Kynsilakkapussia läpikäydessäni silmiini sattui useita ihania lakkoja ja niiden katselu sai minut jälleen innostumaan kynsien lakkaamisesta. Yllätyksekseni makuni lakkasävyjen suhteen oli kuitenkin muuttunut jossain määrin ja nyt huomioni kiinnittivät paitsi klassiset punaiset lakkasävyt, myös nudelakat, joista en ennen oikeastaan edes pitänyt.

 Essie Mademoiselle kynsilakka Ostolakossa Virve Vee nudelakka kynsille

Yhtäkkiä halusin, että kynteni olisivat nudelakalla huolitellut. Ehkä uusi mieltymykseni liittyi samaan vinksahdukseen, joka oli ottanut korvieni välissä vallan ja ajanut minut kohti ranskalaisten naisten tapaa meikata. Nyt nimittäin halusin, että myös kynteni olisivat samaa tyyliä: luonnollisen kauniit ja huomiota varastamattomat, mutta silti tyylikkäät ja huolitellut. Viimeiset pari kuukautta kynsissäni onkin yllätyksekseni ollut lähes jatkuvasti lakkaa ja olen löytänyt useita nudesuosikkeja. Hyvä nudelakka onkin lähes kuin meikkivoide: se ei kiinnitä huomiota itseensä, mutta luo tasaisen sävyisen ja kauniin pinnan.

Täydellistä nudelakkaa on haastavaa löytää, sillä sen tulee olla sopivan peittävä, levittyä tasaisesti ja siinä tulee olla sopivan neutraali pohjasävy, jotta se ei ole liian beige tai liian vaaleanpunainen. Näihin neljään nudelakkaan olen itse kuitenkin ollut erittäin ihastunut viimeaikoina, sillä niistä kaikki levittyvät kynsille tasaisesti aina onnistuneen lopputuloksen luoden:

 OPI NLS86 Bubble Bath kynsilakka Ostolakossa Virve Vee nudelakka kynsille

OPI Bubble Bath

Tämä läpikuultava nudelakka sopii käytettäväksi yksinään ja on myös aivan täydellinen lakka ranskalaiseen manikyyriin valkoisen kärkilakan pariksi. Tässä nudelakassa on melko neutraali pohjasävy, joten nämä sopii monille (pohjasävy on kuitenkin enemmän beige kuin vaaleanpunainen).  Oma kappaleeni on joskus ostastani OPI-minilakkasetistä, eli vain 3.75 ml pikkukoko. Varsinaiset OPI-lakat tulevat 15 ml jättipulloissa, joista riittää iloa pitkäksi aikaa. Kuvassa lakkaa on kynsillä kaksi kerrosta.

*OPI Bubble Bath -kynsilakka löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

 Essie Vanity Fairest kynsilakka Ostolakossa Virve Vee nudelakka kynsille

Essie Vanity Fairest

Minusta Essie on nudelakkojen kuningatar. Essien laajasta valikoimasta löytyy klassikoiksikin nousseita sävyjä ja tarjolla on useita erilaisia vaihtoehtoja. Vanity Fairest on läpikuultava sävy, jossa on aivan ihastuttavan hento helmäishohde. Hohdetta ei edes näy lakassa kunnolla, mutta se elävöittää nudelakkausta kauniisti. Tätäkin lakkaa on kuvassa kaksi kerrosta.

(Tämä ja postauksen muut Essie-lakat ovat blogin kautta vuosia sitten saatuja.)

*Essie Vanity Fairest -kynsilakkaa myy verkossa Nordincfeel.fi.

Essie Ballet Slippers kynsilakka Ostolakossa Virve Vee nudelakka kynsille

Essie Ballet Slippers

Tämä nudelakka on kahta edellistä hieman peittävämpi ja valkoisempi, vaikka ei siltikään mikään valkoinen. Lakkaa on kuvassa kynsillä kaksi kerrosta. Tämä  jos joku on Essie-klassikko ja vaikka lakka on lanseerattu jo vuonna 1982, on se edelleen Essien suosituimpia sävyjä – lakkaa myydään kuulemma yhä yksi joka toinen sekunti! Lakka on syntynyt Essien perustajan Essie Weingartenin lapsuusmuiston inspiroimana: jos nuoren, aloittelevan balleriinan balettitunti oli sujunut lauantaisin hyvin, vei hänen äitinsä hänet aina paikalliseen kauneussalonkiin, jossa hänen kyntensä lakattiin. Aavistuksen vaaleanpunertavan kynsilakan sävy kuvastaakin siis baletin herkkää feminiinisyyttä.

Ballet Slippers ei ole mikä tahansa sävy muutenkaan, sillä sen on kerrottu olleen jo vuodesta 1989 lähtien kuningatar Elisabethin suosikkisävy. Englannin hovin naisten ei kuulemma pidetä soveliaana käyttää kirkkaanvärisiä kynsilakkoja (tai ainakin kunigatar itse ilmeisesti suhtautuu niihin paheksuen), joten samaisen sävyn on arveltu löytyvän myös herttuatar Meghanin kynsiltä. (Kate kuulemma suosii myös Essien lakkoja, mutta hänen suosikkejaan on mm. Allure-sävy.) Kulttisävy Ballet Slippersisitä voi lukea lisää Glamour-sivuston artikkelista.

*Essie Ballett Slippers -kynsilakkaa myy verkossa Eleven.fi.

Essie Mademoiselle kynsilakka Ostolakossa Virve Vee nudelakka kynsille

Essie Mademoiselle

Jos pitäisi valita, olisi oma suosikkini näistä nudesävyistä ehkä kuitenkin Essie Mademoiselle. Myös Essie Mademoiselle on ollut saatavilla jo yli kaksikymmentä vuotta ja se on voittanut useita palkintoja. Mademoisellen on kuvailtu olevan universaalisti kaikkia ihonsävyjä imarteleva lakkasävy, minkä vuoksi se on suosittu ympäri maailman.

Mademoiselle on melko neutraali nudelakka, jossa on hyvin läpikuultava koostumus, mutta joka kerrostuu kynsillä lähes ranskalaista manikyyriä jäljitteleväksi lopputulokseksi. Se kirkastaa kauniisti kynsien vaaleita kärkiä ja huolittelee kynsille kiiltävän sävyn, mutta ei ole niin peittävä, että se häivyttäisi kynnen kärjen ja muun kynnen sävyeron.

Tässä kuvassa (ja postauksen ylimmässä kuvassa) lakkaa on kynsillä kolme kerrosta ja lopputulos on minusta täydellinen. Kynsilakka levittyy kynsille ihanan tasaisesti, kiiltää juuri sopivasti ilman helmiäishohdetta ja tekee kynsistä huomaamattoman huolitellut. Tämä lakka on täydellinen ranskalaisen eleganttiin kynsityyliin!

*Essie Mademoiselle -kynsilakkaa myy verkossa Eleven.fi.

 Essie Mademoiselle kynsilakka Ostolakossa Virve Vee nudelakka kynsille

Onko joku muu tällä hetkellä erityisen ihastunut nudelakkoihin?


Lue myös:

Pitkät vai lyhyet kynnet?

Vinkit kynsien kasvattamiseen

Tämä ravintolisä todellakin vahvisti kynsiäni

10 kommenttia artikkeliin ”Parhaat nudelakat kynsille – 4 suosikkia”

 1. Eipä ole muuten tullutkaan lakattua nudeilla pitkiin aikoihin! Itse miellän ne sopivimmiksi lyhyisiin kynsiin, sullakin nudelakat näyttää mielettömän kivalta 🙂 pitkiin kynsiin joutuu lakkaamaan niin paljon että tulee helposti raitoja, nudelakat kun tyypillisesti saattavat raidoittua. Mutta pitäisiköhän lakata vaikka Mademoisella pitkästä aikaa, muistaakseni minulta kyseinen klassikko vielä löytyy…

  Vastaa
 2. Mulle noista Essien nudeista paras on ehdottomasti Sugar Daddy. Riippuuko sitten mun ihon väreistä tms, mutta mulla Sugar Daddylla tulee just hieman sitä fiilistä kuin olisi tehty ranskalainen manikyyri. Olen skandiblondi sävyiltäni eli siis keltapohjainen, helposti ruskettuva.

  Vastaa
  • Sugar Daddy näyttää kyllä joillakin todella kauniilta! 🙂 Minulla se oli vähän liian vaaleanpunainen ja sai kynteni näyttämään siltä, että olin juuri pitänyt niissä pitkään punaista lakkaa ja poistanut sen huonolla poistoaineella, eli kynsi jäi vähän epäluonnollisen vaaleanpunertavaksi. :/ Monien kynsissä näyttää kyllä upealta! 🙂

   Vastaa
 3. Hei mahtavaa, olen etsinyt täydellistä nudelakkaa, Mademoiselle näyttää hyvältä! Lakkailen kynsiä melko harvoin. Suosittelisitko alus- ja päällyslakkaa, jotta pysyisi varmemmin siistinä ja hyvänä juhlapäivän ajan, vai toimiiko tuollaisenaan?

  Vastaa
  • Alus- ja ennenkaikkea päällyslakka saa tosi kestämään paremmin, mutta nämä kyllä pysyvät päivän pari hyvinä ihan tällaisenaankin. 🙂

   Vastaa
 4. onpa hauskaa, juuri tässä lukiessa odottelen, että ballet slippers ehtii kuivua 😀 ja tulipa muuten käytettyä pullo loppuun, että on kyllä ollut mieluinen!

  Vastaa
  • Hahha, hauska sattuma! 😀 Tämä on kyllä niin kaunis sävy, että kuluu pullo varmasti loppuun itsellänikin. 🙂

   Vastaa

Jätä kommentti