*Sis. mainoslinkkejä
Minä olen se tyyppi, joka tahtoo tietää varsinkin korealaisten naisten kaikki parhaat kauneusvinkit aina uusimmista keksinnöistä perinteisempiin juttuihin.
Yksi tällainen perinteisempi juttu, jonka kanssa olen tehny tuttavuutta on ollut Italy Towel, joka on kuulemma korealaisen vartalonhoidon kulmakiviä.
Italy Towel on viskoosista valmistettu kuorintalappu, joka kuorii ihoa ilman tarvetta erillisille kuorintatuotteille. Pidän itse ajatuksesta, sillä mitä vähemmän viemäriin tarvitsee huuhdella kuorintatuotteita, sitä parempi tietysti.
Erilaisia pesukintaita, kuorintahanskoja sekä muita ihoa kuorivia pesusieniä ja harjoja on toki meilläkin nähty paljon, mutta vaikka erityisesti Etelä-Koreassa suosittu Italy Towel kuulostaakin hyvin niiden kaltaiselta, on sen käyttötapa hieman erilainen. Siinä missä edellä mainittuja tuotteita käytetään tavallisesti joko ihon kuivaharjaukseen tai suihkussa saippuan kanssa hankaillen, käytetään Italy Towelia vasta suihkun jälkeen.
Ideana on, että kun vartalon ihoa on pesty, kylvetetty ja pehmennetty se tavallisen lämpimän suihkuhetken verran ja iho on kuivattu pyyhkeellä, aloitetaan sen kuoriminen kasteltua Italy Towelia käyttäen. Kun vesi on ensin pehmentänyt ihoa eikä ihon pinnalla ei ole lappua liukastuttavaa ja kitkaa vähentävää saippuaa, saa kuorintalapun avulla hangattua kuolleen ihosolukon irti vartalon (tai jopa kasvojen) iholta erittäin tehokkaasti. Netissä kerrotaankin paljon tarinoita siitä, kuinka hurjia määriä kuollutta ihosolukkoa lappuihin tarttuu niillä ihoa hangatessa tai kuinka kuolleesta ihosolusta muodostuneet pienet pallerot suorastaan roiskuvat ympäriinsä lapulla ihoa hangattaessa.
Pesulappuja on saatavilla eri värisinä, mutta värien kanssa ei suinkaan ole kyse vain ulkonäöllisistä jutuista, vaan värikoodatut kuorintalaput ovat kaikki kuorintatehokkuudeltaan keskenään erilaisia.
- Pinkki kuorintalappu on kaikkein hellävaraisin ja sitä voi käyttää paitsi vartalon iholla myös kasvoillakin ellei iho ole sitten todella herkkä.
- Vihreä kuorintalappu on tarkoitettu vartalon iholle sen herkimpiä alueita lukuunottamatta. Tämä on lapuista suosituin.
- Keltainen kuorintalappu on lapuista tehokkain ja kaikkein hankaavin. Tämä lappu sopii erityisesti kantapäiden, kyynärpäiden ja muiden paksumpien ihoalueiden kuorintaan.
Saatavilla on myös kuulemma sininen kuorintalappu, joka on ilmeisesti vielä keltaistakin tehokkaampi. Huomasin tätä tekstiä kirjoittaessani kuitenkin, että lappujen värikoodaukset saattoivat hieman vaihdella eri lähteissä ja valmistajan mukaan, joten tässä esitettyyn tietoon ei kannata luottaa sokeasti.
Pesulaput näyttävät kuivina isohkoilta, mutta kutistuvat veden kanssa huomattavasti alkuperäisestä koostaan. Pieniä pesulappuja voi pestä niiden käytön jälkeen ihan vain saippualla ja niiden voi sitten antaa kuivua. Laput eivät kasva enää kuivuessaan takaisin alkuperäiseen kokoonsa, eli ne jäävät pysyvästi pienemmiksi, mikä kannattaa ottaa huomioon, jos lappuja on tarkoituksena käyttää isommassa kourassa (oma käteni on melko pieni).
Olen käyttänyt omia Italy Towel -kuorintalappujani nyt parin viikon ajan muutamia kertoja viikossa ja olen aivan rakastunut niiden tuomaan tunteeseen varsinkin vartaloni iholla. Ihosta tulee niiden jäljiltä TODELLA tehokkaasti kuorittu sekä aivan ihanan sileä ja pehmeä. Varsinkin jalkaterät, kantapäät, kyynärpäät ja polvet ovat tulleet näillä ihanan pehmeiksi, minkä lisäksi ihosta on tullut todella heleä ja sisäänkasvaneita säärikarvoja ei ole enää ollut riesana. Pesulapuilla hierominen auttaa tietysti möys parantamaan ihon pintaverenkiertoa, mikä taas voi auttaa häivyttämään ihon muhkuraisuutta.
Jottei iho kuitenkaan kuivu, kannattaa sille levittää näin tehokkaan kuorinnan jälkeen aina hyvä kosteusvoide. Näin ihosta tulee tiestysti aivan erityisen pehmeä ja heleä. Olen kokeillut näitä kuorintalappuja myös kasvoille, mutta kasvojen iholla suosin mielummin hieman hellävaraisempia tuotteita melko tujuilta tuntuvien lappujen sijaan.
Korealaisen kosmetiikan ihohoitolöytöni ovat keskittyneet tähän asti kasvojen iholle tarkoitettuihin tuotteisiin, mutta nämä vartalon ihoa hellivät kuorintalaput ovat olleet aivan mieletön löytö ja todellakin tulleet jäädäkseen osaksi omaa vartalonhoitoani. En osaa sanoa, kuinka kauan yhtä kuorintalappua voi käyttää ennen kuin se alkaa osoittaa hajoamisen merkkejä, mutta varmasti kuitenkin hyvin pitkään.
Loistavaa lapuissa on paitsi niiden ympäristöystävällisyys tavallisiin kuorintatuotteisiin verrattuna myös tietysti se, että ne ovat todella halpoja. Ostin itse kuuden kuorintalapun setin eBaysta noin viidellä eurolla ja niiden jälleenmyyjiä voi katsella täältä*. Saatavilla on paitsi tällaisia pieniä pesulappuja myös erilaisia isompia liinoja ja kintaita.
Omat kuorintalappuni ostin tältä myyjältä*.
Onko joku muu innostunut Italy Towel -kuorintalapuista?
Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!
Aah! näitä olen korealaisessa spa:ssa käyttänyt ja ostanut Suomeenkin mukaan. Korealaiset jynssäävät näillä itseään todenteolla ja kerran olen joutunut jopa korelaisen tädin uhriksi jynssäämisen suhteen. Koskaan ei kyllä ole niin pehmeä iho kuin näiden käsittelyn jälkeen. Nyt tiedän, mistä tilaan lisää HETI TÄNÄÄN. Ihan parhaita. Kiitos vinkistä!!!
Joo, luin että korealaisten kylpylöiden tädit hankaavat näillä asiakkaat oikein kunnolla ja tehokkaasti ja kuollut ihosolukko vain lentää ilmassa, mutta ihosta tulee aivan mielettömän pehmeä! 😀
Joskus olen ostanut Turkista Kelebek kese-pesuhanskan ja se toimii samalla periaatteella. Pitempi aika jos on kulunut sen käytöstä niin lähtee aivan noita makarooneja iholta 😀 eli valtavasti kuollutta ihosolukkoa.
Aah, sieltäkin päin maailmaa löytyy oma versionsa, kiinnostavaa! 🙂
Osaisitkohan sanoa jotain elevenillä myynnissä olevasta Skin79 Face Shine CC voiteesta? Että kuinka tumma ja mikä pohjasävy? En edes ainesosia löydä netistä… Ehkä jos on uusi tuote (?), niin pitää vähän odottaa, että tulee arvosteluja.
Minulla ei ole tuosta omakohtaisia kokemuksia, mutta tuo on käsittääkseni sellainen iholle levittäessä pigmenttinsä vapauttava tuote, jossa ei pitäisi olla kovin tumma sävy. Täältä löytyy tuotteesta ainakin jotain tietoa ja INCI-listaa. 🙂 Skin79-tuotteista löytyy todella vähän tietoa netistä jotain syystä. :/
Tuo taitaa olla eri tuote, SPF 30 kun toisessa on 40? Siis tämä: https://eleven.fi/skin79-face-shine-cc-cream-spf40-pa
Löysin kuitenkin youtubesta videon, jonka kieltä en ymmärrä, mutta siinä oli swatcheja. Näyttääpi aika vaalealta. 🙂
Söpö idea tuo väärikoodaus! Ja itseänikin kauhistuttaa kuorintatuotteiden päätyminen vesiin (vaikka ne muovipallot on vissiin kielletty jo?) joten olen käyttänyt kahvia kuorimiseen. Myös harjat ovat käytössä 🙂 Säästää rahaa ja luontoa
Joo, värikoodaus on mainio juttu! 🙂 Minä olen muuten ymmärtänyt, ettei kahvinporoja saisi päätyä viemäriin, sillä ne voivat helposti tukkia sitä, joten en ole uskaltanut ottaa niitä hyötykäyttöön kuorintatuotteena, vaikka moni onkin niitä kehunut. Olisi mukavaa kuulla, jos jollakin olisi tästä enemmän tietoa?
Ainakin Karkkipäivän Sanni perusteli kahvikuorinnan niin, että sitä menee viemäriin ihon kuorinnassa kuitenkin huomattavan pieni määrä esim. kerran viikossa tehtävässä kuorinnassa verrattuna siihen, että hän tuskasteli kun Mr. Karkkipäivä tuppaa huuhtomaan kahvinpurut viemäriiin päivittäin pressopannusta 😀
Itse testasin pari kertaa sitä kahvikuorintaa juurikin Sannin innoittamana, mutta mä sain siitä molemmilla kerroilla ihan hirveän nokkosrokon käsivarsien sisäpuolelle, rintakehään, vatsaan ja kasvoille, vaikka mä en ole ikinä aikaisemmin mistään saanut minkäänlaisia allergisia/yliherkkyysreaktioita D: Sannin kommenttiboksissa silloin tuosta mainittuani joku muu lukija ehdotti, että syynä saattaisi olla normikahvin kasvatuksessa käytetyt torjuntainejäämät tmv ja kannattaisi kokeilla luomukahvia, mutta kyllä mulla jäi kahvikuorinnat siihen 😀
Minä en jotenkin koe fiksuna puuhana laittaa viemäriin yhtään kahvimuruja vaikka sitä tekisi vain harvoin, sillä koko kropan kuorinnassa niitä kuluisi kuitenkin jonkun verran sinne paakkuuntumaan ja mahdollisesti tukkimaan putkia. Asumme itse vanhassa talossa, joten jos useampi ihminen niitä alkaa sinne laittamaan, niin pienestäkin määrästä voi olla jo haittaa. :/
Ei saa kahviporoja laittaa viemäriin. Ystäväni oli huuhtonut kasvojen kuorinnassa käyttämänsä kahviporot viemäriin joitakin kertoja, jonka jälkeen oli taloyhtiön huollolta tullut yleinen tiedote viemärien tukkeutumisesta nimenomaan kahviporojen takia. Jäi kahvikuorinnat siihen.
Ei kai niitä muovirakeita ole kielletty kun tavallinen (ei luonnon-) kosmetiikka on muutenkin täynnä mikromuoveja…
Tästä tuli muuten mieleeni, että luin juuri kiinnostavan ja ajatuksia herättävän artikkelin siitä, kuinka synteettisistä kuiduista valmistetut vaatteet ovat yksi pahimmista mikromuovien vesistöön kerryttäjistä, sillä yhdestä pesukoneellisesta voi tulla jopa yli 0,7 miljoonaa muovikuitua. Tämä oli mielenkiintoinen asia, jota en ollut ajatellutkaan aiemmin oikeastaan.
Voiko näitä pestä pesukoneessa vai huuhteletko puhtaaksi vain vedellä? 🙂
Minä olen pessyt vain saippualla ja vedellä, sillä en ole kokenut tarpeelliseksi heittää koneeseen, mutta voisi näitä varmaan sielläkin pestä. 🙂
Apua, pelottaa lukea näitä sun Aasianjuttuja sillä olen samanlainen Intoilija niiden suhteen! 😀 (Laput lähtivät muuten jo tilaukseen…)
Hahha, Aasian suunnalta löytyy kyllä aivan mahtavia löytöjä! 🙂
Tuli tarpeeseen tämä tuotevinkki! Sokerikuorinta on juuri loppumassa ja sellaiseen minusta hieman epämiellyttävään hanskaan ei ollut suurempia haluja siirtyä. Nämä lähtee siis innolla testiin 🙂
No sehän sattui hyvin. Toivottavasti tykkäät! 🙂
Varmistan vielä, että käytetäänkö näitä kuivana vai kosteana? 🙂
Pyyhe kastellaan ennen käyttöä. 🙂
Ihoako ei enää pestä pyyhekäsittelyn jäljiltä? Mua jostain syystä vähän ällöttää ajatus kuolleen ihon varisemisesta kaikkialle. 😀 Ihoahan se vain on, mutta…
Voi toki halutessaan huuhtoa ihon vielä, mutta en ole itse kokenut tarpeelliseksi. Kuollut iho lähtee varsin hyvin kosteaan kintaaseen enkä ole kuorinnan jälkeen iholle vartalovoidetta hieroessa huomannut, että irtonaista ihoa olisi jotenkin erityisesti ihon pinnalla. 🙂
Meillä oli nuorena korealaiset naapurit ja näillä jynssättiin saunassa. Heillä oli tummanpunainen kinnas. Pesivät vauvaikäisenkin sillä ja ihan koko kroppa kasvoista varpaisiin. Me saatiin myös heiltä tämä. Tätä käytettiin siis ihan peruspesukintaana, ja saunan jälkeen hinkattiin pesuhuoneessa niin kauan, että iho oli jo kuiva ja ihosolukkoa alkoi irtoilemaan. Ihan loistava! Olinkin jo unohtanut koko kintaan, ja tietty mistäpä muualta niitä nykyään helpolla saisi kuin ebaysta 😀
Nämäpä kuulostavat tosi näppäriltä! Pitääkin laittaa tilaukseen, kun olen jo jonkin aikaa kaipaillut jotain vartalonkuorintaan edellisen kuorinta-aineen päästyä loppumaan!
Ovat kyllä aivan loistava löytö. Toivottavasti tykkäät! 🙂
Mä käytän vanhaa, isoäitieni neuvomassa kikkaa : iho pestään suihkussa karkealla harjalla. Melkein kuin juuriharjalla, mutta ei sentään ihan yhtä karhealla. Toimii myös kuivaharjauksena! Ja ihan taivaallista löylyn jälkeen, tosin isoäitini käyttivät tätä
jo löylyssä. Jo muinaiset suomalaiset tiesivät…
Isoäideillä on toimivia kikkoja! 🙂
Nää lähti tilaukseen melko pian tämän jutun lukemisen jälkeen ja nyt ovat olleet käytössä hetken aikaa. Ja täytyy myöntää, että ovat todella hyviä ja sain jopa miehen innostumaan näistä! 😀 kiitos siis vinkistä! Ja muutenkin on todella kiva lukea blogiasi ja saada vinkkejä tuotteista, joihin ei muuten ainakaan niin helposti törmäisi. Instagramin tarinat ovat myös kiva lisä blogille 🙂
Ihana kuulla, että ovat olleet hyvä löytö! 🙂
Ja kiva myös kuulla, että Instagram Storiesin klipitkin ovat olleet mukavaa katseltavaa. Sinne on kiva tehdä fiilistelyjä. 🙂