Yankee Candle – maailman ihanimmat tuoksukynttilät

*Sis. mainoslinkkejä

Koska minimalistisesti sisustetussa kodissamme ei liiemmin ole koriste-esineitä, voi täällä helposti tuntua jonkun makuun kolkolta. Minulle ylimääräiset esineet aiheuttavat ahdistusta ja nautin tyhjistä pöytien pinnoista, joita katsellessa lepäävät sekä silmät että mieli. En siis ota mielellämme kotiin yhtäkään uutta esinettä, jolla ei ole muuta virkaa kuin seistä nättinä paikallaan.

Millä sen sijaan tykkään luoda kotiin tunnelmaa ovat kynttilät ja ihan erityisesti tuoksukynttilät. Niiden liekki tuo tilaan lämpöä, kynttilän hämärässä on ihanan rauhaisaa ja kun kynttilä vielä levittää huoneilmaan miellyttävää tuoksua, on mieli tavallista helpompaa virittää lepoasentoon. Kynttilät myös kuluvat käytön myötä loppuun, joten ne eivät ole ikuisuushankintoja siinä missä monet muut koriste-esineet ovat.

Olen viime vuosina innostunut tuoksukynttilöistä yhä enemmän ja ostanut niitä aiempaa useammin. Tällä kertaa minun ei tarvinnut käydä kuitenkaan kynttiläostoksilla, sillä työkaverini lähetti minulle kokeiluun Nordicfeelin tuotevalikoimasta jotain sellaista, mistä olin töissä selvästikin intoillut kaikille niin kovasti, ettei hänkään ollut voinut välttyä kuulemasta (lähes kirjaimellisesti) palavista tunteistani merkin tuotteita kohtaan.

Yankee Candle tuoksukynttilät kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Sain nimittäin PR-näytteiksi Yankee Candle -tuoksukynttilöitä.

Yankee Candle sai alkunsa vuonna 1969, kun 16-vuotias Mike Kittredge halusi antaa äidilleen joululahjan, mutta hänellä ei ollut siihen rahaa. Mike sulatti vahaa ja väriliituja tehdäkseen niistä ja narun pätkästä äidilleen lahjaksi kynttilän. Hänen naapurinsa näki kynttilän ja ylipuhui Miken myymään sen hänelle. Saamillaan rahoilla hän osti tarvikkeet kahteen uuteen kynttilään, joista toisen hän teki äidilleen lahjaksi ja toisen myytäväksi.

Siitä alkoi kynttiläbusiness, joka pyöri aluksi perheen keittiöstä, jossa Mike suunnitteli ja valmisti käsin kynttilöitä. Isänsä avustuksella hän avasi pienen liikkeen, joka on kohta viidenkymmenen vuoden  aikana kasvanut 6000 ihmistä työllistäväksi, yli 200 miljoonaa kynttilää valmistavaksi ja jätiksi.

Minuun Yankee Candle -tuoksukynttilöissä vetovat nimenomaan niiden hurmaavat tuoksut. Rakastan sitä, kuinka tuoksukynttilöiden avulla voi luoda kotiin aivan ihanan tunnelman, joka tavoittaa kaikki aistit ja tuoksua vaihtamalla voi myös vaikuttaa omaan fiilikseen. Samalla kun lepattava kynttilän liekki rauhoittaa sitä tuijottavan, unelmoivan katseen ja huoneessa tuntuu kynttilän lämpö, voi syviä ja rentouttavia hengityksiä tehdessään aistia ilmassa tuoksun, joka luo tietynlaisen tunnelman. Juuri se tuoksukynttilöiden kyky luoda huoneeseen erityinen tunnelma on se, mistä itse nautin aivan erityisesti.

Nyt sain Nordicfeeliltä kolme Yankee Candle -tuoksukynttilää, joissa kaikissa on keskenään täysin erilainen tunnelma.

Yankee Candle tuoksukynttilät kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Yankee Candle Pink Sands* -kynttilä tavoittelee eksoottisen saaren tunnelmaa. Sen hurmaava tuoksu on sekoitus sitruunan raikkautta, melonin makeutta ja marjaisan herkullisia vivahteita, jotka sekoittuvat pehmeisiin mausteisen vaniljan, myskin ja puun aromeihin.

Tämän tuoksu on raikas, mutta samalla silti pehmeä ja mistä ihan erityisesti tykkään on se, ettei tuoksu ole liian dominoiva, eli se ei palaessaankaan täytä koko tilaa sieraimiin väkisin puskevilla aromeilla. Tämä on minusta ihanan ”helppo” tuoksukynttilä, sillä se tuoksuu kyllä, mutta ei liikaa.

Yankee Candle tuoksukynttilät kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Toinen kokeiluun saamani kynttilä oli Yankee Candle Garden Sweet Pea*. Tämä tuoksukynttilä oli aivan ihanan yllätys, sillä vaikka sen etiketti kertoo sen olevan kukkainen, mikä tavallisesti saattaisi pitää minut hieman loitolla, on tämän kynttilän tuoksu silti samaan aikaan myös ihanan raikas. Tässä on itseasiassa jopa jotain sellaista huuhteluainemaista raikkautta, josta itse pidän aivan valtavasti.

Tämän tuoksukynttilän makeahko (mutta ei silti millään tavalla sokerisen karkkinen) tuoksu on sekoitus hajuhernettä ja freesiaa sekä päärynää ja persikkaa, jotka saavat pehmeyttä ruusupuun, vaniljan ja myskin aromeista.

Yankee Candle tuoksukynttilät kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Näistä kynttilöistä kolmas eli Yankee Candle Clean Cotton* on se aivan ylivoimaisin suosikkini. Jos Garden Sweet Pea -tuoksukynttilässä on hieman huuhteluainemaista häivähdystä, niin tässä kynttilässä tuoksuu sen nimen mukaisesti puhdas pyykki ja se on tuoksu, jota rakastan.

Kun tämän kynttilän sytyttää, täyttyy huone paitsi ihanasta kynttilän valon tunnelmasta, mutta myös puhtaan pyykin tuoksusta ja se on yksi suosikkituoksuistani koko maailmassa. Tässä kynttilässä tuo tuoksu tulee samaan aikaan sekä ihanan raikkaana, mutta silti kuitenkin miellyttävän pehmeänä.

Voisin tuoksutella tämän kynttilän tuoksua loputtomiin ja olenkin itseasiassa tehnyt sitä jo aikaisemminkin paljon, sillä tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun saan tämän kynttilän käsiini. Olen itse jo aiemmin ostanut tämän kynttilän tuikkuversioita ja sytytin niitä palamaan aina silloin, kun halusin kotimme tuoksuvan puhtaalta, mutta en jaksanut nähdä siivouksen eteen yhtään vaivaa. Kätevää!

Näiden tuoksukynttilöiden tuoksut ovat melko voimakkaita jo ilman kynttilöiden polttamistakin, joten on ollut kätevää, että kynttilät tulevat kannellisessa lasikupissa, jonka saa suljettua tiiviisti.

Yankee Candle tuoksukynttilät kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Yankee Candle -tuoksukynttilöitä on saatavilla valtavalla määrällä erilaisia tuoksuja, minkä lisäksi samaa tuoksua on saatavilla useassa koossa. Nämä kolme oma kynttilääni ovat Small Classic Jar -kynttilöitä, jotka palavat 20-30 tuntia. Isoimmat kynttilät palavat jopa 110-150 tuntia, eli vaikka niitä polttaisi joka ilta töiden jälkeen 3-4 tuntia, riittäisi niistä iloa koko talveksi! Kauhistelinkin aluksi isoimpien kynttilöiden hintaa, joka oli vähän yli 30 euroa, mutta kun tosiaan tajusin, mitä tuollainen paloaika käytännössä tarkoittaa niin koinkin sen jo järjeväksi sijoitukseksi.

Tänä talvena meillä tulee taatusti palamaan runsaasti erilaisia Yankee Candle -tuoksukynttilöitä, sillä kun nämä saamani kynttilät ovat palaneet loppuun, tulen varmasti  ostamaan näitä lisää. Koska näillä pienilläkin kynttilöillä on varsin pitkä paloaika, tulen varmasti ostelemaan lähinnä niitä, jotta voin testata mahdollisimman montaa eri versiota.

Tällä hetkellä minua houkuttelee ihan erityisesti kokeilla mehukkaalta tuoksuvaa Mango Peach Salsa* -kynttilää, vastapestyiltä ja tuulenkuivattamilta pyyhkeiltä tuoksuvaa Fluffy Towels* -kynttilää, rentouttavalta kuulostavaa Soft Blanket* -kynttilää ja Stormwatch*-kynttilää, jossa tuoksuu merituuli ennen myrskyä. Ja okei, myös ihanan puhtaalta kuulostava Sweet Nothings* ja noin kymmenen muutakin tuoksukynttilää houkuttelevat nekin minua aivan älyttömästi.

Minua alkoi myös kiehtoa kovasti konsepti, jossa useampaa Yankee Candle -tuoksukynttilää poltetaan yhtäaikaisesti oman uniikin tuoksun luomiseksi. Joulusiivous ja tunnelman kohotus voisi sujua kätevästi, kun Clean Cotton* -kynttilän kanssa polttaisi yhtäaikaa vaikkapa Winter Wonder* -kynttilää, jossa on joulupyhien juhlien tuoksua!

Kaikki Yankee Candle tuoksukynttilät löytyvät Nordicfeelin valikoimasta täältä.*

Yankee Candle tuoksukynttilät kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Onko joku muu hurahtanut Yankee Candlen tai jonkun muun merkin tuoksukynttilöihin?


Lue myös:
Minimalistin kotona – Miltä meillä nyt näyttää?
…ja yhtäkkiä olin niitä tuoksukynttilänaisia
Ruotsalaista elämää: asuminen Nackassa

5 kommenttia artikkeliin ”Yankee Candle – maailman ihanimmat tuoksukynttilät”

 1. Itse tilasin tuoksulyhtyyn Misty Mountains’in joka osoittautui ihanan pehmeäksi mutta raikkaaksi tuoksuksi. Samaten tuo Clean cotton on kestosuosikkini. Ihanaa että näitä saa nyt verkosta näin helposti, omasta kaupungista ei saa näitä mistään kivijalasta. Viimeksi raahasin kynttilät Ahvenanmaalta.

 2. Yankee Candle on tuttu, mutta viime vuosina olen harrastanut vain liekittömiä tuoksuvaihtoehtoja (pikkulasten ja lemmikkien takia), eli lähinnä erilaisia tuoksuvahoja. Suomen valikoima on vain auttamattoman surkea. Oikeastaan PartyLite on ainoa Scent Plus Meltseineen, mutta hinnat pilvissä. Muualla maailmassa (varsinkin USA:ssa) vain taivas on rajana ja home fragrance community varsin laaja. Kunpa saataisiin vaikka Scentsy Suomeen! Onhan Yankeellakin toki tuoksuvahoja, mutta ne ovat liian ”kovia” sähköisiin tuoksulyhtyihin, joten tuoksua ei juurikaan irtoa ja sulaminen kestää ikuisuuden.

  • Olen eri mieltä. Minulla on nimenomaan Party Liten sähkökäyttöisiä tuoksulyhtyjä kaksi kappaletta. Tilasin joku aika sitten Nordicfeeliltä Yankeecandelin tuoksuvahoja. Olen käyttänyt näitä PL:n lyhdyssä, on sulanut hyvin ja levittänyt tuoksua juuri sopivan voimakkaana minun makuuni. Kommentoinkin just eilen tätä tuoksuvahaa ja sen tuoksua tähän postaukseen.

 3. Mä olen aivan hirveä tuoksukynttiläaddikti! 😀 Valitettavasti olen rakastanut hyvin palavasti Partyliten kynttilöihin (ja erityisesti niiden tuoksuihin), ne vaan ovat sen verran hintavia, ettei niitä raaski aivan joka ilta poltella. Monesti olen eri paikoissa törmännyt noihin Yankee Candle- kynttilöihin, mutta jos ihan totta puhun, niin ne eivät ole tuon hieman vanhanaikaisen ulkomuotonsa vuoksi ikinä mitenkään erityisemmin vetäneet minua puoleensa. Heidän valikoimansa myös on sen verran laaja, että tuntuu aivan mahdottomalta tehtävältä valita niistä pari tuoksua testiin sokkona. Harmi, kun ei ole mahdollista päästä mihinkään tuoksuttelemaan niitä. Mutta nyt alkoi kyllä ihan toden teolla kiinnostaa päästä testailemaan noitakin kynttilöitä!

 4. Rakastan yli kaiken tuoksukynttilöitä ja nyt kahtena vuotena minulla on ollut Yankee Candle kynttiläjoulukalenteri.
  Viime vuonna pienempi ja tänä vuonna isompi versio. Kalenteri sattui olemaan vielä tarjouksessa kun ostin. Kalenterista tulee votiiveja ja tuikkuja. Onneksi tässä isommassa versiossa on monta eri tuoksuista kynttilää.
  Se on totta, että mitä Saaca tuossa kirjoitti, että tuoksuvalikoima on laaja, on tosi vaikea löytää suosikkituoksu pelkän tuoteselostuksen mukaan.
  Yhden suosikkituoksun olen sentään löytänyt, mistä tykkään tosi paljon, on Season of peace.

Kommentointi on suljettu.