Ihanan heleä kivipuuteri – MAC Mineralize Skinfinish Natural

*Sis. mainoslinkin

Sain loppukesästä MACiltä muutamia meikkituotteita blogikokeiluun ja niiden joukosta tuli tehtyä useampikin hyvä tuotelöytö.

Mac puuteri

Yksi näistä tuotelöydöistä oli merkin Mineralize Skinfinish Natural -kivipuuteri, joka saattaa jopa lunastaa parhaan koskaan kokeilemani puuterin tittelin.

Mac Mineralize Skinflash Natural

Hyvä kivipuuteri on yksi minulle tärkeimmistä meikkituotteista. Pidän kivipuutereista jopa enemmän kuin irtopuutereista, sillä minulla on vaikeuksia saada meikkipohja kestämään aamusta iltaan ja inhoan, jos ihoni tuntuu meikkipohjan teon jälkeen vähänkään klähmäiseltä – minulla se nimittäin tarkoittaa, ettei meikkipohjani tule silloin kestämään siistinä pitkään. Levitänkin puuterini puuterisiveltimen sijaan mielummin mattaisemman lopputuloksen antavalla vipalla, joka nappaa kiinteitä puutereita itseensä tasaisemmin kuin irtopuutereita ja toimii siksi parhaiten kivipuuterien kanssa.

Mac Mineralize Skinflash Natural

Joskus ennen saattoi sanoa, että irtopuuteri on aina kivipuuteria parempi vaihtoehto meikkipohjan kiinnitykseen hienojakoisemman koostumuksensa ansiosta, mutta väittäisin, ettei se enää pidä paikkaansa. Meikkiteollisuus on kehittynyt viimevuosina niin isoin harppauksin, että nykyaikaiset kivipuuterit ovat jo uskomattoman hienojakoisia ja niillä voi saada todella hyvän ja luonnollisen näköisen meikkipohjan. Nykyään kyse onkin siis enemmän vain makuasioista.

Mac puuteri

Sain alun perin kivipuuterini MACilta sävyssä Medium, joka kuitenkin osoittautui minulle liian tummaksi. Ostin syksyllä Lontoossa käydessäni Catwickin lentokentältä vaaleimman sieltä löytyneen sävyn Light Plus, joka sekin lopulta tuntui hieman liian tummalta. Lopulta ostin Tukholmasta vaaleimman myynnissä olevan sävyn eli sävyn Light, joka on ollut kallein aarteeni ja totaalinen lempparituotteeni. Sen vaalea sävykin sopii kalpealle talvi-iholleni paremmin kuin hyvin.

MAC Puuteri
Alhaalta ylös: Light, Light Plus ja Medium

Tässä puuterissa on kaikki kohdallaan. Ensinnäkin se on kuulas, mutta tasoittaa silti ihon sävyä melko hyvin. Vaikka käytänkin puuteria aina meikkivoiteen päällä tykkään, että siinä on hieman peittävyyttä ja tämä on sen puolesta aivan täydellinen.

Mac Mineralize Skinflash Natural

Puuterissa on rasvaisuutta tehokkaasti imevä koostumus, mikä saa ihon tuntumaan silkkisen mattaiselta ja meikkipohjan kestämään erittäin pitkään. Mineraalisekoitteinen kivipuuteri sisältää lisäksi mica-mineraalia, jonka ansiosta se jättää kasvoille aivan mielettömän kauniin ja heleän pinnan.

Mac Mineralize Skinflash Natural

Tämän puuterin luoma heleä lopputulos onkin yksi sen parhaista jutuista. Puuteri saa ihon näyttämään mielettömän heleältä ja luonnollisen kauniilta, mutta ei tippaakaan kimaltelevalta.

MAC kivipuuteri

Rasia sisältää 10 g puuteria, mikä on melko tavallinen määrä, mutta tiiviisti pressattu puuteri vaikuttaa olevan yksi riittoisimmista puutereista, joita minulla on koskaan ollut. Puuterin lähtökohtaisesti kupera pinta kun ei vaikuta tasoittuvan ollenkaan, vaikka käytä sitä joka päivä ahkerasti!

MAC puuteri

Olen ollut niin totaalisen ihastunut tähän kivipuuterin, että voi jopa olla, että kun tämä vihdoin joskus kuluu loppuun en enää edes halua kokeilla taas jotain uutta tuotetta vaan pysyn tässä ihanuudessa – ja se on minulta jo paljon!

*MAC Mineralize Skinfinish Natural -puuteri löytyy myynnistä  Elevenin verkkokaupasta täältä.

Mac Mineralize Skinflash Natural

Joku muukin teistä on varmasti löytänyt tämän ihanuuden?

7 kommenttia artikkeliin ”Ihanan heleä kivipuuteri – MAC Mineralize Skinfinish Natural”

 1. En ole ikinä kokeillut MACin puutereita tai meikkivoiteita. Ostoslistalla kyllä ovat kunhan kulutan vähän entisiä pois 🙂 näyttää ja kuulostaa hyvältä, tykkään itsekin käyttää kivipuuteria meikkivoiteen päällä.

  Vastaa
  • Minäkään en tosiaan ollut ennen tätä! Suosittelen tätä kyllä todella kovasti, sulautuu iholle ihanasti, mutta täydentää silti meikkipohjaa loistavasiti. 🙂

   Vastaa
 2. Puuteri on ollut ostoslistalla jo pitkään, mutta uv-suojan puutteen takia on jäänyt aina väliin. Saako tuota Light-sävyä Suomesta?

  Vastaa
  • MACin meikkipohjavalikoima on käsittääkseni melko sama kaikkialla sävyjen puolesta, eli saa varmasti. 🙂

   Vastaa

Jätä kommentti